Πασχω απο κοινη μορφη κοινωνικης φοβιας,ειμαι 19 θα μπορεσω ποτε να το ξεπερσω?
Printable View
Πασχω απο κοινη μορφη κοινωνικης φοβιας,ειμαι 19 θα μπορεσω ποτε να το ξεπερσω?
εγω εχω ηπια κοινωνικη φοβια ειμαι 27 και σου λεω οτι το πιο πιθανο ειναι να ζησεισ με αυτο εκτοσ κι αν με καποια γεγονοτα οπωσ ειναι ο στρατοσ την ξεπερασεισ εγω στο στρατο βελτιωθηκα πολυ και στη δουλεια αλλα τι ακριβωσ εχεισ? γιατι στον καθενα ειναι διαφορετικο εγω ασ πουμε αγχωνομαι η αλλαζει η διαθεση μου οταν ζοριζομαι εκει που δεν υπαρχει τιποτα κατα τουσ αλλουσ εγω στα 19 επασχα αλλα δεν το ηξερα ημουν και κοινωνικοσ γι αυτο δεν το καταλαβαινα το οτι το ξερεισ ειναι και καλο και κακο
ανχονομαι σε καταστασεις οπως,να απαντησω το τηλ,να ανοιξω τη πορτα σε καοιον αγνωστο,να παω στο γιατρο κλπ ο ψυχιατρος μου ειπε να μην αοφευγαω αυτες τισ πραξεις ετσι θα το ξεπερασω.
το αγχοσ σου ειναι τοσο πολυ που φαινεται η το καταλαβαινεισ μονο εσυ?η μονη λυση συνηθωσ για να ξεπερασουμε κατι ειναι να δουμε το χειροτερο η να ξεπερασουμε τα ορια μασ οπωσ θεσ το λεσ. δουλευεισ?αν δουλευεισ σιγουρα θα χρειαστει να μιλησεισ σε καποιον αγνωστο σιγουρα θα χρειαστει να σηκωσεισ τιλεφωνο οποτε σιγα σιγα με το καιρο θα το ξεπερασεισ ενα κολπο για το τηλ ειναι να μην βλεπεισ την αναγνωριση πριν το σηκωσεισ για να μην αγχωνεσαι και για την πορτα το ιδιο. φανταζομαι ζοριζεσαι να παραγγειλεισ και καφε στην καφετερια οποτε πηγαινε για καφεδεσ η για μπασκετ για να μιλησεισ με αγνωστουσ γενικα κανε οτι δεν αντεχεισ το μονο που πρεπει να μαθεισ το οποιο θα το μαθεισ αναγκαστικα ειναι να μην πεφτεισ οταν βλεπεισ τον εαυτο σου να αγχωνεται δηλαδη απο καποιο σημειο και επειτα θα το θεωρεισ φυσιολογικο και θα μιλασ εστω και με τρεμαμενη φωνη.απο φαρμακα παιρνει τιποτα?
