ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ.Ε;
Printable View
ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ.Ε;
(signwmh gia ta Greeklish mou)
Mia poly kalh sintagh gia na alaksh geysh to vareto (pleon) kotopoulo.
Prin to mageirepsete (eite einai 1-2 wres, eite einai to prohgoumeno bradi kai ef oson einai filagmeno sto psigeio) , balte se ena mpol:
Ligo neraki, Elaxisto ladi,ligo skordaki psilokomeno, alati, piperi, riganh, 2 fila dafnis(afta pou vazoume stis fakes), kai MOUSTARDA.
Anakatepste to meigma ayto kai mouliaxte mesa to kotopoulo.
Afiste to ekei kai molis erthei h wra na to mageirepsete, balte sto tapsi to kotopoulo me ayto to meigma kai tipota allo.
Psiste sto gril kai miam miam :)
(To na afierwnei kapios pou kanei diaita ligo parapanw xrono gia na etoimasei to geyma tou einai mia morfh epivravevshs pou ton voithaei sto na mhn ... ''ksanakilisei''.H diaita den prepei na einai martirio.Oso pio efxaristh prospathoume na thn kanoume, toso pio poly tha krathsei)
Kouragio se olous kai se oles :)
ΕΨΗΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.ΕΒΡΑΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΚΟΝΗ.ΑΦΟΥ ΕΒΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ.ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ.ΕΛΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ...............ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Giati skonh kremidi? Bale kanoniko proteinw. Tha ginei to meigma sou pio gliko kai tha pareis kai ta threptika tou se anti8esh me ta sintiritika ths skonhs :]
σωστο!!απλα το βρηκα σαν ευκολια ξερεις να μην καθαριζω,να μην μυριζει κτλ...αλλα λεω να το δοκιμασω και βραζοντας πατατα,κρεμμυσι(ζωντανο)κα� � καροτο και μετα να τα πολτοποιησω.σαν παιδικη κρεμα θα γινει και να τα βαλω στο κοτοπουλο η στο μοσχαρι
H ''eykolia'' ontos einai ena thema. Alla afou pasalivese me to katharisma ths patatas.. kane kai to kalo me to kremidi.(otan brazei to kremidi den prokalei vromerh thanatifora anasa an anisixeis gia ayto:P)
Epishs ta prasina voithoun POLY.Tha dwsoun poly extra geysh kai tha boithisoun to stomaxi sou. Proteino anepifilakta Piperia (super entonh gefsh pou teriazei poly me to kreas)
Να σας πω και γω για τον αγαπημένο μου κρητικό ντάκο?
Που τον φτιάχνω με κριθαροκουλούρα, κομματάκια ντοματούλας, λίγο λαδάκι και αντί για φέτα βάζω ανθότυρο που έχει μόνο 100 θερμίδες τα 100 γραμμάρια?
Τέλειο φαγητό μακράν!!!!!!!!!!!
Επίσης μια λεπτομέρεια που κάνει το σπανακόρυζο πολύ αρωματικό είναι να προσθέσετε λίγο σαφράν (κρόκος Κοζάνης) που κάνει το ρύζι κατακίτρινο και του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση!
Να πω και εγώ με τη σειρά μου τη συνταγή για το "κοτόπουλο εξπρές".. θέλει ακριβώς 10 λεπτά και είναι σωτηρία όταν γυρνάς πεινασμένος από τη δουλειά και αν δεν κάνεις κάτι γρήγορα μπορεί να αρχίσεις να μασάς τσαλακωμένες Α4!!
Χρειαζόμαστε ένα φιλετάκι κοτόπουλο, ένα αντικολλητικό σαγανάκι/τηγανάκι και ένα καμινέτο.Το κάνω στο καμινέτο γιατί "αρπάζει" πιο γρήγορα και δεν περιμένεις ώρα να κάψει το μάτι της κουζίνας.
