Ναι...ακριβώς!!!!!!!!!!! Το ανθρώπινο τέρας... Δεν έχω παρηγοριά.
Printable View
Ναι...ακριβώς!!!!!!!!!!! Το ανθρώπινο τέρας... Δεν έχω παρηγοριά.
τι τέρας? τι είναι αυτά που λες? μην ακούω τέτοια.. και μόνο που έψαξες ένα τέτοιο φόρουμ και μπήκες στη διαδικασία να γράψεις μήνυμα σημαίνει ότι θες κάτι να αλλάξει... και όλα γίνονται, πίστεψέ με! όλες οι ιστορίες εδώ είναι ζωντανά παραδείγματα πως με θέληση μπορούμε να καταφέρουμε όσα θεωρούμε ακατόρθωτα :yes:
Τι βλακείες είναι αυτές;; Ακούς εκεί τέρας!!! Τι δηλαδή τα παραπάνω κιλά σε κάνουν "τέρας"?? Όχι βέβαια!!! Θα την βρεις την λύση, αρκεί να μην αποπαίρνεις έτσι τον εαυτό σου ;)
Κι εμείς εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς!! :)
Medousa, καλώς μας ήρθες!
Όλοι εδώ μέσα έχουμε αποκαλέσει τον εαυτό μας "ανθρώπινο τέρας", "μπαλόνι" και άλλα χαριτωμένα.. αλλά πίστεψέ με, αυτή η οπτική γωνία είναι μόνο καταστροφική.
Τί σχέση έχουν τα κιλά;
Εδώ και κάποιες μέρες βλέπω κάποια βίντεο στο youtube ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν κιλά και ξεκινούν όχι από 200, αλλά από 300 και 350 κιλά.
Και πολλοί από αυτούς τα κατάφεραν και έφτασαν σε φυσιολογικότατο βάρος!
Λοιπόν, σταμάτα να μαστιγώνεις τον εαυτό σου και άρχισε να νοιάζεσαι γι' αυτόν και να τον αγαπάς!
Άρχισε να του δίνεις καλής ποιότητας τροφή, γιατί μόνο τα καλύτερα του αξίζουν! :wink1:
Ό,τι χρειαστείς είμαστε εδώ!! :thumbup:
Καλημέρα,Medousa και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
Δε διευκρίνησες τι 201 έχεις κάνει για να σε αποκαλείς έτσι...
Βασάνισες και σκότωσες 201 ζωάκια; Βίασες 201 ανηλίκους;
Έθαψες 201 νάρκες σε παιδική χαρά;
Ή μήπως να πιάσω τις δέκα εντολές; Μοίχευσες 201 φορές;
Αποκάλεσες 201 φορές τον Κύριο σου επί ματαίω;
Παρέλειψες να τιμήσεις τους γονείς σου 201 φορές;
Ή μήπως είναι κάτι πιο απλό,τύπου ντύθηκες 201 φορές
στις απόκριες "ανθρώπινο τέρας";
Δε φαντάζομαι να μας πετρώσεις κιόλας! Κανονίσου!
Τέρας είναι ένας άνθρωπός που κάνει παντού το κακό!!Κανένας άλλος! Γεια σου και από εμένα! :)
Medousa θα σε παραπέμψω στο θέμα του φίλου μας του Άκη εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid267777
Αυτή την στιγμή βαδίζει σε έναν δρόμο που δεν φανταζόταν, που μέρα με την μέρα, κερδίζει: υγεία, χαρά, ευγνωμοσύνη και κυρίως άλλη ποιότητα ζωής. Διάβασε το όλο, ίσως σε εμπνεύσει!
Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά και ζεστά λόγια... Έπειτα από απώλεια 70 κιλών, ξανακύλησα... κι έτσι έφτασα στην ¨απελπισία¨. Το παλεύω με άπειρους τρόπους και το μόνο που κατάφερα ήταν να σπάσω το φράγμα των 200 κιλών. Εντάξει, έχω κι ένα πολύ καλό ύψος για γυναίκα, αλλά ούτε να περπατήσω καλά καλά μπορώ και το χειρότερο, με πεθαίνουν τα γόνατά μου τα δόλια, που δεν τους το χα για άρση βαρέων βαρών. Με το σχήμα λαντόζ τρεις φορές τη μέρα για μια καταθλιψούλα σε συνδυασμό με τον έλεγχο των βουλιμικών επεισοδίων, με στήριξη από ψυχολόγο και ολόκληρη ομάδα διαιτολόγου, γυμναστή, ψυχιάτρου και παθολόγου για παχύσαρκους, κατάφερα να ανέβω και να φοβάμαι πια για τη ζωή μου. Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα κιλά; Το τείχος του Βερολίνου, ένα πράμα...παλιότερα, και σήμερα με κρατούν εγκλωβισμένη σε μια ζωή που δε ζω. 45 κοντεύω... πολύς πόνος! Κι η κούραση ανυπόφορη επίσης. Διάβασα το ποστ του Άκη, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ. Αλήθεια θα θελα να βρω το κουράγιο να ξαναμπώ στη διαδικασία... Την καλημέρα μου.