περνο ντιμιροξ για ιψδ και την εχω κσεπερασει
εγω δεν μπορουσα να μιλησω σε αγνωστο ζοριζομουν παρ ολ αυτα οταν επιασα δουλεια επειδη ημουν αναγκασμενοσ να το κανω βελτιωθηκα και στο στρατο το ιδιο γενικα οταν εισαι μονοσ και δεν καλιπτεσαι πισω απο την ασφαλεια καθαριζει ο μπαμπασ κι η μαμα ξαφνικα κατι γινεται και παιρνεισ τα πανω σου λιγο και μετα σε βοηθαει να το παλευεισ καλυτερα γενικα πιεσε την κατασταση να την γνωρισεισ σε ολο τησ το ευροσ να ανακαλυψεισ τι μπορεισ να κανεισ εγω ασ πουμε ενω στη θεσσαλονικη την παλευω μια χαρα μολισ κατεβαινω αθηνα κατι με πιανει και δεν την παλευω τωρα τελευταια αυτο παλιοτερα οταν κατεβαινα ηταν καλο για μενα. οσο πιο γρηγορα καταλαβεισ οτι πρεπει να το παλεψεισ και να ζησεισ με αυτο τοσο καλυτερα
ενα καλο χαπι για κοινωνικη φοβια ειναι το inderal εγω εκανα παρουσιαση με αυτο μπροστα σε κοινο παρουσιασα μια εργασια δεν ειναι ψυχοφαρμακο ειναι για την καρδια αλλα χρησιμοποιειται για την αγχωδη διαταραχη
σε πιανε καθολου ταχυπαλμια,εμενα βασικα αυτο με ενοχλει δεν κομπιαζω οταν μιλαο με αγνωστους αλλα πολλες φορες με πιανει σφιξιμο στο στομαχι και ταχυπαλμια
καταρχασ οτι δεν κομπιαζεισ ειναι το καλυτερο αρα δεν φαινεται τωρα το σφιξιμο στο στομαχι το αντεχεισ με γυμναστικη την ταχυπαλμια δεν ξερω αλλα το σφιξιμο στο στομαχι επειδη ειχα και οισοφαγικη παλινδρομηση ηταν πιο εντονο οποτε εκοψα το τσιγαρο και βελτιωθηκε επισησ το σφιξιμο ειναι συγκεκριμενοσ ο πονοσ οποτε μαθαινεισ να τον αντεχεισ και υπαρχει περιπτωση να υποχωρηση κι ολασ αν εκτεθεισ σε παραγοντεσ που το προκαλουν συνεχομενα εχει τυχει να παω για μπαλα να αγχωνομαι τοσο πολυ που να ζαλιζομαι και ξαφνικα εκει που αρχιζω να τρεχω κανει ενα μπαμ ο οργανισμοσ και ξεαγχωνομαι και παιζω μπαλα κανονικα
δοκιμασε το inderal θα παθεισ πλακα καταρχασ δεν θα εχεισ ταχυπαλμια γιτι αυτο κανει το φαρμακο και δευτερον μπορει να μη σε πιανει ουτε το στομαχι γιατι μπλοκαρει την αδρεναλινη και δεν ανεβαινει για να σου προκαλεσει συμπτωματα και κανει 5 ευρω το πολυ και το παιρνει για πλακα πεσ στο γιατρο σου
δεν εχει επιπτωσεις στην υγεια?εππηρεαζει την αθληση κλπ?
τιποτα και μπαλα παιζεισ και δεν εχει παρανεργειεσ δεν ειναι ψυχοφαρμακο
Κοινωνικη φοβια εχω και εγω αλλα εχω συγκεκριμενους λογους μη με βλεπουν ασχημη η ασπρη σα βαμβακι τρελλες ιδεες .Εσεις για ποιο λογο εχετε φοβια?Πρεπει να υπαρχει μια αιτια!!!Τι σας αγχωνει .Εσεις που μπορειτε θα τα καταφερετε με ψυχοθεραπεια και αν χρειαζεται θα παρετε και φαρμακα.Μην φοβαστε θεραπευεται 100 τοις 100 η στη χειροτερη περιπτωση 80.Ειμαι σιγουρη αλλα χρειαζεται δουλεια.:)
Και εγω το είχα αυτό και το ξεπέρασα.Ξέρεις πως?έλεγα στην αρχή πως δεν θα νοιώσω καλά και θα φαίνομαι άσπρη και παρατήρησα ανθρώπους που ζαλίζονταν και ένοιωθαν μια χαρά και δεν φαινόταν τίποτα και λέω γιατι δηλαδή να φαίνεται σε εμένα.Κάπως έτσι είναι όλα;)
δεν ειναι κοινωνικη φοβια αυτο που εχω...αλλα γενικα εχω μεγαλη δυσκολια να κανω παρεες.Ειναι σαν να μηνμε ενδιαφερουν οι ανθρωποι.Ποσα Σαββατα εχουν περασει που κλεινομαι μεσα.Ζω με τους γονεις μου και ειμαι 43 χρονων..Ειμαι αρκετα δυστυχισμενη.
