Σχέση χωρίς συναίσθημα ή με διάφορες είναι δυνατή ?
Με αφορμή το περιστατικό μιας γνωστής μου έχω λίγο προβληματιστεί .
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς σχέση και η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα .Πέρασε πολλα και σε θέματα υγείας αλλά και σε διαπροσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο .Αναπόφευκτα έχει μάθει να ζει με έναν τρόπο ζωής της τρίτης ηλικίας .Δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα ,ίσως καθόλου ,ούτε είχε βρεθεί κάποιος να την προσελκύσει .Θέλει να κάνει οικογένεια αλλά έχει κάποια κολλήματα .
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν την προσέγγισε κάποιος αξιόλογος άντρας με τον οποίο αρνείται να βγει .Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλά κοινά οπότε θεωρεί πως είναι χαμένη υπόθεση .Έχει στο νου της κάτι πιο ρομαντικό και θέλει να ερωτευθεί .Συν ότι έχει τώρα και κάποιο πρόβλημα υγειας(ξεπερνιέται αλλά θέλει χρόνο) που την κάνει ακόμα πιο ευάλωτη πιο συναισθηματική .Νομίζω ότι φοβάται δεν ξέρω τον εαυτό της ,να μην πληγωθεί .Να ζήσει λίγο φυσιολογικά ..Σκέφτεσαι δε ότι είναι πια πολύ μεγάλη και δεν έχει πια πολλαπεριθωρια ..
Μεγάλη δεν είναι αλλά δεν είναι και μικρή .Πρέπει να είναι 35-37 νομίζω αλλα τώρα αν σκεφτείς πολλούς κακοθελητες που αρχίζουν πάει πέρασε η μπογιά της είναι γεροντοκόρη κλπ Θεωρώ βέβαια πως μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία είναι ακόμα νεοτατη (όχι απαραίτητα επειδή είμαι και εγώ κάπου εκεί ) και έχει τη δυνατότητα να ζήσει όπως θέλει ..ως μια νέα γυναίκα .
Εγώ. Από τη μια καταλαβαίνω οτι παίζει ρόλο το συναίσθημα αλλα από την άλλη αν θες να φτιάξεις τη ζωή σου δεν κάνεις λίγο και τα στραβά μάτια ?
Ουσιαστικά αναρωτιέμαι .Βλέπεις κάποιον δεν σε ελκύει η δεν έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα .Το προχωράς και όπου πάει ?Πρέπει οι σύντροφοι να είναι ταιριαστοί η μπορεί να συνυπάρξουν με αρκετές διαφορές ? Και ο έρωτας πάει περίπατο ?
Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αν ο άλλος φέρεται καλά σε μια γυναίκα τότε αυτή πρέπει να είναι ευτυχισμένη .Μπορεί όμως να είναι χωρίς συναίσθημα ?
Η συντροφικότητα είναι ένας συμβιβασμός μια λογική ?
Νομίζω ειναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που βρήκαν η που ζουν τον έρωτα της ζωής τους η απλά τον έρωτα και πάνε καλά ..Θα ήθελα γνώμες