Results 16 to 30 of 53
Thread: Βοήθεια
-
13-07-2020, 14:06 #16Antonis8Guest
Δεν ισχύει καθόλου αυτο με τις περιοχές, σε ΚΑΘΕ τσιμπημα τσιμπουριου η οδηγία είναι να παρεις προληπτικα μια δόση αντιβιωσης (το βιμπραμισιν συγκεκριμένα) και μετά να είσαι σε επαγρυπνηση για συμπτωματα. Εγώ μενω Ρόδο. Με είχε τσιμπησει και παλαιοτερα τσιμπουρι και δεν έδωσα σημασία. Τώρα με τσιμπησαν πολλα σε διάστημα δυο μηνών οποτε ίσως για αυτό. Αλλά και με ένα τσίμπημα πρεπει να παρεις προληπτικα αγωγή. Δεν ισχύει καθόλου αυτό περι επικινδυνων ειδών, απλως καποια είδη μπορουν πιο ΕΥΚΟΛΑ να μεταδώσουν κάτι. Δεν είναι μονο το λαιμ,είναι πολλα πράγματα.
Δεν στα λέω για να σε αγχωσω οπώς είπα, μιλα απλως με έναν γιατρό που γνωρίζει για να ξέρεις τι θα κάνεις ώστε να αποφυγεις τα χειρότερα.
- 13-07-2020, 14:11 #17
Ο ανδρας μου είναι παθολόγος κ του το είπα..μου είπε είναι σπανιο να κολησεις αλλα αν δω κάποια συμπτωματα θα κανουμε εξετασεις κ θα πάρουμε αντιβιωση..πραγνατικα ειχα ηρεμησει κ τωρα τρέμω παλι..ο κτηνιατρος επειδη των ρώτησα παρα πολλες φορες μου ειπε κοπελα μου αν ηταν ετσι θα είχαμε αρρωστησει ολοι δν τσιμπησαν μονο εσενα τσιμπουρια..δν ξερω αλήθεια νομιζω θα τρελαθω..
13-07-2020, 14:42 #18
Σου είπα μην αγχονεσαι όλα θα γίνουν. Αντε επιτέλους να ηρεμισεις γιατί ξέρω πόσο άγχος μαζέψεις αυτές τις μέρες. Σ έδωσε σπρέι για τσιμπουρια έτσι? Να ψεκαδεις παντού μέσα στο σπίτι. Αν σ έδωσε ένα συγκεκριμένο κάνει κ να ψεκαδεις κ τα παιδακια σ κ τα ρούχα τους κ βέβαια μετά να τα πλύνεις.
Τι υπάρχει στον κόσμο τι εξελίξεις έχουμε στα παλιό ζουζουλα χριστέ μ.
13-07-2020, 14:45 #19Antonis8GuestΗ οδηγια είναι να παρεις προληπτικα αντιβιωση,όχι να παρεις αφού αναπτυξεις συμπτωματα. Μια δόση βιμπραμισιν. Δεν σημαίνει ότι κολλησες, απλως αυτό ειναι το πρωτοκολο για τέτοιες περιπτωσεις για να προστατευσεις τον οργανισμό σου.
Δεν είναι τόσο σπανιο, δεν μεταφέρεται μόνο λαιμ απο τα τσιμπουρια. Και αν κατάλαβα καλά βρηκες πάνω απο ένα πάνω σου. Ειδικά αν έχεις ήδη εξάνθημα. Οι εξετάσεις είναι μπερδεμα και δεν μπορεις να πιασεις και τα πάντα. Αν φτάσει στο σημείο να σου κανει συμπτωματα,τρεχα γυρευε. Better safe than sorry.
13-07-2020, 14:57 #20ntintiGuestΆκου τον άντρα σου κορίτσι μου, γιατρός είναι και ηρέμησε ,πάντα μετα απο ενα τσίμπημα μπορεί να ακολουθήσουν πράγματα που δεν τα γνωριζουμε γι αυτο μιλαμε με τον παιδιατρο για τα παιδια και θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις !
Πανικός δεν χρειάζεται εφόσον ξέρεις τι είναι θα πάρεις προληπτικά ότι σου πούνε και θα είστε μια χαρά!
13-07-2020, 15:29 #21
13-07-2020, 15:31 #22
13-07-2020, 15:39 #23Antonis8GuestΠολλοι γιατροί δεν εχουν ιδέα για λάιμ και πόσο σοβαρό είναι γιατί δεν τους τυχαίνει. Κι εγώ ζήτησα γνώμη και απο άλλο γιατρο και δεν είχε ιδέα τι κάνεις όταν σε τσιμπησει τσιμπουρι. Δεν θα πειράξει σε κάτι η μια δόση προληπτικης αντιβιωσης. Εσύ ξέρεις,δεν μπορω να εκφερω γνώμη για το επιπεδο εκπαιδευσης ενός γιατρού εφόσον δεν τον ξέρω. Αν δεν είχε παντως περιπτωση λαιμ,δύσκολα να είναι σωστά ενημερωμένος.
13-07-2020, 15:42 #24Antonis8GuestΔεν έχει καμία σχέση με άγχος ή υπερβολη αυτό,είναι επίσημη διεθνής οδηγία για τέτοιου είδους τσιμπήματα.
13-07-2020, 15:49 #25Antonis8Guest
13-07-2020, 15:54 #26
Ολα αυτα τα εκανα για το σπιτι το έκανα φίλο κ φτερό..παντως καθε μερα ψάχνω τα παιδια κ εμενα δεν έχω βρει κάτι κ δν εχουμε ξαναπάει στο οικοπεδο..θα δω τωρα για την αντιβιωση που λες γτ κ εγω κ τα μικρα κάνουμε αλλεργίες στις αντιβιωσεις..μονο αμοξυκιλινη μπορούμε να πάρουμε.. πητα κ το κουμπάρο μου που ειναι γιατρος σε χωριό.κ μου ειπε.οτι εχει κανει αφαιρέσει τσιμπουριων αλλα προληπτικα δν δινει αντιβιωση..
13-07-2020, 16:17 #27Antonis8GuestEιναι επισημη διεθνής οδηγία.
Εβγαλες σπυρακι? Είναι κόκκινο? Πώς είναι;
13-07-2020, 16:25 #28
Δύσκολα να δώσουν προληπτικά αντιβίωση για τσίμπημα τσιμοιυριων ... Μ έχουν τσιμπήσει πολλές φορές τσιμπουρια ειδικά μικρότερο στ χωριό με τα ζώα που ειχαμε, μν αγχώνεσαι για αυτο, πραγματικά δν αξίζει, αύριο δν θα τ θυαμσσαι αλλά και να εμφάνιστει κάποιο συμπτώματα παςς στ γιατρο και τέλος. Βλέπεις έφερες κατευθείαν τν πανικό, η γιαγια μου, μου έβαζε οινόπνευμα καααι αυτό ήταν ούτε άγχος ούτε τπτ... Ο τρόπος σκέψης μας μπορεί να μας τρελανει καμία φορά.
13-07-2020, 16:26 #29Antonis8GuestΚι εγώ έτσι ελεγα και την επαθα. Ο καθένας κανει τις επιλογές του ωστόσο. Πρεπει να τραβηξετε μια γραμμή μεταξύ του τι είναι ιατρικά δεοντολογικο και των σεναρίων που πλάθει το μυαλό σας. Δεν σημαίνει ότι κολλησες κάτι, αλλά επειδη τυγχανεις αρρωστοφοβικια δεν σημαινει πως έχεις και ανοσία στα παντα και δεν προκειται ποτε να κολλησεις τιποτα ή να παθεις κάτι που φοβάσαι Αν εμπιστευεσαι τις οδηγίες που σου δόθηκαν τη στιγμή που ο κτηνιατρος που είναι και η δουλειά του, δεν ήξερε καν ότι μπαινουν στο σπιτι,οκ, είναι δική σου επιλογη. Εγώ έδωσα τη δική μου εμπειρια,δεν έχω να σχολιασω κάτι άλλο.
13-07-2020, 16:29 #30
Αντώνη εσύ πως κατάλαβες οτ σου μετέδωσε λαιμ?