Originally Posted by
oeo
Κοιτα προσωπικα ειμαι 5-6 χρονια ανεργος(με ενδιαμεσες συμβασεις) οποτε δεν εχω εργασιακο οφελος στην Ελλαδα.Ουτε τυφλωμενος εθνικιστης ειμαι ουτε εχω υπερμετρη αγαπη προς την πατριδα κτλ.Με το μυαλο σκεφτομαι οχι με το συναισθημα.
Ο λογος που απορριπτω το εξωτερικο ειναι γιατι γνωριζω πολυ καλα ιστορια και ξερω τι φταιει και τι δε φταιει σ αυτη τη χωρα.Οι μονες χωρες που θα μπορουσα να παω ειναι ισως Ιταλια/Ισπανια/Πορτογαλια αλλα ειναι δυσκολα τα πραγματα κι εκει.Θα πηγαινα σ αυτες οχι μονο λογω κλιματος αλλα και γιατι μονο μ αυτους θα μπορουσα να κανω ''χωριο'' κι επειδη μονο μ αυτους μπορει να δημιουργηθει ενας σχεδιασμος αν το παμε στο γεωπολιτικο.
ΗΠΑ,Καναδα,Γερμανια,Αγγλια, Γαλλια,Ολλανδια,Βελγιο και γενικα ολη αυτη η παρεουλα εκει βορεια...Ουτε απ εξω.Κι ας εχουν ολα τα καλα του κοσμου απο υποδομες και λεφτα.Πολυ θα ηθελα να αφεθω να πω να ζησω εκει να απολαυσω βιοτικο επιπεδο αλλα μ αυτα που ξερω δυσκολα.Αφου δε το κανα μικρος οταν ειχα απλα υποψιες αποκλειεται να το κανω τωρα.
Δε κατηγορω φυσικα οποιον παει να ζησει εκει,και η αδερφη μου εχει ζησει εξω βορεια Ευρωπη,και φιλος πολυ καλος ειναι Βανκουβερ.Βεβαια η αδερφη μου δεν εχει ιδεα απο ιστορια και το τι συμβαινει και εινα ιτης αποψης ''80 χρονια ειμαστε εδω,ας ζησουμε οσο καλυτερα μπορουμε''..Και ο φιλος μου επειδη πηγαιναμε μαζι σχολειο εβλεπα οτι διαβαζε ιστορια παπαγαλια για να παρει 20 και γενικα στοχος του ηταν η καλη ζωη και δε το φιλοσοφει πολυ το πραγμα.No problem.Ε εγω οταν διαβαζα το βιβλιο της ιστοριας εκανα αλλες σκεψεις κι απο τοτε μεχρι σημερα εχει μπει πολυ νερο στο αυλακι γιατι εχω ριξει πολυ διαβασμα.Οι χωρες αυτες εχουν τεραστιες συλλογικες ευθυνες κι αντι να τις θαυμαζουμε επρεπε να κανουμε αλλα πραγματα αλλα τελος παντων.Μη ξεχναμε και οι πολιτικοι που ολοι βριζουμε και σιχαινομαστε και μας κανουν να φευγουμε απο τη χωρα τσιρακια συνεργατες των ξενων ειναι.
Τελος ειμαι της αποψης οτι ερχονται μεγαλες αλλαγες...γενικα στην ανθρωποτητα.Και δε ξερεις αν μια χωρα που σημερα ειναι πλουσια δε καταρρευσει σε 10 χρονια.