Medousa καλώς ή κακώς η ηλικία πάνω από 40 είναι κρίσιμη για μια παχύσαρκη. Στο λέω κρίνοντας τον εαυτό μου.
Τα κιλά μας ξεπερνάνε και η ψυχολογία μας δεν μπορεί να μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε εμείς. Πολύ θα ήθελα να έβρισκα το κουράγιο και να έλεγα "βάζω στόχο 5 κιλά σε 2 μήνες" να τον πετύχω και να πετυχαίνω τέτοιους στόχους κάθε φορά που θα τους έβαζα για να πω "επιτέλους τα κατάφερα". Όμως κάτι τέτοιο ήταν κοροϊδία στον εαυτό μου. Δεν γινόταν την μέρα να τηρώ διατροφή κι απ'το απόγευμα να νιώθω στο στομάχι μου λιγούρα για γλυκό.
Το φόρουμ εδώ με την τόση θεματολογία με έκανε τελικά να πάρω την μεγάλη απόφαση για χειρουργείο. Διάβασα, έμαθα, ρώτησα... και πλέον αποκτώ κι εγώ την εμπειρία απ΄ το όλο τρέξιμο. Τον άλλο μήνα θα καταθέσω τα χαρτιά μου στο ΙΚΑ, γιατί πρέπει πρώτα να φέρω μια ορμόνη στην φυσιολογική της τιμή.
Δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Είναι μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον της υγείας σου και είσαι νέα, πολύ νέα: Ή αποφασίζεις να το παλέψεις με διατροφή και γυμναστική πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να δείξεις συνέπεια και πειθαρχία ή ψάχνεις την λύση του χειρουργείου.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χάνει τον έλεγχο. Λάβε τα μέτρα σου όσο είναι καιρός.
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά η λύση του χειρουργείου δεν σε γλυτώνει απο την πειθαρχία και την συνέπεια. Ισα ίσα θα έλεγα. Όποιος πάει για χειρουργείο με τέτοια μυαλά δεν ξέρω και πόσα θα καταφέρει. Ναι είναι ένα ΓΕΡΟ βοήθημα (προσωπικα΄το θεωρώ το μικρό θαυμα στην ζωή μου), αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχεία και απο όλα! Είναι μονάχα ένα καλο εργαλείο, τιποτα παραπάνω, τιποτα παρακάτω. Σημασία έχει να αλλάξουμε το μυαλουδάκι μας :) (και φυσικα να βοηθηθούμε απο το χειρουργείο; γιατί όχι; :) )
Σε αυτό συμφωνώ ότι δεν είναι λύση το χειρουργείο αν δεν εμπεδώσεις ότι συνεπάγονται σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου και κυρίως διατροφικές. Είναι όπως είπες΄ εργαλείο. Αν δεν το χειριστείς σωστά και φυσικά αγνοώντας τις ιατρικές συμβουλές, είναι δώρον άδωρο. Έχω γείτονα που έκανε μανίκι και παραμένει ίδιος σαν να μην έκανε, η αδερφή του όμως που κι εκείνη έκανε έγινε άλλος άνθρωπος. Αυτό δείχνει πόσο καλά χειρίζεται το εργαλείο που της δόθηκε. Εγχειρισμένη κάπου 5 χρόνια και δεν έχει πάρει γραμμάριο!
Κι αυτό και πάλι (το χειρουργείο) ίσως να μην ταιριάζει σε κάποιον. Γι'αυτό και είπα ότι δεν ξέρω τι να προτείνω στην φίλη μας.
Θα πρέπει να τα βάλει κάτω, να σκεφτεί καλά πως θα προχωρήσει γιατί δεν παύει να είναι μια νοσηρά παχύσαρκη που ο κίνδυνος της υγείας της παραμονεύει στο λεπτό.
Η αλήθεια είναι πως απο ένα σημείο και μετά το χειρουργείο είναι σχεδόν μονόδρομος, με ελάχιστες εξαιρέσεις οι οποίες φυσικά είναι φωτεινά παραδείγματα! Απλά το μόνο που ήθελα να τονίσω είναι το οτι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό πριν το κάνουμε :)
Καλησπέρα Μέδουσα...Η δική μου ιστορία τέμνεται βιωματικά με τη δική σου. Συστηματικά αλλά και με σύνεση άρχισα να μιλώ με τον εαυτό μου. Διαπίστωσα ότι τόσα χρόνια το σώμα μου εξέπεμπε σήματα κινδύνου και εγώ δεν τα άκουγα. Ναι, με αποκαλούσα τέρας...και άθλιο...και αποφάσισα να αφαιρέσω ένα μικρό "ι"..δηλαδή από το άθλιος να φτάσω στο Άθλος. Γιατί θέλει πολύ αγώνα να παραδεχτείς την αδυναμία σου και να ζητήσεις βοήθεια. Αυτό έχω να σου προτείνω...βγες από το άθλιο τέρας με έναν άθλο...παραδέξου πριν από όλα την αδυναμία σου να ορίσεις την παχυσαρκία. Και μετά ψάξε συμμάχους. Συναθλούντες. Είμαι στη διάθεσή σου γι αυτόο το μαγικό ταξίδι που εσύ θα αποφασίσεις πώς και πότε θα το κάνεις. Από την εμπειρία μου, και μετά από 20 χρονια νοσογόνου παχυσαρκίας σου λέω ότι ΤΙΠΟΤΕ δε με βοήθησε τόσο όσο η επέμβαση. Αυτό όμως αφορά εμένα. Εσύ θα αποφασίσεις για σένα. Είμαστε όλοι εδώ για να σε στηρίξουμε σε ό,τι εσύ αποφασίσεις.
