Results 16 to 30 of 31
Thread: Θρεντ γκρινιας
-
24-12-2018, 07:36 #16
Ημιμάθεια είναι να μπαμπαλίζουμε όλη μέρα βλακείες για τους αρχαίους ημών προγόνους, να καθόμαστε με τα παιδιά μας στην καφετέρια όλη μέρα να βγάζουμε selfies και να χαζολογάμε στα κινητά, να επισκεπτόμαστε τον τοπικό ναό του Δία ας πούμε και μετά να λέμε ωραίος ο ναός του Διονύσου. Ή να ρωτάει το παιδί μας "Γιατί αυτό το κτήριο φαίνεται ολόκληρο μαμά και τα άλλα είναι μόνο τα θεμέλια" και να δείχνει ένα μέρος του αρχαιολογικού χώρου που έχει ανακατασκευασθεί και αντί να πει "Δεν ξέρω ή δεν μου κόβει, θα ρωτήσω να μάθω" να του λέει " Αυτοί που χτίσαν το συγκεκριμένο ήταν πλούσιοι και είχαν χρησιμοποιήσει καλύτερα υλικά, οι άλλοι που φιάξαν τα υπόλοιπα ήταν φτωχοί για αυτό δεν έμεινε τίποτα, δεν ήταν καλή κατασκευή". Ή να δείχνει το παιδάκι έναν βωμό και να ρωτάει την μάνα του τι είναι κι εκείνη να απαντάει όπτι ήταν καζάνι που οι αρχαίοι βράζαν σούπα μέσα. Ημιμάθεια είναι να κοιτάς τον Κορυνθιακό και να λες "Παιδιά κοιτάξτε, η λίμνη του Μόρνου" . Να μπεις στο γμημένο το κινητό να διαβάσεις 5 πράγματα να εξηγήσεις στα παιδιά σου αντί να χαζεύεις στο φβ όλη μέρα δεν μπορείς όμως. Ημιμάθεια είναι να συγκρίνεις ένα κεραμμικό αντίγραφο μουσείου χειροποίητο και λεπτομερές με μια μλακια πλαστική Κινέζικια και να αναρωτιέσαι γιατί τόσο μεγάλη διαφορά τιμής και να θεωρείς κλέφτη αυτόν που πουλάει το Ελληνικό. Ημιμάθεια είναι να έχεις αγοράσει ένα πανάκριβο τζιπ και να έχεις πάει 2 εκδρομές στα 5 χρόνια στα βουνά και να κορδώνεσαι για οδηγάρας κι εξερευνητής και ξαφνικά να βάζεις αλυσίδες σε καθαρό δρόμο επειδή έπιασε χιονόνερο. Θα μπορούσα πολλά να πω, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες τώρα.
- 24-12-2018, 10:12 #17
24-12-2018, 10:17 #18
Για ολα τα smartphone zombies, κατα κανονα νεα παιδια φρεκαδουρες σκετες, που κυκλοφορουν ανεξελεγκτα χωρις συναισθηση του περιβαλλοντος τους μπορει να κανει καποιος κατι; Ετσι οπως παμε καποια μερα θα με εμβολισουν 4-5 ταυτοχρονα απο ολες τις κατευθυνσεις και μετα θα ζητουν συγγνωμη μονο απ' τις συσκευες τους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
24-12-2018, 10:44 #19
Ομπορο μου θυμιζεισ μια φιλη τησ κορησ μου τρελο μωρο ολοι τη γουσταρουν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-12-2018, 12:56 #20
24-12-2018, 13:06 #21
Κωστακη ειναι ενα μωρο φοβερο τσαμπουκαλεμενο δε μασαει λεει παντα αληθεια αμαζονα τι φωναζω κοβει κολουσ για χαβαλε σαν τον μπαμπα
24-12-2018, 14:00 #22
24-12-2018, 17:40 #23
Αδερφε ειναι κορη μου αν νομιζεισ οτι οι κοπελεσ τσαμπιονσ λιγκ μασανε απο λεφτα κι εμφανιση εισαι γελασμενοσ καταρχασ ειναι πλουσιεσ δευτερον εχουν γνωρισει ολη τη θεσσαλονικη τριτον σκεψου οτι εγω ειμαι αυτοδημιουργητοσ ξεκινησα απο το τιποτα τισ εχω στα οπα οπα και δε με γουσταρουν παιδι τησ πιατσασ ειμαι ο μονοσ που μπορει και δουλευει αγροτησ κανενασ αλλοσ δε μπορει και τισ εχω στην πενα για να καταλαβεισ τι ειμαι εγω και τι ειναι αυτεσ πολυ καλυτερεσ απο αυτεσ που βλεπεισ στην τηλεοραση ετσι για να παρεισ μια ιδεα
24-12-2018, 18:09 #24
Κοιτα! τυποτα απο τα δυο! λογο της περιορησμενης μνημης μου,βλεπεις δεν εχω πολυ χωρο στη μαδερμποορτ ,χαχα ,κι γενικος προσπαθω να θυμαμαι τα βασικα πραματα στην ζωη μου.
