Originally Posted by
Antonis8
Ενας παθολογος ή ένας καρδιολογος δεν εχει καμία δουλειά να κρίνει αν είσαι ή όχι για ψυχίατρο. Το χολτερ θα ήταν καλό να το βάλεις γιατί αναφερεις κατά καιρούς ταχυπαλμιες. Αν όντως υπαρχουν και θεωρεις οτι δεν ειναι άγχος,βάλτο. Και μένα ο γιατρός μου έλεγε δεν πανε 160 οι παλμοι σου,αποκλειται,μεχρι που το είδε στο χολτερ. Επισης το χολτερ θα δείξει αν όντως είναι ταχυπαλμιες αυτο που παθαινεις. Δεν ειναι ακριβό,θεωρώ ότι επρεπε να το έχεις κανει εδώ και καιρό γιατί θα σε καθυσηχαζε και θα σου έδινε πολλες απαντησεις είτε συμβαινει κάτι είτε όχι. Απο το να ξανακανεις τριπλεξ,βαλε χολτερ την επομενη που θα πας σε καρδιολογο για τσεκ απ.
Απο κει και περα, στο λεω φιλικα, απλα παρατηρω οτι έχεις μια διαρκή άρνηση να πας σε ειδικό απο περυσι. Το αν νιώθεις καλύτερα περιστασιακά ,δεν σημαίνει ότι θεραπευεσαι, έτσι λειτουργούν οι αγχωδεις διαταραχές,μπορει να έχεις υφέσεις και διεσεις. Δεν σημαίνει ότι το να πας σε ψυχίατρο σε κανει τρελό, πρεπει απλως να αποδεχτεις το πρόβλημα σου. Και αυτό δεν σημαίνει ότι τα φανταζεσαι όλα αυτά, κι εγώ έχω ιδεοψυχαναγκασμο αλλά έχω παραλληλα και σωματικά θέματα. Είμαι θερμός υποστηρικτης της απόψης ότι τα σωματομορφα συμπτωματα ειναι πολυ περιορισμενα στην πραγματικότητα. Κάτι μπορει να υποβοσκει,το θέμα είναι να μαθεις τι και να το διαχειριζεσαι. Γιατί οκ, μπορει να μην παθαινεις κρίσεις ή εντονο άγχος,αλλά είναι ψυχοφθορο να ζεις στο φόβο ,μην νευριασεις γιατί θα παθεις εγκεφαλικό, μην ανεβεις τις σκάλες γιατί θα παθεις ισχαιμια κλπ. Κι εγω τα περναω. Δεν έχω δει όμως να έχεις εκλογικευσει τιποτα τόσο καιρό. Πχ αυτό που λες για τον υπνο ότι γυρνας πλευρο και έχεις ταχυπαλμια. Αποκλειεται να έχεις πάνω απο 100 σφυξεις όταν αλλαζεις πλευρο. Αν όντως θεωρεις οτι συμβαίνει,βαλε το χολτερ ή μέτρα τους παλμους σου με το χέρι να δεις ότι η καρδιά σου απλως αυξάνει φυσιολογικά παλμους.
Στα λέω αυτά γιατί εγώ απο τοτε που αναγνωρίστηκαν καποια θέματα μου ,πχ θέμα με το στομάχι,ορθοστατικη, έχω μάθει να διαχωριζω το άγχος και αυτο με γλυτωνει αρκετές φορες απο κρίσεις πανικου. Οχι πως σταμάτησαν εντελώς,άλλες είμαι σε θεση να καταλαβω οτι οκ, μετα απο άσκηση,πχ οταν ταιζω τα γατια,μπορει να νιώθω ότι παω να λιποθυμησω και αυτό συμβαίνει λόγω της ορθοστατικης και της χαμηλής πίεσης. Πριν διαγνωστω με ορθοστατικη,κατεληγα στα επειγοντα ή να κάλω γιατρούς στο σπιτι.
Εγώ νιώθω έτσι μετά απο άσκηση/προσπαθεια λόγω της ορθοστατικης και πολλες φορες το άγχος το επιδεινωνει. Εσύ τι θεωρεις οτι υπαρχει πίσω απο τα συμπτώματα σου; Ασχετα που,οπως λες, δεν τα έχεις στην ίδια συχνότητα με πριν. Που οφείλονται; Είναι άγχος ανάλογα με τη φάση; Είναι αγχωδη διαταραχή; Είναι οπως φοβάσαι βουλωμενες αρτηρίες; Τι λογικά επιχειρηματα μπορεις να δώσει για κάθε ένα απο αυτά τα ενδεχόμενα; Η ισχαιμια δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει,είναι κατι που έχεις συνήθως συνεχεια. Για αυτο και σου προτεινα να μπεις έστω σε ένα πρόγραμμα οικιακής άσκησης για να κρίνεις αν η κούραση και η ζάλη ειναι ένα φαινόμενο διαρκές ή αν συμβαίνει μονο περιστασιακά υπο συνθήκες υπερβολικης κουρασης.
Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, εννοείται κάνουν πολλους ελέγχους αλλά κανουν φανταζομαι τα κλασικά,αυτό που είχε λογικά θα χρειάζονταν μαγνητική για να το δουν, αν ήταν κληρονομικό. Δεν ξέρω το ιστορικό του, μπορεί να ήταν κληρονομικό,μπορει να ήταν και άλλοι παραγοντες. Κάποιοι ξερουν και για θέματα υγείας και οι ομάδες δεν τα βγαζουν προς τα έξω για να μην τους απαγορευτει να παιζουν. Αλλά σε σχετικά μικρές ηλικίες είναι είτε κληρονομικό είτε ναρκωτικά ,ντοπα κλπ. Το περίεργο είναι που δεν είχε εμφανίσει συμπτωματα ισχαιμιας πιο πριν , δηλαδή να ποναει και να μην έχει δυνάμεις κατά την προπονηση, αλλά ίσως να μην έδωσε σημασία ή να εμφανίστηκε πολυ ξαφνικά ολο αυτό.