Πρεπει το ανωτερο που μπορεις να παρεις να ειναι 2 χαπια. Εγω ειχα παρει σε μια φαση 6 και παραλιγο να πεθανω. Σε μια αλλη φαση παλι ειχα παρει παραπανω και δεν μπορουσα να περπατησω γρηγορα λαχανιαζα και κοντοστεκομουν. Εχω κανει μαλακιες στη ζωη μου αυτο ηταν μια απο αυτες. Ευτυχως/δυστυχως επεζησα.Quote:
Originally posted by predator
δεν εχει επιπτωσεις στην υγεια?εππηρεαζει την αθληση κλπ?
εξαρταται απο τα χαπια αν παρεισ αντιψυχωτικο δεν θα μπορεισ να τρεξεισ κι ασ ειναι μονο ενα
Εγω πάλι ρε παιδιά λέω να αφήσετε τα χάπια κατα μέρους.Συγνώμη κιόλας αλλα αυτό είναι ψυχολογικό.Πιο πιθανό να βοηθήσει ένας ψυχολόγος παρά τα ψυχοφάρμακα ή γενικότερα τέτοιου είδους φάρμακα.Δεν κάνουν καλό.Αν δεν προσπαθείς μόνος σου ότι και να πίνεις απλα θα καλύπτεις το πρόβλημα και τίποτα παραπάνω.Στόχος είναι να το λύσουμε και όχι να το καλύπτουμε μέχρι να ξαναβγεί στο προσκήνιο.Μπορεί χωρίς χάπια να είναι δύσκολο αλλα ίσως καταφέρουμε πιο πολλά.Me το γεγονός πως μένεις ακόμη με τους γονείς σου δεν είναι κακό.Απλα έτυχε.¨Ομως θα σου πρότεινα όσο και να φοβάσαι να απεξαρτηθείς απο αυτή τη σχέση.Και δεν σε βοηθάει και σε κάνει να νοιώθεις δυστυχισμένη.Απο οικονομικής πλευράς μένεις με γονείς?Ή απλα φοβάσαι?¨Οπως και να έχει προσπάθησε το..Μόνο καλό θα δείς.;)
αυτο που απασχολει επισης ειναι οτι με πιανει αυτη η φοβια στην αρχη και περιπου 3-4 λεπτα εκδυλωνετε με ταχυπαλμια(οχι παντα),σφιξιμο στο στομαχι αλλα μετα περναει και ειμαι πολυ ανετος βασικα πιστευω οτι συμβαινει επιδει το χω στο μυαλο μου*εχει τυχει να ειμαι πολυ απασχολημενος με κατι και να κανω πραγματα που κακονικα δεν μπορω.αυτο συμβανει επιδει το σκεφτομαι μαλλον:o
εγω θα σου προτεινω να πιασεισ μια δουλεια οπου θα αναγκαστεισ να αντιμετωπισεισ συνεχεια τουσ παραγοντεσ που θα σε ζοριζουν να δεισ τι θα γινει τοτε σε μενα ειχε βελτιωθει μπορει να γινει το ιδιο και σε σενα
Ελεγα αποκλειστικα για το ιντεραλ που το έχω δοκιμάσει.Quote:
Originally posted by pad
εξαρταται απο τα χαπια αν παρεισ αντιψυχωτικο δεν θα μπορεισ να τρεξεισ κι ασ ειναι μονο ενα
δηλαδη τωρα παντ εσυ δεν εχεις προβλημα?με τη φουλεια το ξεπερασες?
