Originally Posted by
Sonia
Ημιμάθεια είναι να μπαμπαλίζουμε όλη μέρα βλακείες για τους αρχαίους ημών προγόνους, να καθόμαστε με τα παιδιά μας στην καφετέρια όλη μέρα να βγάζουμε selfies και να χαζολογάμε στα κινητά, να επισκεπτόμαστε τον τοπικό ναό του Δία ας πούμε και μετά να λέμε ωραίος ο ναός του Διονύσου. Ή να ρωτάει το παιδί μας "Γιατί αυτό το κτήριο φαίνεται ολόκληρο μαμά και τα άλλα είναι μόνο τα θεμέλια" και να δείχνει ένα μέρος του αρχαιολογικού χώρου που έχει ανακατασκευασθεί και αντί να πει "Δεν ξέρω ή δεν μου κόβει, θα ρωτήσω να μάθω" να του λέει " Αυτοί που χτίσαν το συγκεκριμένο ήταν πλούσιοι και είχαν χρησιμοποιήσει καλύτερα υλικά, οι άλλοι που φιάξαν τα υπόλοιπα ήταν φτωχοί για αυτό δεν έμεινε τίποτα, δεν ήταν καλή κατασκευή". Ή να δείχνει το παιδάκι έναν βωμό και να ρωτάει την μάνα του τι είναι κι εκείνη να απαντάει όπτι ήταν καζάνι που οι αρχαίοι βράζαν σούπα μέσα. Ημιμάθεια είναι να κοιτάς τον Κορυνθιακό και να λες "Παιδιά κοιτάξτε, η λίμνη του Μόρνου" . Να μπεις στο γμημένο το κινητό να διαβάσεις 5 πράγματα να εξηγήσεις στα παιδιά σου αντί να χαζεύεις στο φβ όλη μέρα δεν μπορείς όμως. Ημιμάθεια είναι να συγκρίνεις ένα κεραμμικό αντίγραφο μουσείου χειροποίητο και λεπτομερές με μια μλακια πλαστική Κινέζικια και να αναρωτιέσαι γιατί τόσο μεγάλη διαφορά τιμής και να θεωρείς κλέφτη αυτόν που πουλάει το Ελληνικό. Ημιμάθεια είναι να έχεις αγοράσει ένα πανάκριβο τζιπ και να έχεις πάει 2 εκδρομές στα 5 χρόνια στα βουνά και να κορδώνεσαι για οδηγάρας κι εξερευνητής και ξαφνικά να βάζεις αλυσίδες σε καθαρό δρόμο επειδή έπιασε χιονόνερο. Θα μπορούσα πολλά να πω, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες τώρα.