Καλημέρα!!! Μετά από μερικές μέρες κρεπάλης αποφάσισα σήμερα να ξεκινήσω με αποτοξίνωση.
Τι γνώμη έχετε για τις αποτοξινώσεις; Για παράδειγμα, μια αποτοξίνωση με φρούτα, γιαούρτια και λίγα δημητριακά ή κράκερ, πώς θα σας φαινόταν;
Printable View
Καλημέρα!!! Μετά από μερικές μέρες κρεπάλης αποφάσισα σήμερα να ξεκινήσω με αποτοξίνωση.
Τι γνώμη έχετε για τις αποτοξινώσεις; Για παράδειγμα, μια αποτοξίνωση με φρούτα, γιαούρτια και λίγα δημητριακά ή κράκερ, πώς θα σας φαινόταν;
χαζομαρα!
να φας κανονικα κατα τη γνωμη μου, η αποτοξινωση δε θα σου προσεφρει τπτ αλλο παρα παρα απλα την ιδεα οτι κατι εκανες.
Για μένα οποιαδήποτε υπερβολή είναι λάθος, σ'αυτές περιλαμβάνονται και οι "αποτοξινώσεις".
Δε σημαινει οτι επειδή κάναμε λάθος να φάμε 5 μέρες πρέπει να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε με άλλο λάθος. Δεν υπάρχουν shortcuts, μόνο η ισορροπημένη διατροφή έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
:sniff:
μου έχει κολλήσει...
Οι "διαιτες αποτοξινωσης" δεν εχουν να ζηλεψουν τπτ απο αλλες μεθοδους εκκαθαρισης... Νομιζω οτι είναι αλλη μια αυτοτιμωρια για το "κακο φαγητο" που καταναλωσαμε
Καλά τα λέτε. Ελπίζω να πεισθώ...Γιατί ακόμα το σκέφτομαι. Τα έχω κάνει σκατά γαμώτο. 5 βδομάδες δίαιτα, έχω χάσει 2 φορες 3 κιλά και τα έχω ξαναβάλει, θα παώ διαιτολόγο την Τρίτη και δεν θα έχω χάσει πάλι τίποτα
όταν εννοούμε αποτοξίνωση, για μένα είναι η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, αυτές που λές είναι οι δίαιτες καταπίεσης. αν πραγματικά θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση τον οργανισμό σου, μείνε μια μέρα μόνο με νερό είναι ότι πιο γρήγορο και εύκολο. οσο για τις δίαιτες αποτοξίνωσης οι περισσότερες είναι μούφα. Αν και δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται, αν ακολουθείς διατροφή και περιορίζεις τα λίπη, τους υδατανθρακες και πρωτεϊνες λόγο της δίαιτας και πίνεις βέβαια και άφθονο νερό , τρώς φρουτα , σαλάτα, ο οργανισμός σου σταδιακά θα αποβάλει τις τοξίνες του. το να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου είναι πολύ θετικό, αλλά το να αυτοτιμωρηθείς για το σκαμπανέβασμα με μια δίαιτα μαρτύριο νομίζω ότι θα βλάψει την ψυχολογία σου.
Για μια μέρα θα την έκανα μόνο πάντως. Αυτό με το νερό μόνο που μου λες, δεν το θεωρείς χειρότερο;;; Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω ούτε θα ήθελα.Quote:
Originally posted by lost kitten
όταν εννοούμε αποτοξίνωση, για μένα είναι η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, αυτές που λές είναι οι δίαιτες καταπίεσης. αν πραγματικά θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση τον οργανισμό σου, μείνε μια μέρα μόνο με νερό είναι ότι πιο γρήγορο και εύκολο. οσο για τις δίαιτες αποτοξίνωσης οι περισσότερες είναι μούφα. Αν και δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται, αν ακολουθείς διατροφή και περιορίζεις τα λίπη, τους υδατανθρακες και πρωτεϊνες λόγο της δίαιτας και πίνεις βέβαια και άφθονο νερό , τρώς φρουτα , σαλάτα, ο οργανισμός σου σταδιακά θα αποβάλει τις τοξίνες του. το να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου είναι πολύ θετικό, αλλά το να αυτοτιμωρηθείς για το σκαμπανέβασμα με μια δίαιτα μαρτύριο νομίζω ότι θα βλάψει την ψυχολογία σου.
lost kitten απο τι ακριβως θελεις να αποτοξινωσεις τον εαυτο σου? σε ποιες τοξινες αναφερεσαι?
