Πειτε μου εμπειριες η παρενεργειες που βιωσατε απο το ladose και ποσους μηνες κανατε θεραπεια με αυτο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Δεν εχω παρει ποτε χαπια και φοβαμαι να μπω στον κοσμο τον ψυχοφαρμακων. Μου προτεινεται να τα παρω;
Printable View
Πειτε μου εμπειριες η παρενεργειες που βιωσατε απο το ladose και ποσους μηνες κανατε θεραπεια με αυτο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Δεν εχω παρει ποτε χαπια και φοβαμαι να μπω στον κοσμο τον ψυχοφαρμακων. Μου προτεινεται να τα παρω;
η αληθεια ειναι πως οχι, δεν σε προτεινω να τα παρεις.... οτι προσφερουν τα αντικαταθλιπτικα και αν προσφερουν το αφαιρουν με το αλλο χερι.... δεν ειναι ουσιες φυσικες, ειναι ουσιες τεχνητες που ακομα για το πως λειτουργουν επακριβως κανουν μονο εικασιες... αλλα κανεις δεν ξερει τι κανει εκει στον εγκεφαλο και τι αλλαγες κανει.... τους αρεσει παρα πολυ τους ειδικους η θεωρια της χημικης ανισσοροπιας και τον μυθο της σεροτονινης, μα δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα και δεν μπορει να αποδειχθει.... ειναι ουσιες που ακομα κανεις δεν ξερει αν βοηθανε επειδη εχουν την δυνατοτητα να βοηθησουν ή επειδη ο κοσμος λειτουργει ως πλασεμπο που τις παιρνει... ξερεις εχω καταθλιψη αλλά παιρνω αντικαταθλιπτικα, αρα με βοηθουν να την καταπολεμισω, αρα θα γινω καλυτερα, αρα νιωθω καλυτερα... ..................
καθαρη δυναμη αυτοθεραπειας, στην ουσια δεν εκανε τιποτα το αντικαταθλιπτικο, ολα τα εκανε το μυαλο... στην ουσια αχρηστο ηταν.....!!!!!!!
δεν θελω να γραψω πολλα περισοσοτερα επειδη δυστυχως τα αντικαταθλιπτικα εχουν παρα πολλους φανατικους και θα βιαστουν να με κραξουν οτι ολα αυτα που λεω ειναι αρλουμπες... και πως δεν ειναι αληθεια και οτι τα αντικαταθλιπτικα τους βοηθησαν αλλα και αυτοι οι ιδιοι δεν ξερουν αν ηταν τα αντικαταθλιπτικα ή δυναμη του μυαλου τους...
θα σου προτεινα να ψαξεις για εναλλακτικες μορφες αντιμετωπισης της καταθλιψης με σπαθοχορτο ή 5htp ειναι παρα πολυ καλα και τα δυο... σκεψου το ενδεχομενο να επισκεφτεις καποιο ψυχολογο και να συζητησεις μαζι του και αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες για τις εναλλακτικες μπορεις να στειλεις!
μακρια απο φυτικα οπως σπαθοχορτο και 5htp... μπορει να προκαλεσουν νευρολογικες επιπλοκες.... πολυ καλα αποτελεσμα εχει η ινοσιτολη
αλλα μην το ψαχνεις... το ladose ειναι μια χαρα.. απολυτα ασφαλες χωρις καμια παρενεργεια....!
κανε οτι σου ειπε ο γιατρος σου..
Φιλε μου καλό είναι να παρει αρχικα ενα αντικαταθλιπτικό βοηθαει παρα πολυ... Αργοτερα θα κοιτάξει και για εναλλακτικές θεραπείες η φαρμακευτική καναβη το CBD απο μόνο του θα μπορούσε να αντικατασταθεί με το ladose αλλα προς το παρών καλο θα του κανει ενα αντικαταθλιπτικο σε χαμηλή δοσολογία θα μπορούσε μονο στα 10mg να κάνει δουλειά σε 2 μηνες πανω κατω εχει αποτέλεσμα τωρα για της παρενέργειες σε σχέση με άλλα φάρμακα δεν ειναι τπτ..αν τωρα δεν θέλει να παρει καθολου φάρμακα τοτε μπορει η κατασταση χειροτερεύει με τον καιρο.. δεν μπορείς να προτείνεις αρχικά φαρμακευτική κάνναβη ο λόγος ειναι οτι με μια λάθος δοσολογία το ανχος θα γίνει 10 φορές πιο έντονο.. αν παλι δεν θέλει να παρει καθόλου φαρμακα τοτε θα μπορούσε να κοιτάξει την ινοσιτολη.. που βοηθαει σε κατάστασης κρίσεων πανικού..
