Results 16 to 27 of 27
Thread: Χρειάζομαι βοήθεια...
-
11-05-2019, 14:10 #16
- 11-05-2019, 14:49 #17
Αυτό με κάνει έξω φρενών. Άγαμη μόνο με ένα πτυχίο είμαι. Δεν παίζει να δουλέψω σε σχολείο κι αν είναι και πάλι θα με συντηρούν οι δικοί μου. Οι πιο πολλοί μου φίλοι είναι φιλόλογοι... Ξέρω... Έχω ακούσει κι άλλα για γιατρούς... Αυτοί κι αν περνάνε ζορικα... Είναι βέβαια και στον άνθρωπο ε. Με κάποιους δεν έχουν πρόβλημα οι Γερμανοί. Έχει πολύ να κάνει με την φάτσα, εκεί έχω καταλήξει. Σε αυτό που κάνω έχουν και Γερμανοί προβλήματα λόγω ιδιοσυγκρασίας! Οι ίδιοι το ονομάζουν μηχανή του κιμά για εκπαιδευτικούς. Έχω πλάνο να μαζέψω λεφτά για να σπουδάσω διακόσμηση και να ανοίξω επιχείρηση στην Ελλάδα. Αυτόν τον καιρό τους φταίνε οι Τούρκοι και οι Πακιστανοί (οι Άραβες, έτσι τους λένε όλους τους μουσουλμάνους/μαυριδερους...) και στο λεωφορείο την πληρώνουν αυτοί... Απλα δεν ξέρω αν θα αντέξω ψυχολογικά. Δύο μέρες μετά το πρώτο μου ποστ έπαθα τρελό ψυχοσωματικό πατατράκ. Τώρα συνήλθα. Έχω βάλει όριο τον Ιούνιο, να αντέξω μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Ακούγεται εύκολο αλλά επειδή μάλλον θέλουν να με διώξουν κάθε μέρα βρίσκουν προβλήματα να μου δημιουργούν. Απλά θέλω να έχω τα λεφτά το καλοκαίρι για να κάνω το σεμινάριο της διακόσμησης. Ποιος ξέρει. Χαίρομαι που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μου. Χαίρομαι να ακούω κι άλλον Έλληνα που είχε πρόβλημα, όχι γιατί χαίρομαι για το πρόβλημα, απλά ένας άνθρωπος να μην ταυτίζεται με το "τεμπέλης άχρηστος" για να τους γλείψει, μου λείπει από εδώ.
11-05-2019, 14:51 #18
11-05-2019, 15:12 #19
11-05-2019, 15:15 #20
11-05-2019, 15:26 #21
Εγώ ζούσα στο ντίσελντορφ και η οικογένεια μου ακομα ζει εκει. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον στο Βερολίνο. Αν και το Βερολίνο ειναι μια απο τις χειρότερες πόλεις της Γερμανίας μαζι με το Μόναχο ίσως να επειρεαζεται η ψυχολογία σου και απο αυτο. Τωρα ειναι πολυ δύσκολο να πας στην αλλη άκρη της χώρας για να δεις τον γιατρο. Εχω πολλούς γνωστούς και φίλους στο Βερολίνο όμως. Θα μιλήσω μαζι τους και θα σου πω. Προς το παρόν κάνε υπομονή και πάλεψε το. Καλή δύναμη εύχομαι. Θα σου εχω απάντηση σε λίγες ωρες!
11-05-2019, 19:26 #22
Έχω μπερδευτεί λιγάκι με αυτά που λες. Υποθέτω ότι μιλάς για σεμινάριο διακόσμησης στη Γερμανία. Θα είσαι μετά έτοιμη για να ανοίξεις επιχείρηση στην Ελλάδα; Αν ναι, τότε που κολλάνε τα σχέδια για άλλα δύο χρόνια στη δουλειά που είσαι ώστε μετά να διδάσκεις και θα έχει καλά λεφτά; (Άρα για πολύ περισσότερα από δύο χρόνια ακόμα στη Γερμανία; )
Αν όχι, τότε πως το εννοείς ότι έχεις πλάνο; Μήπως είναι απλά μία ομιχλώδης επιθυμία η διακόσμηση και δεν είναι πλάνο; Πιστεύεις ότι μια επιχείρηση διακόσμησης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα σε ζει άνετα; Έχεις δικτυωθεί π.χ. με επιχειρήσεις ή σπίτια ώστε να έχεις πελατεία;
11-05-2019, 20:30 #23
Ρωτησα ενα φιλο μου ο οποίος τωρα ειναι Ελλάδα για κατι δουλειές αλλα μένει Βερολίνο κανονικά. Πήρε κάποια τηλέφωνα το παιδί ρώτησε και βρήκε κάποιους Γερμανούς αλλα μου ειπε κατα προτίμηση να πας σε έλληνα για να εκφραστείς ελεύθερα. Βρήκε έναν έλληνα γιατρο Λάζαρος Γιούσμπασης λεγεται και ειναι ψυχίατρος. Tempelhofer damm 158-160 ειναι η οδός. Μπες λεει στο ιντερνετ και θα εχει το τηλεφωνο του. Εύχομαι να βρεις άκρη και να ηρεμησεις γιατι το Βερολίνο ειναι δύσκολη πόλη αν δεν εισαι πάρτι ανιμαλ η τούρκος γκάνγκστερ!
