Originally Posted by
Nadia2
Έχω χρόνια πόνο στην πλάτη που επιδεινώνεται και γίνεται ανυπόφορος. Είναι καθαρά ψυχοσωματικό από ο,τι έχουν πει όλοι οι γιατροί. Τώρα τελευταία, από όταν η μάνα μου διαγνώστηκε με καρκίνο, έχουν επιδεινωθεί πάρα πολύ και μαζί μια άρνηση να κάνω το οτιδήποτε για την δουλειά μου. Εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός στην Γερμανία. Είμαι μόνο δύο χρόνια εδώ έμαθα μόνη μου τη γλώσσα πάλεψα πολύ για να το καταφέρω αυτό. Το θέμα είναι ότι τώρα το μισώ. Δεν ήξερα το σχολικό σύστημα, δεν περίμενα να έχω τόσα προβλήματα. Δεν μπορώ όμως πια να το διαχειριστώ. Κρατιέμαι με το ζόρι να μην τσακώνομαι με τον σύντροφό μου για οποιαδήποτε αφορμή. Εδώ και τρεις μέρες κλαίω συνεχώς (10 φορές την μέρα για κάνα μισάωρο με ώρα) και αρνούμαι να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω. Μετά νιώθω τεμπελα, έχω τύψεις και πονάω. Η μαμά μου δεν έχει πολλή όρεξη να μου μιλάει γιατί πιέζεται κι αυτή από την διάθεσή μου. Δεν θέλω να αφήσω αυτό που κάνω γιατί είναι και καλά κατόρθωμα και γιατί τι θα κάνω χωρίς λεφτά; Ειδικά τώρα, να ζητήσω από τους δικούς μου; Δεν γίνεται. Με τρελαίνει που είμαι στο εξωτερικό και όχι μαζί τους. Αλλά και να κατέβω ξέρω ότι μόνο πίεση θα είναι για αυτούς γιατί θα το δουν ότι άφησα την ζωή μου. Η καθημερινότητα εδώ και έναν χρόνο είναι πολύ δύσκολη αλλά την τελευταία εβδομάδα με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο είναι ανυπόφορη. Το θέμα μου είναι ότι νιώθω ότι κανείς δεν πιστεύει ότι πράγματι έχω ένα πρόβλημα.. αυτά που γίνονται καθημερινά στον χώρο που εργάζομαι είναι, φαντάζομαι πράγματα που λίγο πολύ γίνονται παντού και μόνο εγώ στενοχωριέμαι; μόνο εμένα επηρεάζουν έτσι; Δεν έχω καμία φίλη να μιλήσω.. δεν έχω πάει σε ψυχολόγο όπως είναι νομίζω κατανοητό από το κείμενο... Έκανα 10 χρόνια ψυχοθεραπεία στο παρελθόν... Οι ψυχίατροι δεν μου έδωσαν ποτέ αγωγή.. είχα πάει λόγω αυτοκαταστροφικων τάσεων.. Έχω σταματήσει τα αυτοκαταστροφικά, τα εμφανή τουλάχιστον.. Αλλά ρε παιδιά δεν είμαι καλά, ξυπνάω με νεύρα και άγχος, γυρνάω από το σχολείο τρώω σαν φοράδα κλαίω δεν κάνω αυτά που πρέπει να κάνω νιώθω άχρηστη.. ξέρετε και τι άλλο; Νιώθω ότι ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα κι εγώ μαλακιες! Έχω δουλειά έχω κατορθώματα έχω έναν άνθρωπο που με αγαπάει! Τις τελευταίες μέρες όμως ούτε να τον βλέπω δεν μπορώ! Τον βλέπω και προσπαθώ να είμαι καλή μαζί του γιατί του αξίζει αλλά δεν νιώθω καλά με κανέναν και με τίποτα! Τώρα που η μαμά μου αρρώστησε νιώθω ένα παραπάνω τα χέρια μου δεμένα, νιώθω να πρέπει να αποδείξω ότι είμαι ικανή να διαχειριστώ πέντε πράγματα αλλά δεν είμαι ρε παιδιά! Αυτό με την πλάτη το ανέφερα γιατί σε περιόδους άγχους γίνεται ανυπόφορο και πονάνε μέχρι και τα δάχτυλα των χεριών μου! Κουράζομαι απίστευτα εύκολα, κάνω δύο ώρες μάθημα και είναι σαν να έσκαβα! Δεν έχω και σχεδόν καθόλου χρόνο ελεύθερο. Και τώρα που γράφω δουλειά έπρεπε να κάνω. Τέλος πάντων. Τι να πω. Υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς να καταλαβαίνει; Τι να κάνω; Έχω πολλά όνειρα που δεν αφορούν αυτήν την δουλειά. Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά, φοβάμαι να φύγω από την δουλειά γιατί είναι ασφαλής και επίσης φοβάμαι ότι και σε άλλη δουλειά θα έχω τα ίδια ή άλλα προβλήματα, πάντως ότι παντού θα έχω προβλήματα. Όταν δούλευα Ελλάδα δεν ήμουν έτσι, το λέω μήπως σκεφτείτε ότι είμαι ευθυνοφοβη, γιατί κι εγώ αυτό σκέφτομαι για εμενα. Τι να πω έγραψα όλο αυτό το κατεβατό , δεν πρέπει καν να βγάζει νόημα.. σας εύχομαι να έχετε δύναμη και αγάπη στην ζωή σας!