Θα φανεί τότε, θα μας μιλήσει το μέλος για το τι προτιμά...
Καλησπέρα φίλε μου...
Εχω λογο να μιλήσω για το θέμα, πρώτον γιατί εχω ψαχτεί με το θέμα, αφού είχα καταθλιπτικό επισόδειο απ τα 17, και εχω διαβάσει πολλά πράγματα, αλλά και εχω εμπειιρία με φαρμακα...
Το πρωτο επισόδειο το περασα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ στα 17, με αλλαγες σε σχολείο, κοπελα, παρέες και αργότερα διπλωμα αυτοκινητου..
στα 32 το θεμα επέστρεψε και πολύ εντονο με σοβαρές κρίσεις πανικου και πιο σοβαρη κατάθλιψη...
δυστυχώς μετα απο 2ετή χρήση αγχολυτικού, ξεκινησα αγωγή με ladose..
Παρότι φοβόμουν καθώς το χαρτί έγραφε τα όσα μυρια..Ενα πρωί σκέφτηκα οτι το καταπίνω και οτι βγεί...Ξεκίνησα με το μισο, και μετα αππο δέκα μερες ολόκληρο.
Λοιπόν είχα στις αρχές κακο υπνο και ανησυχο, με περίεργα ονειρα, υπνηλία την ημερα, ελλειψη καυλας, και ανηδονία, αλλά εφυγε το αγχος, ο πανικός, και η διάθεση βελτιωθηκε!!!
Το μεγάλο θέμα που μ εκανε στο 6 μηνο να το σταματησω,ηταν οτι...έβαλα εντεκα κιλα..
δυστυχώς για μενα το βαρος είναι μια σοβαρη παρενέργεια..
Ειδες σε κανεναν το βαρος να ειναι θετικο;οτι να ναι γινεται με τον καθεναν.οτι και να πω ειναι λιγο..απο που να το πιασεις και απο που να το αφησεις φιλε μου..
Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες. Τα φαρμακα οντως δρανε και το καταλαβαινεις πολυ. Δεν μπορεις να ισχυριστεις το αντιθετο, οχι δεν νομιζουμε οτι δρανε αυτην ειναι μια πραγματικη αληθεια. 2ον ποιος κανεις μα κανεις δεν νιωθει οτι το να παιρνει φαρμακα οτι θα τον βοηθανε και θα ειναι ησυχος,το αντιθετο πιστευω ολοι φοβομαστε να τα παρουμε και πιο πολυ για τις παρενεργειες που εχουν. Οποτε η λογικη σου δεν εχει τοσο βαση...
Κανναβη δεν ξανα κανω με τιποτα ουτε CBD ουτε τιποτα μαλακιες. Η κανονικη κανναβη το χασις δηλαδη το οποιο ειναι παρανομο με μια τζουρα μπορω να παθω ΚΡΙΣΑΡΑ ΠΑΝΙΚΟΥ. Το CBD απο την αλλη δεν με βοηθαει καθολου και επειδη εγω φοβαμαι οταν κανω εχω αγχος και ισως να παθω και κριση πανικου. Δεν ξερω ισως να υπαρχει και καμια φουντα που να μου ταιριαζει ποιος ξερει...
