Γεια σου gian 90.Αρχικά λύσε μου μια βασική απορία!!!!Ποιός σε έχει κάνει να αισθάνεσαι έτσι?Υπήρξε υποτίμηση απο το οικογενειακό περιβάλλον?
Printable View
Γεια σου gian 90.Αρχικά λύσε μου μια βασική απορία!!!!Ποιός σε έχει κάνει να αισθάνεσαι έτσι?Υπήρξε υποτίμηση απο το οικογενειακό περιβάλλον?
δηλαδη εισαι τοσο ανικανοσ που δεν μπορεισ να μοιρασεισ φυλλαδια;η να γινεισ ντιλιβερας;δουλειεσ υπαρχουν κι ευκολεσ και δυσκολεσ δεν κανουν ολεσ για ολουσ σιγουρα εχεισ δεξιοτητεσ αλλα δεν τισ εχεισ ανακαλυψει ακομα για να αποκτησεισ και αυτοπεποιθηση το οτι δειχνεισ μικροσ δεν ειναι προβλημα ο κολλητοσ μου ειναι ετσι και ειχε και εχει σχεσεισ κανονικα το πολυ πολυ αν θελεισ ξεκινα γυμναστηριο να γινεισ τουμπανοσ να αρεσεισ πιο πολυ
ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ αλλά νιώθεις ανίκανος καθώς για διάφορους λόγους δεν εμπιστεύεσαι τον ευατό σου.
μουμπλε μουμπλε μουμπλε (επιφώνημα καθώς κάποιος σκέφτεται)
για αρχή
3 φορές τη μέρα επί 100 φορές επί 3 μέρες θα γράφεις σε ένα τετράδιο
ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ και ότι με κάνει να νομίζω πως είμαι ανίκανος θα το λύσω.
μετά 3 μέρες θα σου γράψω άλλη άσκηση.
Αντε μιας και έχουν αλλάξει οι εποχές μπορείς να γεμίσεις την οθόνη του πισιού σου με μία σελίδα που θα γράφει την παραπάνω πρόταση και να την κοιτάς για 5 λεπτά κάθε ώρα που βρίσκεσαι μπροστά στο πισι.
Αρχικά δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άχρηστος.Να σου πω κάτι?20 χρονών είσαι οκ?Αν μπορείς να μη δουλέψεις κανε το προς το παρόν και ασχολείσου με πράγματα που σε ενδιαφέρουν.Αυτή η ηλικία είναι η πιο παραγωγική και εκμεταλλεύσου το.Και εγω ήθελα να πιάσω σπίτι μόνη μου.Αλλά επειδή δε βγαίνω και λογικό είναι(λίγο το οτι δε με παίρνει,λίγο το οτι έχουμε και μια κρίση) προτιμώ να μένω με τους δικούς μου αντί να δουλεύω 24 ωρες το 24ωρο για να χω απλά ενα σπίτι(και τι σπίτι θα ναι?) στη πολή και να μη βγαίνω ούτε για να φύγω 2 μέρες κάπου.
Τώρα στο κομμάτι των φίλων και εγω εχω υπάρξει απίστευτα ανασφαλής και πέρασα και φάση που δεν είχα κανένα.Κατέληξα στο οτι μπορείς να βρείς φίλους επι της ουσίας εκεί που δεν το περιμένεις πίστεψέ με.
Οσον αφορά τις σχέσεις δεθα σου χαιδέψω τα αυτιά.Αν δεν πιστέψεις εσυ σε εσένα γιατί να πιστέψει κάποιος άλλος?(αυτό ισχύει και για τις φιλίες)Δεν κάνουμε και δε μας κάνει χάρη κανείς.
Εγω στη θέση σου θα έκανα το εξής(το χω κάνει κιόλας):η γνωστή μέθοδος υπέρ-κατά(οσο πιο αντακειμενικά γίνεται.Βάλε κάτω τα πράγματα,γράψε τα θετικά,τα αρνητικά,τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις(σοβαρά και μη) καθώς επίσης και αυτά που σ αρέσει να κάνεις και αγαπάς.(απο μπάσκετ μέχρι φωτογραφία.)
να θυμάσαι:Προσπάθησε να λύνεις ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ.Δ εγίνεται με τη μια να βρείς τους τέλειους φίλους,την καύλα γκόμενα,την τέλεια δουλειά και την τέλεια εμφάσνιση(που δε μετράει τόσο πίστεψέ με.)