12-05-2019, 03:39 #24
Θα σου πω. Για να ανοίξω επιχείρηση χρειάζεται να έχω παραπάνω χρήματα. Έλεγα μήπως αντέξω να το τελειώσω αυτό για να πληρώνομαι μετά κανονικά 2700€ και από αυτά να έχω την δυνατότητα για να κάνω αυτό που θέλω. Επίσης το θέλω για ασφάλεια. Για να έχω κάτι σίγουρο. Αυτά βέβαια δεν μου αρκούν για να το παλεύω όπως πρέπει. Σεμινάριο θέλω να κάνω ονλαην. Έχω ένα σαητ και θέλω να το προωθήσω από εκεί. Γνωστούς πολλούς δεν έχω Ελλάδα, αν είχα ίσως να ήμουν και πιο ήρεμη. Την επιχείρηση λέω ότι θα την ανοίξω Ελλάδα γιατί σαν άνοιγμα είναι πιο εύκολο από ο,τι εδώ και επίσης γιατί εδώ τους φοβάμαι. :P Ότι είναι ομιχλώδες είναι, όλα αυτά όμως, κι ας είναι φαντασιώσεις, είναι αυτά που με κρατάνε μέχρι στιγμής. Δεν είναι και πολύ γερό το κράτημα αλλά αυτές οι μαλακιες και τα "θα" με κρατάνε ....
12-05-2019, 03:41 #25
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και για τις κινήσεις που έκανες!!! Λοιπόν θα τον ψάξω. Δεν ξέρω αν με καλύπτει η ασφάλεια, λογικά όχι, αν παίρνει κάνα 300αρι όπως οι οδοντίατροι δεν θα πάω! Θα πάρω τηλέφωνο και θα ρωτήσω (Ελληνάρας
), λογικά θα μιλήσω με Γερμανό γραμματέα και δεν θα μου πει αλλά αν πω ότι είμαι Ελληνίδα θα πει. Σε ευχαριστώ πολύ ρε συ. Τι να πω, παιδιά πραγματικά, δεν ξέρετε πόσο καλό μου έχει κάνει αυτή η ανταπόκριση!
12-05-2019, 10:58 #26
Απλά καμια φορά κάνοντας υπομονή για κάτι μελλοντικό χάνουμε το τώρα, αυτό είναι το θέμα και οι επιλογές δεν είναι εύκολες. Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω πάντως, εγώ αν πραγματικά δεν την πάλευα καθόλου στην καθημερινότητά μου και υπέφερα έτσι, θα κοιτούσα άλλες εναλλακτικές. Διότι τα χρόνια περνάνε και δεν γυρίζουν πίσω...
12-05-2019, 12:12 #27
Ανάλογα τι ασφάλεια εχεις. Εμένα πχ με κάλυπτε στον οδοντίατρο η ΑΟΚ. Απλά μερικά πραγματα δεν τα κάλυπτε και ειναι λογικό εντάξει. Τωρα για τον ψυχίατρο δεν ξερω.. μπορεις να πάρεις ενα τηλεφωνο στην ασφάλεια σου να ρωτήσεις μηπως ίσως χρειαστεί να πας αλλου για παραπεμπτικό και ετσι ίσως σου τα καλύψουν τα έξοδα. Τωρα εγω λεω τι μπορεί να συμβεί δεν ειμαι σίγουρος και δεν ξερω και τι ασφάλεια εχεις. Ψαξτο γιατι κρίμα ειναι να δώσεις τόσα λεφτά. Και αν ειναι να πληρώνεις στον οδοντίατρο κάθε φορα τόσα χωρίς να ειναι κατι εξεζητημένο, τοτε άλλαξε ασφάλεια ????????! Όπως ειπα και πριν, υπομονή και καλο κουράγιο. Εύχομαι να ειναι ολα περαστικά και γρήγορα!