τι γινετε στις περιπτωσεις που σταματιεται αποτομα? εμπειριες...
εχω μεγαλη θεληση να τα κοψω....
Printable View
τι γινετε στις περιπτωσεις που σταματιεται αποτομα? εμπειριες...
εχω μεγαλη θεληση να τα κοψω....
Χωρις οδηγιες απο γιατρο δεν πρεπει να κοψεις τιποτα, αποτομα επισης με τιποτα...
Ρε συ, γιατροι ειμαστε εδω για να σου πουμε; Εξαρταται ποση δοση παιρνεις, την διαρκεια που τα παιρνεις κτλ. Αν θες να εισαι προσεκτικος και ενδιαφερεσαι για την υγεια σου, ρωτα τον γιατρο σου και μην κανεις του κεφαλιου σου. Τα συμπτωματα στερησης μπορει να ειναι απο ηπια εως πολυ βαρια. Αν εχεις θεληση ειναι θετικο. Δεν εχει νοημα να ρωτας τους αλλους. Μιλα με τον γιατρο σου.
τα ξανα πηρα δεν αντεξα... εχω θεληση να αλλαξω την ζωη μου να πεταξω αυτο το κακο που λεγετε ψυχοφαρμακα. αλλα δεν αντεξα τα ξανα πηρα.. δεν μπορουσα να κοιμηθω... καπου διαβασα οτι οι βενζοδιαπινες οταν της σταματησεις μπορει να προκαλεσει μεχρι και επιληψια... για τετοια ειμαστε τωρα...
Πολύ πιθανό να υποτροπιασεις και να εκδηλωθεί ψυχωτικό επεισόδιο
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΑΝΩΡΙΜΩΤΗΤΑ ΤΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΟΜΑ
Νιωθεις ζαλαδα και τα ποδια σου αδυναμα;
..................
Αν παίρνεις ολανζαπίνη χρειάζεσαι και το ζάναξ;
Παίρνω μικρή ποσότητα αλανζαπίνης αλλά δεν χρειάζομαι το ζάναξ που έπαιρνα πριν 0,5mg καθημερινά, μόνο αν χρειαστεί λόγω ανησυχίας. Κοιμάμαι κανονικά.
Τουλάχιστον κόβεις το ένα από τα δύο που είναι και περισσότερο εθιστικό.
την ολανζαπινη την κοβω σιγα σιγα.. ειναι δηλητηριο αυτο το φαρμακο. εσεις ποση δοση παιρνετε απο αυτο το φαρμακο?
με εχει καταστρεψει αυτο το φαρμακο. με εκανε χοντρο. οι εξετασεις αιματος βγηκαν χαλια. λογω αυτου του φαρμακου. πηγα σε παθολογο παιρνω ενα σωρω βιταμηνες και συμπληρωματα διατροφης για να εξισοροπισω την κατασταση.... ποσο χαλια γαμωτο............
ποιο εθιστικη ειναι η ολανζαπινη...αλλα δεν μπορω τελικα να την κοψω αποτομα . θελει σταδιακα. αυτο που μου δινει δυναμη και το λεω στον εαυτο μου ειναι οτι ειμαι στο κοψιμο αυτου του φαρμακου. απλα το παιρνω γιατι ειμαι βιολογικα εξαρτημενος με αυτο. τωρα ποσο διαστημα θα παρει να το κοψω με την συμβουλη γιατρου δεν ξερω...κανω υπομονη
Έπαιρνα το solian. Έβαλα 10 κιλά πάνω από το συνήθες βάρος μου, αλλά όχι παραπάνω, πρόσεχα όσο μπορούσα. Αλλά έπαθα καρκίνο μαστού, το solian αυξάνει την προλακτίνη και ίσως γι' αναπτύχθηκε καρκίνος στο στήθος. Δηλαδή τι άλλο; Τα έχω περάσει όλα.
Το άλλαξα σε ολανζαπίνη με την γνώμη του ψυχιάτρου, ήταν εξάλλου ένα φάρμακο που έπαιρνα πριν το solian. 1 χάπι των 10mg καθημερινά. Δεν έχω μεγάλη όρεξη, μικρότερη απ' ότι με την προηγούμενη αγωγή.
Παρόλο που ήθελα να αλλάξω τον τρόπο ζωής, να μεταναστεύσω, παρέμεινα στα ίδια, λόγω έλλειψης χρημάτων. Ζω μήνα με τον μήνα μονίμως. Οπότε τι να κάνει κανείς. Προσευχή στον Θεό. Τόσοι πεθαίνουν ξαφνικά, το 2018 πέθανε η νύφη μου από καρκίνο ήπατος, μέσα σε δύο μήνες, αφότου αισθάνθηκε κάποιον πόνο.
πωωω λυπαμε ολοι περναμε δυσκολα.