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑ ΧΑΡΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!παντα
Έχω ένα φίλο στις σωματικές διαστάσεις που περιγράφεις ότι είσαι.
Αυτός είναι και επιτυχημένος στη δουλειά του, είχε και έχει σχέσεις με ωραίες γυναίκες και έχει τόλμη και αυτοπεποίθηση πολλή. Ως παράδειγμα...
Τα υπόλοιπα είναι δημιουργήματα του νου και αφού δείχνεις τέτοια «κακή» εικόνα η στάση των άλλων απέναντι σου θα είναι ανάλογη.
Πέρασα από παρόμοιες καταστάσεις και τώρα συνεχώς βελτιώνομαι.
Είσαι πολύ νέος για να σκέφτεσαι τόσο αρνητικά.
Τώρα κτήζεις το αύριο στη ζωή σου. Αν αποτύχεις τώρα να βάλεις τις γερές βάσεις στο μέλλον θα σου είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Για τα παιδιά της Αφρικής (γενικώς και προφανώς πλην εξαιρέσεων) είμαι σίγουρος πως δεν είναι θέμα σωματότυπου. Είναι θέμα πείνας και είναι έτσι. Πείνας που δεν είναι επιλογή τους.
Σε εσένα είναι όντως σωματότυπος (δηλαδή έχεις σωστό δείκτη βάρους - ύψους) πράγμα που θα σε χαρακτήριζε κοντό ή είσαι σχετικά κοντός αλλά είσαι ΚΑΙ αρκετά ελλειποβαρής ?(που σημαίνει πως επιλέγοντας να διορθώσεις κάποιες καταστάσεις θα αλλάξει η εμφάνισή σου σχετικά εύκολα)
Απλούστερα... Φίλε μου διατρέφεσαι κανονικά ή είσαι προς το ανορεξικός?
γιαννη,
επειδη το θεμα της σχεσης σε απασχολει (και καλα κανεις)
εχεις σκεφτει οτι μπορει να βρεθει μια κοπελα που να ειναι στο περιπου οπως εσυ,
η και ισως να μην την απασχολει το πως εισαι στο λουκ?
εννοω με αρνητικο προσημο φυσικα....
Φαντάζομαι τον Βαλέριο Λεωνίδη τον ξέρεις.
Αν όχι http://el.wikipedia.org/wiki/Λεωνίδας_Σαμπάνης
1,64 ύψος.
Δεν λέω ότι μπορείς να γίνεις Ηρακλής τσέπης νο2 αλλά εντάξη είσαι κοντός. Ε και? έτσι έκατσε.
Αλλά το ότι είσαι 45 κιλά δεν έκατσε. Είναι δικό σου θέμα. Αρα μπορείς εσύ να το αλλάξεις.
Και με νομίσματα και πιστεύω πως είναι ορμονικά και άλλα τέτοια δουλειά δε γίνεται. Αν θές πας σε διατροφολόγο. Εκείνος θα σου πεί.
gian, καλώς ήρθες:)
οπως ο ιδιος μας λες, η εμφανιση σου ειναι κάτι που εχει σταθει εμποδιο για να βγεις προς τα εξω κ να κοινωνικοποιηθεις. Να κανεις σχεσεις φιλικες, ερωτικες. Συμφωνω μαζι σου πώς ειναι κατι που μετραει, που παιζει τον ρολο του. Αλλα ειναι ενα κομματι αυτο, δεν ειναι ολα. Ενα κομματι: οχι παραπανω, οχι παρακατω.Σιγουρα για καποιους απο μας, μετραει παραπανω, αλλα για καποιους αλλους, μετραει για τοσο, οσο.Αλλωστε, ολες οι γυναικες δεν ειναι διμετρες κ σιγουρα ολες δεν αναζητουν τον αντρα-μοντελο για να κανουν μια σχεση. Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις βλεποντας τριγυρω σου...:)
Αν επικεντρωθεις στα μειονεκτηματα σου κ μονο σ αυτα, θα επικεντρωνεσαι κ στους ανθρωπους που δινουν βαση μονο σ αυτα. Οσο αφηνεις το προβλημα να μονοπωλει το ενδιαφερον σου, δεν θα μπορεις ουτε να κανεις χωρο για να βγουν κ τα θετικα σου προς τα εξω, αλλα και να τα δουν κ να τα χαρουν κ οι άλλοι.