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου επανω στο θεμα. Ενταξει δεν μπορω να πω τιποτα ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος αλλος βαζει αλλα αλλος μπορει και να χανει κιλα. Επισης θελω να μου εξηγησεις ποσο σοβαρη ηταν η παρενεργεια σχετικα με την λιμπιντο σου...Δηλαδη δεν ειχες ορεξη για σεξ κλπ;
φιλε θα σου εξηγήσω με απλά λόγια... γενικά σε μερικούς τους προκαλεί στυτική δυσλειτουργία... προσωπικά με το ladose δεν είχα τέτοιο θέμα... όμως είχα με προηγούμενο αντικαταθλιπτικό αλλα σε αυτές τις περίπτωσης οποτε έκανα sex απλά δεν έπαιρνα το αντικαταθλιπτικό για μια μέρα και έπαιρνα φυτικά συμπληρώματα και έτσι όλα cool...!!!!
και απο το CBD παθαίνεις στην αρχή τρελες κρίσης πανικού... μουδιάζεις ολόκληρος όχι αστεία.... γιαυτο όταν ο οργανισμός μας δεν είναι συνηθισμένος παίρνουμε αρχικά λαδακι cbd και βάζουμε μια σταγόνα κάτω από την γλώσσα και έτσι δεν προκαλεί τίποτα.... έχω προσωπική εμπειρία όταν έκανα cbd αρχικά πάθαινα κρίσης πανικού το έψαξα το θέμα και ήταν όλα θέμα δοσολογίας...! πλέον και thc μπορεί να κάνω όταν πάω στο ν καναδα, δεν μου προκαλεί άγχος κλπ... αν μαστουρώσω και δεν αντέχω τότε πλακώνω γλυκα και πίνω και ένα τσιγάρο με cbd.. και όλα χαλαραααααααα χαχαχα
η καθε περιπτωση ειναι αλλιως δε γινετε πχ καποιος να υπερισχυει ταυτοχρονα σε εμφανιση και μυαλο
καλα αυτο το χουν οι αντρες μερικες φορες και αρχιζουν τους προβληματισμουν τυπου ΣΕΞπηρ σηκωνετε δε σηκωνετε τυχαιο? :D
περα απο την πλακα τωρα αν εχεις θεμα με ανχος και κρισης πανικου το ladose θα σε κανει καλα...! μην φοβασαι το φαρμακο....! τα αντικατα8λιπτικα και συγκεκριμενα το ladose ειναι απο τα πιο αποτελεσματικα ssri η μονη παρενεργεια που ειχα ειναι να μου προκαλεσει καπιες φοβιες αλλα επιδει ειχα και πριν δεν μπορω να πω οτι ειναι απο το ladose 100% οπως και να εχει ειναι ενα απο τα καλητερα δινει ενεργεια και βοηθαει να φυγουν ολα τα ψυχωσοματικα...! απλα να βρεις την ωρα που σου παει... εμενα πχ επιδει μου φερνει μια χαλαρωση και υπνιλια το περνω βραδυ... το χαπι αυτο κανει δραση για 24 ωρες... μπορει σε εσενα πχ αν το παρεις βραδυ να μην εχεις υπνο σα να εχεις πιει 2-3 καφεδες... γιαυτο τσεκαρε το... θα σου ελεγα απο αυριο να το παρεις... χωρις φοβο... παρε μισο για αρχη 10mg για την πρωτη εβδομαδα.. και μετα 20mg... θα σου κανει καλο ακουσε με... εγω το περνω ακομα μου φτιαχνει την διαθεση...
τοτε γιατι μας ρωτας και καλα αν τα παρεις ή οχι??? εμενα η γνωμη μου ειναι αυτην... οτι δεν δρανε και ειναι πλασεμπο... και φυσικα υπαρχουν αλλες τοσες ερευνες για την δυναμη του πλασεμπο και αν αυτο τελικα που παρακινει ειναι το αντικαταθλιπτικο ή η ιδεα και μονο..
ημουν χρηστης αντικαταθλιπτικων πολλα χρονια... δεν καταλαβα καμια αλλαγη, τα επαιρνα κατ αναγκαστικα διοτι οποτε τα εκοβα αρχιζαν απιστευτα στερητικα που εφταναν στα επιπεδα δυσλειτουργιας και πολυ κακης αποδοσης στην δουλεια... πλεον κανω πολυ σταδιακη διακοπη για να ειναι οριστικη....