εγω παιρνω τωρα 15 mg. φοβαμε για την υγεια μου με αυτο το φαρμακο.
Πάντα υπάρχει κίνδυνος, απ' όλα τα φάρμακα. Η νύφη μου είχε κάνει 8 εξωσωματικές.
Επίσης υπάρχει κίνδυνος από τον τρόπο διατροφής. Έχω κόψει ζάχαρη, λιπαρά και έχω ελαττώσει το ψωμί, κόκκινο κρέας. Προσέχω να μην τρώω πολύ και αν τρώω, να έχω πολλά φρούτα και λαχανικά στην διατροφή.
Τα υπόλοιπα είναι θέματα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, μοναξιά, έλλειψη κινήτρου, κακό εργασιακό περιβάλλον, λίγα χρήματα. Το Νταχάου της χώρας μας. Δεν λέω ότι σε άλλες χώρες είναι καλύτερα, έχω ζήσει 6 χρόνια στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν αρκετές διέξοδοι, καλύτεροι μισθοί, πρόνοια, σύστημα υγείας ακόμη και άνθρωποι. Δυστυχώς η εμπειρία μου από την Ελλάδα είναι πολύ κακή.
ξερεις κατι. προσπαθω να πω στον εαυτο μου υπομονη. δεν γινετε. πρεπει να το κοψω με εχει καταστρεψει.
Αυτό που κατάλαβα στην ζωή μου είναι ότι δεν είχα και δεν έχω δικαίωμα να ζήσω μια ζωή ανθρώπινη. Είχα όνειρα για επιστημονική καριέρα, για οικογένεια.
Κοίτα την ζωή σου και σκέψου πως ναυάγησαν τα όνειρά σου.
Προσωπικά γνωρίζω όλη την αλήθεια αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να ειπωθεί εκτός και αν τα φέρει μια ανώτερη δύναμη έτσι, ώστε να μπορεί να ειπωθεί.
Δοκίμασε να μειώσεις τα φάρμακα για να δεις πως θα πάει.
Απ' ότι βλέπω όμως δεν παίρνεις πολλά. Αν τα συγκρίνω με της boo. Διάβασα το νήμα της και απόρησα.
οκ σε ευχαριστω!!!
Κι εγώ φοβάμαι για την υγεία μου με αυτά τα κωλοαντιψυχωσικα. Παίρνω seroquel xr 300 mg. Κι εγώ είμαι σε φάση ελάττωσης και κοψιματος. Δεν με βοηθάει ιδιαίτερα στο πρόβλημά μου και οι εξετάσεις μου είναι χάλια.Λέω για αρχή να το πάω στο μισό, στα 150 mg δηλαδή, αλλά αυτό θα γίνει πρώτα αφού συνεννοηθώ με τον γιατρό μου.
εγω σε συμφωνια με τον γιατρο απο 20 mg το πηγα 15 mg.
και ζαναξ που παιρνω απο 1mg το εκανα 0,5mg.
η αληθεια ειναι οτι αυτο το κανω περιπου για 15 μερες.. εχω νιωσει στερητικα.. αλλα προσπαθω και το παλευω.. δεν γινετε οπως καταλαβαινεις πρεπει να βγουμε απο αυτο το τριπακι.. πρεπει να ζησουμε...!!!
Συμφωνώ απόλυτα! Εγώ έχω ραντεβού σε λίγο με καινούργιο γιατρό. Ελπίζω να μου μειώσει το ΣΕΡΟΚΟΥΕΛ γιατί με κάνει πραγματικά ζόμπι. Παίρνω χαμηλές δόσεις ΜΙΝΙΤΡΑΝ και ΡΕΜΕΡΟΝ για αγχολυση, διάθεσή και ύπνο, αλλά αυτά δεν με νοιαζουν και τόσο, αυτό που με καίει να φύγει σιγά σιγά είναι το ΣΕΡΟΚΟΥΕΛ.
πωωω με τις μαλακιες .. για σενα μπορει να ειναι ποιο ευκολο να το κοψεις γιατι το παιρνεις λιγο καιρο..
εγω αφεθηκα μωρε.. οκ σε καποια φαση της ζωης μου με βοηθησαν . με αυτα που βιωνα στην ζωη.. αλλα ηρθε η ωρα και λεω στοπ στις μαλακιες.
καταρχην μονο και μονο που παω σε ψυχιατρο νιωθω μειονεκτημα με τον υπολοιπο κοσμο. λανθασμενα βεβαια γιατι βοηθανε. αλλα για να ενταχθω παλι στην ζωη θελω να ειμαι καθαρος....
Αγαπητέ.
Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής πρέπει να κάνεις μία σειρά άλλων πραγμάτων για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής σου.
