Παθολογική ζήλεια η επαλήθευση διαίσθησης;
Καλησπέρα σε όλους,
Πριν 1 χρόνο στη δουλειά μου γνώρισα κάποιον. Έπαθα αυτό που λέμε "έρωτας με τη πρώτη ματιά", είναι ένας πολύ έξυπνος, πολύ εντυπωσιακός και πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Εκείνος 45 ετών, χωρισμένος με ένα 1 παιδάκι 13 ετών. Εγώ 31, χωρισμένη με ένα παιδάκι 6 ετών επίσης. Αρχικά η γνωριμία κινήθηκε σε φιλικές διαθέσεις. Στις συζητήσεις μας πολύ συχνά αναφερόταν στο επίπονο διαζύγιο του, καθώς και στη μία και μοναδική σχέση που υπήρχε μετά το διαζύγιο του με μια κοπέλα η οποία δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το παιδί του, μην έχοντας και η ίδια παιδιά προφανώς δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση η δικά της θέματα κτητικότητας! Άρα επρόκειτο για μια πολυετή σχέση με πολλά πισωγυρισματα, τσακωμούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις η οποία όμως σύμφωνα με τα αρχικά λεγόμενα του είχε τελειώσει προ τριετίας!
Ερχόμαστε στο σήμερα...Από τον Σεπτέμβριο αποφασίζουμε πώς θέλουμε να είμαστε μαζι,. Αρχικά όλα ήταν πολύ όμορφα, στη συνέχεια ανακαλύπτω πως έχει πει κάποια ψέματα...1). Με την κοπέλα δεν είχαν χωρίσει, μάλιστα έμεναν μαζί και σύμφωνα με τα λεγόμενα του και του κύκλου του ενώ εκείνος την έδιωχνε, εκείνη δεν έφευγε από το σπίτι 2). Το καλοκαίρι και ενώ είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στο προορισμό των διακοπών μας , εκείνος το απέφυγε λέγοντας ως δικαιολογία πως αρρώστησε το παιδί του και πως επιστρέφουν εσπευσμένα πίσω
Δεν θέλω να περιγράψω πώς ενοιωσα όταν τα ανακάλυψα. Ισχυρίζεται πως είπε ψέματα για να μην με χάσει. Διότι δεν επρόκειτο να καταλάβω μια τόσο μπερδεμένη κατάσταση. Από εκείνη τη στιγμή έχω γίνει πολύ ζηλιάρα, καταλαβαίνω πως ο ίδιος για να επιβεβαιωθεί σαν άντρας μου αναφέρει για κοπέλες που τον προσεγγίζουν, ακόμα και για φίλες δικές του. Η όλη κατάσταση με ενοχλεί, και παρ'ολο που του έχω αναφέρει πως με ενοχλεί επαναλαμβάνονται οι ίδιες συζητήσεις . Έχω χάσει τον έλεγχο, ζηλεύω ακόμα και τη μύγα που θα περάσει δίπλα του και φυσικά γνωρίζω πως θα πρέπει να επισκεφτώ κάποιον ειδικό γιατί η κατάσταση είναι μη διαχειρησημη. Το θέμα όμως είναι άλλο, η διαίσθησή μου, μου λέει πως κάτι κρύβει, και ειλικρινά με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν ξέρω αν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ. Παρακαλώ τη συμβουλή σας... πιστεύεται πως είμαι παράλογη απέναντι του;