Το ξερουμε ολοι, πως κανεις μας δεν ειναι τελειος. Αλλα αμα πιανομαστε μονο απο τα αρνητικα μας, ειναι σαν να αποφασιζουμε να μην κανουμε τιποτα για να αναδειξουμε τα προσοντα μας.
Εσυ εχεις σκεφτει τί εκτιμας σε εσενα? Ποια νομιζεις οτι ειναι τα θετικα που φερεις σαν ανθρωπος?
Εχεις σκεφτει με τι θα ηθελες να ασχοληθεις επαγγελματικα? Εστω σε πρωτη φάση?
Quote:
Originally posted by gian90
Χαιρετε. Ειμαι 20 ετων , αλλα απο τη συμπεριφορα μου και απο τις μεχρι τωρα εμπειριες στη ζωη (και χωρις υπερβολη )αισθανομαι 14 χρονων! Εχω πολλα προβληματα και γενικα η προσωπικοτητα μου ειναι προβληματικη. Πολυ ντροπη, πολυ εσωστρεφεια, πολυ απαισιοδοξια, τιποτα δε βλεπω θετικα. Καταρχην σε μια τετοια ηλικια πρεπει να ψαχνω για μια δουλεια. Αλλα εγω δεν ψαχνω καθολου, επειδη πιστευω οτι δεν μπορω να βρω αλλα και οτι ειμαι ανικανος για να κανω οποιαδηπτε εργασια. Στο σχολειο που ημουνα δεν ενδιαφερομουν για τις σπουδες μου και ποτε δεν εβαλα στοχο καποια σχολη, αλλα το μονο που εκανα ειναι να χαραμαω το χρονο μου. Ειμαι ατομο πολυ χαμηλων τονων, που πιστευω οτι δεν αξιζω τιποτα και δε μπορω να πραξω απολυτως τιποτα. Οπως ειπα ουτε να δουλεψω, αλλα ουτε να ψαξω σπιτι να μεινω για βελτιωση του επιπεδου ζωης, ουτε να μεινω μονος και να συντηρουμε εντελως μονος. Γι αυτο λεω λες και ειμαι παιδι του δημοτικου.
Οσον αφορα τις σχεσεις μου...ανυπαρκτες. Με τετοια προσωπικοτητα ουτε με κοπελα δεν τα εφτιξα ποτε, ουτε μπορεσα να δημιουργησω νεους φιλους, ή εστω να ενταχτω σε μια παρεα. Ενω πολλα παιδακια εχουν συναψει σχεσεις μεταξυ τους, εστω και αν ειναι για πλακα, εγω δεν το εκανα ποτε. Ουτε φιλησα κοπελα, ουτε με ειπε καποια κατι καλο ( απο εμφανιση ειμαι χαλια, κοντος και αδυνατος, 45κιλα και δειχνω μικρος), αρνητικα σχολια ακουσα σιγουρα.
Ο λογος που δεν εκανα σχεση, οτι ειμαι κλειστος, ντροπαλος, δεν μιλαω καθολου και ετσι μου ειναι αδυνατο να φλερταρω κοπελα.
Ουτε φιλους εχω, τελευταια παρεα μου ηταν απο το γυμνασιο! Γενικα δεν προσεγγιζω νεα ατομα, αλλα επισης αδιαφορουν για μενα ,ή και βλεπουν την κατασταση μου και δεν ασχολουνται, αφου σιγουρα δεν ειμαι ευχαριστη παρεα. Οι κοινωνικες μου σχεσεις, επειδη πιστευω οτι ειναι δεδομενες για τους περισσοτερους, τις θεωρω πολυ σημαντικες και οτι με ενδιαφερουν πιο πολυ αυτες, απο αλλες αναγκες και σιγουρα οτι δεν εχω φιλους \'η οτι δεν εχω κανει σχεση, με εχει παρει απο κατω. Εχει χαθει καθε ενδιαφερον για τη ζωη και ουτε κανω καποια δραστηριοτητα για να περναει ευχαριστα η ωρα. Το μονο που κανω ειναι να κλεινομαι στον εαυτο μου και στο σπιτι μου, να ειμαι παντα σκυφτος και να σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να εχω τετοια προσωπικοτητα και να σκεφτομαι οτι δεν μπορω να κανω κατι,να αλλαξω γιατι ειμαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ
ναι εισαι.
για να το λες φανταζομαι οτι εισαι.
