Γνωρίζετε αν τα αντικαταθλιπτικά είναι εξαρτησιογόνα για τον οργανισμό; Έχω ακούσει αυτό ότι ισχύει για τα αγχολυτικά και τα υπνωτικά. Ισχύει και για τα αντικαταθλιπτικά ότι αν τα παίρνεις μετά εξαρτάσαι; Ευχαριστώ πολύ.
Printable View
Γνωρίζετε αν τα αντικαταθλιπτικά είναι εξαρτησιογόνα για τον οργανισμό; Έχω ακούσει αυτό ότι ισχύει για τα αγχολυτικά και τα υπνωτικά. Ισχύει και για τα αντικαταθλιπτικά ότι αν τα παίρνεις μετά εξαρτάσαι; Ευχαριστώ πολύ.
κοιτα χωρις να θελω να σε θιξω αν αφιερωσεις χρονο και αναζητησεις μεσα στο φορουμ θα δεις οτι υπαρχουν πολλες ομολογιες ανθρωπων που λενε για την πραγματικοτητα των αντικαταθλιπτικων!! επειδη εισαι καινουργιο μελος ομως σχετικα, εγω θα σου πω οτι αν και επισημα δεν εχουν παρει πιστοποιηση οτι ειναι εξαρτησογονα, παρολα αυτα ειναι τρομερα δυσκολο στο να τα κοψεις και να απαλλαχτεις απο αυτα δια παντα.. οχι δεν ειναι ακατορθωτο, αλλα θελει τρομερη προσπαθεια.. ειδικα κυριως τις πρωτες μερες αποχης απο το φαρμακο... Εγω ενιωθα τις πρωτες μερες σαν καποιος να μου αφερεσαι απο μεσα μου την ευτυχια... καποιοι δεν το αντεχουν αυτο και επειδη υποτροπιαζουν ασχημα δεν μπορουν να τα κοψουν... κοιτα καλυτερα να το σκεφτεις καλυτερα αν θελεις να ξεκινησεις να παιρνεις αντικαταθλιπτικα!!
Καλησπέρα,
Πιστεύω πως ισχύει και για τα αντικαταθλιπτικά.
Ένας καλός μου φίλος έπαιρνε για 2 χρόνια όπως του έλεγε ένας άμπαλος ψυχίατρος στον οποίο πήγαινε και μετά δεν μπορούσε να τα κόψει.. (τον έπιαναν ζαλάδες, πονοκέφαλοι, άγχος κτλ).
Τα έκοψε εδώ και μερικούς μήνες και είναι με αγχολυτικά..
Μερικα προκαλουν αρκετη εξαρτηση , οπως σεροξατ και εφεξορ ............ φυσικα οι εταιρειες το αποκρυπτουν , αν και εχουν φαει μηνυσεις γι αυτο ....... και τα υπολοιπα κανουν μια εξαρτηση , καμμια σχεση ομως με την εξαρτηση των αγχολυτικων ........ ιδιως του ζαναξ , που ειναι και ψυχοτροπο , και πωλειται στις πιατσες των τοξικομανων στην Αμερικη , οπως εχει και την τιμητικη του στις Αμερικανικες φυλακές ..........
εχω κοψει πολλα αντικαταθλιπτικα , χωρις παρατραγουδα , αλλα δυσκολευομαι πολυ να κοψω το ζαναξ .....
το seroxat ειναι αληθεια οτι μεχρι και την ωρα ληψης πρεπει να προσεχεις... Αν για παραδειγμα εγω ημουν καπου εξω και το ξεχνουσα στο σπιτι και αργουσα να επιστρεψω, εστω και 2 ωρες ηταν αρκετες για να νιωθω οτι ''στερητικα'' απο την ελλειψη του φαρμακου... το συγκεκριμενο πλεον ακομα και η εταιρεια δηλωνει η ωρα ληψης να ειναι η ιδια παντα καθημερινα οπωσδηποτε!!