Προσωπικη μου αποψη, αποτοξινωση χρειαζονται οσοι παιρνουν τοξικες ουσιες..
Διαβάζουμε φοβερά πράγματα πάλι, άκου μόνο νερό... και όντως, από τι να αποτοξινωθούμε πια;
συγνώμη αν είπα κάτι λάθος, αλλά από όσο γνωρίζω λόγο των τροφών που καταναλώνουμε, ο οργανισμό μας κατακρατάει τοξίνες, όλα πάνε καλά άμα καταναλώνουμε και σωστές ποσότητες αντιξιδιοτικών, μέσω για παράδειγμα των φρούτων, αλλά τα λιπαρά που υπαρχουν σε πολλά παχυντικά φαγητά και στα γλυκά, ο οργανισμός όταν επεξεργάξεται τις τροφές παράγει κάποιες ουσίες που στην πλειοψηφεία τους αποβάλονται, αλλά μετά από κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αλλά και μετά από μεγάλη κατανάλωση κρέαρος, πολλές από αυτές τις τοξίνες μένουν στον οργανισμό. όταν κάποιος κάνει σωστή διατροφή ο οργανισμός εκτελεί φυσιολογικά τις λειτουργίες της απομάκρινσης των άχρηστων και βλαπτικών παραπροϊόντων, ένας πιο γρήγορος τρόπος που έχω ακούσει και εφαρμόσει μετά από τις πανελλήνιες είναι να πιείς μια μέρα πολλή νερό χωρίς να φάς κάτι. το ξέρω ότι είναι δύσκολο και συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον.
Συμφωνώ για τις τοξίνες, αν και δεν είμαι ειδικός να γνωρίζω, πάντως αυτό με το νεράκι είναι λίγο βάρβαρο ε; Και ειδικά εγώ δεν θα το έκανα ποτέ γιατί δεν το θεωρώ σωστό, το στομάχι μου δεν πρέπει να μένει ποτέ άδειο, άσε που την επόμενη μέρα θα κινδύνευα να κάνω5-6 υπερφαγικά μαζεμένα.
κοίτα, αν είναι να το ρυψοκινδυνέξεις όχι, για παράδειγμα τότε εγώ κατάφερα να το κάνω και την επόμενη να συνεχίσω κανονικά ,τώρα ούτε με σφαίρες δεν θα το έκανα γιατι ξέρω ότι μετά θα πλακωθώ στο φαϊ
χαχαχα, αυτό ακριβώς!!! Οπότε ούτε λόγος!!!!
koukoutsi mou, ελπίζω να μην θύμωσες με μένα γιατι μόλις είδα το post σου, στο τι σκέφτεστε τώρα......
Καλέ όχι!!! Καμία σχέση!!! :yes::wink1::yes::spin:Quote:
koukoutsi mou, ελπίζω να μην θύμωσες με μένα γιατι μόλις είδα το post σου, στο τι σκέφτεστε τώρα......