Βάζουμε το σαγανάκι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.. 2 λεπτά περίπου αρκούν. Έχουμε πλύνει το φιλετάκι και όπως είναι, χωρίς λάδια ή άλλα λίπη το ρίχνουμε μέσα. Αλατίζουμε ελαφρά από πάνω και βάζουμε και ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε. Εγώ χρησιμοποιώ ένα μείγμα για κοτόπουλο που έχει διάφορα μέσα. Το γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Για 5 λεπτά το γυρνάμε μία από τη μια και μία από την άλλη να ροδίσει και μετά ρίχνουμε από πάνω ένα κουταλάκι σάλτσα σόγιας. Συνεχίζουμε να το γυρνάμε για άλλα 5 λεπτά.. μετά σβήνουμε τη φωτιά και στύβουμε από πάνω μισό λεμόνι. Μόλις σταματήσει να "καπνίζει" το βάζουμε στο πιάτο, εγώ συμπληρώνω με φέτες αγγουριού και χοντροκομμένο μαρούλι και μία φέτα ψωμί ολικής και έτοιμο! Σε 10 λεπτά τρως την πρώτη μπουκιά.. γρήγορο και εύκολο πλήρες γεύμα!
εμαθα για μια μαγιονεζα σπιτικη:γαλα νουνου(λογικα μπορει και 0%),ελαιολαδο και λεμονι.ιση ποσοτητα απο ολα.αναλογα με το ποσο θελεις να κανεις.το χτυπας λεει στο μουλτι και γινεται τελειο.δεν το εχω δοκιμασει βεβαια αλλα φαινεται ωραιο.
Λοιπον αγαπημενη συνταγη, συνταγη ακριβως δε τη λες, ειναι πεννες ολικης αλεσης με τυρι philadelphia light.
Bραζουμε κανονικα τις πεννες ( 12 λεπτα περιπου ) τις σουρωνουμε, και τις ριχνουμε παλι στη κατσαρολα, με λιγο νερακι. Λιωνουμε μεσα στα μακαρονια 2 κουταλιες της σουπας philadelphia light και διαφορα μπαχαρικα και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να λιωσει καλα. Αν θελουμε προσθετουμε και ελιες.
Εγω χρησιμοποιω αντικολλητικη κατσαρολα και δεν κολλανε τα μακαρονια, αλλιως θελει λιγη προσοχη.
Σερβιρεται ζεστο και με λιγο τριμμενο βασιλικο....
Καλη ορεξη!!!
εγώ αυτή τη σάλτσα την βάζω στο κοτόπουλο και στην σαλάτα μου που φτιάχνω με κοτόπουλο και σπανάκι
σε ένα σέικερ στίβω 2 λεμόνια βάζω 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα , λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και τα χτυπάω στο σέικερ και έτοιμη η σάλτσα
μας ανοιξες την ορεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by Naki!
Λοιπον αγαπημενη συνταγη, συνταγη ακριβως δε τη λες, ειναι πεννες ολικης αλεσης με τυρι philadelphia light.
Bραζουμε κανονικα τις πεννες ( 12 λεπτα περιπου ) τις σουρωνουμε, και τις ριχνουμε παλι στη κατσαρολα, με λιγο νερακι. Λιωνουμε μεσα στα μακαρονια 2 κουταλιες της σουπας philadelphia light και διαφορα μπαχαρικα και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να λιωσει καλα. Αν θελουμε προσθετουμε και ελιες.
Εγω χρησιμοποιω αντικολλητικη κατσαρολα και δεν κολλανε τα μακαρονια, αλλιως θελει λιγη προσοχη.
Σερβιρεται ζεστο και με λιγο τριμμενο βασιλικο....
Καλη ορεξη!!!
Η Συνταγη μαγιονεζας χωρις αυγα ειναι η εξης,
* 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
* 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
* 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* λίγο αλάτι
Δεν εχω δοκιμασει με γαλα light, αλλα φανταζομαι δουλευει.Και ειναι και με ηλιελαιο και οχι ελαιολαδο που ειναι πολυ πιο βαρυ.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο κριτικος ο ντακος ειναι οντος ολα τα λεφτα.
