Originally Posted by
george1520
Δεν ξέρω αν μέσα από την συγχώρεση θα βρω γαλήνη αλλά θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά ειναι καλό να μην δινουμε τόση σημασία στο τι μας έκαναν και τι μας στέρησαν. Για αρκετά χρόνια κουβαλούσα στην πλάτη μου την εικόνα που είχαν για μένα οι γονείς μου.. Ότι ήμουν ένας άχρηστος, ότι μετάνιωσαν που με έκαναν, ότι δεν αξίζω, ότι δεν θα γίνω τίποτα στην ζωή μου, ότι δεν θα με θέλει ποτέ κανένας. Το πίστευα. Έδειχνα σε όλους γύρω μου ότι είμαι καλά, δυνατός αλλά μέσα μου ένιωθα ότι ήμουν ένα τίποτα. Κάποια στιγμή το τίποτα έγινε ένα με το σώμα μου και σταμάτησα να ημουν ο δυνατός αλλά έγινα ένας άνθρωπος που φοβόταν τα παντα. Σαν ένα μικρό παιδί που βγαίνει έξω στον κόσμο και τον τρομάζουν όλα. Φοβόμουν τα μικρόβια, τις φωνές, δεν μπορούσα να ακουσω για αρρώστιες, για θανάτους, δεν μπορούσα να πηγαίνω έξω με φίλους γιατί φοβόμουν ότι θα πάθω κάτι. Είχα ανάγκη από στήριξη, είχα ανάγκη να με ακουσει κάποιος, να μου πει έστω ότι όλα θα πάνε καλά.
Στα λέω όλα αυτά γιατι θελω να ξέρεις ότι μπορώ να σε καταλάβω, να σε νιώσω.. Όταν ήμουν στον πάτο και τα ένιωθα όλα αυτά τότε έπρεπε να βρω την δύναμη να στηριξω εγώ τον εαυτό μου.. Να ξυπνήσω τον γονιό που έχουμε όλοι μέσα μας για να ηρεμήσει αυτό το παιδάκι που δεν πήρε ποτέ αγάπη, αποδοχή και κοιμόταν κάθε βράδυ αγκαλιά με τον πόνο.
Ότι και να ήταν οι γονείς μας είχαν την δύναμη να καταστρέψουν την παιδική μας ηλικία, δεν έχουν ομως την δύναμη να χαλάσουν και το μέλλον μας. Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε όσο πιο όμορφο γινεται. Κάποιοι γονείς όμως δεν ξέρουν πως η συμπεριφορά τους μπορει να καταστρεψει την ζωή ενός ανθρώπου, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους. Κάποια στιγμή θα έρθεις στην φαση που βρισκομαι εγώ.. Δεν θα θες πλέον να καταλάβουν, δεν θα σε νοιάζει τόσο πολύ το γεγονός ότι ποτέ δεν κατάλαβαν τι άνθρωπος είσαι, θα έρθει η μέρα που θα πεις "Δεν ήξεραν να δώσουν αγάπη, δεν ήξερα τι είναι αγάπη.. Αυτό δεν αφορά εμένα, αφορά μονο αυτούς!"