1) Να ξεκινήσεις ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
2) Να πας σε ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ να φτιάξεις την διατροφή σου
3) ΑΠΟΦΥΓΗ, αναψυκτικών, καφείνης, ζάχαρης, τηγανιτά κτλ
4) Καθημερινή άσκηση πχ περπάτημα τουλάχιστον 40'
5) Δοκίμασε βότανα που βοηθάνε σε ψυχιατρικά θέματα πχ Μελισσόχορτο, Σπαθόχορτο κτλ κτλ ρώτα έναν βοτανοθεραπεύτη
ΚΑΙ
Συνεχίζεις να παίρνεις φάρμακα σε συνεννόηση με τον ειδικό ιατρό(ψυχίατρο)
Τα αντιψυχωσικα τελικα θεραπευουν ή απλα κατευναζουν τον ασθενη; Καθε φορα που τρωω απο αυτα που φτιαχνει η μανα μου κοκαλωνει το μυαλο μου και νιωθω το κεφαλι βαρυ σα να γεμισε αιμα. Δηλαδη πως βοηθαει αυτο το πραγμα τον αρρωστο; Να μπορει να σκεφτει; Να μην μπορει να συγκεντρωθει; Να μην μπορει να νιωσει; Να μην μπορει να δουλεψει; Κανουμε τον ασθενη αχρηστο και λεμε οτι τον θεραπευσαμε;
Ορεστη εχω δυο επιλογες και θα μου πεις εσυ ποια θα έπρεπε να διαλεξω.
1) Φαρμακα , υπνος, εργασία, καλυψη εξοδων σπιτιου και ζωών, στυτική δυσλειτουργία
2) Σεξ, ανεργος, άστεγος ίσως; νηστικός, καταθλιψη ή μανία, ενδεχομένως ψυχιατρείο, υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκων, ενδεχομένως επιδομα 310 ευρω
Τι πρεπει να επιλεξω απο τα δύο;
Προσωπικά βοηθήθηκα με τα παραπάνω
Ο ψυχοθεραπεύτης με βοήθησε να αποκτήσω αυτογνωσία(μαζί με διάβασμα πολλών σοβαρών βιβλίων).
Η διατροφολόγος με έκανε να βάλω όρια στο φαγητό κ έχασα πέρυσι 5 κιλά, φέτος μετά από χειρουργείο ενώ πήρα 4 κιλά τα έχασα μόνος με διατροφή.
Δεν πίνω αναψυκτικά εδώ και 7 χρόνια, 6 χρόνια έχω να πιώ καφέ, τσαί 2 χρονια, δεν τρώω κρουασάν, πατατάκια, γαριδάκια κτλ, μέχρι προ 2 μήνες έτρωγα γλυκά τα έκοψα και εχασα βάρος, μόνο βιολογικό μέλι τρώω.
Περπατάω όσο μπορώ
Πίνω κάθε μέρα Μελισσόχορτο με βοηθάει να ηρεμώ και να φτιάχνει η διάθεση... καταπληκτικό βότανο!!!
Φάρμακα παίρνω με μέτρο, χαμηλή δόση, κάποτε έπαιρνα πολλά και ήμουνα 100 κιλά, τώρα είμαι 80!!!(ύψος 1.82 περίπου)./
Όλα γίνονται φτάνει να θέλεις...
Με έχει βοηθήσει κ η πίστη στον Θεό, νοιώθω πιο ήρεμος
εκοψα το ζαναξ για 20 μερες. απο 1mg το εκανα 0,5mg. ταλαιπωρηθηκα πολυ... και σημερα δεν αντεξα πηρα την αρχικη δοση.. και νιωθω οτι ηρεμησα... ειμαι καταδικασμενος να παιρνω φαρμακα για ολη μου την ζωη...
Τα ψυχοφάρμακα δεν θεραπεύουν, πρέπει να τα παίρνεις ισοβίως. Μόνο κάποια μείωση ίσως είναι εφικτή.
Για τον λόγο ότι πολύ περίεργα πράγματα κυκλοφορούν στο internet σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες απορώ μερικές φορές. Η ψυχιατρική έμεινε στον προηγούμενο αιώνα;
Αν και δεν ελπίζω σε πολλά από την κίνηση που θα κάνω, να ζητήσω μετάθεση για επαρχιακή πόλη του τόπου καταγωγής μου ξανά, νομίζω είναι καλύτερα από το περιβάλλον της Αθήνας. Έχω ζήσει στην Αθήνα τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής μου αλλά θα ήθελα να έχω καλή δουλειά (αντικείμενο) και καλό μισθό. Αλλιώς τι; Να γίνω εγώ το αντικείμενο της κάθε "αγράμματης"; Καλύτερα επαρχία, στην φύση.
Πολυ κακη ιδεα, ειδικα στην περιπτωση του Ζαναξ