Ειναι ευκολο να γινει , χωρις πολλες θερμιδες ΚΑΙ χορταστικο.
εγω ντακο κανω παραλλαγη με μαυρο ψωμι του τοστ,ντοματα,cottage και το βαζω στο φουρνο.λιωνει το σκασμενο το cottage και γινεται σαν κασερι.επισης καλο!
Ασε και τη δικη μου ανοιξα, σε καμια βδομαδα θα ξαναφαω πεννες και αν.....κλαψ!!!
Προς το παρον τις τρωει ο καλος μου εδω και δυο μερες γιατι εκανα και πολλες.....ξανα κλαψ!!
Καλημέρα...Λοιπόν ένα δεύερο εξπρες κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 10 λεπτά...Παίρνετε ένα φιλέτο,το πλένετε κ το κόβεται σε μικρά μικρά κομμάτια...Το αλατίζεται κ πιπερώνετε ελαφρώς..Σε τηγάνι αντικολλητικό που έχει κάψει ρίχνετε το κοτόπουλο ανακατεύοντας για να ασπρίσει από όλες τι μεριές.Αφού ασπρίσει το αφήνετε κανένα δίλεπτο...Θα δείτε ότι βγάζει όλα του τα ζουμιά...Βράζει περίπου ένα λεπτό στο ζουμί του κ μετά το ζουμί του εξατμίζεται μόνο του...Τώρα είναι το μαγικό...Ρίχνετε από επάνω μια κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ και μια κουταλιά ελαιόλαδο...Ανακατεύετε να πάει παντού και μόλις ροδίσει το βγάζετε...Γίνεται πολύ τραγανιστό σαν να έχει τηγανιστεί σε πολύ λάδι με μία εκπληκτική κρούστα από επάνω....Συνοδευτικά μπορείτε να πάρετε λόλα πράσινη,λόλα κόκκινη,σχοινόπρασο κ φυσικό εστραγκόν (χλωρό),να τα πλύνετε και να τα κόψετε σε κομμάτια τραβώντας τα φύλλα τους όμως όχι με μαχαίρι...Περιχύνετε με το εξής ντρέσσινγκ : ελάχιστο ελαιόλαδο,ελάχιστο μπαλσάμικο,θυμάρι και μέλι στην άκρη του κουταλιού...
Είναι ένα απολύτως χορταστικό και νόστιμο γεύμα,περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και....το βράδυ δε θα πεινάτε για παραπάνω από ένα αγγουράκι ή ένα γιαούρτι...
Καλές μαγειρικές...Φιλάκια...
emena mou aresoun poli ta manitaria sto fourno, oxi ta pleurotous, ta alla me to stroggila ta megala.vazeis sto tapsi xarti antikollitiko, koveis tin akroula apo to manitari kai tous vazeis ligo alataki.oute ladi oute tipota kai ginontai pentanostima. kai apo thermides tipota. me mia feta sikaleos kai ligo tiri light einai ena oreotato geuma.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ!
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ,ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΖΕΣΤΕΣ.ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ PYREX,ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ 250ΓΡ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ,250ΓΡ ΤΥΡΑΚΙ ΜΙΛΝΕΡ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,ΚΑΙ 1-2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT.TA ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΨΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,ΜΠΕΙΟΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΛΝΕΡ,2-3 ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ,ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΕΣ.ΑΛΑΤΑΚΙ-ΠΙΠΕΡΑΚΙ-ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ!
Συγχαρητηρια.Θα το φτιαξω αυριο κιολας ;)
Γλυκούλα18. μου φαίνεται αρκετά παχυντική αυτή η συνταγή. Και πεντανόστιμη επίσης. Έχεις υπολογίσει πόσες θερμίδες έχει μήπως???
...πολλες θερμιδες με την κρεμα γαλακτος!ακομα και η light κρεμα γαλακτος εχει πολλα λιπαρα!
δοκιμαστε με γαλα πληρες,λιγο κορν φλαουερ και ενα αυγο....θα ειναι το ιδιο και καλυτερο το αποτελεσμα!
Καλημέρα...ʼλλη συνταγή για θεικό γλυκό...ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΡΟΤΟΥ του Σ.Παρλιάρου:
Βάση τάρτας:η κλασσικά (αλεύρι,βούτυρο,αλατάκι,ψυγ είο,γνωστή ως pate brisse,αν θέλετε όμως ελαχιστοποιείτε το βούτυρο κ βάζετε αυτά τ.becel).
Πλένουμε,καθαρίζουμε κ τρίβουμε 1 κιλό καρρότα.
Έχουμε το ξύσμα 1 λεμονιού κ μισό χυμό.
Τοποθετούμε τα καρρότα .ε το λεμόνι σερ μια κατσαρόλα κ ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη κ 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα.Αφού μετά το γερό ανακάτεμα που κάνουμε ομογενοποιηθεί η γέμιση της τάρτας μας,σ'ένα πυρεξ απλώνουμε την ζύμη μας και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αδειάζουμε έπειτα το μείγμνα και ψήνουμε άλλη μια ώρα στους ίδιους βαμούς.
καλημερα!κοριτσια οχι δεν εχω μετρηση θερμιδεs,δεν ειναι ομωs παχυντικο,με βραστη πατατα,γαλοπουλα και μιλνερ,οτι παχυντικο εχει ειναι λιγο η κρεμα η light η οποια μπορει να αντικατασταθει με γαλα και λιγο κορν φλαουρ,εγω δεν την κανω ετσι,απλα αν φαω μεσημεριανο αυτο,το βραδυ τρωω ελαφρυτερα.ειναι πεντανοστιμο ομωs!Nα σαs δωσω μια ακομα συνταγη με κοποτουλο ομωs.
1 κοτοπουλο.`η` 4-5 κομματια στηθοs
μιση πιπερια κοκκινη,μιση κιτρινη,μιση πορτοκαλι
3 καροτα χοντροτριμμενα
1 η` 2 κρεμμυδια χοντροτριμμενα
αλατι,πιπερι,λιγο κοκκινο πιπερι.
μουσταρδα 2κσ,λαδι 2κσ,λιγο νερακι.
1 λεμονι μεγαλο!
περνουμε ενα κοτοπουλο,και λεμε στον κρεοπωλη μαs,να μαs το κοψει στα 6 `η τυπου παιδακι,ακομα καλυτερα,πλενουμε καλα,και βαζουμε το κοτοπουλο μαs,σε μια λεκανη,ενω σε ενα αλλο μπολ βαζουμε 2 κ,σ λαδακι,2 κσ μουσταρδα,αλατακι,πιπερακι ,οσο θελετε,λιγο κοκκινο πιπερι(τελευταια το βαζω στο φαγητο ειναι καλο για καρκινο,και για τον μεταβολισμο,να καιμε περισσοτερο),+1 λεμονι,πολυ λιγο νερακι,τα χτυπαμε με συρμα,μεχρι να φτιαξουμε ενα ωραιο μειγμα,αφηνουμε 45λεπτακια το κοτοπουλο μεσα,να ειναι σκεπασμενο απο το μειγμα,αν θελεετε μπορειτε να παρετε και στηθοs κοτοπουλο και να το κοψετε σε πιο μικρα κομματια.αφου λοιπον μεινει εκει το κοτοπουλο και τραβηξει το μειγμα,περνουμε ενα πυρεξ αδειαζουμε το κοτοπουλο μαζι με το μειγμα,σε ενα πιατακι τριβουμε χοντροκομμενο καροτο περιπου 3,και χοντροκομμενο κρεμμυδι,τα αδειαζουμε στο πυρεξ και αυτα,και τελοs ψιλοκοβουμε λιγο κιτρινι,κοκκινη,πορτοκαλι πιπερια,και τα ανακατεβουμε ολα μαζι στο πυρεξ,το βαζουμε στο φουρνο,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΠΕΖΟΥΜΕ ΞΥΛΟ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΟΣ!ειναι πολυ ωραια συνταγη,και δεν μυριζει αυτη η μυρωδια απο κοτοπουλο!δοκιμαστε το!