:thumbup:Quote:
Originally posted by Άκης
Ναι, με αποκαλούσα τέρας...και άθλιο...και αποφάσισα να αφαιρέσω ένα μικρό "ι"..δηλαδή από το άθλιος να φτάσω στο Άθλος. Γιατί θέλει πολύ αγώνα να παραδεχτείς την αδυναμία σου και να ζητήσεις βοήθεια. Αυτό έχω να σου προτείνω...βγες από το άθλιο τέρας με έναν άθλο...
Αχ!Τι αστέρι,ευαίσθητης ευφυΐας έχω εγώ!
:bisou: Ο τρόπος σας με συγκινεί. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ναι Άκη, και όποιος θέλει να μιλήσουμε, θα το θελα πολύ!!!
:bouncing:
Βλέπω και τικεράκι .....και φραουλίτσα....και αγγελάκι...το τερας μόνο δε βλέπω!! Ευτυχώς!! Υπέροχα! Καλή αρχή λοιπόν!! Και έχε πάντα στο νου σου ότι αναπροσαρμόζουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις ανάλογα με την ανατορφοδότηση που παίρνουμε. Αν δεν σου βγαίνει το αλλάζεις...αποφασίζεις πιο δραστικά μέτρα!!! :bouncy:
Εχμ! Βασικά δεν είναι "αγγελάκι" είναι μια τροφαντή χαρούμενη γυναίκα με μπικίνι! Αισιοδοξία διακρίνω και μπράβο!
Medousa η παρέα εδώ θα σου κάνει πολύ καλό, όποια απόφαση κι αν έχεις πάρει. Κι αν έχεις ανταλλάξει απόψεις με τον Άκη θα σε βοηθήσει πολύ. Τον θυμάμαι με πόση απελπισία μπήκε εδώ στο φόρουμ και πλέον η αισιοδοξία του δίνει χαρά σε όλους μας και δύναμη να προχωρήσουμε τις δικές μας αποφάσεις! :wink2:
Η στρουμπουλοφραουλένια ... χμ για να εξευμενίσουμε τους θεούς. Το τέρας μέσα μου και έξω μου ως Μέδουσα, είναι πάντα παρόν. Άλλοτε απωθητικό και απειλητικό κι άλλοτε παραπονιάρικο και παραγκωνισμένο. Σαν τη σκιά μας ένα πράμα. Η αλήθεια είναι πως έχω ένα ραντεβού στο Παπαγεωργίου κάποια στιγμή το Νοέμβρη να μιλήσω για βαριατρική, αλλά ξέρω πως είναι μεγάλη η αναμονή γενικά και δεν είμαι και καθόλου βέβαιη αν θέλω να μπω σε μια τόσο "σκληρή" και μη αναστρέψιμη κατάσταση. Θα μου πείτε καλύτερα είναι να βλέπεις-που σιγά μη βλέπω- από πού βγαίνουν τα μανιτάρια; Όπως ξαναανέφερα έχω ήδη καταφέρει να χάσω από πάνω μου μερικούς ανθρώπους και φυσικά κατάφερα να τους ξαναβάλω. Το άρρωστο μυαλό μου κάνει τη διαφορά. Η μεγάλη μου τύχη είναι πως εργάζομαι και μάλιστα πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μου αποσπά την προσοχή απ τον καημό μου, δίνοντάς-στερώντας μου συγχρόνως την δυνατότητα για υπερφαγικά επεισόδια. Την Τετάρτη θα πάω να ζυγιστώ στο νοσοκομείο Αχέπα. Εκεί βλέπω ψυχολόγο. Τη διαιτολόγο τι να την δω; Αφού δεν! Ελπίζω... Μόνο αυτό. Να έβρισκα και τη δύναμη να μπω σ ένα καλύτερο πρόγραμμα με λίγη κίνηση. Ουφ! Φλυάρησα πολύ. Καλή βδομάδα να χουμε απαξάπαντες. :starhit::roll:
Στο Παπαγεωργίου τι έχει εκεί και έκλεισες ραντεβού; Εξωτερικό ιατρείο νοσογόνου παχυσαρκίας; Κάποιο τμήμα που κάνει ενημερώσεις για τα χειρουργεία παχυσαρκίας; Και γιατί τόσο πίσω;
Πάντως αν έχεις βλέψεις για χειρουργείο, στην δική σου περίπτωση δεν νομίζω πως τίθεται θέμα μεγάλης αναμονής, αν αποφασίσεις να χειρουργηθείς σε δημόσιο νοσοκομείο.
