Βοήθεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 53

Thread: Βοήθεια

Antonis8
    Guest
    Δεν ισχύει καθόλου αυτο με τις περιοχές, σε ΚΑΘΕ τσιμπημα τσιμπουριου η οδηγία είναι να παρεις προληπτικα μια δόση αντιβιωσης (το βιμπραμισιν συγκεκριμένα) και μετά να είσαι σε επαγρυπνηση για συμπτωματα. Εγώ μενω Ρόδο. Με είχε τσιμπησει και παλαιοτερα τσιμπουρι και δεν έδωσα σημασία. Τώρα με τσιμπησαν πολλα σε διάστημα δυο μηνών οποτε ίσως για αυτό. Αλλά και με ένα τσίμπημα πρεπει να παρεις προληπτικα αγωγή. Δεν ισχύει καθόλου αυτό περι επικινδυνων ειδών, απλως καποια είδη μπορουν πιο ΕΥΚΟΛΑ να μεταδώσουν κάτι. Δεν είναι μονο το λαιμ,είναι πολλα πράγματα.

Δεν στα λέω για να σε αγχωσω οπώς είπα, μιλα απλως με έναν γιατρό που γνωρίζει για να ξέρεις τι θα κάνεις ώστε να αποφυγεις τα χειρότερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Δεν ισχύει καθόλου αυτο με τις περιοχές, σε ΚΑΘΕ τσιμπημα τσιμπουριου η οδηγία είναι να παρεις προληπτικα μια δόση αντιβιωσης (το βιμπραμισιν συγκεκριμένα) και μετά να είσαι σε επαγρυπνηση για συμπτωματα. Εγώ μενω Ρόδο. Με είχε τσιμπησει και παλαιοτερα τσιμπουρι και δεν έδωσα σημασία. Τώρα με τσιμπησαν πολλα σε διάστημα δυο μηνών οποτε ίσως για αυτό. Αλλά και με ένα τσίμπημα πρεπει να παρεις προληπτικα αγωγή. Δεν ισχύει καθόλου αυτό περι επικινδυνων ειδών, απλως καποια είδη μπορουν πιο ΕΥΚΟΛΑ να μεταδώσουν κάτι. Δεν είναι μονο το λαιμ,είναι πολλα πράγματα.

Δεν στα λέω για να σε αγχωσω οπώς είπα, μιλα απλως με έναν γιατρό που γνωρίζει για να ξέρεις τι θα κάνεις ώστε να αποφυγεις τα χειρότερα.
    Ο ανδρας μου είναι παθολόγος κ του το είπα..μου είπε είναι σπανιο να κολησεις αλλα αν δω κάποια συμπτωματα θα κανουμε εξετασεις κ θα πάρουμε αντιβιωση..πραγνατικα ειχα ηρεμησει κ τωρα τρέμω παλι..ο κτηνιατρος επειδη των ρώτησα παρα πολλες φορες μου ειπε κοπελα μου αν ηταν ετσι θα είχαμε αρρωστησει ολοι δν τσιμπησαν μονο εσενα τσιμπουρια..δν ξερω αλήθεια νομιζω θα τρελαθω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Afroula View Post
    Αγχος τελος..μόλις γύρισα από το κτηνιατρο..επαθε πλάκα..τσιμπουρι μωρο ητανε δν εχει ξαναδεξ λεει τοσο μικρο κ προφανως κατσαμε πανω σε φωλια για αυτο γεμίσαμε..μου είπε οτι δν παθαίνουμε κατι κ οτι στο σπιτι απο τη στιγμή που δν εχω ζώο δν κολαει..μου έδωσε μονο να ψεκασω καλα το οικοπεδο κ να κοψω τα χορταρικά.. τέλος καλό!!
    Σου είπα μην αγχονεσαι όλα θα γίνουν. Αντε επιτέλους να ηρεμισεις γιατί ξέρω πόσο άγχος μαζέψεις αυτές τις μέρες. Σ έδωσε σπρέι για τσιμπουρια έτσι? Να ψεκαδεις παντού μέσα στο σπίτι. Αν σ έδωσε ένα συγκεκριμένο κάνει κ να ψεκαδεις κ τα παιδακια σ κ τα ρούχα τους κ βέβαια μετά να τα πλύνεις.
    Τι υπάρχει στον κόσμο τι εξελίξεις έχουμε στα παλιό ζουζουλα χριστέ μ.

