Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by 8odwris
....
.........
Δεν μπορουμε να μιλαμε για ελευθερια οταν μιλαμε για Εξαρτηση και συγκεκριμενα απο ψυχοτροπεσ ουσιεσ και ασ μην σκοτωνει...
Ακομα και απο κανναβη εαν την παιρνεισ \"ελευθερα\"για ποια ελευθερια μου μιλας?
Το οτι θα εισαι νομιμος επειδη και αν θα αποποινικοποιηθει
Νομιζεισ οτι αυτο ονομαζετε? σημαινει ? Ελευθερια??
Ελευθερος σε τι?
Να μπορεις να φευγεισ απο την \"αλιθινη Πραγματικοτητα\" για καποιες ωρες η οποια για οποιονδηποτε λογο σε δυσκολευει?( δεν θα κατσουμε τωρα εδω να εξετασουμε το τι δυσκολευει διοτι για τον καθε ενα ειναι διαφορετικο το τι δνε αντεχει απο την κοινωνικη Πραγματικοτητα που ζει και ψαχνει να \"φυγει\" εστω και λιγο μεσα απο οτιδηποτε και συγκεκριμενα μαλιστα απο καποια ουσια που.... εστω δεν \"Σκοτωνει\"....)
Διοτι η \" ΜΑγκια\" ειναι να μπορεις να αντιμετωπησεισ το καθε τι χωρισ \"Υποχειριο\" καμιασ ουσιας εστω και κανναβης εστω και μιας μπυρας....
ΚΑποιος ειπεσ για την ελευθερια να μπορεισ νομιμα να ξεφευγεισ μεσα απο παραισθησιογονα....
Σε ενημερωνω πως τα παραισθησιογωνα και συγκεκριμενα το LSD μπορει να σκοτωσει χιλιαδες εγκεφαλικα κυταρα και ασ μην \"σκοτωνει\" χιλιαδες ομως ακομα και με μια χρηση του...
Τα οποια δεν ξανα Αναπληρωνοντε....
Ασ αναλογιστιε ο καθης τι μποριε να σημαινει αυτο....
Και ασ μην \"σκοτωνει\"
ΚΑποιος ειπε για να μπορει να εχει την ευκαιρια να το πληρωνει μονος του και να εχει την ανεξαρτησια να το κανει ...να ειναι ελευθερος να το πληρωνει...
Μα και τωρα που δεν ειναι \"νομιμο\" και ειναι \"ποινικοποιημενο\"
Το πληρωνει...
Το πληρωνει και γενικα και συγκεκριμενα και κυριολεκτικα....
Το να νομιμοποιεις κατι που ειναι \"παρανομο\" δεν λυνετε κανενα προβλημα......
Η τοξικομανια ως προβλημα διοτι ειναι προβλημα ισως να μην μπορει να λυθει....
Ο τοξικομανης η ο πολυτοξικομανης ομως μπορει να ΑΠεξαρτηθει με οποια ουσια ειναι εξαρτημενος....
Διοτι ειναι ΑΛηθεια η ΑΠεξαρτηση....
Εννω το να αποποινικοποιησεισ μια ουσια που σε κανει να \"ξεφευγεις\" μονο ηλιθιο ειναι
ΗΛΙΘΙΟ............. και οχι ΑΛΗΘιΝΟ...............
φυσικα και δεν μπορουμε να μιλαμε για ελευθερια οταν μιλαμε για εξαρτηση απο ουσιες!
η ελευθερια ομως ειναι επιλογη και θελει και γκατς που η τα εχεις, η τα βρισκεις, η δεν τα εχεις....
δεν επιβαλλεται με νομους...
πες μου εσυ σε τι θα μπορουσε να βοηθησει η ποινικοποιηση στην ελευθερια...εγω δεν μπορω να σκεφτω ουτε εναν τροπο...
κανεις δεν ειπε οτι το να εισαι εξαρτημενος ειναι ΜΑΓΚΙΑ
σαφως και η μαγκια ειναι να σπασεις τις αλυσιδες αντι να βαλεις κι αλλες στον εαυτο σου.
αυτο ομως δεν εχει καμια σχεση με την ποινικοποιηση και δεν σε βοηθαει σε τιποτε στο να εισαι περισσοτερο η λιγοτερο\"μαγκας\"...
λες οτι μαγκια ειναι να μη χρειαζεσαι ουτε μια μπυρα ουτε αλλο ναρκωτικο...σωστο , αλλα τι προτεινεις δλδ? να ποινικοποιηθει και η χρηση αλκοολ? γνωριζεςι καθολου που οδηγησε την αμερικη η εποχη της ποτοαπαγορευσης και ποσα προβληματα \"ελυσε\"?
αν δεν εισαι μαγκας δλδ, αλλα ατυχησες να εισαι εξαρτημενος, υποχειριο μιας ουσιας οπως λες κι εσυ, χωρις ομως να εχεις βλαψει κανεναν αλλο εκτος απ τον εαυτο σου,, θα στρωσεις αν βρεθεις και στην φυλακη γι αυτο?
ξερεις κανεναν να εστρωσε η να απεξαρτηθηκε στην φυλακη?
ισως αντιθετα ξερεις αρκετους που ξεκινησαν τα ναρκωτικα στην φυλακη....
λες, οτι και ως παρανομο το ναρκωτικο, κανεις, το πληρωνει.
ναι αλλα το πληρωνει πολυ ακριβα και λογω της εξαρτησης του γινεται ικανος να διαπραξει ακομα και εγκλημα για να εξασφαλισει τα λεφτα αυτα....η μιση παραβατικοτητα που αφορα στα ναρκωτικα , αφορα ακριβως την εξευρεση των χρηματων για την δοση και η αλλη μιση.....στην κολομβια βρισκεται....δεν θα ηταν πιο ειρηνικα τα πραγματα αν ο ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΓΚΑΣ ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΜΟΣ εξαρτημενος μπορουσε να κανει χρηση σε ενα νοσοκομειο, με επιβλεψη, φθηνα, με καθαρες ουσιες, αντι να κλεβει και να σκοτωνει για μερικα ευρωκαι να πεθαινει απο νοθευμενα ναρκωτικα?
λες οτι η τοξικομανια ειναι προβλημα (συμφωνω) που μπορει και να μην εχει λυση.
εγω θα ηθελα ομως να μου πεις, Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΥΝΕΙ?
εγω μπορω να σου πω κατι που λυνει η αποποινικοποιηση που εσενα σου φαινεται ηλιθια...
εξαφανιζει το κινητρο για τον εμπορο...ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ...
δεν θα καθεται ο κολομβιανος να τσαπιζει ναρκωτικα σαν αγροτης για να βγαλει τρεις κι εξηντα.
επισης θα παψει η προωθηση των ναρκωτικων απ τους εμπορους με πολλους τροπους που φανταζομαι γνωριζεις καλα...
θα μεινουν οι χρηστες που μονοι οδηγουνται εκει, χωρις να τους παρασυρει και να τους δειγματιζει κανεις, να κανουν χρηση σαν αρρωστοι σε ενα καθαρο νοσοκομειο,με ενα λογικο κοστος, χωρις να σκοτωνουν κανεναν για να κλεψουν...
απλα πραγματα...