Δεν ξέρω αν είναι πιάσιμο. Πονάω στο στήθος, στην πλάτη, στο χέρι, στα πόδια. Όχι συνεχόμενα, σαν πιάσιμο ή με κινήσεις. Φοβάμαι ότι είναι σημάδια επερχόμενης ανακοπής. Η πίεση μου σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
Printable View
Δεν ξέρω αν είναι πιάσιμο. Πονάω στο στήθος, στην πλάτη, στο χέρι, στα πόδια. Όχι συνεχόμενα, σαν πιάσιμο ή με κινήσεις. Φοβάμαι ότι είναι σημάδια επερχόμενης ανακοπής. Η πίεση μου σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
Περιεργο. Μη φοβασαι για καρδια παντως
Λες να κόλλησα τον ιό; Αλλά δεν έχω πυρετό.
Ισως που σταμάτησα το ζαναξ;
Ή η μυστηριώδης αρρώστια μου. Με έπιασε και πονοκεφαλος,εγώ σπάνια έχω πονοκέφαλο.
Μηπως περπατας πολυ και δεν ξεκουραζεσαι; Η μηπως εχει μυαλγια ως παρενεργεια καποιο φαρμακο; Εγω ειχα παθει απιστευτα δυνατη μυαλγια ως παρενεργεια απο pde5i.
Το μόνο καινούργιο που παίρνω είναι ο σίδηρος, τίποτε άλλο.
Μπορεί να κόλλησα και τίποτα από τα τσιμπούρια εντέλει.
Δεν θα έλεγα ότι κουράζομαι περισσότερο από το συνηθισμένο. Δεν κοιμάμαι καλά, αλλά χθες κοιμήθηκα εννιαωρο και χωρίς ζαναξ.
Αντώνη πρόσεχε με τα τσιμπουρια κάνε εξετάσεις αίματος για lyme έχει τέτοια συμπτώματα. Είδες κανένα κόκκινο σημάδι γύρω από το τσίμπημα; ρώτα τον γιατρό σου ή δερματολόγο πες ότι σε τσίμπησαν τσιμπουρια. Το lyme έχει τέτοια συμπτώματα κ πρέπει να το αντιμετωπίσεις έγκαιρα. Είναι όντως μυστηριώδης αρρωστια δεν την βρίσκουν εύκολα.
Ξέρουν ότι με τσιμπήσαν τσιμπουρια. Υποτιθεται όμως ότι έκανα προληπτικη θεραπεια για λαιμ ,με την αντιβιωση. Εχω και δέκατα σήμερα,δεν με βλεπω καλά. Ή ο ιός, ή πεθαινω απο το χρονιο που έχω ή τα τσιμπουρια. Μάλλον θα μου γράψει εξετασεις. Για το lyme βέβαια δύσκολα βρισκεται, αντισώματα γράφουν αλλά δεν είναι αξιοπιστο το αποτελεσμα. Κοκκινιλες στα δαγκωματα είχα, αλλά όχι τα χαρακτηριστικά του λαιμ. Μάλλον θα ξανάπαρω την αντιβιωση για δέκα μέρες. Βέβαια σκέφτομαι μηπως ειναι απο το σίδηρο και επαθα δηλητηρίαση ή μου είναι τοξικος. Ή απο τη βιταμίνη d και οδήγησε σε υπερασβαισταιμία.
Μια ζωη αντιβιωση για τσιμπορια θα παιρνεις; Κατι πρεπει να γινει.
Μπορει να ειναι και ο ιός, νιώθω πόνο στο λαιμό αναιπαισθητα,σαν να ξεκινάει τώρα. Πυρετό δεν έχω ωστόσο.
Για τα τσιμπούρια βάζω κάθε μέρα εντομοαπωθητικο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Οι γάτες μπαίνουν στο δωμάτιο μου. Θα μπορούσα να τις κλείνω έξω, ωστόσο φοβάμαι να κλείνω την πόρτα του δωματίου μου μήπως πάθω κάτι και δεν με βρούν όταν καλέσω ασθενοφόρο.