Τέλος -ενημερωτικά κυρίως- η γαστρική παράκαμψη είναι μια επέμβαση αναστρέψιμη, γιατί δεν αφαιρείτε το στομάχι.
Και που είσαι... το τέρας συρρίκνωσε το στο μυαλό σου και κοίτα μπροστά με αισιοδοξία! :spin:
Καλησπέρα Μέδουσα, και από μένα! Εύχομαι να βρεις όλο το κουράγιο και τη θέληση -που θα έρθει σιγά σιγά-, ώστε να ανεβείς τα σκαλοπάτια της ζωής σου και να αρχίσεις τον αγώνα σου κατα του πραγματικού τέρατος -της παχυσαρκίας- και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Να είσαι πάντα καλά και να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο σου!
Σ ευχαριστώ rain, και αντεύχομαι...Ε ρε ζόρια που βάζει η ζωή στο διάβα μας!!!!!!!!!!! :)Quote:
Originally posted by rain
Καλησπέρα Μέδουσα, και από μένα! Εύχομαι να βρεις όλο το κουράγιο και τη θέληση -που θα έρθει σιγά σιγά-, ώστε να ανεβείς τα σκαλοπάτια της ζωής σου και να αρχίσεις τον αγώνα σου κατα του πραγματικού τέρατος -της παχυσαρκίας- και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Να είσαι πάντα καλά και να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο σου!
Μαρία, υπάρχει ολόκληρη ομάδα για βαριατρικές επεμβάσεις. Δεν έχω πάρει απόφαση τπτ ακόμη είναι η αλήθεια. Μόνο προσπαθώ να αποφεύγω τις κραιπάλες. Ακόμη και στη σκέψη πως δεν θα μπορώ να πιω ένα ποτήρι νερό μαζεμένο να ξεδιψάσω μου φέρνει θλίψη.Ή μήπως είμαι παραπληροφορημένη;
Α ... και το άλλο... μια φίλη η οποία και μου κλεισε το ραντεβού στο Παπαγεωργίου, εξ ου και δεν γνωρίζω καν πώς λέγεται όλο το σκηνικό, έκανε τεστ κόπωσης και κάτι δεν έβγαζε σωστά, προκειμένου να μαζέψει τη χαρτούρα που της ζήτησαν για να τη δεχτούν για γαστρική παράκαμψη. Εγώ σιγά μην περάσω το τεστ κόπωσης. Ούτε ξαπλωμένη δεν μπορώ. Και ποιο το νόημα της επέμβασης για νοσογόνο παχυσαρκία αν απευθύνεται μόνο σε υγιείς; Πάλι κάτι δεν κατάλαβα καλά; Φωτίστε με παρακαλώ αν ξέρετε κάτι. :exclamation:
Ναι, συμφωνώ, και έχεις δίκιο που λες ποιό το νόημα να μην μπορείς να κάνεις την επέμβαση αν δεν είσαι υγιής. Τι να πω, εύχομαι να πάνε όλα καλά!Quote:
Originally posted by Medousa
Σ ευχαριστώ rain, και αντεύχομαι...Ε ρε ζόρια που βάζει η ζωή στο διάβα μας!!!!!!!!!!! :)
Κοίτα χειρουργείο παχυσαρκίας κάνουν μόνο όσοι έχουν ΔΜΣ πάνω από 40 αυτό είναι δεδομένο και πάνω από 35 όταν ήδη υπάρχουν θέματα υγείας μόνιμα: αρθροπάθειες, υπέρταση, διαβήτης κλπ..Quote:
Originally posted by Medousa
Α ... και το άλλο... μια φίλη η οποία και μου κλεισε το ραντεβού στο Παπαγεωργίου, εξ ου και δεν γνωρίζω καν πώς λέγεται όλο το σκηνικό, έκανε τεστ κόπωσης και κάτι δεν έβγαζε σωστά, προκειμένου να μαζέψει τη χαρτούρα που της ζήτησαν για να τη δεχτούν για γαστρική παράκαμψη. Εγώ σιγά μην περάσω το τεστ κόπωσης. Ούτε ξαπλωμένη δεν μπορώ. Και ποιο το νόημα της επέμβασης για νοσογόνο παχυσαρκία αν απευθύνεται μόνο σε υγιείς; Πάλι κάτι δεν κατάλαβα καλά; Φωτίστε με παρακαλώ αν ξέρετε κάτι. :exclamation:
Και μόνο ο ΔΜΣ ο δικός σου είναι σοβαρός λόγος για χειρουργείο και σου δίνουν αμέσως την λίστα με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνεις πριν το χειρουργείο.
