ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 84
    Member
    Φίλε μου και εγώ τα ίδια περναω και ειμαι 20 χρονών γομαρι χάχα! Μερικές φορές είναι σαν να σκέφτομαι πολλά μαζί, αλλες φορές τίποτα! Πολλά συναισθήματα μαζί που δεν καταλήγουν πουθενά. Μια θολούρα, δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω αυτό τώρα, και όλα αυτά! Αναπολώ το παρελθόν, αγχώνομαι για το τώρα και το μετά. Και μια τελειομανια. Με το περίσσιο πείσμα που έχουμε θα το ξεπεράσουμε! Πρέπει εμείς να το κατευθυνουμε το ρημάδι το μυαλό μας, πολλές φορές κάνει τα δικα του!

Senior Member
    Λυπάμαι φίλε μου που αν και τόσο νέος έχεις έρθει αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα. Έχεις προσπαθήσει να το αντιμετωπίσεις με την βοήθεια κάποιου ψυχολόγου η ψυχιάτρου?

Member
    Πηγαίνω σε ψυχολόγο, αν κι αυτές τις μέρες μέσω σκαιπ είναι λίγο περίεργα η αλήθεια ειναι..

Σε καταλαβαινω. Εχω και γω αυτο το αισθημα εγκεφαλοομιχλης. Δε ξερω ποσο καιρο. Εχω αδυναμια συγκεντρωσης δεν ολοκληρωνω καν ενα αρθρο. Και αν με πιεσω να το κανω νιωθω πιεση στο κεφαλι μου η νυστα. Πινω αρκετο καφε ωστε να με κραταει ξυπνια. Εχω κοιταξει αν ευθυνεται ο θυρεοειδης και εχω κανει εξετασεις αλλα ολα ηταν φυσιολογικα. Σκεφτηκα μηπως εχω καταθλιψη και εγινε αυτο αλλα δεν ειναι οτι παλιοτερα ειχα την τελεια συγκεντρωση και διαυγεια. Απλα νιωθω το μυαλο μου πιο αργο σε συγκριση με παλιοτερα. Και δεν ειμαι σιγουρη αν εχω καταθλιψη γιατι εχω ενα αισθημα μονιμου κενου. Δε κλαιω. Απλα ζω σαν ζομπι.

Member
    Όπως το είπες.. Ζόμπι... Α! Και πολλά νεύρα!

Quote Originally Posted by Giorgos k_ View Post
    Όπως το είπες.. Ζόμπι... Α! Και πολλά νεύρα!
    Ναι και νευρα επισης σταματησα τους ψυχολογους γιατι δε θεωρω οτι θα με βοηθουσαν η θα βγαζαμε καποια ακρη. Γιατι ποτε κανενας δε μου εδωσε μια σαφη εξηγηση το τι μου συμβαινει. Ειχαν πει καποιοι για ασπεργκερ αλλα δεν ηταν σιγουροι. Εσενα ελπιζω να σε βοηθησει. Εγω ειμαι 25.

Member
    Είμαι 25.Το γενικευμένο άγχος είναι ότι χειρότερο μου έχει συμβεί. Εκδηλώθηκε ξαφνικά με μια κρίση πανικού. Έκτοτε ψυχοσωματικα. Παλεύω μαζί του 3 χρόνια με διάφορες φαρμακευτικες αγωγές (SSRI, SNRI) και ακόμη καμία δεν μου ταίριαξε όπως θα ήθελα. Η τελευταία ουσία που πήρα ήταν βουπροπιόνη (προηγήθηκε Trittico στην αρχή ως κύρια θεραπεία και έπειτα ως συμπληρωματική για τον ύπνο καθώς είχα ξεκινήσει βουπροπιόνη (Wellbutrin).
    Είχα απελπιστεί με αυτά τα φάρμακα καθώς έβλεπα ελάχιστη η καθόλου βελτίωση και αγχονόμουν πολύ για τις παρενέργειες που πολλές φορές ήταν πολύ δυσάρεστες.
    Αποφάσισα να τα σταματήσω καθώς είδα κάποια μικρή σταδιακή γενική βελτίωση (έπειτα απο 3 χρόνια πειραματισμων) και είπα μέχρι εκεί με βοηθούν αυτές οι ουσίες.
    Φοβόμουν διότι πίστευα με βάση αυτά που έχω διαβάσει ότι τα συμπτώματα θα επιστρέψουν με τη αρχική τους ένταση και ή χειρότερα.
    Προς το παρών πάω καλα, και παρόλο που βλέπω το άγχος μου να σωματαποιειται δεν τρομάζω. Ναι ενοχλούμε, ίσως φταίει και η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό, σίγουρα επηρεάζει.
    Πλέον όμως όσο έχω αποδεχτεί κάποια πράγματα. Ναι είμαι αγχώδης άνθρωπος, είμαι εσωστρεφής αλλα και ανήσυχος. Σε αυτά τα 3 χρονια το μάθημα ήταν πως πρέπει να αποδεχόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις και να υπάρχει οποιοδήποτε συμφιλίωση με αυτές. Εχω συνειδητοποιήσει τι παθαίνω και γιατι το παθαίνω. Στο χέρι μου είναι να το διαχειριστώ εφόσον δεν μπορέσω να το αλλάξω.
    Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι εναλλακτικό που είναι νέο ακόμη στην Ελλάδα. Πρόκειται για το έλαιο κάνναβης (κανναβιδιόλη) γνωστό ως CBD.
    Οχι όμως ακόμα. Δεν ειναι οτι πρέπει να πάρω κάτι. Αλλα θέλω να δώσω μια ευκαιρία σε κάτι που είναι καινούργιο, φυσικό για να διαπιστώσω την αποτελεσματικότητα που τόσο διαφημίζουν για αυτό το φυσικό προϊόν. Ίδωμεν.