Παντος αν προσπαθησω να φερω στο μυαλο μου στα γρηγορα κατις ,νομιζω οτι θα ειναι αυτες που μου εμειναν στην μνημη αμεσα λογο εντονου στρες, τωτες θα ειναι οι φορες που αργησα, κι λογικο πηστευω διοτις θα με βοηθησει ωστε την επομενη φορα να εχω το νουμου κι να φυγω νωριτερα.
24-12-2018, 19:03 #25
24-12-2018, 20:06 #26
Έτσι μόνο Θεσσαλονικάρα και εγώ εκεί σπουδάζω, αλλά δεν είμαι Θεσσαλονικιός, μακάρι να ήμουν. Αρειανάρα για μια ζωή!
Το "όμορφο" αγαπητέ elis, είναι σχετικό για τον καθένα. Να χαίρεσαι πάντως την κόρη σου και κάποτε θα τα βρείτε, κάνε και εσύ ένα βήμα πίσω και όλα καλά. Μέσα στην ηλικία είναι όλα, να δεις οι δικοί μου γονείς τι ακούνε.
24-12-2018, 22:21 #27
24-12-2018, 22:27 #28
βαρέθηκα να ακούω "άποψή σου" αντί για επιχειρήματα
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
26-12-2018, 09:34 #29
Συμφωνω .... αλλα συμφωνω στα 52 μου.
Εαν ημουν 18, θα προσπερνουσα ολο αυτο το (υπεροχο και ευστοχο) κατεβατο.
Γιατι ο καθενας, ειναι παραγωγο της εποχης του. ΚΑΙ ΕΣΥ αν ησουν 18 σημερα
τα ιδια θα εκανες (και βεβαια οι τυχον εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν παλι τον κανονα).
Πρεπει να ζησεις σε μια εποχη που ΔΕΝ εχει οθονες για να παει το πνευμα προς
τα μεσα. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω. Η οθονη, αυτη η μεγαλη βαβυλωνα
*****, τραβαει συνεχεια το πνευμα προς τα εξω. Τι μπορει να κανει ενα παιδι ?
Τι θα κανει ενας εφηβος ? Τι θα κανει (ακομα) και ενας ωριμος σαν και μενα,
ενας που περασε απο εποχες χωρις οθονες (μονο μια στο σαλονι, και μονο
6:00 μμ με 12:00 μμ) ? Θα σαγηνευθει και θα καταληξει παλι πανω της !!!!
Οπως κανουμε ολοι εδω μεσα .... αφου διαβαζομαστε εδω μεσα (και ας μην
ειναι απο κινητο η ταμπλετα). Στην ***** την οθονη εχουμε εγκαταλειφθει.
Ακομα και αν καποτε διαβασαμε για τον Ερατοσθενη, η την Υπατια η τον
Jordano Bruno. Ακομα και αν επισκεφθηκαμε τους Δελφους, τον Παρθενωνα
η το μουσειο μοντερνας τεχνης στην ΝΥ.
ΕΔΩ μεσα .... καταληξαμε. Ειτε για μιση ωρα ... ειτε για μια ζωη ολοκληρη.
Πρεπει να κυλλησουν οι αμμοι του χρονου ... να ξημερωσει μια αλλη μερα,
μια καινουργια μερα, μια πολυ μακρινη μερα, μακρια απο την κυριαρχια της
οθονης. Μεχρι τοτε ... στο ιδιο καζανι βραζουμε ! Προς τα εξω ανοιγομαστε
... ελαχιστα η καθολου προς τα μεσα.
Με φιλικη διαθεση (οσα εγραψα).Μεγαλωσα σε ενα σπιτι και οικογενεια που
ΠΑΝΤΑ απαιτουσε να ΜΗΝ ανηκω στην εποχη μου, να μην ανηκω στην ηλικια μου.
Παιρνω το μερος των νεων, μονο γιαυτον τον λογο. Ασε να ανηκουν στην εποχη
τους, στα βιωματα τους, στις περιστασεις τους .... οποιες και αν ειναι αυτες.
Ημιμαθεια .... ε ημιμαθεια ! Η κλεψυδρα του Χρονου καποια στιγμη θα τουμπαρει.
Απλα δεν θα ζουμε εμεις. ΑΥΤΟΙ θα ζουν ! Αυτοι θα την τουμπαρουν ! ΟΧΙ εμεις ....
(εμεις οτι ηταν να τουμπαρουμε .... το καναμε .... και δεν νιωθω πολυ περηφανος)
26-12-2018, 13:35 #30
Ημιμάθεια είχαμε πάντα, δεν είναι τωρινό φαινόμενο και όχι μόνο θέμα της οθόνης. Γενικά ο Έλληνας έχει ξερολισμό και ξιπασιά κι όχι παιδεία. Θα βγούμε εντελώς εκτός θέματος όμως...