φιλε μου δεν ειναι placebo....κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει...! αντιψυχωσικά να αποφεύγεις όχι αντικαταθλιπτικά...
για τα στερητικά τον αντικαταθλιπτικών θα συμφωνήσω όμως μαζί σου... έχουνε κάποια στερητικά και συνήθως αυτά είναι συμτώματα επιδείνωσης του άγχους...! δεν είναι σοβαρά στερητικά..! σε 1-2 εβδομάδες εξαφανίζονται...
δεν τα θεωρω λιγοτερο επικυνδινα σκευασματα απο τα αντιψυχωτικα.... η αποψη μου ειναι να τα αποφευγει κανεις παντελως, εννοω τα αντικαταθλιπτικα... για τα αντιψυχωτικα δεν εχω λογο να κανω διοτι, οταν υπαρχουν ατομα με σοβαρη ψυχωση, εκει παω πασο...ας τα παρουν...!!!!! απλα αυτο εσυ που κατακρινεις ειναι προφανως η επιπολαιοτητα των γιατρων να συνταγογραφουν αντιψυχωτικα σε καταθλιπτικους και σε ανθρωπους που εχουν αγχωδες διαταραχες... ναι εκει ειναι επιπολαιοτητα σιγουρα, αλλα οχι οτι στα αντικαταθλιπτικα δεν κανουν καταχρηση υπερσυνταγογραφισης....
τελος, επειδη αμφιστητουμαι απο πολλους παρα πολυ, επειδη τα συμπωματα στερησης δεν ειναι μιας βδομαδας μονο αλλα ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ολοκληρους, θελω να παραθεσω το επομενο αρθρο... το οποιο παρουσιαζει παρα πολυ καλα το προβλημα της διακοπης, και οτι πολλοι κινδυνευουν να παιρνουν εφ΄ορου ζωης τα εν λογο σκευασματα διοτι ειναι τρομερα δυσκολη η διακοπη τους... μου κανει εντυπωση ενας ανθρωπος να παιρνει 10 χρονια αντικαταθλιπτικα, δηλαδη 10 ολοκληρα χρονια να εχει καταθλιψη και να χρειαζεται αυτα για να την καταπολεμαει??? σαφως και οχι...... ηδη απο την δικη μου περιπτωση βλεπω τον ευατο μου που τα επαιρνε 7 χρονια... κερδισα κατι απο αυτα? τιποτα απολυτως... δρομο παλιο σκευασματα του Σατανα
https://www.newsit.gr/ygeia/antikata...r_roh_eidhseon
Καλά τώρα μου φαίνεται ο καθένας λέει ότι θέλει. Ακις φίλε μιλά μόνο για τον εαυτό σου. Γιατί τα φάρμακα που αναφέρεις σε εμένα έχουν την αντίθετη επίδραση, οπότε μην γενικευεις, η προσωπική σου άποψη είναι αποδεκτή βέβαια.
δεν μου λεει κατι αυτη η ερευνα.... επερνα 8 χρονια lexapro... το εκοψα σχετικα ευκολα....! δεν ειχα κανενα θεμα.... ολα ειναι στο μυαλο...!!
για τα αντιψυχοσικα τι αποψη εχεις που τα δινουν σε ατομα με φοβιες και διαταραχη πανικου? δηλαδη εγω που εχω καπιες φοβιες μου προτινουν seroquel... η rispendal ομως εγω δεν γουσταρω να τα παρω...
για να είμαι ειλικρινής αυτό που μου έκανε το ladose είναι να επιδείνωση το ΙΔΨ μου... με έκανε να σκέφτομαι παρανοϊκά και να είμαι καχύποπτος... αλλα δεν με πειράζει αυτό... το έλεγχο... φυσικά δεν μπορεί να παραδεχτεί κάποιος γιατρός ότι αυτό είναι από το ladose... γτ όπως σου έχω πει περνώ και xanax 0.5 μια φορα την ημερα..... και με την ευκερια τωρα γιατρος λεει κοψε το xanax και παρε αντιψυχοσικο... ειναι πιο ασφαλες.... ειναι οντως ασφαλες??? τι λες? δεν θα επερνα ποτε... σου μιλαω ξεκαθαρα.... :P
Κοίτα όμως για μένα δεν έκοψες τα αντικαταθλιπτικα οριστικά, απλά από το ένα μεταπηδησες σε κάποιο άλλο.... Θα σου έλεγα μπράβο αν μετά από 8 χρόνια χρήσης δεν έβαζες στο στόμα σου κανένα άλλο.. Τότε θα ήταν οριστική διακοπή..