τωρα ειμαι καλυτερα δηλαδη δεν με πιανει κομποσ στο στομαχι με πιανει κατι σαν να κολλαω λιγο αλλα το καταλαβαινω μονο εγω, απλα μιλαω λιγο πιο σιγα, δεν ξερω γιατι και ο αλλοσ δεν καταλάβαινει τιποτα οταν αρχισα να δουλευω επειδη ερχομουν σε επαφη καθε μερα με κοσμο που δεν ηξερα γιατι αυτο ηταν η δουλεια τεχνικοσ πηγαινεισ σε επειχηρησεισ καθε μερα διαφορετικη, σταματησα να αγχωνομαι ωσ δια μαγειασ ποτε δεν καταλαβα πωσ εγινε απλα καμια φορα με περνουσαν για ακαταδεκτο γιατι ημουν μαζεμενοσ αλλα οχι αγχωμενοσ επισησ καπακι πηγα στρατο οπου εκει δεν αγχωθηκα καθολου αν και ειχα κψμ ημουν στην πυλη ΑΜ περα απο την σκοπια οποτε μην φοβασαι παλεψε το και μπορει να σου φυγει μικροσ εισαι ακομα θα παρει καιρο παντωσ δεν λυνεται ετσι απλα οταν θα πιασεισ δουλεια δεν θα εχεισ χρονο να σκεφτεσαι αυτο που σε αγχωνει η δουλεια επισησ σου δινει και μια αισθηση οτι εισαι χρησιμοσ πραγμα που σου ανεβαζει την αυτοπεποιθηση και σου βελτιωνει την αυτοεκτιμηση.δεσ και το inderal που σου ειπα εγω το ανακαλυψα μεγαλοσ αν το ηξερα πιο πριν θα το επαιρνα σου ειπα εκανα παρουσιαση μπροστα σε κοινο και ημουν πιο ανετοσ απο αρκετουσ αλλουσ το μονο που μπορει να με προδοσει ηταν οτι δεν κοιτουσα το κοινο κοιτουσα την προβολη του projectora πραγμα που επρεπε να κανω γιατι αυτα που ελεγα ηταν να εξηγησω τισ εικονες.επισησ κι οταν ξενυχταω και κοιμαμαι λιγο αγχωνομαι λιγοτερο την αλλη μερα δεν ξερω γιατι.επισησ οταν πασ για δουλεια να προσεξεισ πολυ το περιβαλλον να υπαρχει καλο κλιμα γιατι αν πασ σε δουλεια που ολοι φαγωνονται μεταξυ τουσ δεν θα ειναι καλο για σενα αν υπαρχει καλο κλιμα θα σου κανει τοσο καλο που δεν θα το πιστευεισ.
Predator, σε νιώθω, τα ίδια ακριβώς είχα κι εγώ κάποτε.Quote:
Originally posted by predator
ανχονομαι σε καταστασεις οπως,να απαντησω το τηλ,να ανοιξω τη πορτα σε καοιον αγνωστο,να παω στο γιατρο κλπ ο ψυχιατρος μου ειπε να μην αοφευγαω αυτες τισ πραξεις ετσι θα το ξεπερασω.
Και εμένα αρχικά με βοήθησε η εργασία και η κόντρα στο φόβο μου. Αλλά η συστολή μέσα μου υπήρχε (κι ακόμα υπάρχει σε ένα μικρό ποσοστό σε επαγγελματικές υποχρεώσεις που ολοένα μικραίνει).
Με την ψυχοθεραπεία βελτιώνεται. Όσα χάπια και να πάρεις, σε βοηθούν μεν να γίνεσαι αυτομάτως λειτουργικός αλλά δεν θεραπεύουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορείς εσύ μόνο να το λύσεις, όχι τα χάπια.
συμφωνω και εγω οτι τα χαπια δεν λυνουν το προβλημα αλλα αν βρεισ το σωστο βελτιωνεται η κατασταση και μπορεισ να το παλεψεισ καλυτερα
pad για τη κοινωνικη φοβια η οι υπολοιποι τι χαπια παιρνετε?Γιατι μου επανηλθε και εχω κλειστει 3 μερες μεσα !!!:(:(
εγω εχω δοκιμασει αντικαταθλιπτικα βεσπαρ και ιντεραλ μονα τουσ η σε συνδυασμο εσυ τι εχεισ δοκιμασει;
πιο παλια paroxat αλλα δεν εκαναν τιποτα.Το ιντεραλ ειναι για τη ταχυκαρδια εγω ξερω και το βεσπαρ δεν ειναι αγχολυτικο?
Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα το ιντεραλ και το καθε φαρμακο μην λεμε παρτε τα για πλακα!ναι βοηθαει το εχω παρει αλλα πρεπει να δινεται με προσοχη εως κ καθολου σε ατομα με αναπνευστικα προβληματα.Quote:
Originally posted by pad
τιποτα και μπαλα παιζεισ και δεν εχει παρανεργειεσ δεν ειναι ψυχοφαρμακο