Originally Posted by
Kostas_14
Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος το πρόβλημα ή ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει. Το μαγαζί δεν έχω καταλάβει, ανήκει εξ'ολοκλήρου σε εσένα ή έχει και εκείνος μερίδιο; Έχει διαφορά το ένα από το άλλο. Εγώ πάντως από τι έχω καταλάβει, ο σύζυγός σου, είναι παλαιών αρχών που πιστεύει πως αν ελέγχει τα οικονομικά εκείνος, ελέγχει και εσένα και έτσι δεν θα του φύγεις. Συμβαίνει σε πολλές ελληνικές οικογένειες αυτό το πράγμα. Γι'αυτό εγώ ξανά λέω είμαι κατά του γάμου, γιατί δεν παντρεύεσαι μόνο την νύφη, αλλά και την οικογένειά της μαζί και εκεί είναι που μπαίνουν όλα τα προβλήματα. Εγώ αν έκανα γάμο, σίγουρα θα ήταν ξεχωριστά τα οικονομικά ο ένας από τον άλλον και αυτό πιστεύω πως είναι το καλύτερο. Οι κοινοί λογαριασμοί, δημιουργούν και προβλήματα. Έτσι μπορεί ο καθένας να ξοδεύει σε αυτά που επιθυμεί, χωρίς να αφαιρεί λεφτά από τον άλλον. Στο δικό σου θέμα τώρα Δανάη, πιστεύω πως πρέπει να βάλεις όρους και δεν καταλαβαίνω την νοοτροπία του, είτε δηλαδή θα σε ελέγχω οικονομικά, είτε χωρίζουμε; Πάντως ό,τι είναι να επιλέξεις κάνε το πρώτα για τα παιδιά και έπειτα για τον εαυτό σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να είναι μέσα σε μια σχέση ή σε έναν γάμο, ακόμη και να περνάνε άσχημα και να υποτιμάται η προσωπικότητά τους, εκείνοι παρ'όλα αυτά θα μείνουν...