Καλημέρα!!!Να σας πω βρε παιδιά...
Εξαιρετικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος όπου εκ προοιμίου δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις ιδιαίτερα παχυντικές ουσίες αλλά μαγειρεύει και νόστιμα είναι : αφ'ενός το γουόκ.Αυτό το ειδικό τηγάνι που χρησιμοποιούν κυρίως κινέζοι,ιαπωνέζοι,βιετναμέ ζοι κοκ...
Στο γουόκ λοιπόν μπορείς να τοποθετήσεις ψιλοκομμένα τα εξής ...
1 μάτσο σχοινόπρασοο (είπαμε ΟΛΑ ψιλοκομμένα)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
πιπεριά κίτρινη, κόκκινη,πορτοκαλί και λίγη πράσινη (έχει πολύ έντονη γεύση η πράσινη)
λίγο κολοκυθάκι τριμμένο χοντρό
και :
λίγο κουκουνάρι,σταφίδα,δενδρολ ίβανο,εστραγκόν,θυμάρι,αλά� �άκι (να παίρνετε το πράσινο αλάτι βοηθάει πολύ),ροζ και μαύρο πιπέρι σε κόκκους.
Τα σωτάρετε με λίγο (1 κ.σ. σησαμέλαιο) και έτοιμα...
Σε αυυτή τη συνταγή αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φιλέτο κοτόπουλο δίπλα ή ψαρονέφρι και να περιχύσετε με διάφορες σως ξεκινώντας από την απλούσταση σόγια σως (βάλτε λίγη όμως) ακόμα και σως από μανταρίνι με αμύγδαλα (φανταστική!)
Έτερη συσκευή μαγειρέματος καθόλα άπαχη και νόστιμη είναι το μαντέμι...
Αυτά τα τηγανάκια τα οποία είναι κατασκευασμένα από μαντέμι (είναι αρκετά βαριά σε σύγκριση με τα κανονικά),έχουν τετράγωνο συνήθως μέγεθος και φυσικά έχουν τις ανάγλυφες ράγες σαν να ψήνεις δηλ σε barbeque. Σε αυτό ψήνεις γρήγορα νόστιμα και προπάντων αν θέλεις και χωρίς καθόλου λάδι, όλων των ειδών τα κρέατα,ψάρια,λαχανικά...
Καλή δοκιμή σε όσους τα επιχειρήσουν...
τετοιο τετραγωνο εχω και εγω,δεν ηξερα οτι ειναι απο μαντεμι.και εγω τα ψητα τα κανω ολα εκει χωρις λαδι βεβαια και ειναι σαν να γινονται στα καρβουνα..γιαμι γιαμι...
Σωστά dream!!!Να υπολογίζουμε όμως και τις ποσότητες ε????
Να θυμόμαστε ότι πρωτείνη πρέπει να παίρνουμε περίπου όσο η παλάμη μας και στο πάχος μις φρυγανιάς...περίπου...αλλιώς καμία διαιτητική συνταγή δεν αποδεικνύεται χρήσιμη...
Τηγανιτες πατατες χωρις τυψεις (ετσι λεγοντε λεει)
Κοβουμε τις πατατες για τηγανι. Τις βαζουμε σε ενα ταψι χυμα.ΠΟΛΥ λιγο λαδι , αλατι, πιπερι, ριγανι (εγω εβαλα και παπρικα) και τις ανακατευουμε με το χερι καλα.