Τώρα για την φίλη σου δεν μπορώ να σημειώσω κάτι. Ρώτησέ την τι ακριβώς της είπαν και δεν της έδωσαν το χαρτί με το τι εξετάσεις θα κάνει. Θέλω να πιστεύω πως δεν το κάνουν κι εκεί σύστημα όπως στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.
Μαρία η φίλη μου έχει οριακά δείκτη 40. Εγώ σίγουρα 60. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το σύστημα του Ευαγγελισμού, αλλά με προνοιακή ασφάλιση θα έχω κι άλλους λόγους να πιστεύω πως θα ταλαιπωρηθώ; Άτιμη κενωνία...
Τότε γι' αυτό την "έκοψαν" την φίλη σου. Με οριακό δείκτη, δεν γίνεται χειρουργείο παρά μόνο αν υπάρχει ήδη πρόβλημα όπως σου ανάφερα πριν. Αν όμως είχε κάποιο θέμα υγείας που ενισχύεται απ'την παχυσαρκία, θα έπρεπε να έχει μαζί της τυχόν εξετάσεις που να το αποδεικνύουν.
Παράδειγμα εγώ: στο πρώτο ραντεβού στον Ευαγγελισμό είχα πάρει μαζί μου τις αιματολογικές εξετάσεις που είχα κάνει (για γυναικολογικούς λόγους, αλλά ήταν πλήρες πακέτο) και κάποιες ακτινογραφίες του γόνατος μου που έχει οστεοαρθρίτιδα, ώστε να αποδείξω πως λόγω των πολλών κιλών μου έχω δύσκολη κίνηση και πως στο αίμα μου γίνεται πάρτυ απ'τα τριγλυκερίδια, την χοληστερίνη και το ουρικό οξύ. Ε, μετά μου έδωσε ένα χαρτί και μου τσεκάρισε ποιές άλλες εξετάσεις να κάνω, μιας και του εξήγησα πως υπήρχαν κι άλλα προβλήματα όπως άπνοια και ροχαλητό.
Στον Ευαγγελισμό το πρώτο που λένε: κάνε τις εξετάσεις και θα δούμε τι δικαιολογεί το ΙΚΑ! Το ΙΚΑ όμως δικαιολογεί τα πάντα και δεν σε επιβαρύνει σε τίποτε, ούτε για τον γιατρό, ούτε για τις μέρες νοσηλείας, ούτε για τα νοσήλεια, ούτε και για την επέμβαση. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του στο 2ο ραντεβού που είχα εκεί και έμαθα από πρώτο χέρι, πως ζητάνε χρήματα με την πρόφαση των εξόδων για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην επέμβαση. Που όσο παζαρεύει κανείς το ποσό του φακελακίου (!) τόσο πέφτει και η ποιότητα των -και καλά- υλικών!!!
Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει στο νοσοκομείο που θα πας.
Και μην αγχώνεσαι με την ασφάλεια σου. Έχεις το προνόμιο να κάνεις εντελώς δωρεάν τις εξετάσεις σου και φυσικά και το χειρουργείο, αν κι όποτε το αποφασίσεις.
Φιλενάδα -επέτρεψε μου να σε αποκαλώ έτσι όταν μου έρχεται- ζούμε σε μια εποχή που μας φορτώνουν με απίστευτο άγχος κι αυτό μας φορτώνει κιλά λες και το θέλουμε. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τα κιλά σου και να μην σκέφτεσαι την λέξη 'δίαιτα'. Αν τυχόν κάνεις υπερφαγικά, εκεί προσπάθησε να ελέγξεις τον εαυτό σου κι όλα τα άλλα θα έρθουν ομαλά.
* * * Ααα... μια λεπτομέρεια: δεν ξαναπήγα στον Ευαγγελισμό. Βρήκα γιατρό έξω, μίλησα μαζί του και είμαι για το Ιπποκράτειο Αθήνας.
Μαρία σ΄ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση. Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική.
Όσον αφορά τις λέξεις δίαιτα ή κιλά ... νιώθω να βγάζω φλύκταινες και μόνο στη σκέψη τους. Προσπαθώ να θυμάμαι πως με μια μέρα τη φορά θα κάνω τα βήματα που χω μάθει. Αναβάλω την αγορά του αγαπημένου μου παγωτού και άλλων σνακς για την επομένη και έτσι έφτασαν 14 μέρες που τρώω ανθρώπινα και τουλάχιστον νιώθω καλύτερα σε σχέση με το θέμα φαγητό και έλεγχος. Θα ζυγιστώ την Τετάρτη κι ελπίζω και η ζυγαριά να ναι πιο φιλική- όχι που τα κιλά δε με απασχολούν... κατά τ' άλλα.
