ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ
Γεια σας κι από εμένα!Σχετικά καινούριο μέλος στο φόρουμ, πρώτη φορα ανοίγω κάποιο θέμα. Λοιπόν το πρόβλημά μου ξεκίνησε περίπου πριν ενάμιση χρόνο, σαν αιτία είχε κάποια ορμονική διαταραχη που υπήρχε και παρατεταμένο άγχος. Όλα αυτά μου πυροδοτησαν αυτό που εγώ ονομάζω εγκεφαλομιχλη, ένα αισθημα θολούρας ουσιαστικά, έλλειψη διαυγειας και αδυναμία συγκεντρωσης, πολλές φορές όλο αυτό είναι σε τέτοιο βαθμό που νομίζω ότι τρελαίνομαι. Φυσικά το συναίσθημα αυτό με έχει κάνει δυσλειτουργικο στην καθημερινότητα μου, με αποτέλεσμα να έχω ληψει αρκετούς μήνες με αναρρωτικες από την δουλειά μου, καθώς επίσης έχω σταματήσει και πολλές από τις ασχολίες που είχα όπως πχ το γυμναστήριο.Αρχικα προσπάθησα να το αντιμετωπίσω φτιάχνοντας τα επίπεδα των ορμονών μου με φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα την τεστοστερόνη και τον θυρεοειδή μου και όντως αυτά διορθώθηκαν χωρίς ωστόσο να βελτιωθεί η εγκεφαλική μου διαύγεια,ταυτόχρονα έκανα άπειρες αιματολογικες εξετασεις, μαγνητικη εγκεφαλου, ηλεκτροεγκεφαλογραφημα και διάφορες άλλες εξετάσεις όπου βγήκαν όλες καθαρές,έτσι λοιπόν αποφάσισα να επισκεφτώ τελικά ψυχίατρο. Σύμφωνα με αυτόν το θέμα μου ήταν καθαρά λόγω άγχους και κατάθλιψης έτσι λοιπόν με ξεκίνησε πριν έναν χρόνο περίπου με το ζυπρεξα στα 5 mg κάθε βράδυ. Το πήρα περίπου ένα μήνα σερί όπως μου είπε ο γιατρός και μπορώ να πω ότι είδα βελτίωση, δηλαδή η θολούρα υπήρχε το πρωί αλλά έφευγε από το απόγευμα και μετά, η διάθεση μου βελτιώθηκε όπως και ο ύπνος μου καθώς κοιμόμουν 2-3ωρες κάθε βράδυ για αρκετό καιρό, τέλος έγινα αρκετά πιο λειτουργικός στην καθημερινότητα μου κι όλα αυτά μέσα σε έναν μήνα, ωστόσο λόγω του ότι με τον συγκεκριμένο γιατρό δεν είχαμε συχνή επικοινωνία και επειδή διάβασα για το συγκεκριμένο φάρμακο ότι είναι αντιψυχωσικο και ότι είναι βαρύ φάρμακο αποφάσισα να αλλάξω γιατρό και θεραπεία και όντως έτσι έκανα. Το επόμενο φάρμακο που πήρα ήταν το εσποζα δλδ εσιταλοπραμη το οποίο το πήγαμε μέχρι 20 mg. Για να μην μακρυγορω η αγωγή αυτή με χειροτέρεψε με πήγε πίσω στην αρχική μου κατάσταση και από τότε έχω δοκιμάσει πάρα πολλά φάρμακα μεταξύ των οποίων και το ζυπρεξα ξανά χωρίς κάποια βελτίωση.Τώρα είμαι σε αγωγή με σεροκουελ παρατεταμενης αποδέσμευσης 300 mg, minitran 2-10 πρωί, μεσημέρι, βράδυ και μιρταζαπιν 15 mg το βράδυ.Είμαι τρεις μήνες ήδη σ αυτή την αγωγή, η βελτίωση που έχω είναι ελάχιστη, έχω αρχίσει και απελπιζομαι και πιστεύω ότι θα μείνω έτσι για πάντα. Έχω δοκιμάσει και χωρίς φάρμακα πάλι χάλια είμαι αλλά και μ αυτά η βελτίωση είναι ελάχιστη χωριά τις παρενέργειες που έχουν, κάποιος με παρόμοια εμπειρία και αν ναι τι βοήθησε τελικά?