Μετα φουρνο.
Μετα λιγο τυρακι τριμενο αν θελει καποιος.
Ειχα τις αμφιβολιες μου ομολογω αλλα απο τοτε που τις δοκιμασα καταργηθηκαν οι τηγανιτες στο σπιτι μου(Τηγανιτη πατατα is dead).
Δεν ειναι τοσο τραγανες οσο οι τηγανιτες αλλα επειδη δεν κολιμπανε στο λαδι εχουν γευση .. πατατας και οχι λαδιλας.Δεν μπορουσα να πιστεψω ποσο πολυ μπορει μια... πατατουλα να μοσχοβολησει το σπιτι.
αααααααα
Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
Απορία...Πόση ώρα μπαίνουν στο φούρνο?????Αχ!!!!Πατατούλες....� �α'θελα να ζω μόνο με πατατούλες...Σαν αυτές των Friday's....
Α που ήταν αυτό το τόπικ?
Υπάρχει και άλλο με συνταγές!
sol τις πατατούλες τις έχω βάλλει κι εγώ στο άλλο τόπικ, δεν ήξερα γι αυτό.
Τις κάνω τακτικότατα και είνα φανταστικές!
Αστερόσκονη, εγώ τις ψήνω στον αέρα στους 200 για 20΄και στους 180 για 15΄
γίνονται σούπερ!
Σ'ευχαριστώ πολύ....Φοβάμαι πολύ να φάω πατάτα ακόμα και βραστή βέβαια...Νομίζω ότι θα πάρω όλα όσα έχασα ή έστω τα μισά!!!!
όχι βέβαια, έτσι ψημένη είναι στις θεμίδες σαν βραστή, και απλά υπολογίζεις
το ελάχιστο λαδάκι που τις ραντίζεις.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εγώ τις ψήνω στη λαμαρίνα του φούρνου
επάνω σε λαδόκολλα.
γίνονται μούρλια
Αχ σε τι πειρασμούς με βάζει το ίδιο μου το φόρουμ!!!!
Για να δω αν θα μπει το τικεράκι μου...!!!!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt...9WA/weight.png
Μουσακάς dietup (υλικά για την παρασκευή ενός κομματιού έτοιμου φαγητού)
Υλικά:
1 φλιτζάνι ψητές μελιτζάνες και κολοκύθια ανάμικτα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φέτα πατάτα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά
3 χοντρές φέτες φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε να ψηθούν οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις μαλακώσουν καλά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε αλατοπίπερο και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη σάλτσα κιμά. Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες ντομάτας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με δυο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώστε να δούμε τις ντομάτες να αρχίσουν να στεγνώνουν και το τυράκι να λιώνει και να ροδίζει.
Για τη σάλτσα κιμά (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμης σάλτσας):
Υλικά:
½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ)
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας αρέσουν.
Σουτζουκάκια (συνταγή για 12 σουτζουκάκια)
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια:
470 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
δυόσμο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι (ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας)
Για τη σάλτσα:
2 ½ φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικό, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μπαστουνάκια μικρά (περίπου 50γρ. ανά ωμό σουτζουκάκι) και τα βάζουμε σε ένα ταψί ώστε να αρχίσουν να ψήνονται στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (ένα ψημένο σουτζουκάκι θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 30γρ.)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια περιχύνουνε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στο φούρνο.
Ντόνατς light
Για τη ζύμη
4½ - 5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό
1½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη light
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 αυγά
Για σερβίρισμα
½ φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη light
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ανακατεμένη
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κουπάκι ρίξτε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό και αφήστε τη να διαλυθεί καλά. Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
Βάλτε το μίγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Χτυπήστε τα με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αν το μίγμα σας κολλάει πολύ ή είναι πολύ αραιό προσθέστε και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι αλεύρι. Αν πάλι είναι πολύ σφιχτό ρίξτε λίγο γάλα. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη σας πρέπει να είναι πολύ μαλακή για να σας φουσκώσουν καλά τα ντόνατς και γι αυτό θα πρέπει να ρίξετε αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια όπου θα ανοίξετε τη ζύμη για να μην κολλήσει. Ανοίξτε τη ζύμη φτιάχνοντας έναν κυκλικό δίσκο πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο. Αν έχετε ειδική φόρμα για να κόβετε ντόνατς (αυτή με την τρύπα στη μέση) κόψτε με αυτή. Αν όχι, πάρτε ένα ποτήρι ή μια κούπα με διάμετρο περίπου 6εκ. και κόψτε στρογγυλά. Πάρτε στη συνέχεια ένα καπάκι από μπουκάλι, και κόψτε από το κέντρο κάθε κυκλικού δίσκου ένα μικρότερο κυκλικό δίσκο. τον οποίο και αφαιρείτε προσεκτικά. Έτσι έχετε φτιάξει χωρίς ειδική φόρμα ντόνατς με μορφή δαχτυλιδιού. Η τρύπα στη μέση τα βοηθά να ψηθούν καλύτερα, γι αυτό μην βαρεθείτε να την κάνετε, δεν είναι μόνο γι σχέδιο.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί βουτυρωμένες λαδόκολλες και πάνω εκεί απλώστε τα «δαχτυλίδια» ζύμης, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Να θυμάστε ότι θα φουσκώσουν περισσότερο προς τα πάνω αλλά δεν θα «απλώσουν» πάρα πολύ. Αφήστε τα για λίγο μέσα στο ταψί να φουσκώσουν κι άλλο, για περίπου 15 λεπτά.
Θα τα ψήσετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει για περίπου 10 λεπτά, στους 220 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να τα δείτε να παίρνουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο.
Εντωμεταξύ, έχετε λιώσει τη μαργαρίνη για το στόλισμα και με ένα πινελάκι αλείφετε το κάθε ντόνατς και το βουτάτε αμέσως σε ένα μπολ όπου έχετε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα. Σερβίρονται κρύα και ζεστά.
Αν δε σας αρέσει η λύση της ζάχαρης με την κανέλλα, θα μπορούσατε να ετοιμάσετε ένα γλάσο σοκολάτας, πορτοκαλιού ή λεμονιού και να τα περιχύσετε.
Γλάσο σοκολάτας
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές μαργαρίνη light
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά.
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.
Γλάσο λεμονιού
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.
Γλάσο βανίλιας
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 3-4 βανίλιες και 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.
Απίστευτο!!!!!!Τέλειο!!!!!!Θεικ ό!!!!!!Λατρεύω τα ντόνατς.....
Να ρωτήσω, αυτές οι ποσότητες πόσα κομμάτια "βγάζουν"περίπου?
Πήρα πολύ ωραία κουνουπίδια και το ένα σήμερα το παράβρασα επειδή κάτι έτυχε και ξεχάστηκα ..
Τέλος πάντων το πάτησα , έγινε σαν κρμέμα και το έβαλα σε πιάτο που σερβίρισα κοκκινιστό κοτόπουλο [ μαγειρεμένο πολύ ελαφρά όμως].
Φάγανε και 2 φίλοι που κάνουν και αυτοί λίγο διατροφή και με παρακαλούσανε να τους πω τη συνταγή για έναν τόσο...light πουρέ.
Δεν πιστεύανε πως δεν είναι ελαφρύς πουρές αλλά είναι παραβρασμένο- από λάθος -κουνουπίδι παιδιά.
Για δοκιμάστε το, όντως δίνει την αυταπάτη της πατάτας αν το κουνουπίδι είναι ολόφρεσκο και γλυκό
ʼκου τώρα...Και να σκεφτείς ότι δεν τρώω κουνουπίδι επειδή συνήθως με ενοχλεί η μυρωδιά του...Αυτό δεν μύριζε δηλαδή?