Κομμένο πλέον
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Λογικό δεν είναι να έχω και στα δύο στερητικα; εδώ δηλώνω ότι ειχα όταν αργουσα την ώρα λήψης, δεν θα είχα και όταν θα το διεκοπτα;
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Τωρα ποια παιρνεις απο αντικαταθλιπτικα?
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
για καποιον ανεξηγητο λογο ολοι οι ανθρωποι αυτου του κοσμου, οταν ξεκινησουν τα αντικαταθλιπτικα για πρωτη φορα, αντι να αισθανθουν καλυτερα, αισθανονται πολυ μα πολυ χειροτερα... το γιατι δεν εξηγειται και ουτε θα εξηγηθει ποτε...! Μονο αβασιμες θεωριες υπαρχουν!! Εγω οταν τα ξεκινησα εγινα πολυ χειροτερα, ακριβως το ιδιο συμβαινει και οταν τα διακοψεις... Οποτε οχι, δεν γινεσαι χειροτερα επειδη ξαναγυρνας πισω σε αυτο που ησουν πριν το φαρμακο, αλλα επειδη εισαι εξαρτημενος και χωρις αυτο νιωθεις εντονα την ελειψη του και οποτε τα ''συμπτωματα αποσυρσης'' Ετσι τα ονομαζουν επισημα, επειδη δεν ηθελαν να τρομαξουν τον κοσμο οτι θα εθιστουν σε κατι...
Ναι, αλλά στην κατάθλιψη ποια είναι η λύση;
Αν μου το επιτρεπει ο αγαπητος θεματοθετης, και για να μην ανοιξω νεο νημα, να κανω κι εγω μια παραπλησια ερωτηση:
Οταν ημουν χωρις αντικαταθλιπτικα, 2 χρονια και πριν, απο μυαλο ολα θολα, καμια συγκεντρωση, αλλα σωματικα ειχα νευρο, ενταση, πιεζομουν να κανω πραγματα και γενικα ημουν αποδοτικη και παραγωγικη. Φαινεται οξυμωρο, το καταλαβαινω, αλλα δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω...
2 χρονια μετα τωρα, νιωθω μια ολυμπια ηρεμια, μια γαληνη, μια ησυχια, πως ειναι μια λιμνη που τιποτα δεν κουνιεται? ε αυτο ακριβως....
να βγω με καμια παρεα? μα περναω καλα και στο σπιτι μου, ηρεμα.
να κυνηγησω μια δουλεια? αφου ειμαι καλα, δε νιωθω να μου λειπει κατι
να βρω συντροφο? μα νιωθω πληρης
να παω γυμναστηριο? δεν το εχω αναγκη, ειμαι ηδη ηρεμη...
Δηλαδη νιωθω ενα αισθημα πληροτητας που εμποδιζει οποια προσπαθεια, μην σας πω και σκεψη, να προσθεσω στη ζωη μου ειτε δραστηριοτητες ειτε ανθρωπους...
Πως στο καλο το διαχειριζομαστε αυτο? εχετε νιωσει κατι παρομοιο??
Ο ψυχιατρος το βλεπει θετικα....θελω να πιστευω προσωρινα.
δεν υπαρχει συνταγη, νομιζω ειναι εξατομικευμενα αυτα.
ναι ειμαι σε αγωγη, το λεω, εδω και 2 χρονια σχεδον.
Σε αλλα ποστ παλιοτερα ειχα αναφερει ποια φαρμακα επαιρνα. Αλλα δεν ειναι τα χαπια το θεμα...
Το θεμα ειναι οτι εμαθα να ζω σε ενταση, νευρα, αυτομαστιγωμα, αυτοκατηγοριες, πιεση, σφιξιμο και ολο το πακετο, και τωρα που ισως για 1η φορα βιωνω τετοιο αισθημα πληροτητας νιωθω οτι εχω φτασει στο απολυτο, δεν εχει κατι να προσπαθησω ή να παλαιψω...
Είσαι τυχερή. Θα θελα να με παραπέμψεις στο ποστ με τα φάρμακα, γιατί έχεις πάρα πολλά και δε μπορώ να το βρω. Η έστω να τα ξαναγράψεις. Ευχαριστώ, και μακάρι να αισθάνεσαι πάντα πληρότητα.
Καλησπέρα Mara,
Παρακολοθθὠ το forum για κάποιο καιρο και έχω γράψει μόνο μια φορά μιας και έχω κόψει πριν κάποιο καιρό τα αντικαταθλιπτικά
και η αλήθεια είναι σε αύτο το forum δεν υπάρχει σηζήτηση για το λεγόμενο withdrawal sydrome και πόσο δύσκολο είναι κάποιος να απεξαρτηθεί.
Σου γράφω γιατί αθτο ποθ περιγράφεις ήταν ακριβώς αυτό που ζούσα για 5 χρόνια. Μια απίστεύτη ηρεμία που με έκανε να μη κυνηγάω τίποτα στη ζωη μου. Να μένω στάσιμη γιατί δεν υπήρχε καμία κινητήριος δυναμη μέσα μου. Ούτε πόνος που να με κάνει να φύγω από κάποια κατάσταση, ούτε φιλοδοξία ούτε τίποτε. Αυτή η λήθη κάποια στιγμή έσπασε, έκοψα τα χάπια γιατί ένιωθα πως η ψηχή μου δεν αντεχε να ζει έτσι και βρέθηκα να συνειδητοποιὠ πόσο μου λείπει ενας συντροφος, φίλοι, μια καλύτερη δουλεια. ΟΛΑ όσα δεν με ένοιαζαν τώρα με πληγώνουν κάθε μέρα.Και παλεύω να τα διαρθὠσω με τρομακτική δυσκολία.
Μακάρι να είχε βρεθεί κάποιος να μου τα πει νωρίτερα όλα αυτά. Ο ψυχιατρός μου άπλα εγληματικά ασυνείδητος.
Δεν στο λέω για να σε αγχώσω η να σου προτείνω να διακόψεις την αγώγη σου. Προς Θεού!
Απλά δεν θέλω κάποιος άλλος να περάσει αύτο που περνάω εγώ.
ε αυτο ακριβως εννοω...
εγω τα ξεκινησα γιατι δεν πηγαινε αλλο, δεν μπορουσα να δουλεψω, να σκεφτω, ημουν προσωποποιηση της υπερεντασης και του εντονου αγχους. Ηταν λες και ειχε καει ο εγκεφαλος μου.
Το μονο που ηθελα ηταν να ησυχασει το μυαλο μου!
αυτη η ηρεμια και η πληροτητα τωρα με ξεπερναει πραγματικα....
Δεν ξερω, μηπως η λυση ειναι να πιεζομαι και να σπρωχνομαι να κανω κατι,χωρις να το κανω κεφι, με την προοπτικη οτι το κεφι θα μου ερθει στην πορεια?
γιατι οκ το ξερω, θα μου ερθει η ορεξη σιγουρα αμα πιεστω να κανω κατι, δηλαδη αν παω γυμναστηριο πχ καλα θα περασω, δεν θα ειναι σα να κανω καταναγκαστικα εργα. Αλλα η φαση απο το σπιτι ως το γυμναστηριο ειναι πολυ δυσκολοτερη για μενα απο την ιδια την προπονηση...Αυτο το κομματι πρεπει να δουλεψω τωρα...
