Quote:
Originally posted by stella78
Balance, σε πολλά από αυτά που διάβασα αναγνωρίζω τον εαυτό μου λίγα χρόνια πριν ( εκτός από το επικοινωνιακό κομμάτι που η άμυνά μου ήταν να κάνω το αντίστροφο ) ...όλο αυτό που νιώθεις είναι επόμενο…συνήθως η συναισθηματική καταπίεση, η κατάθλιψη και όλα αυτά τα συναισθήματα, ακολουθούνται από θυμό. Το πιο εύκολο ξέρεις είναι να κοιτάμε τον διπλανό μας και να βάζουμε ταμπέλες, είναι στον κόσμο του ( δεν είμαστε όλοι; ) κτλ. Για μένα, όλο αυτό που περιγράφεις είναι το ξύπνημά σου, ο θυμός δεν είναι κάτι a priori κακό κι αν βρεις τι είναι αυτό που σε θυμώνει, τότε βρίσκεις την ισορροπία σου, με παράπλευρες απώλειες ίσως αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία γιατί έτσι κι αλλιώς αυτές οι απώλειες αποδέχονταν κάτι άλλο από αυτό που εσύ θεωρείς ότι είσαι. Θες να βρεις ποια είσαι, και να νιώσεις ασφαλής με αυτό που θα ανακαλύψεις…απαλλάξου λοιπόν από ενοχές γι αυτό που δεν είσαι, το αποδεκτό για κείνους με τους οποίους έχεις θυμώσει…κι όταν όλοι γύρω μας έχουν μια άλλη εικόνα για μας, τότε σίγουρα ψάχνουμε μέσα μας, γιατί το αφήσαμε να συμβεί και τι σκοπό εξυπηρετούσε ( αποδοχή, άμυνες κτλ. ) όχι για να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας αλλά για να απαλλαγούμε από αυτό το βάρος. Και γω έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν είμαστε ή φαινόμαστε, αλλά κατέληξα πως επιδίωξή μου είναι να ταυτίσω το «είναι» μου με το «φαίνεσθαι»…