Εύχομαι με το καλό να βρεις αυτό που θες κι εσύ. Καλή ευκολία να χεις. :)
Λοιπόν...ναι. Εζυγήσθην. Και εξεπλάγην ευχάριστα. Έχασα 3 κιλά μόνο αποφεύγοντας τα υπερφαγικά επεισόδια. Μια άλλη προοπτική μη δίαιτας ανοίχθηκε στο μυαλό μου. Μετά τον κεραυνό του 2 μπροστά στη ζυγαριά, κι έχοντας και τον Οκτώβρη ραντεβού για να με δει χειρουργός λέω να συνεχίσω μόνο προσπαθώντας να δω το λόγο που θέλω να ¨ντοπάρομαι-ναρκώνομαι¨ με ό,τι κουλό και απαγορευμένο μέχρι σκασμού. Να μη μείνω στο λόγο όμως, γτ από μόνος του δε νομίζω πως θα μου δείξει πώς να διαχειρίζομαι την εκάστοτε συναισθηματική μου κατάσταση. Μ αυτά κι αυτά, και μια γερή δόση αισιοδοξίας ο δείκτης δείχνει μπροστά το 1 πάλι και πού να το φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτανε η στιγμή αυτή (να χαίρομαι που είμαι εκατόν τόσα κιλά...). Άντε καλά μας κουράγια να πω...
Μπράβο! Συνέχισε έτσι. :D
Καλησπέρα. Περνούν οι μέρες και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πώς και τι θα φάω. Εμμονή. Δεν κάνω υπερφαγικά επεισόδια... αλλά τις τελευταίες μέρες τρώω όοοοολη τη μέρα. Λίγο απ' το ένα, μετά απ' τ' άλλο... και θα σκάσω. Τα γόνατά μου δε με σηκώνουν.Παίρνω τρία Landose τη μέρα για να ρυθμιστεί η όρεξή μου σε συνδυασμό με μια καταθλιψάρα που κουβαλάω παιδιόθεν. Προσπαθώ να εκλογικεύω την επιθυμία μου για λιχουδιές και πολυφαγία... Προσπαθώ να έρχομαι σε επαφή με τα συναισθήματά μου που ως συνήθως κουκουλώνω τρώγοντας... αλλά εκεί γίνεται "της μεγάλης θλίψης που δε βγάζει άκρη''. Είναι και Κυριακή βραδάκι... Πόσους λόγους να θέλει κανείς να νιώθει άσχημα;
Μην το βάζεις κάτω!! Σίγουρα έχεις τους λόγους σου για να μην πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, αλλά σκέψου πόσο σπουδαίο είναι από μόνο του το γεγονός ότι δεν κάνεις υπερφαγικά!! Άσε το πόσο έχει αλλάξει η αύρα των post σου από την πρώτη μέρα που άνοιξες το θέμα. Σα να νιώθω ένα αεράκι θετικό!! Τα γόνατα και πολύ περισσότερο η ψυχή δε θα ελαφρώσουν από το βάρος από τη μια μέρα στην άλλη δυστυχώς, αλλά βάστα γερά!!
Ξέρω ότι θα σου φανεί λίγο δύσκολο, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να παραδεχτείς την αδυναμία σου να διαχειριστείς όλη την κατάσταση και να ζητήσεις ΑΜΕΣΑ εξωτερική στήριξη. Αυτό μεταφράζεται με πολλούς τρόπους. Οικογένεια, Θεραπεία, Διατροφολόγο ή Χειρούργο. Ξεκίνα να το διεργάζεσαι. Με χαρά θα περιμένω να ακούσω ότι όλα πάνε καλά.
Σ ευχαριστώ Μαρουλένια. Εϊναι και οι ορμόνες που περιμένω και περιμένω και δεν έρχεται η άτιμη η περίοδος!(Ακόμη κι αυτή μ' αρνείται επίσκεψη :p)Quote:
Originally posted by marulenia
Μην το βάζεις κάτω!! Σίγουρα έχεις τους λόγους σου για να μην πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, αλλά σκέψου πόσο σπουδαίο είναι από μόνο του το γεγονός ότι δεν κάνεις υπερφαγικά!! Άσε το πόσο έχει αλλάξει η αύρα των post σου από την πρώτη μέρα που άνοιξες το θέμα. Σα να νιώθω ένα αεράκι θετικό!! Τα γόνατα και πολύ περισσότερο η ψυχή δε θα ελαφρώσουν από το βάρος από τη μια μέρα στην άλλη δυστυχώς, αλλά βάστα γερά!!
Άκη, με διατροφολόγο και ψυχολόγο από κοντά είμαι. Περιμένω να δω χειρουργό στις 23 του μήνα μήπως και βρω από κει λύση. Δεν ξέρω. Απ΄τη μια νιώθω κουρασμένη και απ΄την άλλη δε θέλω να το βάλω κάτω. Είμαι πιο δυνατή, το ξέρω. Αλλά πού να με βρω; :)Quote:
Originally posted by Άκης
Ξέρω ότι θα σου φανεί λίγο δύσκολο, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να παραδεχτείς την αδυναμία σου να διαχειριστείς όλη την κατάσταση και να ζητήσεις ΑΜΕΣΑ εξωτερική στήριξη. Αυτό μεταφράζεται με πολλούς τρόπους. Οικογένεια, Θεραπεία, Διατροφολόγο ή Χειρούργο. Ξεκίνα να το διεργάζεσαι. Με χαρά θα περιμένω να ακούσω ότι όλα πάνε καλά.