Banned
    Kαλημερα παδια. Βλεπω οτι ολοι σας εδω ειστε πολυ μικροι και στεναχωριεμαι. Δε ξερω που οφειλετε και αγχωνοσαστε ολοι τοσο πολυ. Οι απαιτησεις της ζωης? πιεση απο το σπιτι? οτι και αν ειναι προσαρμοστε το προγραμμα τους με βαση τις δικες σας δυνατοτητες και αφηστε τους αλλους να ζοριζονται!

Member
    Εμένα ξεκίνησε το Σεπτέμβρη μετά από μια κρίση πανικού μεγάλη.. Και μετά το χάος.. Νοέμβριο με Φεβρουάριο ήμουν σχετικά καλά, αλλά ήρθε αυτό με τον κορωνοιο και έδεσε! Ψυχολόγο ξεκινησα το Δεκέμβριο, δεν έχω δει πολλή βελτίωση, αν και ο ιός τα κανει ολα χειρότερα.. Έχω πρόσθεση να πάω για γενικές αίματος ξανά μετά απο έξι μήνες και καρδιογραφημα( το τελευταίο έχω καιρό να το κάνω).

Banned
    Quote Originally Posted by Luna99 View Post
    Kαλημερα παδια. Βλεπω οτι ολοι σας εδω ειστε πολυ μικροι και στεναχωριεμαι. Δε ξερω που οφειλετε και αγχωνοσαστε ολοι τοσο πολυ. Οι απαιτησεις της ζωης? πιεση απο το σπιτι? οτι και αν ειναι προσαρμοστε το προγραμμα τους με βαση τις δικες σας δυνατοτητες και αφηστε τους αλλους να ζοριζονται!
    Εννοω με βαση το προγραμμα σας λαθος εγραψα <τους>

Senior Member
    Δυστυχώς όταν πέσουν όλα αυτά τα χημικά στο κεφάλι κάποιου το θέμα φεύγει πλέον από το απλό άγχος και γίνεται οργανικό καθώς επηρεάζονται όλοι οι νευροδιαβιβαστες και η ισορροπία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα ο ασθενής όταν λαμβάνει λανθασμένη αγωγή να φτάνει σε σημείο χειρότερο από αυτό που ήταν πριν τα φάρμακα. Πλέον ο ασθενής έρχεται αντιμέτωπος πέρα από το αρχικό άγχος, με στερητικα και συμπτώματα απόσυρσης από τα διάφορα ψυχοφαρμακα, με παρενέργειες έναρξης των διαφόρων φαρμάκων και συνήθως αν δεν πετύχει η πρώτη αντε το πολύ η δεύτερη θεραπεία που θα δοθεί επικρατεί ένα χάος στο μυαλό του ασθενούς.

Banned
    Quote Originally Posted by Billtheo View Post
    Δυστυχώς όταν πέσουν όλα αυτά τα χημικά στο κεφάλι κάποιου το θέμα φεύγει πλέον από το απλό άγχος και γίνεται οργανικό καθώς επηρεάζονται όλοι οι νευροδιαβιβαστες και η ισορροπία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα ο ασθενής όταν λαμβάνει λανθασμένη αγωγή να φτάνει σε σημείο χειρότερο από αυτό που ήταν πριν τα φάρμακα. Πλέον ο ασθενής έρχεται αντιμέτωπος πέρα από το αρχικό άγχος, με στερητικα και συμπτώματα απόσυρσης από τα διάφορα ψυχοφαρμακα, με παρενέργειες έναρξης των διαφόρων φαρμάκων και συνήθως αν δεν πετύχει η πρώτη αντε το πολύ η δεύτερη θεραπεία που θα δοθεί επικρατεί ένα χάος στο μυαλό του ασθενούς.
    Γι αυτο χρειαζεται και συχνη επικοινωνια με τον γιατρο. Δεν ξερω τι να σου πω εγω πηρα 2 αντιψυχωσικα οτι πηρα δηλαδη στην αρχη αλλα στην δικη μου περιπτωση ηταν το υπερβολολικο αγχος περισσοτερο αλλα η γιατρος λεει ειχα και ψυχωση....αλλα οτι ξερει ο νοικοκυρης δε τα ξερει ο κοσμος ολος. Υπομονη δεν ξερω τι αλλο να σου πω!
    Ασε που μου μπηκε ιδεα μηπως το εχω κι γω αυτο κανα δυο συμπτωματα τα εχω χαχα σε δυο μερες εχω ραντεβου με την γιατρο θα το βαλω και αυτο στη λιστα. Να δω τι θα πρωτο πω χαχαχ. Περαστικα σε ολους μας

Senior Member
    Αν επιτρέπεται ποια αντιψυχωσικα πήρες? Πήρες και άλλα φάρμακα μαζί? Σε ξεθολωσαν καθόλου η δεν είχες τέτοιο θέμα εσύ?

Banned
    [QUOTE=Billtheo;1102569]Αν επιτρέπεται ποια αντιψυχωσικα πήρες? Πήρες και άλλα φάρμακα μαζί? Σε ξεθολωσαν καθόλου η δεν είχες τέτοιο θέμα εσύ?
    .................................................. .....
    Last edited by Delmember2052020; 01-04-2020 at 03:42.

Senior Member
    Μπράβο σου που έγινες καλά πάντως, εγώ είμαι πολύ καιρό που το παλεύω, είσαι ακόμη σε αγωγή η σταμάτησες?

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast