Καλησπερα μέλη Αντιμετωπίζω κοινωνικοφοβικα συμπτώματα και λιγοτετο συχνα γενικευμένης ανχωδης διαταραχης θέλω τις απόψεις σας για όσους έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο και κατά πόσο πιστευετε οτι μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις 2 παθήσεις
Printable View
Καλησπερα μέλη Αντιμετωπίζω κοινωνικοφοβικα συμπτώματα και λιγοτετο συχνα γενικευμένης ανχωδης διαταραχης θέλω τις απόψεις σας για όσους έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο και κατά πόσο πιστευετε οτι μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις 2 παθήσεις
Για το αγχος τοχω δοκιμασει , κανει δουλιτσα .............. εχουν ομως παρενεργειες τα αντιεπιληπτικα .....
ΜιkeStam3 και εγώ κάτι παρόμοιο με εσένα, αλλά φάρμακα ποτέ μου δεν έχω πάρει οπότε δεν ξέρω να σου πω!
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Είμαι εδώ κ 1 χρόνο σε μια ψυχίατρο ξεκινήσαμε με σεροξατ 30 μη μετά έπεσα σε κατάθλιψη τα πήραμε ένα ένα τα φάρμακα το μόνο που με βοήθησε ήταν το γουελμπουτριν αλλά από τότε που το ξεκίνησα μου επειδεινωθηκαν όλες οι φοβίες και τα αγχη με βάλε κ σιπραλεξ τίποτα δεν με κανε με το πήγε στα 300 μη το γουελμπουτριν μπας κ πιάσει αλλά τπτ κ τώρα μου βάλε λυρικα χωρίς να το συζητήσουμε καθολου πήγα κ σε άλλο ψυχίατρο κ με είπε δεν είναι για την περίπτωση μου αργεί πολύ να δράσει κ την κοινωνική φοβία θα την πιάσει σε μεγάλες δόσεις
Μακ δηλαδή τι θα μου πρότεινες για την κατάσταση μου λυρικά ή κάποιο SSRI π.χ σεροξατ που με έχει βοηθήσει στο παρελθόν;;κ κάτι άλλο τι είδους άγχος έχεις εσυ κοινωνικο;
Δεν εχω κοινωνικο αγχος , αλλα εχω εθιστει στα ζαναξ , και αμα δεν παρω εχω αγχος αποσυρσης ....... το σεροξατ κατι βοηθαει στο αγχος , αλλα εμενα μου παει σαν ssri , εσενα μπορει να μην σου πηγαινει ....... εχω ακουσει για σοβαρες παρενεργειες απο ληπτες αντιεπιληπτικων , οπως το λυρικα , που εγω δεν βιωσα παραυτα ........ μετα παμε σε βενζοδιαζεπινες , γενικως ....... αλλιως δοκιμαζεις φυτικα σκευασματα , που εγω δεν εχω δει αποτελεσμα παντως ......
το γουελμπουτριν δεν κανει για αγχος .........
σιπραλεξ ξερω μελος που το πιανει στο αγχος .........
μακ δηλαδη το σεροξατ απλα κατι βοηθαει στο αγχος δεν ειδες μεγαλη βελτιωση και πως γινεται ας πουμε το σεροξατ να σε κανει δουλεια στο αγχος και οχι το σιπραλεξ η το αντιστροφο αφου ολα την ιδια δουλεια κανουν αυξανουν την σεροτονινη και κατι αλλο το σιπραλεξ παλι με ειχε βοηθησει απιστευτα ηταν το πρωτο αντικαταθληπτικο που ξεκινησα αλλα εκανα το λαθος και το εκοψα αποτομα μονος μου μπορει για αυτο να μην με πιανει τωρα??
η γιατος μου εμενα μου βαλε γουελμπουτριν με πιασε στην καταθλιψη αλλα απο τοτε επειδεινωθηκα απιστευτα μεχρι και κρισεις πανικου με πιανουν στον καινουργιο γιατρο που πηγα μου ειπε οτι παει μονο συν ssri και ολη αυτη ειναι επειδεινωση λογο γουελμπουτριν γτ ανεβασει αδρεναλινη νοραδρεναλινη
Ειναι καθαρα τι φαρμακο ταιριαζει στον οργανισμο σου , εμενα πχ , το σιπραλεξ δεν με πιανει καθολου ........ δεν εχουν βρει την εξηγηση , απλα δοκιμαζεις , κι οποιο σου ' παει ' .............σωστα αυτα για το γουελμπουτριν , καλυτερα να πιεις ενα δυνατο καφε .......
το σιπραλεξ , και οποιοδηποτε αντικ/ κο , πιανει καλα στην αρχη , και μετα πιανει λιγο , ισως και καθολου , τοχω βιωσει , δεν φταιει το οτι σταματησες το σιπραλεξ , και το ξαναρχισες ......
μακ εγω το γουελμπουτριν το πηρα γιατι απο σεπτεμβριο ειχα καταθλιπτικα συμπτωματα ηταν το μονο που με πιασε τα πηραμε με την σειρα με την γιατρο μου σεροξατ,εφεξορ,ρεμερον αλλα μου το δωσε μονο του χωρις καποιο ssri αυτο ηταν το λαθος της απο οτι μου ειπε ο γιατος μου ο καινουργιος και το σιπραλεξ δν το σταματησα απλως το σταματησα αλλα οχι σταδιακα αποτομα δν ηξερα τιποτα δν ηξερα οτι επρεπε σταδιακα ο γιατος που πηγαινα τοτε μου ειπε οτι ειναι ενας λογος να μην ξαναανταποκριθω αυτος δηλαδη τι αλλο να φταιει κ ενω με επιανε στην αρχη μετα οχι να μειωθει η αποτελεσματικοτητα του με ποιο μηχανισμο ?κ ο καινουργιος μου γιατρος μου πε οτι δν φταιει αυτο παντως οτι δηλαδη το ειχα κοψει αποτομα εσυ τι θα μου συνεστηνες να συνεχισω στον καινουρργιο μου γιατρο με σεροξατ μαζι με γουελμπουτριν που θα με βαλει η στην παλια που θα με εχει σε λυρικα ??
Εγω θα προτιμουσα τον νεο γιατρο , μου φαινεται πιο ανοιχτομυαλος , οχι στην παλια με το λυρικα ..........
Άμα δεν φεύγει το άγχος πως να σταματήσει κανείς τα ζαναξ? Απλά κάνει λογική χρήση για να αποφυγει την εξάρτηση. Πέραν αυτού καταφεύγει στη ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύει τη σκεψη του (μέσω των γνώσεων και της μεθοδολογίας που έλαβε από τη ψυχοθεραπεία) ώστε να κατανοεί και αντιμετωπίζει τις καταστασεις που του προκαλούν άγχος, κί ετσι να περιορισει την προσφυγη και εξαρτηση από τα φαρμακα (ζαναξ).
Μόνο που έχω την εντυπωση πως όσο περνάνε τα χρονια και ο άνθρωπος δεν εχει δει καλή βελτίωση μεσω της ψυχοθεραπείας όλο και πιο έντονη γίνεται η ανάγκη για φαρμακα.
μακ εσυ δηλαδη λες δν εχει να κανει οτι το σιπραλεξ δν με πιασε επειδη το ειχα κοψει αποτομα και οχι σταδιακα?και ποιον αλλο μηχανισμο ρε γαμωτο να μην με πιανει δν μπορω ν κτλβω το καλοκαιρι με το σεροξατ δν ειχα δει παρα πολυ καλη βελτιωση αλλα ημουν και καταθληπτικος λες να χει να κανει και με αυτο ?δηλαδη ενας που δν εχει καταθλιψη κ εχει καλη διαθεση εχει κ λιγοτερο αγχος πιστευεις?
Οχι , δε σε ξαναεπιασε το σιπραλεξ επειδη τοκοψες αποτομα , σιγουρο αυτο .......... το σεροξατ δεν σου ' παει ' σαν φαρμακο ........... ναι , ενας που δεν εχει κτθλψη , εχει και λιγοτερο αγχος , συνηθως ο κτθλπτκος εχει καποιο αγχος αλλα οχι κατι τρομερο , αν εχει πολυ, παμε σε αλλες παθησεις/καταστασεις ......
μπερδευτηκα αρκετα ειπες σιγουρο για το σιπραλεξ δν με ξαναεπιασε επειδη το κοψα αποτομα δηλαδη οτι δν φταιει οτι το κοψα αποτομα η οτι φταιει?και που καταλαβες οτι το σεροξατ δεν μου παει σαν φαρμακο ?
το σιπραλεξ σιγουρα δν με παει αφου το προσθεσαμε στο γουελμπουτριν και λιγα πραγματα για το ανχος που κτλβες εσυ οτι το σεροξατ δν με πιανει εκτος και αν εννοεις απο θεμα καταθλιψης
Ναι , ειπα οτι δεν φταει οτι τοκοψες αποτομα το σιπραλεξ και τωρα δεν σε πιανει ..............στην #15 λες ο ιδιος οτι δεν σου εκανε τιποτα το σεροξατ , παντα στην κτθλψη , αφου αντικαταθλιπτικο ειναι ..........δεν λεω αυθαιρετα πραματα ....... το μονο που κανει σοβαρη αγχολυση απο αντικαταθλιπτικα ειναι το ρεμερον .......