Την γνώμη μου για όλα αυτά που περνάς την έχω πει και δεν θα ξανά πω για να μην σε κουράζω..
Θα ασχοληθώ με το κομμάτι "γάτες - τσιμπουρια" έτσι ώστε να σε "ηρεμήσω" λίγο. Βάλε σε όλους τους γάτους αμπούλα για τα τσιμπουρια (έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και χάπι) έτσι ώστε να μην βγαίνουν τα τσιμπουρια πάνω τους και να έχεις το άγχος ότι θα στα μεταφέρουν. Αν οι γάτες είναι πολλές αγόρασε το σπρέι frontline και ψεκασε τες. Ψεκασε τον χώρο έξω (αν θες σου λέω ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσεις) εκεί δηλαδή που κινούνται τα ζώα.
Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να έχεις τόσο άγχος.
Αυτή τη στιγμή έχω 47 παλμούς και πίεση 85/55. Είμαι άυπνος κ δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί έχω αυτό το σφίξιμο στο στήθος κάθε φορά που ξαπλώνω. Είναι πολύ άβολο να εχεις τόσους χαμηλούς παλμούς και με τέτοια πίεση δεν μπορώ να πάρω ούτε ζαναξ για να κοιμηθώ. Πριν σηκώθηκα να κατεβάσω το παντζουρι και η καρδιά μου χτυπούσε αργά και δυνατά. Ακόμα και καθιστός έχω 55 παλμούς. Το βράδυ δεν ανεβαίνουν οι παλμοί μου ούτε σε όρθια θέση. Το πρωί ήταν 120, από 50 καθιστός ,σηκώνομαι και πάνε 120 ,με το που κάτσω πάλι 50. Είναι πολύ άβολο.
Το σκέφτηκα,θα βάλω διάφορα σημάδια για το ασθενοφόρο.Δεν φοβάμαι τόσο τα τσιμπούρια, αυτή η αλλαγή στους παλμούς μου έχει φέρει πολλά παλιά μου συμπτώματα. Διαβάζω όμως στο γκρουπ της ορθοστατικής ότι είναι σύνηθες στη δυσαυτονομια, και μάλιστα κάποιοι βάζουν και απινιδωτη εσωτερικό που βοηθά την καρδιά να μην πέφτει ή να ανεβαίνει υπερβολικά σε παλμούς. Αλλά που να βρω εδώ ειδικό; Θα πάρω αύριο τον καρδιολόγο, δεν νομίζω ότι οι β αναστολείς θα με βοηθήσουν, ίσως αρχικά να μου έδινε κάποιο φάρμακο να αυξηθεί η πίεση μου.
Πήρα το γιατρό, μου είπε να περάσω από κει (μη χάσει το 50αρι. Αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να πάω) με αγχωσε πάλι γιατί λέει ότι δεν του φαίνεται καλό να έχω 47 παλμούς ξύπνιος. Είχα ωστόσο και παλιά τόσους παλμούς. Διάβασα όμως ότι η βραδυκαρδια μπορεί να συνδεθεί και με ξαφνικό θάνατο. Έχω και χαμηλή πίεση παράλληλα. Και σήμερα δεν μπορώ να πάω στης γιαγιάς μου γιατί βρέχει, και είναι μόνος μου στην ερημιά. Είμαι και άυπνος, έχω και ναυτία. Πολύ δύσκολα.
Στις εξίμισι θα με καλέσει ο καρδιολόγος μου να μιλήσουμε και θα μου πει.
Εγω τον καρδιολογο θα ακουγα.
Από το Νοέμβριο πάω. Αλλά είναι στάσιμα όσα κάνουμε,θα πάω σε ρευματολόγο που είναι ειδικός για αυτοάνοσα να ξέρω τουλάχιστον ότι έχουμε αποκλείσει κάποια πράγματα.
Τον καρδιολόγο θα ακούσω, αλλά πιστεύω ότι πλέον πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κάνω κάποια ηλετροφυσιολογικη μελέτη γιατί εναλλαγές ταχυκαρδίας /βραδυκαρδιας δεν είναι καλό. Παλιά ήταν έτσι η καρδιά μου, σε πολύ χαμηλούς χτύπους και χαμηλή πίεση παράλληλα. Μπορεί από τότε να ειχα δασαυτονομια και μετά να το γύρισε σε ορθοστατική.