Μπράβο σου! Είσαι σκληρό καρύδι λοιπόν!! Προχώρα μπροστά! Θα αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα σου. Οι σκέψεις μου σε συνοδεύουν! Προχώρα!
Medousa μονο ΤΕΡΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ μπορω να σε αποκαλεσω μετα την απωλει α70 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΚΙΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!!!!!!
Αθλος πραγματικος!!!!!!!
Σκεψου την επεμβαση, ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, αλλα ειναι ενα μικρο σπρωξιματακι μονο!!! Μην νομιζεις, εγω 160,200 ημουν, τιποτα δηλαδη, κανα 6μηνο μακρυα απο εσενα αν δεν εκανα την επεμβαση.. Παρε τη ζωη στα χερια σου, το εχεις ξανακανει αποοτι καταλαβα, η ηλικια δεν παιζει κανενα ρολο!!!! στα 45 σου μολις χασεις τα κιλα σου θα νιωθεις 20αρα, πιστεψεμε εγω νιωθω 15!!!!! χαχαχααχαχαχαχαχαχαχ
Προσωπικη μου γνωμη και μετα απο επεμβαση θα σου ελεγα να την κανεις! Μην το σκεφτεσαι καν! Αλλα θυμησου!!!! Αν δεν προσπαθησεις και εσυ μετα, τα κιλα ξαναμπαινουν! Εγω οταν την εκανα σκεφτομουνα δεν κανω επεμβαση στο στομαχι αλλα στον εγκεφαλο! Με το που βγηκα απο το χειρουργειο αρχισα να σκεφτομαι διαφορετηκα, απο μονο του το μυαλουδακι μου δεν χρειαστηκε να το πολυσκεφτω! Ειπα, Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!!
Μπορεις να κανεις τα παντα και το ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!! 70 Ο ΛΟ ΚΛΗ ΡΑ ΚΙ ΛΑ!!!!!!! 100000000000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
Αν εχεις υπομονη κανε παλι γυμναστικη και διατροφη, εγω δεν θα εκανα! Μια βοηθεια την χρειαζομουν, την πηρα και την ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑ!!!!! Ελπιζω να χασεις ολααααα σου τα κιλακια και μην ανησυχεις, ειχα φιλο που απο 297, εδω και 12 χρονια ειναι σταθερος πλεον στα 75!!! ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!! ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΑ!!!!!!! :)
Wow!!! όνομα και πράμα...:starhit: πολύ ενθαρρυντικά όσα μοιράστηκες μαζί μου. Σ' ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα.
Πέρασε κι η 23η του Οκτώβρη, ημέρα του ραντεβού μου με χειρουργό στο Παπαγεωργίου.
Η ετυμηγορία... γαστρικό μπάι πας αν χάσω 20 κιλά (αφού έχουν κρεβάτια που σηκώνουν μέχρι 180 κιλά και αν μας αρέσει) , περάσουν 2 χρόνια, περάσω κάποιες εξετάσεις και συνεχίσω να ζω και να θέλω...
Ο γιατρός απόρησε που παρά το βάρος μου δεν τα παρατάω, που εργάζομαι και έχω κοινωνική ζωή. Με λίγα λόγια με κοιτούσε με ένα ύφος απορίας περισσότερο παρά θαυμασμού... και μόνο που δε μου πε πώς είσαι έτσι και ποια νομίζεις πως είσαι. Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο του είπα: Μα γιατρέ μου δεν καταλάβατε πως μπροστά σας έχετε μια εξαιρετική περίπτωση; Και δεν το λέω με την έννοια της έξαρσης αλλά του εξαιρετικού. Αυτού που διαφέρει θετικά απ΄τον κοινό μέσο όρο. Τι κρίμα όμως που παρόλα αυτά αντιμετωπίζομαι ως άλλο ένα νούμερο στατιστικής ... Θεώρησε πως αυτό που του είπα είναι προσβλητικό και του ανταπάντησα πως ως επαγγελματίας θα πρεπε να είχε αντιληφθεί το πνεύμα μου. Όχι πως άλλαξε κάτι, αλλά μου είπε πως χάρηκε πολύ που με γνώρισε ( άραγε τι να εννοούσε;) και μου το ξανάπε όταν έφευγα... Έλεος!
Είμαι βαθειά απογοητευμένη με τον εαυτό μου. Πώς μου έχω επιτρέψει να 'μαι σ' αυτή τη θέση;
Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εν λόγω γιατρό που ασκεί ανθρωπιστικό επάγγελμα με καθαρά ζωώδη τρόπο.
Είμαι μπουχτισμένη απ' το ανεπαρκές σύστημα υγείας μας.
Δεν έγραψα εδώ απ' την πρώτη στιγμή που βγήκα απ΄την επίσκεψή μου στον εν λόγω γιατρό. Σοκαρίστηκα τόσο δυσάρεστα. Σκέφτηκα πως είναι και δώρον άδωρον να μοιραστώ κάτι που πιθανόν οι περισσότεροι ξέρετε. Κι απ΄ την άλλη δε θέλω να τα παρατήσω. Εγώ είμαι εδώ και θέλω να συνεχίσω για πολύ ακόμη.
Το κλικ να βρεθεί να ξεκινήσω κάτι πιο δραστικό. Δεν ξέρω.
Με 5 χιλιάδες λέει μπαίνω χειρουργείο άμεσα.
Θέλω; Και ποια ερανική επιτροπή να συστήσω αν αποφασίσω να χειρουργηθώ;
Καλησπέρα, Medousa και από μένα. Καταλαβαίνω πως όχι μόνο δεν είσαι τέρας, παρά είσαι ένας άνθρωπος λεπτός, με ποιότητες, με ευαισθησία. Ίσως γι' αυτό ακριβώς έφτασες σε αυτά τα κιλά, σκέψου το και αυτό σε παρακαλώ.. Η αναισθησία στις μέρες μας είναι φάρμακο, το θράσος είναι βάλσαμο για την ψυχή, αυτό φυσικά για όσους μπορούμε να το πρεσβεύσουμε.
Στέκομαι στο τελευταίο σου σχόλιο. Το γιατρό μας πρέπει να τον εμπιστευόμαστε, τελεία και παύλα. Αν έχεις αμφιβολίες, φύγε. Η αγορά είναι ελεύθερη και μεγάλη. Σίγουρα υπάρχουν και αλλού ονόματα κατάλληλα να κάνουν τη δουλειά σου και μάλιστα ονόματα που να ακουμπάς πάνω τους με εμπιστοσύνη. Όσο για το στατιστικό νούμερο, επίτρεψέ μου να σου πω πως όλοι μας είμαστε νούμερα στατιστικής στους γιατρούς. Μάλιστα, όσο πιο τρανταχτές περιπτώσεις είμαστε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία τους. Και αυτό συμφέρει και τις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο το γιατρό, όσο και τον ασθενή. Όσο για το ότι χάρηκε που σε γνώρισε; Καταλαβαίνω πως πάνω στην αμηχανία του εστίασε στην ευγένειά σου και στην παιδεία που φαίνεται πως έχεις, άρα ναι, χάρηκε που σε γνώρισε.
Λες πως είσαι βαθειά απογοητευμένη από τον εαυτό σου. Μία από τα ίδια, πριν από λίγα χρόνια. Την ώρα που με έπαιρνε ο τραυματιοφορέας για το χειρουργείο άρχισα να κλαίω. Γιατί; Ρώτησε, γλυκός ως άνθρωπος, μα και εκπαιδευμένος να μεταφέρει κόσμο στα χειρουργεία. Γιατί επέτρεψα στον εαυτό μου να καταλήξει σε αυτό το σημείο. Γιατί κατήντησα να χειρουργούμαι για το ρημαδοφαί, απάντησα μέσα στα δάκρυά μου. Μη κλαις, κορίτσι μου, είπε, ωραία κοπέλα είσαι, σκέψου μόνο τι μαγιώ θα φορέσεις το καλοκαίρι.. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ αυτό τον άνθρωπο!
Είχα εμπιστοσύνη στο γιατρό μου, αλλά παρόλα αυτά.. Γιατρέ, είπα την επόμενη μέρα μετά, από μία άγρυπνη νύχτα, έκανα καλά; Μήπως δεν έπρεπε να χειρουργηθώ; Έλα, ήταν η απάντηση, πάμε τώρα να βγάλουμε το δακτύλιο. Όχι μωρέ, αφήστε να δούμε αν θα λειτουργήσει.. Και λειτούργησε.
Ο εν λόγω γιατρός δεν είναι και αυτό που λέμε "λουλούδι". Αυτό αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Πάντως όταν χειρουργήθηκα είχα τις πληροφορίες πως ήταν η κορυφή στη συγκεκριμένη επέμβαση.
Ποτέ δεν ξέρεις. Διάλεξε το γιατρό της απολύτου εμπιστοσύνης σου και αφέσου, αυτή είναι η γνώμη μου.
Μετά από καιρό θα καταλάβεις πως όσο το ανέβαλες τόσο ήταν εις βάρος σου. Έχασα κιλά και κέρδισα ζωή και αυτοπεποίθηση. Δες τις δικές σου παραμέτρους και αποφάσισε, Ένας γιατρός δε φέρνει την άνοιξη, σωστά; Πάντα υπάρχουν και άλλοι. Πάντως μην αφεθείς, ε; Γιατί κι εγώ επί χρόνια όλο έλεγα και έλεγα και αφηνόμουν και το ανέβαλλα ξανά και ξανά, μέχρι που ήρθε για μένα πάντα το μη περαιτέρω.
Κράτα μας ενήμερους, ναι;