Originally Posted by
Antonis8
Σαφώς και επιβιωνουν τα τσιμπουρια στο περιβάλλον και ναι,είναι επικινδυνα,ειδικά τα μικρά σαν καρφίτσα. Κι εγώ δεν εδινα σημασία μέχρι που επαθα σοβαρά θέματα απο τσιμπημα και είμαι σε αγωγή για λαιμ. Αν όντως σε τσιμπησε πρεπει να παρεις μια δόση προληπτικης αγωγής για να μην σου μεταφέρει κάτι. Μιλα με το γιατρό σου για να στο γράψει πλεον τις δίνουν με συνταγη τις αντιβωσεις. Ο κτηνιατρος που δεν ήξερε καν πόσο μικρά υπαρχουν,φαντασου ποσο σχετικός είναι.
Τα μικρά τσιμπουρια είναι τα πιο επικινδυνα και ειναι η εποχη τους τώρα, έχε το νου σου αν έχει η περιοχη σου. Δεν ειναι μονο απο κατοικίδια, είναι και σε εξωτερικούς χώρους.
Δεν στα λέω για να σε αγχωσω αυτά ούτε να σε πανικοβαλλω αλλά για την υγεία σου.
Μιλα με το γιατρο σου να σου πει για να παρεις τη μια δοση αντιβιωσης για να είσαι ήσυχη και αν δεις να εξελίσσεται σε κάποιο περιεργο εξάνθημα ή να έχεις πυρετο,πονους στις αρθρώσεις κλπ ,μιλα ξανά με το γιατρό σου. Τα τσιμπουρια είναι υπουλα γενικά και μεταφέρουν πολλα μέσω του τσιμπηματος. Εκτός απο lyme ειναι ένα σωρό άλλο πράγματα. Μπορει να επηρεασουν νευρολογικά ,καρδιά κλπ. Θέλει προσοχη ακόμα και στην Ελλάδα που δεν έχουμε τα πιο επικινδυνα είδη. Ο γιατρός μου μού έλεγε ότι είχε άλλες δυο περιπτωσεις λαιμ φέτος.