ενα μυνημα προς ολους: Μια εκ βαθεων εξομολογηση
Μια καλη φιλη μου εστειλε ενα λινκ,
το οποιο ειναι αυτο εδω:
http://lydia-tigria.blogspot.com/
Διαβαζωντας με επιασε οχι μονο συγκινηση για το τραγικο οδοιπορικο αυτης της οικογενοιας αλλα και του παιδιου του ιδιου αλλα ενα συγκρυο.
Περισσοτερα συμπερασματα μπορει να βγαλει κανεις μονος του διαβαζωντας.....
ΑΛΛΑ!
Θα ηθελα να επανελθω στην δικη μας κοινοτητα.
Αυτη που περικλειεται με κοσμο, που φοβαται αυτο, βλεπει φαντασματα, κλαιει με το αλλο και οτι αλλο θετε....
Δικαιωμα του καθενος να τρωει οσο θελει τις σαρκες του και να την βγαζει πλανταζωντας στο κλαμα ολη μερα.
Κριτικη περι τουτου μηδεν....
ΑΛΛΑ!
Δεν υπαρχει ουτε ενα μα ουτε ενα μελος εδω μεσα που να περναει εστω και στο ελαχιστο μοριο παρανυχιδας απο οτι μπορει κανεις να διαβασει σε αυτο το blog.
Και επ΄αυτου δεν δεχομαι κουβεντα, αποψη μου.
Η αν υπαρχει εστω και η παραμικρη αντιρρηση ας ερθει καποιος να πει οτι θα προτιμουσε να ειναι στην θεση αυτης της οικογενοιας και να ειχε τετοιας μορφης προβληματα παρα αυτα που εχει.
Η κυρια μου ενστανση ειναι οτι ζωη χωρις προβληματα ειναι κομπολοι χωρις χαντρες....
Οσο και οξυμωρο και να ειναι αυτο τεινει να γινει πραγματικοτητα.
Θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με προβληματα.
Το ζητουμενο ειναι ομως αν μιλαμε για προβληματα τα οποια παιζει να τα λυσουμε η ειναι σχεδον αδυνατο???
Αυτο το κομβικο σημειο πιστευω οτι θα πρεπει να το εξετασουμε σε βαθος και να μας προβληματισει αρκετα.
Προσωπικα δεν ειμαι και στα καλυτερα μου.
Βλεπετε βιωνω ενα χωρισμο και προσπαθω να παρω τα πανω μου.
Ποτε μα ποτε δεν θα κατσω να κλαψω γιατι με παρατησε μια γυναικα.
Ποτε μα ποτε δεν θα λυγισω ακομα και αν μου κοπουν τα ποδια και σερνομαι στο εδαφος σαν σκουληκι.
Και αν για αυτο χρειαζομαι εστω και την ελαχιστη επιβεβαιωση, διαβαζωντας τι συμβαινει γυρω μου - οπως σε αυτο το blog - θα θεωρω τον εαυτο μου βασιλια και ευτυχισμενο, ορθιος και αξιοπρεπης.
Εχω φτασει με ταλαιπωρια μπορει να πει κανεις σε καλη ηλικια που να μπορω να ξερω τι μου γινεται και τι ζηταω απο την ζωη, εχω την υγεια μου και την δουλεια μου και γενικα πανω κατω ειμαι στο στατους των περισσοτερων εδω μεσα.
Για πιο λογο να ψυχοπλακωθω και να πω τι να την κανω την ζωη??
Γνωριζω εξαλλου οτι την ζωη εμεις την οριζουμε, εμεις την απογειωνουμε και εμεις την πεταμε χωρις νοημα.
Αλλα οσο ζουμε και αναπνεουμε παντα υπαρχουν ζητηματα που μπορουμε να πουμε οτι αξιζει οχι μονο ζουμε αλλα να σκορπιζουμε γυρω μας χαρα και ελπιδα.
Και για να το ληξουμε,
οποιος δεν θελει να ζησει και να χαρει απλα δεν θελει και οχι οτι δεν μπορει.
Και αν υπαρχει κοσμος που διαφωνει ειμαι σιγουρος οτι η μικρη λυδια θα συμφωνουσε και αυτο μου ειναι αρκετο.
Οποτε εχω μια εστω ελαχιστη κουραση, το Blog της λυδιας ειναι μια υψηλη αναταση ζωης.
Ευχομαι στην μικρη λυδια να τελειωσει η οδυσσεια της το συντομοτερο δυνατο.
Για τους υπολοιπους το μονο που εχει νοημα να ευχηθω ειναι να αποκτησουμε περισσοτερο μυαλο.
Καλημερα