Antonis8
    Guest
    Η οδηγια είναι να παρεις προληπτικα αντιβιωση,όχι να παρεις αφού αναπτυξεις συμπτωματα. Μια δόση βιμπραμισιν. Δεν σημαίνει ότι κολλησες, απλως αυτό ειναι το πρωτοκολο για τέτοιες περιπτωσεις για να προστατευσεις τον οργανισμό σου.

Δεν είναι τόσο σπανιο, δεν μεταφέρεται μόνο λαιμ απο τα τσιμπουρια. Και αν κατάλαβα καλά βρηκες πάνω απο ένα πάνω σου. Ειδικά αν έχεις ήδη εξάνθημα. Οι εξετάσεις είναι μπερδεμα και δεν μπορεις να πιασεις και τα πάντα. Αν φτάσει στο σημείο να σου κανει συμπτωματα,τρεχα γυρευε. Better safe than sorry.

ntinti
    Guest
    Ο ανδρας μου είναι παθολόγος κ του το είπα..μου είπε είναι σπανιο να κολησεις αλλα αν δω κάποια συμπτωματα θα κανουμε εξετασεις κ θα πάρουμε αντιβιωση..πραγνατικα ειχα ηρεμησει κ τωρα τρέμω παλι..ο κτηνιατρος επειδη των ρώτησα παρα πολλες φορες μου ειπε κοπελα μου αν ηταν ετσι θα είχαμε αρρωστησει ολοι δν τσιμπησαν μονο εσενα τσιμπουρια..δν ξερω αλήθεια νομιζω θα τρελαθω..
    Άκου τον άντρα σου κορίτσι μου, γιατρός είναι και ηρέμησε ,πάντα μετα απο ενα τσίμπημα μπορεί να ακολουθήσουν πράγματα που δεν τα γνωριζουμε γι αυτο μιλαμε με τον παιδιατρο για τα παιδια και θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις !
    Πανικός δεν χρειάζεται εφόσον ξέρεις τι είναι θα πάρεις προληπτικά ότι σου πούνε και θα είστε μια χαρά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ariel96 View Post
    Σου είπα μην αγχονεσαι όλα θα γίνουν. Αντε επιτέλους να ηρεμισεις γιατί ξέρω πόσο άγχος μαζέψεις αυτές τις μέρες. Σ έδωσε σπρέι για τσιμπουρια έτσι? Να ψεκαδεις παντού μέσα στο σπίτι. Αν σ έδωσε ένα συγκεκριμένο κάνει κ να ψεκαδεις κ τα παιδακια σ κ τα ρούχα τους κ βέβαια μετά να τα πλύνεις.
    Τι υπάρχει στον κόσμο τι εξελίξεις έχουμε στα παλιό ζουζουλα χριστέ μ.
    Μου έδωσε σπρέι για το κηπο οχι για το σπίτι...μοθ ειπε στο σπιτι δν χρειαζεται δν μπορει να εχει γεμησει γτ αυτα πανε σε χορτα λεει..τον ρώτησα πολλες φορες για το σπίτι κ μου είπε δν χρειαζεται

Senior Member
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Άκου τον άντρα σου κορίτσι μου, γιατρός είναι και ηρέμησε ,πάντα μετα απο ενα τσίμπημα μπορεί να ακολουθήσουν πράγματα που δεν τα γνωριζουμε γι αυτο μιλαμε με τον παιδιατρο για τα παιδια και θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις !
    Πανικός δεν χρειάζεται εφόσον ξέρεις τι είναι θα πάρεις προληπτικά ότι σου πούνε και θα είστε μια χαρά!
    Ο ανδρας μου μου ειπε να μν πάρουμε τιποτα ουτε εγω ουτε τα μικρα λεει δν χρειαζεται ..δν ξερω ρε συ αληθεια θα τρελαθω..να επιμείνω λες για αντιβιωση? Αλλα αν ηταν ια αφηνε αυτός τα παιδια του να παθουν κατι?

Antonis8
    Guest
    Πολλοι γιατροί δεν εχουν ιδέα για λάιμ και πόσο σοβαρό είναι γιατί δεν τους τυχαίνει. Κι εγώ ζήτησα γνώμη και απο άλλο γιατρο και δεν είχε ιδέα τι κάνεις όταν σε τσιμπησει τσιμπουρι. Δεν θα πειράξει σε κάτι η μια δόση προληπτικης αντιβιωσης. Εσύ ξέρεις,δεν μπορω να εκφερω γνώμη για το επιπεδο εκπαιδευσης ενός γιατρού εφόσον δεν τον ξέρω. Αν δεν είχε παντως περιπτωση λαιμ,δύσκολα να είναι σωστά ενημερωμένος.