Θα βοηθούσε να κάνω έναν γενετικό έλεγχο για EDS γιατί έχω πολλά από τα συμπτώματα, είναι όμως ακριβός και δεν έχω τα λεφτά αυτή την περίοδο.
Σε καποια πράγματα ναι, παράλληλα ομως με εκμεταλλευτεται οικονομικά. Αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει και περαιτέρω γιατί δεν ειναι της ειδικότητας του. Με νευρολόγο, καρδιολογο και ενδοκρινολογο πρεπει να το κοιταξω το πρόβλημα.
Τώρα καθιστος έχω 57 παλμους. Βέβαια έχει τύχει και καρδιογραφημα να κάνω με τόσους παλμους στην αρχή της ορθοστατικης είχα ακομα χαμηλούς παλμους σε ηρεμία. Το βράδυ όμως γίνεται χειρότερο. Μπορει να έχω κάτι στους φλεβοκομβους, δεν ξέρω. Το θέμα της βραδυκαρδιας το είχα κοιτάξει εκτενώς. Απλα δεν ξέρω τώρα που συνδυάζεται με την ορθοστατικη και την περίεργη πιεση,που θα καταλήξει.
Μίλησα με τον καρδιολόγο, μου είπε να περιμένω λίγο καιρό ακόμα μέχρι να ξεκινήσω τους αναστολείς, μήπως εντέλει με βοηθούν τα συμπληρώματα που παίρνω, πχ ο σίδηρος και η d. Μου είπε ότι προτιμά να έχω 47 παλμούς από 160 και να μην αγχώνομαι με τους χαμηλούς παλμούς. Τα ίδια μου έλεγαν και πριν.
Ο άλλος μου γιατρός του οποίου του είπα τι μου είπε ο καρδιολόγος μου είπε αν συνεχίσει η μυαλγία να δούμε για τα τσιμπούρια και από κει και πέρα σε λίγο καιρό να κάνω μία γενική και να δούμε ηλεκτρολύτες και σίδηρο, μήπως παίζει κάτι με αυτά. Εγώ φοβάμαι ότι κάτι παίζει με το ασβέστιο μου που μπορεί να κάνει περίεργα στην καρδιά.
Όταν του είπα ότι δεν ξεκίνησα ακόμα τους αναστολείς ξίνισε πάντως. Άρα θεωρεί οτι κινδυνεύω από τις ταχυπαλμίες λόγω αυτού. Αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα εντέλει. Απλώς γίνεται πιο δύσκολο γιατί από τη μία πέφτουν με τη μία οι παλμοι μου μόλις κάθομαι, από την άλλη οταν σηκώνομαι πάλι αυξάνονται, απλώς όχι υπερβολικά (ακόμα, δεν έχω κάνει βέβαια καμία έντονη δραστηριότητα να δω αν πάνε πάλι 160) Με έχει κουράσει το θέμα. Και είναι και οι δύο καταστάσεις άβολες, και οι 47 παλμοί σε κάνουν να νιώθεις πολύ άβολα, και οι 160. Δεν ζητάω πολλά, θα ήμουν ευχαριστημένος με 57-65 σε κατάσταση ηρεμίας και με 90 όρθιος/περπάτημα. Και με φυσιολογική πίεση.
Αν ο καρδιολογος λεει οτι δεν υπαρχει κινδυνος απο τους χαμηλους παλμους γιατι να θες να τους αυξησεις;
Γιατί δεν νιώθω καλά με τόσο χαμηλούς παλμούς. Είναι πολύ άβολο συναίσθημα. Είναι όλα θέμα της δυσαυτονομίας, και οι υψηλοί και οι χαμηλοί.