οκ:tumble:
Δε χρειαζεται να ζητας συγνωμη...Αποψεις εδω εκφερουμε ολοι και σε καμμια περιπτωση δεν εχεις προσβλητικο λογο.. Απλα εχω τις επιφυλαξεις μου για την εγκυροτητα του θεματος τοξινες μετα απο υπερφαγικα, ή καταναλωση κρεατος κτλ κτλ.. Για εμενα, δεν τιθεται θεμα συσσωρευσης τοξινων και γι αυτο και διαφωνω με καθε ειδους περιορισμο-αυτοτιμωριας μετα απο υπερφαγικα επεισοδια...το θεωρω τη ραχοκοκκαλια των διατροφικων διαταραχωνQuote:
συγνώμη αν είπα κάτι λάθος, αλλά από όσο γνωρίζω λόγο των τροφών που καταναλώνουμε, ο οργανισμό μας κατακρατάει τοξίνες, όλα πάνε καλά άμα καταναλώνουμε και σωστές ποσότητες αντιξιδιοτικών, μέσω για παράδειγμα των φρούτων, αλλά τα λιπαρά που υπαρχουν σε πολλά παχυντικά φαγητά και στα γλυκά, ο οργανισμός όταν επεξεργάξεται τις τροφές παράγει κάποιες ουσίες που στην πλειοψηφεία τους αποβάλονται, αλλά μετά από κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αλλά και μετά από μεγάλη κατανάλωση κρέαρος, πολλές από αυτές τις τοξίνες μένουν στον οργανισμό. όταν κάποιος κάνει σωστή διατροφή ο οργανισμός εκτελεί φυσιολογικά τις λειτουργίες της απομάκρινσης των άχρηστων και βλαπτικών παραπροϊόντων, ένας πιο γρήγορος τρόπος που έχω ακούσει και εφαρμόσει μετά από τις πανελλήνιες είναι να πιείς μια μέρα πολλή νερό χωρίς να φάς κάτι. το ξέρω ότι είναι δύσκολο και συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον.
Στελνω απο κινητό κ δεν μπορώ να γράψω πολλά..
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3338
Εμένα με είχε βοηθήσει πολυ η συζήτηση αυτή... Απλά μετά από μεγάλη κραιπαλη προσπαθώ να μην εχω την παραμικρή
απόκλιση από την δίαιτα για κάποιες μέρες
Εγώ δυστυχώς δεν εφαγα 1 μερα, τρώω παραπάνω τις τελευταίες 5 μέρες!!! Ευχαριστώ πάντως. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω...
5 μερες δεν ειναι τπτ μπροστα στη διαρκεια μιας συμπεριφορας...γτ το θεμα ειναι η αλλαγη της συμπεριφορας..ειναι πιο ευκολο μερικες φορες να μπαινουμε σε περιορισμους-τιμωρια γτ μας ειναι και πιο οικειο..και για να μην παρεξηγηθω, ΜΟΥ ειναι πιο οικειο..θελει πολλα κοτσια και δυναμη να επιστρεψεις στην τυπικη σου διατροφη μετα απο μια σειρα υπερφαγικων, να αναγνωρισεις το δικαιωμα στον εαυτο σου να κανει λαθος οπως και το να φαει..
Προχθές που πήγα στη διαιτολόγο μου, της ζήτησα να μου δώσει μια αποτοξίνωση να την έχω για ώρα ανάγκης, π.χ. μετά από κάποιο υπερφαγικό για σιγουριά. Απλά νιώθω πολύ σίγουρη που την έχω. Δεν έχω στο μυαλό μου να την κάνω, απλά αυτό με βοηθά
σας την παραθέτω:
πρωί:1 ποτ.γάλα+3κ.σ. δημητριακά
σνακ1:1 φρούτο+6 αμύγδαλα
σνακ2:1 φρούτο +6 αμύγδαλα
μεσημέρι: 1 τοστ με τυρι+σαλάτα
απόγευμα: 1 φρούτο+6 αμύγδαλα
βράδυ: 1 τοστ με τυρί+σαλάτα
Δεν νομίζω ότι έιναι και πολύ αυστηρή για μια μέρα, έτσι; Έτσι κι αλλιώς αλλάξαμε διατροφή και για 2 βδομάδες θα είμαι περίπου στις 1.200 θερμίδες