ετσι δεν ειναι>?
Στο κατω κατω
ΕΙΜΑΣΤΕ αυτοι που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ οτι ειμαστε!
Καποιοι ροκ σταρς πιστευουν οτι ειναι απο τους καλυτερους κιθαριστες στον κοσμο. Και τελικα χωρις φοβο και χωρις κομπλεξ αλλα με πολυ πολυ θρασος δουλευουν 10πλασια απο αλλα ατομα και οντως τελικα γινονται αυτο που θελαν να γινουν!
Καποιοι συγγραφεις βιβλιων πιστευουν οτι μια τους ιστορια θα γινει ανετα best seller! Και επειδη το πιστευουν τελικα ενεργουνε θετικα και οντως τους βγαινει τριπλασια προσπαθυεια και το καταφερνουν!
Καποιοι πολιτικοι μεγαλωνουν με το πιστευω οτι μπορουν να κουμανταρουν κοσμο για πλακα. Και ενεργουν με βαση αυτο και οντως τελικα μπαινουν στην πολιτικη ετσι και με μια τους κινηση κατω πληθη χειροκροτανε!
Εσυ δεν διαφερεις και πολυ στην λογικη αυτη, παρα μονο στην εννοια.
Λες οτι εισαι αχρηστος και ανικανος, αρα συμπεριφερεσαι και ετσι και τελικα,
ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ.
αν θες το αλλαζεις.
θες ομως?
Quote:
Έτσι είνα το σκαρί μου, θα ήθελα σίγουρα να είμαι πιο κανονικός,
μα δεν υπαρχει πιο κανονικος, και πιο ακανονιστος
:P
αυτος εισαι και αποδεξου το και νιωσε καλα κιολας για αυτο.
Αυτο ειναι η πρωτη φαση, τωρα σε ενα δευτερο επιπεδο,
πες και αν σκεφτεσαι να κανεις καποιες αλλαγες που τις θεωρεις εφικτες....
gian σου εχω στειλει u2u.
ειναι πανω δεξια μολις μπεις.
απλα το μηνυμα σου με αγγιξε γιατι νιωθω και γω ανικανη ισως για διαφορετικους λογους παντως το νιωθω.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!
Αμ δέν πάει έτσι.Quote:
........κυρίως να κάνω σχεση όπου να εχω ένα δικό μου άνθρωπο να μ αγαπάει να με φιλάει και ύστερα ίσως βρω την όρεξη να κάνω πράγματα που μου αρέσουν ....
Πρώτα θα αγαπήσεις τον ευατό σου εσύ, πρώτα θα βρείς την όρεξη να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, πρώτα θα νιώσεις καλά εσύ με εσένα και ΤΟΤΕ θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι.
αγαπήσουν είπα. όχι συμπονέσουν. όχι καταλάβουν, όχι νιώσουν. όχι στηρίξουν.
Αν ψάχνεις να σε αγαπήσουν πρώτα θα αγαπήσεις εσύ τον καθρέφτη σου.
Oλοι ενα σκαρι το χουμε...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γι αυτο. Να ψηλωσεις δεν γινεται. Ομως μπορεις να αλλαξεις το σωμα σου, να αποκτησεις καλυτερη σχεση μαζι του βλεποντας τι σ αρεσει κ τι θες να βελτιωσεις πανω σου. Σ αρεσει κ θα ηθελες ενα πιο γυμνασμενο σωμα λοιπον. Αρα, υπάρχει μια αλλαγη που πιο αμεσα μπορεις να πετυχεις κ εξαρταται απο σενα ποτε θα το παρεις αποφαση.Quote:
Έτσι είνα το σκαρί μου, θα ήθελα σίγουρα να είμαι πιο κανονικός, γιατί ξέρω άτομα αδύνατα και κοντά, άλλα είναι λίγο γύμνασμένα, όχι τόσο επειδή γυμνάζονται, άλλα επειδή έτσι είναι το σκαρί τους.
Το κακο στην ολη υποθεση θα ηταν να κυνηγας κατι ανεφικτο. Οχι να επιθυμεις κατι που μπορεις να κανεις πανω σου.
Η σχεση με το σωμα μας, κ την εικονα μας μπορει να μας βοηθησει πολυ.