Μπορεις να μου περιγραψεις το συναισθημα;
Εγώ το νιώθω ως πίεση στο στήθος κατά βάση και δυσκολία συγκέντρωσης, σαν να μην παιρνει αρκετό αίμα ο εγκέφαλος. Και όταν έχω τόσους παλμούς,δεν πα να αγχωθω και να πάθω κρίση πανικού, δεν πάνε πάνω από 75 ακόμα και σε κρίση πανικού.
Βέβαια ,οκ είναι προτιμότερο από το να έχεις 160 παλμούς, αλλά είναι άβολο εξίσου. Πέρυσι αυτό με ταλαιπωρούσε συνέχεια. Και ήταν ακόμα χειρότερο γιατί το είχα και μέσα στη μέρα, θα καθόμουν και θα είχα 44 παλμούς πχ,με πίεση 80. Χωρίς να ζαλίζομαι ωστόσο. Τότε είχα και σωματομορφα,πχ μουδιάσματα , δυσκολία αναπνοής. Αυτά τα έχω ξεπεράσει ευτυχώς.
Σήμερα ήταν καλύτερα η πίεση μου και πήρα ζαναξ 0,5 να κοιμηθώ. Δεν νομίζω ότι έκανα καλά γιατί η πίεση μου τώρα είναι στο 95/55 και μόλις πήρα το χάπι άρα δεν έχει δράσει ακόμα και φοβάμαι μήπως μου ρίξει και άλλο την πίεση. Και πήρα και μεγάλη δόση, 0,5 ενώ συνήθως παίρνω 0,25.
Νιωθεις ελαφρυ το κεφαλι οταν εχεις αδυναμια συγκεντρωσης;
Οχι απαραιτητα.
Χθες τελικά κοιμήθηκα εννιαωρο, να δούμε σήμερα. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ χωρίς ζαναξ. Σήμερα αυξήθηκαν κατά περίπου 10 χτύπους οι παλμοί μου οπότε δεν ήμουν βραδυκαρδικος. Τώρα είμαι στους 55-60 που είναι καλά ανεκτό. Αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως με ξαναπιάσουν οι έντονες ταχυπαλμιες γιατί είδα ότι έρχεται ζέστη. Άρα τελείωσαν τα ψέματα, αν αρχίσουν δεν έχω άλλη λύση από το να πάρω τους αναστολείς. Με τέτοια πίεση όμως πώς θα γίνει, θα ταβλιαστω, πείραμα θα κάνουμε επί της ουσίας με τον καρδιολόγο να δούμε αν θα μου τη ρίξουν πολύ ή όχι. Κάποιες μέρες έχω 85/55 μέσα στη μέρα, εστω και δύο μονάδες να μου τη ρίξουν, πάει,θα λιποθυμησω. Το πιο χαμηλό που έχει πάει η πίεση μου είναι 70 η συστολικη και 45 η διαστολικη. Άλλο πχ να είχα 11/ και μου έπεφτε στο 90, αλλά εγώ συνήθως είμαι υποτασικος. Ούτε όμως με 160 παλμούς μες στο καλοκαίρι μπορώ να συνεχίσω. Πρέπει να μου βρει κάποιο χάπι που αυξάνει την πίεση ίσως, δεν ξέρω.
Επίσης πονάω ένα λεμφαδενακι κοντά στο αυτί και φοβάμαι πάλι για τα τσιμπούρια. Η μυαλγια κάπως υποχώρησε, αλλά έχω κάτι σαν πονοκεφαλο,όχι συνέχεια, σαν να είναι έντασης. Πονάω τον αυχένα και την πλάτη μου και σκέφτομαι μήπως είναι από κει.
Θερμοκρασία 37. Περίεργα πράγματα.
Και χαμηλό pulse pressure σήμερα, δλδ σχεδόν φυσιολογική διαστολικη, αλλά χαμηλή συστολικη. Ίσως δεν ήπια πολύ νερό. Είχα και λίγο αίμα στην κένωση μου. Ο σίδηρος; Δεν ξέρω. Διάβασα κάποιες μελέτες ότι είναι πιο αποτελεσματικός όταν τον παίρνεις μέρα παρά μέρα και αυτό κάνω τις τελευταίες μέρες και είναι καλύτερα το στομάχι μου.
Σήμερα έχει φουσκωσει ένας λεμφαδενας στο αυτί μου. Συνεχιζω να νιώθω πιασμενος. Επίσης έχω φοβερή ναυτια,πήρα ομεπραζολη σήμερα.
Και η πιεση μου είναι αυξημένη, έχω 110/75 καθιστός ,που είναι υψηλή για τα δεδομένα μου.
Μιν βγένεις τις μεσημεριανές ώρες έξω για τιν ζέστη.Και να ενυδατόνεσε σωστά.
Πάσχω από το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, για αυτό μου συμβαίνει. Με τη ζέστη επιδεινώνεται πολύ.
Σήμερα έχω αυξημένη πίεση , 107/67 ξαπλωμένος. Θα μου πείτε δεν είναι αυξημένη , αλλά για μένα είναι. Πώς γινεται χθες να είχα 85/51 και σήμερα να έχω αυτή την πίεση; Τι μπορεί να την επηρεάζει αφού κάνω τα ίδια ακριβώς πραγματα; Και δεν έφαγα και πολύ αλάτι σήμερα.
Φοβάμαι μήπως είναι από αυτά που κόλλησα, αν μου έχουν κάνει καμιά λοιμωξη ή εγκεφαλίτιδα τα τσιμπούρια.
antonis8 προσπαθησε να μην ανησυχείς! και να καταλαβεις οτι το μυαλο σου προκαλει τα πόιο πολλα ψυχοσωματικά που ειναι αισθητα σε εσενα. το σωμα μας καθε περα παραγει αισθήσεις και μερικές απο αυτες ειναι ψευδής αισθήσεις! επειδη ανησυχείς και εχεις πιστεψει οτι εχεις προβληματα με την καρδια γιαυτο και εχεις μπει σε εναν φαύλο κυκλο. σου υποσχομαι οτι δεν εχεις τιποτα απολύτως! το υλικο σου σωμα ειναι μια χαρα,σε παρακαλω προσπάθησε να μην ανησυχείς και μην πιστεύεις τιποτα κακο οσο μπορεις διοτι οτι πιστευουμε το μυαλο μας το κανει αληθινο! προσπαθησε να ζεις το καθε μερα σου πιστεύοντας οτι εισαι καλα και ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ απο το ίντερνετ! αυτο το συμπέρασμα που εχεις βγαλει με την καρδια σου το εχεις βγαλει εσυ! δεν νομιζω καρδιολόγος να σου πει οτι εχεις θεμα..!! προσπάθησε να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ οτι ειναι ολα στο μυαλο και οτι εισαι καλα και θα δεις οτι θα εισαι οντως καλα οσο περνανε οι μερες
και προσπαθησε να βρεις φυσικους τροπους για να ριχνεις την πιεση σου....θα σου πρότεινα μερικα βοτανα αλλα την τελευταία φορά που το εκανα εφαγα εναν μηνα μπαν...λοιπον αντονη! ενα βοτανο θα σου πω μονο ΠΟΥ ΡΥΘΜΊΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ λεγεται κραταιγος! και ειναι οτι καλύτερο για την καρδια! καθε μερα εαν πινεις κραταιγο δεν θα εχεις κανενα θεμα αλλα εαν δεν κανεις κατι και το ριξεις στα χαπια ΣΙΓΟΥΡΑ θα εχεις προβλημα προσπάθησε να μην παιρνεις χαπια καθόλου! υπαρχουν τροποι! να εισαι καλα φιλε..
Δεν έβγαλα κάποια διάγνωση από το ίντερνετ, έχω διαγνωστεί από τον καρδιολόγο μου με μια μορφή δυσαυτονομίας, το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας και μου έχει γράψει φάρμακα για αυτό το λόγο, τα οποία φοβάμαι να πάρω. Δυστυχώς η ζέστη κάνει τα πράγματα χειρότερα και δεν ξέρω τι να κάνω.
Πως πάνε οι παλμοί Αντώνη? Εγώ πάλι με τν ζέστη είδα πτώση, ίσως γτ πίνω πολλά υγρά και τρώω φρούτα.... Δν ξερω