ρε φιλε καλοπροαιρετα στο λεω μιλας λιγο σαν γιατρος απο που και ως που το ρεμερον κανει σοβαρη αγχολυση απο τα αντικαταθληπτικα μονο?δν εχει καν ενδειξη για καμια αγχωδη διαταραχη?μηπως το λες για τον εαυτο σου αυτο? το σεροξατ ειπες για καταθλιψη νομιζα εννοουσες και για το ανχος
Mα εσυ με ρωτας , δεν μιλαω αυθαιρετα .......... ποτε δεν λεω την γνωμη μου , εκτος αν ερωτηθω .......... οσο για το οτι μιλαω σαν γιατρος , αμα εχεις παρε δωσε με γιατρους και φαρμακα 18 χρονια , και ταχεις παρει ολα ταντικαταθλιπτικα , και και οχι μονον , καπου κι ο ιδιος μαθαινεις τα περι κτθλψεως , αμα με ρωτησεις για αλλη ασθενεια , δεν εχω ιδεα .........
θα μπορουσα να κανω διατριβη πανω στην κτθλψη , με οσα εχω μαθει , διοτι μελετω κιολας , αλλα δεν υπαρχει υποκαταστατο της ιδίας εμπειριας ...............
αμα δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω , σταματα να με ρωτας , τοσο απλα ............. εγω παω να βοηθησω , και δεχομαι κριτικη κι απο πανω , δεν ειναι δικαιο .....
βαλε και το οτι ειμαι και 56 χρονων ...... και εχω μιλησει με πολλα παιδια απο δω μεσα για τις περιπτωσεις τους ,..........
μακ ηρεμησε κουβεντα κανουμε και συγνωμη αν σε εθιξα απλα και γω πανω στην απελπισια μου δεν ξερω τι να κανω τα χω παιξει ειμαι μες τις ανασφαλειες δεν σου κανω κριτικη απλα αυτα που λες π.χ οτι μονο το ρεμερον κανει σοβαρη αγχολυση μονο απο αντικαταθληπτικα μου δημιουργησε μια εντονη ανασφαλεια οτι δν θα με πιασει το σεροξατ στο αγχος και εγω μιλαω αποκλειστικα για γαδ και κοινωνικη φοβια τωρα ασε την καταθλιψη
οταν λες οτι μονο το ρεμερον κανει σοβαρη ανχολυση αυτο το διαπιστωσες στον εαυτο σου η στο ειπε ο γιατρος σου?
OK. , το ρεμερον ειναι γενικως γνωστο οτι κανει καλη αγχολυση , τοχουν διαπιστωσει κι αλλα μελη , τοχω διαπιστωσει κι ο ιδιος ............. εχει ομως ενα μειονεκτημα , ανοιγει σε πολλους την ορεξη , εγω ειχα παρει 15 κιλα σε 4 μηνες ....... αλλα αν μιλας για ΓΑΔ , δεν επαρκει κανενα αντικαταθλιπτικο για την ασθενεια αυτη ................. δεν ξερω αν θα σε πιασει το σεροξατ , νομισα απο τα γραφομενα σου οτι εσυ το εγραψες , δεν μπορω να προβλεψω ποιο αντικαταθπλιπτικο θα σε πιασει , αλλα το ρεμερον εχει βοηθησει πολυ κοσμο ....... στην αρχη θα σου φερει υπνηλια , σε μερικες μερες περναει ......
περασμενα , ξεχασμενα , μερες που ειναι .....
μακ παλι δν σε πολυκαταλαβαινω απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι κανενα αντικαταθληπτικο δν επαρκει για την γαδ αφου εχουν εγκριθει για την γαδ δηλαδη τι επαρκει για την γαδ οι βενζο μονο?εγω βεβαια πιο πολυ μιλαω για κοινωνικη φοβια αυτη ειναι η κυρια μου ασθενεια το σεροξατ μηπως σου ειπα οτι για την καταθλιψη οτι δν με πιασε??
οσο για το ρεμερον το χω δοκιμασει οταν ειχα καταθλιψη μου το συνδυασε με το εφεξορ αλλα τωρα ειχα την καταθλιψη δν ειχα στο μυαλο μου το αγχος αν θα με πιασει στο αγχος γιατι ημουν φουλ απαθης ασε που με ειχε καθηλωσει στην υπνηλια ωρες ατελειωτες
Δυστυχως δεν ξερω πολλα πραματα απο ΓΑΔ , οποτε μην γραφω μπουρδες ........... ουτε απο κοινωνικη φοβια ξερω πολλα , μιας και ουτε απο αυτην δεν εχω ........ πραματι το ρεμερον φερνει υπνηλια , αλλα μετα απο μια βδομαδα σεμενα επαψε να φερνει ....... απαθεια , ναι φερνει .......