Μήπως να το πας λιγο αντιστροφα? Βρισκοντας την ορεξη για πραγματα που σ αρεσουν, μπορεις να βρεις μεσα απο αυτα ανθρωπους που ταιριαζεις, που εχετε κοινα ενδιαφεροντα κ κατι παραπανω να πειτε...Quote:
Originally posted by gian90Με ενδιαφέρει πάνω απολα να ενταχθώ στην κοινωνία και κυρίως να κάνω σχεση όπου να εχω ένα δικό μου άνθρωπο να μ αγαπάει να με φιλάει και ύστερα ίσως βρω την όρεξη να κάνω πράγματα που μου αρέσουν
Το επαγγελμα ειναι ενας τετοιος τροπος, εστω κ αν προκειται για μερικη απασχοληση.
Η δραστηριοποιηση σε ενα αθλημα,επισης.
Το να γραφτεις σε ενα φορουμ ειναι κι αυτος ενας τροπος, αλλα οχι να μεινεις σ αυτον. Το οτι μιλας εδω, φανταζομαι οτι ειναι ενα βημα κοινωνικοποιησης κ προσπαθειας του να μιλησεις προς τα εξω. Κ καλα κανεις:)
file mou gian 90...einai san na diavazw th dikh mou istoria.....akrivws idia....ti thelw na pw?????thelw na pw oti mexri kai thn hlikia tvn ....15-16 nomiza... gia thn akriveia me eixan kanei oi alloi na to pisteuw.....oti hmoun asxhmh.....apokroustikh...xereis pws me fwnazan sto dhmotiko????? SKIAXTRO......sto gimnasio?????o,ti mporeis na fantasteis......xilaggouro.....axarh ...aloga....gt hmoun diaforetikh apo ta alla paidia.gt hmouun ena koritsaki polu psilo kai polu adunato..kaxektiko....twra eimai 1,80 kai 65 kila...tha mporouses na peis analogies montelou...swsta????kai nai mporw na paradextw oti eimai arketa emfanisimh....alla ti na to kaneis?????auta ta paratsouklia stigmatisan ta sumantikotera xronia ths zvhs mou...xronia sta opoia daimorfwnoume to xarakthra mas.....me ekanan kaxupopth.....kathe atomo pou gnwriza....thewrousa oti me antipathei...oti tha me aporipsei.....sto thema tvn sxesewn loipon ,filikvn h ervtikvn eimaste sthn idia moira( vevaia mporw na pw oti mou dothike h eukairia kana 2 fores na kanw sxesh alla otan esu den mporeis na ta xeis kala me sena..pws mporis na ta pas kala me tous allous....???)....exoume kai thn idia hlikia....ola auta sou ta lew gia na deis...oti kai o brad pit na hsoun an esu den apodextheis ton eauto sou opws einai....an esu den xeperaseis ta komplex sou tote panta tha uparxoun kapoioi antrwpoi pou tha sou upenthimizoun tis ateleies sou...gt kaneis den einai teleios...oute o brad pit....
( a kai ola auta sou ta lew gia na ta akouw kai gw......dustuxws aki gw twra pernaw mia polu asxhmh fash ...)
οριστε ρε γιαννη!!!
τοσα μυνηματα εχεις λαβει και απο κοπελες ακομα....
ειναι αυτο που σου ελεγα,
δεν εισαι μονος σου και υπαρχει κοσμος, με τις ιδιες ακριβως φοβιες....
Γραφε οσο περισσοτερο μπορεις για οτι νιωθεις,
θα κανεις πολυ καλο στον εαυτο σου.
kai na sou pw kai kati allo?????eisai antras oxi kopela.....thelw na pw pws enas antras den einai aparaithto na einai omorfona tone rwteuti mia gunaika....akoma kai sthn tv vleepeis asxhmous antres....kaimalista kanoun plaka me auto....ti autoi den exoun flertarei pote????oloi tous exoun sxesh...enas antras o opoios einai kala me ton eauto to u...xerei na ferthei se mia kopela ...einai eugenikos kai xamogelastos.....thewrw oti einai kai erwteusimos.....fora loipon to xamogelo sou ...vres thn kalh sou diathesh..kai xekina to kinigi....stis meres mas oi antres den kinigoun den flertaroun...opote an to kaneis esu...tote na eisai siguros oti tha exeis antpokrish....isws oxi amesws...isws oxi ap thn pio omorfh kopela.....alla kai ti einai pia auth h omorfia..????..panta tha uparxei kapoios pio omoros apo sena...kai apo mena..kai apo ton kathena mas ..ti shmainei auto???oti prepei na kleistoume se ena spiti kai na moirologoume?????