παρα πολλα ειναι μεχρι να ψαξεις τι πρεπει να κανεις εσυ... μπορει να χρειαζεσαι περισσοτερες ωρες στην φυση και στον ηλιο, μπορει να χρειαζεσαι μειωσει του καπνισματος, μπορει να χρειαζεσαι καλυτερους και πιο φιλικους ανθρωπους... μαζι με διαφορα φυτικα που υπαρχουν για την καταλιψη, μαζι με την αποφαση σου να αλλαξεις την ζωη σου, γινεσαι καλυτερος... δεν μπορω να σε πω οτι θα κενεις αυτο και αυτο για να βγεις απο την καταθλιψη, η αδρανεια, ελλειψη καλης παρεας, μοναξια, ενοχες και αλλα πολλα ειναι απραιτητα για να ζεις πιο ευχαριστα
Ελα ντε , για καλυτερευση μπορω να μιλησω , και παρ οτι ειμαι πολυ θετικος ανθρωπος , δεν μπορω να μιλησω γιια θεραπεια της κτθλψης ................ ενας δυνατος ερωτας μπορει κατ εμε να θεραπευσει μια κτθλψη , διοτι οταν ημουν προ 2 ετων σε δεσμο ημουν πολυ καλυτερα , αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα η κοπελα , οποτε δεν ξερω τι θα γινοταν αν ερωτευομουν ........παντως ο ψυχιατρος μου εχει αναφερει περιπτωσεις που ερωτευθηκαν οι κτθλπτικοι ασθενεις του και δεν ξαναρθαν .................... το χειροτερο ειναι η αδρανεια , αλλα δεν μπορεις νασαι συνεχως δραστηριος .......
νομιζω οτι δεν εχει βρεθει το φαρμακο κατα της κτθλψης , διοτι δεν ειναι ολα στο μυαλο του κτθλπτικου ποως καποιοι νομιζουν , αλλα ειναι μια πρματικη ασθενεια , που παντα σηκωνει καλυτερευση ......
για να μιλαει ο Παγκ. Οργ. Υγειας για το 2020 οτι η κτθλψη θαναι η Νο1 ασθενεια παγκοσμιως , δεν ειναι καλα τα πραματα προς το παρον....... αυτο ειναι σιγουρο ......
Είναι οργανικό το θέμα. Ξεκάθαρα. Να ρωτήσω, εγώ παίρνω 5 σταγόνες ημερησίως seropram μαζί με το φαγητό. Αυτό υπάρχει περίπτωση να το συνηθίσει κάποια στιγμή ο οργανισμός και να μην επιδρά χωρίς αύξηση δόσης/αλλαγή φαρμάκου;
Δεν θέλω να το θεωρήσεις δεδομένο αλλά στην περίπτωση μου νομίζω συμβαίνει έτσι, βέβαια είμαι προφανώς δειλή, και δεν πείρα μεγάλα ρίσκα, για να αλλάξω τα κακός κείμενα της προσωπικής μου ζωής, ίσος αν το έκανα να ήταν και διαφορετική η εξέλιξη μου σε σχέση με τα φάρμακα...
Τι εννοείς; Το ότι δεν πήρες ρίσκα, δεν έχει σχέση με τα φάρμακα; Εγώ πιστεύω έχει.
Εννοώ ότι αν και προσπάθησα δεν κατάφερα να αλλάξω τις συνθήκες της προσωπικής μου ζωής, δεν έκανα το μεγάλο βήμα της αλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι ζω ενάντια στις πεποιθήσεις μου, οπότε δίνω χώρο στην κατάθλιψη, την οποία προσπαθω να καλυψω με φάρμακα. Τα φάρμακα όμως καλύπτουν τα συμπτώματα και όχι την αιτία....
Αν θες ανώνυμα να γινόσουν λίγο πιο συγκεκριμένος.. Γιατί δεν κατάλαβα τι θες να πεις.
Μην νομιζεις , υπαρχουν μερες , η περιοδοι που χανω την ελπιδα μου , δεν ειμαι κανας υπερανθρωπος , κα απελπιζομαι οικτρα .......... δεν βλεπω κανενα φως φως στο μελλον κατα περιοδους ........
θελω να ειμαι και ραελιστης , και το μονο που βλεπω ειναι ανιατες περιπτωσεις .......