δεν μπορω να σε βοηθησω αποτελεσματικα διοτι οι γνωσεις μου περιοριζονται στην κτθλψη , την οποια εχω .......
ενα μελος που ειχα επαφη παλια που ειχε ΓΑΔ , επαιρνε κι αλλα φαρμακα εκτος απο αντικαταθλιπτικο ...... δεν θυμαμαι ποια ομως , ειναι φαρμακα που δεν ταχω παρει ποτε .......
Δηλαδή δεν είχες ποτέ συμπτώματα γαδ η κοινωνικης φοβίας τα ζαναξ τότε γιατι τα άρχισες;
Άνθρωπέ μου πήγαινε μίλα με έναν γιατρό και άσε το ίντερνετ. Ωραίο να παίρνεις γνώμες και να διαβάζεις εμπειρίες άλλων μελών, αλλά ποιό φάρμακο κάνει για την περίπτωσή σου θα το κρίνει ΜΟΝΟ ο γιατρός που σε παρακολουθεί! Και εμένα μου έχουν πει ότι μιλάω σαν γιατρός, έχω και εγώ πάρε δώσε με γιατρούς και εμπειρίες από το οικογενειακό περιβάλλον, αλλά δεν λέω σε κανέναν να πάρει το α και όχι το β φάρμακο. Μιλάμε μόνο για τις δικές μας εμπειρίες και των δικών μας ανθρώπων. Δεν σημαίνει πως και εσύ θα βιώσεις τα ίδια. Η κάθε περίπτωση και ο κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται διαφορετικά. Μόνο άγχος σου προκαλεί αυτό που κάνεις τώρα και είναι επικίνδυνο και ενάντια στους όρους χρήσης του φόρουμ να σου προτείνει κάποιος φάρμακα ή να μιλάει σαν ειδήμων χωρίς να είναι. Εμένα μια γιατρός μου είχε γράψει σεροξατ για ΙΔΨ, η οποία είναι η πιο βαριά από τις αγχώδεις διαταραχές. Είναι λέει το πιο κατάλληλο. Κάποιοι δεν έχουν δει αποτέλεσμα. Άλλο κατάθλιψη, άλλο γαδ, άλλο ιδψ, άλλο κοινωνική φοβία. Το ρεμερον μπορεί να βοηθάει στο άγχος της κατάθλιψης που ΣΙΓΟΥΡΑ είναι διαφορετικό και από το άγχος της γαδ και από το άγχος της ιδψ. Επίσης μπορεί να έχεις αγχώδη διαταραχή και να μην σου γράψουν καν ηρεμιστικό παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Μίλα με τον καινούριο σου γιατρό... Και σίγουρα μην ξανακόψεις ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ απότομα οποιοδήποτε φάρμακο. Υποτροπιάζεις άσχημα, ίσως γι' αυτό να μην σε πιάνει πλέον, επειδή υποτροπίασες και ΙΣΩΣ χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση. Δεν ξέρω όμως, κάνω απλά μια υπόθεση. Με τον γιατρό σου πρέπει να μιλήσεις.
Κατ αρχην θα συμφωνησω με τον blackbird , εχω γνωσεις μονο πανω στην κτθλψη ............τα ζαναξ μου ταγραφε ενας 'καλος ' γιατρος , , μουγραφε πολλα , μιλαμε για την προηγουμενη δεκαετια , κι εγω δεν ηξερα με τι εμπλεκα , και βρεθηκα στο τελος εθισμενος στα ζαναξ , αφου μουγραφε 9-10 κουτακια το διμηνο !! ασε , αμα δεν ξερεις , και πεσεις στον(α) καταλληλο γιατρο , οπως εγω , την πατησες ....... μαλλον ταπαιρνε απο την pfizzer , δεν υπαρχει αλλη εξηγηση ......το 2010 συνταξιοδοτηθηκε , αλλα εγω εμεινα με τον εθισμο .....
Αγορίνα μου μιλαω με γιατρό πήγα σε καινούργιο γτ η παλιά με κατέστρεψε μου δώσε το γουελμπουτριν για την κατάθλιψη αλλά αυτό μου επιδείνωσε την ανχωδη διαταραχή και το πήγε και στα 300 μάλιστα μπας και πιάσε η ηλίθια με κατέστρεψε κ τώρα έχω ανχος ακόμα κ με τους γονείς μου ο καινούργιος μου γιατρός μου είπε ότι έπρεπε να προστεθεί SSRI κτλβες τώρα γτ ροταω οι γιατροί με κάναν τόσο ανασφαλή π αναγκάζομαι να ροταω εδώ μεσα