Antonis8
    Guest
    Δεν έχει καμία σχέση με άγχος ή υπερβολη αυτό,είναι επίσημη διεθνής οδηγία για τέτοιου είδους τσιμπήματα.

Antonis8
    Guest
    Μου έδωσε σπρέι για το κηπο οχι για το σπίτι...μοθ ειπε στο σπιτι δν χρειαζεται δν μπορει να εχει γεμησει γτ αυτα πανε σε χορτα λεει..τον ρώτησα πολλες φορες για το σπίτι κ μου είπε δν χρειαζεται
    Ε και σε αυτο λάθος. Πανε και στο σπιτι, σε υφασματα πολυ εύκολα και σε επιφανειες. Βαλε ηλεκτρική, άλλαξε σεντόνια και βαλτα σε υψηλούς βαθμούς γιατί τα τσιμπουρια δεν πνιγονται. Δεν χρειάζεται πανικος, απλως σωστά μέτρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Ε και σε αυτο λάθος. Πανε και στο σπιτι, σε υφασματα πολυ εύκολα και σε επιφανειες. Βαλε ηλεκτρική, άλλαξε σεντόνια και βαλτα σε υψηλούς βαθμούς γιατί τα τσιμπουρια δεν πνιγονται. Δεν χρειάζεται πανικος, απλως σωστά μέτρα.
    Ολα αυτα τα εκανα για το σπιτι το έκανα φίλο κ φτερό..παντως καθε μερα ψάχνω τα παιδια κ εμενα δεν έχω βρει κάτι κ δν εχουμε ξαναπάει στο οικοπεδο..θα δω τωρα για την αντιβιωση που λες γτ κ εγω κ τα μικρα κάνουμε αλλεργίες στις αντιβιωσεις..μονο αμοξυκιλινη μπορούμε να πάρουμε.. πητα κ το κουμπάρο μου που ειναι γιατρος σε χωριό.κ μου ειπε.οτι εχει κανει αφαιρέσει τσιμπουριων αλλα προληπτικα δν δινει αντιβιωση..

Antonis8
    Guest
    Eιναι επισημη διεθνής οδηγία.

Εβγαλες σπυρακι? Είναι κόκκινο? Πώς είναι;

Δύσκολα να δώσουν προληπτικά αντιβίωση για τσίμπημα τσιμοιυριων ... Μ έχουν τσιμπήσει πολλές φορές τσιμπουρια ειδικά μικρότερο στ χωριό με τα ζώα που ειχαμε, μν αγχώνεσαι για αυτο, πραγματικά δν αξίζει, αύριο δν θα τ θυαμσσαι αλλά και να εμφάνιστει κάποιο συμπτώματα παςς στ γιατρο και τέλος. Βλέπεις έφερες κατευθείαν τν πανικό, η γιαγια μου, μου έβαζε οινόπνευμα καααι αυτό ήταν ούτε άγχος ούτε τπτ... Ο τρόπος σκέψης μας μπορεί να μας τρελανει καμία φορά.

Antonis8
    Guest
    Κι εγώ έτσι ελεγα και την επαθα. Ο καθένας κανει τις επιλογές του ωστόσο. Πρεπει να τραβηξετε μια γραμμή μεταξύ του τι είναι ιατρικά δεοντολογικο και των σεναρίων που πλάθει το μυαλό σας. Δεν σημαίνει ότι κολλησες κάτι, αλλά επειδη τυγχανεις αρρωστοφοβικια δεν σημαινει πως έχεις και ανοσία στα παντα και δεν προκειται ποτε να κολλησεις τιποτα ή να παθεις κάτι που φοβάσαι Αν εμπιστευεσαι τις οδηγίες που σου δόθηκαν τη στιγμή που ο κτηνιατρος που είναι και η δουλειά του, δεν ήξερε καν ότι μπαινουν στο σπιτι,οκ, είναι δική σου επιλογη. Εγώ έδωσα τη δική μου εμπειρια,δεν έχω να σχολιασω κάτι άλλο.

Αντώνη εσύ πως κατάλαβες οτ σου μετέδωσε λαιμ?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast