Originally posted by Sofia
Quote:
Originally posted by sabb
Επιμένω πως δεν καταλαβαίνω.. Θα πρέπει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει κάποιο δίλημμα στη ζωή του να συμβουλεύεται ειδικό ? Θα δημιουργήσουμε γκρουπ therapy για όσους προβληματίζονται ποιον να επιλέξουν για ερωτικό σύντροφο τους ?
Μ\' αυτή τη λογική , όσοι δεν γνωρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο , νοσούν ψυχικά κι έχουν ανάγκη έξωθεν βοηθείας για να τον ανακαλύψουν και να αναπτύξουν έτσι την επιλεκτική τους κρίση ? Μα εδώ μιλάμε για ένα προβληματισμό που αφορά καθαρά συναισθήματα κι όχι γνωσιακή συμπεριφορά.
Σύμφωνοι. Οι αισθηματικές επιλογές είναι επιλογές σταθμοί στη ζωή των ανθρώπων. Δεν θα φτάσουμε όμως στο σημείο μ\' αυτές τις πρακτικές , να καταργούμε και την κριτική μας ικανότητα βάσει των ενστίκτων μας για να αναδείξουμε εκείνη που θα μας καθορίσει κάποιος επιστημονικός σύμβουλος.
Άλλο η αυτογνωσία που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αυτοβελτίωσης έτσι κι αλλιώς , κι άλλο η δυνατότητα του επιλέγειν με κριτήρια που απορρέουν απ\' το θυμικό...
Να το θέσω αλλιώς : Το θεωρώ υπερβολή για ψύλου πήδημα, να ξαπλώνουμε στο ψυχοθεραπευτικό ανάκλιντρο. Η kitkat, έχει δύο επιλογές και πρέπει να καταλήξει σε μία.
Κι εγώ ρωτάω : Ποιον πρέπει ν\' ακούσει ?Την καρδιά της ή τον ψυχολόγο ? Η καρδιά της γνωρίζει και τους δύο υποψήφιους συντρόφους της κι ο ψυχολόγος κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζει λιγότερα απ\' όσα εμείς σ\' αυτό το φόρουμ....
Να το πω αλλιως: το τί θέλω, το τί αναζητω, το τί με μπερδεύει να επιλεξω, να αποδεχτω τις επιλογες μου κ να βρω ποια ειμαι τελικα (γιατι οι επιλογες μου δειχνουν πολλα για μενα, για την προσωπικοτητα, τους φοβους μου, επιθυμιες κλπ) δεν ειναι ψυλου πηδημα.
Καταλαβαινω απολυτα οτι ισως μπορει να ακουγεται και γραφικο να απευθυνθει για τετοια ΑΦΟΡΜΗ τον ψυχοθεραπευτη, ομως απο προσωπικο βιωμα θα πω κατι που πιστεύω απολυτα: με μια αφορμη καταληγεις στο \"ντιβανι\" κ πάς εντελως αλλου, αφου ξεκινησεις να μιλας για την αφορμη αυτη που σε οδηγησε εκει. Το \"που\" δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να το γνωριζεις εξ αρχης....
Υ.Γ. Ο ψυχοθεραπευτης δεν σε καθοδηγει στις επιλογες