Όσο φίλε για το ladose το ξέρω πολύ καλά.. Αυτό το παρανοϊκό που βιώνεις στις παρενέργειες περιγράφεται στα αγγλικά ως abnormal thinking που σημάνει μη λογική σκέψη, παραλογισμός.... Το παθαινα και εγώ με το λαντος.. Σε διεστραβλωνει τον τρόπο σκέψης... Δεν σκέφτεσαι λογικά..
Επίσης το λαντος έχει κατηγορήθει για βίαιη συμπεριφορά, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είσαι με αυτό οξύθυμος, μαλωνεις με όλους, νευρικος και επιθετικός...
Τέλος, ο γιατρός σου μπορεί να έχει ότι άποψη θέλει, κράτα την δική σου! Ευχαριστώ
ναι αυτα τα ξερω... και σιγα την δοσολογια που περνω... μονο 10μg... και οχι καθε μερα.... εχει τυχει να μην το παρω και για 1 εβδομαδα.... δεν ειχα θεμα...! μονο xanax επερνα...
εγω θελω να μαθω αν εσυ θεωρεις τα αντιψυχοσικα πιο ασφαλες απο ενα xanax 0.5 την ημερα... σε αυτο μπορεις να εχεις μια απαντηση? επιδει και εσυ το ψαχνεις σαν και εμενα το θεμα...! φανταζομαι ξερεις πως τα αντιψυχοσικα σε καταστασης ανχους δεν ειναι νορμαλ να τα δινουν... επισης και το xanax φερνει παρανοια το λεει στης παρενεργειες... :P
Τα αντιψυχωτικα θεωρώ ότι πρέπει να δίνονται αποκλειστικά σε αυτούς για τους οποίους προορίζονται, δηλαδή τους ψυχωτικους ασθενείς και στους έχοντες σχιζοφρένεια.. Στους άλλους είναι επιπόλαιοτητα... Δεν θα βοηθήσει περισσότερο το να δώσεις ένα αντιψυχωτικο σε έναν με άγχος...
Κοίτα προφανώς ανάμεσα στα δύο σε αντιψυχωτικο και σε ζαναξ θα προτιμούσα το ζαναξ, αλλά αυτό δεν σημάνει ότι είναι λιγότερο αθώο... Και νομίζω ότι την ιδψχ που ανέφερες είναι περισσότερο από τέτοια φάρμακα... Αλήθεια σε βοηθάει σε κάτι το ζαναξ;;; δηλαδή το παίρνεις για να αποκοιμηθεις;;; στο άγχος δεν νομίζω να βοηθάει αφού το παίρνεις πολύ καιρό και είσαι σίγουρα εξαρτημένος
με χαλαρωνει full...!!! γενικα δεν κανω καταχρηση... περνω παντα 0.5 η καπιες μερες μονο 0.25 δεν ξερω αν ειμαι εθισμενος... νομιζω πως αν θελω το κοβω για πλακα με καναβη.... αλλα δεν μπορω να εχω πλεον thc που χριαζομαι για να ηρεμω..... και την βγαζω με ζελεδακια cbd και ατμισμα... :P
δεν θελω να το κοψω το xanax... ειναι το μοναδικο χαπι που με βοηθαει ακομα και στο σεξ οσο τρελο και αν ακουγετε... μου προκαλει αυξημενη libido λες και εχω παρει ναρκωτικα νιοθω... πρωσοπικα μονο επιδει με κανει να νιοθω γαματα το περνω... αν μπορουσα να εχω νομιμα thc δεν θα επερνα xanax :P
Δεν δίνω συμβουλές... Κανονικά απο την διαχείριση θα έπρεπε να απαγορευτεί να λενε εμπειρίες ο καθένας για τα φάρμακα όμως δεν υπάρχει κάποιος νόμος να το απαγορεύει αυτο και σε αυτη την περίπτωση ο καθένας γραφει την εμπειρία του και μετα ο άλλος φοβάται να παρει το φάρμακο που το πρότεινε ο γιατρός του..... Απο την στιγμη που του ειπε ο γιατρός να παρει ladose πρέπει να το πάρει απόφαση και να μην ακούει τον καθε εναν εδώ μεσα τι λέει.... Εμενα με βοηθησε αλλα και πολλα αλλα άτομα.. τωρα αν θέλει να υποφέρει απο κρίσης πανικού ας κάνει ότι θέλει.... Για να παει ο ίδιος σε γιατρό συμενει οτι χρειαζόταν βοήθεια... Ολα τα φάρμακα εχουν παρενέργειες αυτο δεν σημαίνει οτι θα της πάθεις... Αυτός ο φοβος με τα φαρμακα πρεπει να σταματήσει υπάρχουν ατομα που τα χρειάζονται για να ειναι στην καθημερινότητα τους λειτουργικά...
Φιλικα παντα
κοιτα γενικα απογορευεται καποιον να το προτρεπουν για ληψη ενος συγκεκριμενου σκευασματος, αλλα γενικα δεν μπορει να απογορευτει να λεει ο καθενας την εμπειρια του με το σκευασμα που πηρε... δεν μπορει να το απαγορευσει αυτο η διαχειριση, γιατι καποιοι εχουν ενδοιασμους οχι ως προς την αποτελεσματικοτητα του σκευασματος αλλα ως προς την ασφαλεια του....
ειναι χιλιαδες τα ατομα που μπαινουν εδω μεσα και ρωτανε, ο γιατρος με εγραψε το ταδε, τι να περιμενω? φυσικα και δεν σημαινει οτι επειδη επισκεφθηκε τον ψυχιατρο οτι ηταν ετοιμος να δεχθει τα αντικαταθλιπτικα... εγω για παραδειγμα οταν το επισκεθηκα στα 20 μου δεν ηξερα καν τι ειδους βοηθεια θα επρεπε να περιμενω απο εναν ψυχιατρο... στο βαθος του μυαλο μου σκεφτομουν ισως για ψυχοθεραπεια... περιττο να πω οτι οταν εφυγα απο εκει, εφυγα με μια συνταγη για αντικαταθλιπτικα και με μια με αντιψυχωτικα... και στην ουσια, ουτε καν ενημερωθηκα για τις εναλλακτικες που θα ειχα.. για παραδειγμα να με συστησει ο ψυχιατρος καποιες φυτικες λυσεις.... μη ξερωντας και φυσικα θεωροντας καποιον ως αυθεντια ,εδω ειναι το μεγα λαθος, οτι νομιζουμε οτι αυτοι ξερουν, πηρα ο καημενος ολα τα ψυχοτροπα σκευσματα που μου εδωσε... χρειαστηκαν πολλα χρονια μετα, και πολυ ψαξιμο για να καταλαβω οτι δεν χρειαζομαι το αντιψυχωτικο, οτι δεν χρειαζομαι ουτε το αντικαταθλιπτικο.......
για αυτο ειναι καλυτερα να ενημερωνουμε οποιον μπαινει εδω μεσα και σκοπευει να παρει ψυχοτροπα πασης φυσεως, να τον ενημρωρουνουμε για τις εναλλακτικες που εχει.......
σαφώς και για κάποιες ασθένειες χρειάζεται και thc...! ανάλογος μερικοί ασθενείς για παράδειγμα παίρναν μονο thc... και άλλη συνδυασμό με cbd... επίσης να σε ενημερώσω πως και το cbd από μονο του είναι δραστικό απλά θέλει χρόνο και να βρείς την σωστή δοσολογία που κάνει σε εσένα...! δηλαδή κάποιος μπορεί με τις σταγόνες η το ατμισμα να μην του κάνει απόλυτος τίποτα... αλλα αν πάρει wax h καποιο cbd strain απο αυτα τα νομιμα και τα καπνισει σε πιπακι νερου δεν θα την ακουσει αλλα θα νιοσει μια ηρεμια και χαλαρωση....
η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια λίστα από ασθένειες, οι οποίες είναι τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές. Επιπλέον, έχει αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για άτομα που αναζητούν μια φυσική επιλογή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα της υγείας τους.
Ας δούμε μερικές μόνο ιδιότητες της κανναβιδιόλης:
Ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση
Αποτελεσματική ανακούφιση από χρόνιους πόνους
Μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη
Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης
Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία
Συμβάλλει στην εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία
Αποτελεί ένα ισχυρό νευροπροστατευτικό
Συμβάλλει στην υγεία και την ανάπτυξη των οστών
Προστατεύει την επιδερμίδα και αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις
Έχει αποτελεσματική αγχολυτική δράση κατά του άγχους/στρες
Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς
Αντιμετωπίζει την αϋπνία
Συμπερασματικά, η κάνναβη, όπως και η κανναβιδιόλη δεν πρέπει να είναι κάτι που σε φοβίζει. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ιατρικά από τα βάθη των αιώνων, πολύ πριν την ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής.
Η κανναβιδιόλη είναι μια απόλυτα φυσική, ασφαλής, νόμιμή και αποτελεσματική ουσία, που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην υγεία σου.
Στην κατάθλιψη και στο άγχος ποια από της δύο θα προτεινοταν σαν θεραπεία; η thc ή η cbd;;;
κοίτα εδώ ύπαρξη ένα θέμα.. γενικά η thc είναι ψυχοτρόπος ουσία που σε μερικά άτομα που δεν έχουν έλεγχο του άγχους η της κατάθλιψης μπορεί να επιδεινώσει τα συμτώματα... αν πάλι κάποιος καταθλιπτικός αλλα και άτομο με αγχώδης διαταραχή έχει τον έλεγχο της κατάστασης σε αυτές τις περίπτωσης δίνετε με παρακολούθηση γιατρών χορήγηση thc μαζί με cbd.. τουλάχιστον αυτό έγινε σε εμενα στην κλινική που είχα μείνει μέσα... είχα πολύ καλή ανταπόκριση και μπορώ να σου πω πως από τότε παρόλο που δεν κάνω χρήση thc πλέον η κρίσης πανικού θεραπεύτηκαν... το άγχος ok ύπαρξη και κάποιες φορες μπορεί να έχω κάποια ψυχοσωματικά... αλλα μιλάμε τώρα για 7μήνες πάνω κάτω δεν έχω πάθει καμια κρίση πανικού... επίσης μέσα από αυτή την κλινική μου πρότειναν να περνώ το λάδωσε 10mg μονο..! και τώρα είμαι στα 5mg αυξάνοντας την δοσολογία cbd... γενικά κάνω ότι μου λέει ο γιατρός.. θα με βγάλει λέει σύντομα και από το ξανάξ και από όλα τα φάρμακα... θα μου δώσουνε και πρόγραμμα διατροφής και την θεραπεία με το cbd θα την συνεχίσω κανονικά για 4μήνες ακόμα.. μετά πρέπει να διακοπή για 1-2 μήνες για να γίνει ένα restart της θεραπείας... γενικά αν ποτε επισκεφτείς κάποια χωρα στο εξωτερικό με κλινική κάνναβης πραγματικά θα εντυπωσιαστείς... κάποιοι με λένε πειραματόζωο εδώ στην ελλάδα και τι πήγα και έκανα... ένας είναι ο ψυχίατρος μου χαχαχα
Άρα στην ουσία αν κάποιος σε ρωτούσε πόσο mg cbd παίρνεις πως θα δηλώνες την ποσότητα;;; εγώ για παράδειγμα λέω πόσες σταγόνες παίρνω σε περιεκτικοτητα 10%!!!
Είχα πάρει βάρος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, και είχα καταθλιπτικές τάσεις. Μου το έδωσε η γιατρός μου για 6 μήνες. Μου μειώθηκε η όρεξη για φαγητό και η διάθεσή μου είχε φτιάξει πάρα πολύ. Όταν τα σταμάτησα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.