kai kapoies pio praktikes sumvoules:xekina gumnastirio.....oxi gia kanena allo logo ...alla gia na aisthantheis oti kaneis kati esu gia na veltiwseis ton eauto sou...gt tona podexesai kai prospatheis parallhla na ton kaneis kalutero....epishs xekina apo mia polu eukolh douleia...opws delivery boy.....xekina me auta...akoma kai an twra den exis kamia orexh..kai ola sou fainontai maura kai duskola.....mh xexnas pws trwgontas rxetai orexh......kai akti teleutaio...mh xekinas thetontas duskolous stoxous.....mh vazeis stoxo na vreis filous kardiakous ...h na vreis mia kopela pou na s agapaei pragmatika.....vges g ia kafe me atoma kai as mhn ta xereis kai toso kala...me aplous gnwstous...autoi tha sou gnwrisoun tous filous tous kai tis files tous kai etsi apla tha dieururneis to koinwniko sou perivallon.......
οοοοοοοοοοοοοοοοχιιιιιιιι ιιιιιιιι θα λες μια χαρα ειμαι και θα γινω καλυτερος.
Καθε πρωι που θα ξυπνας και θα πλενεσαι,
θα λες φωναχτα στον εαυτο σου αυτο ακριβως:
\"ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ\"
esu snobareis autous pou den einai emfanisimoi??????tous korodeueis????den thes na tous kaneis parea???apo oti fantazomai oxi ....tote gt o upoloipoos kosmos na skeftetai etsi?????nai mia megalh merida dustuxws etsi skeftetai ...alla oxi oloi oi anthropoi....ase to neauto sou eleuthero.....kai afhse tous allous na se proseggisoun...kai na se gnwrisoun...koita gurw sou ti astheneies uparxoun...tha protimouses na mhn eisai ugihs?????skepsou mono an eixes kapoio sovaro provlima ugeias...pou de tha se afhne auto na gnwriseis kosmo...na vgeis..na diaskedaseis......otan exis thn ugeia sou....th swmatikh sou ugeia...exis ta panta.....mporeis na kaneis ta panta se logia panta plaisia......kai etsi na epelthei kai h psuxikh sou ugeia...
(μαρια χρησιμοποιησε ελληνικα fonts)
μήπως δεν είναι πλύση εγκεφάλου αυτή που δεχόμαστε (σε προσωπικό επίπεδο) καθημερινά από τους γύρω μας, από τους γονείς μας, από τις σχέσεις μας και μάλιστα πολύ μεγαλύτερης διάρκειας?
Και όντως επαναλαμβανόμενα μυνήματα προς πληθυσμούς τους μετατρέπουν είτε σε ναζιστές, είτε σε καταναλωτές, είτε σε ότι θέλουν.
ΕΜΕΙΣ που το γνωρίζουμε το οπλάκι γιατί να μη το χρησιμοποιήσουμε για τους δικούς μας σκοπούς????????
Χμμ , καλη ιδεα , παρολα αυτα πιστευω το παραπανω μηνυμα επαναληψης θελει καποιες διορθωσεις.Quote:
Originally posted by justme
για αρχή
3 φορές τη μέρα επί 100 φορές επί 3 μέρες θα γράφεις σε ένα τετράδιο
ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ και ότι με κάνει να νομίζω πως είμαι ανίκανος θα το λύσω.
μετά 3 μέρες θα σου γράψω άλλη άσκηση.
Αντε μιας και έχουν αλλάξει οι εποχές μπορείς να γεμίσεις την οθόνη του πισιού σου με μία σελίδα που θα γράφει την παραπάνω πρόταση και να την κοιτάς για 5 λεπτά κάθε ώρα που βρίσκεσαι μπροστά στο πισι.
Αρχικα πρεπει να διαγραφει η λεξη \"ανικανος\" απο εκει μεσα.
Επισης πρεπει να φυγει και η επικινδυνη λεξη \"θα\" και ο \"αοριστος\" μελοντικος χρονος απο εκει.
Αυτες οι 2 λεξουλες ριχνουν πολυ την ΔΥΝΑΜΗ της επαναληψης. Φανταζομαι ξερεις γιατι.
Συμφωνώ.Είσαι ανίκανος.Σε τι σε απειλεί αυτό που σου λέω,έχει καμία άραγε σημασία για σένα η γνώμη μου;H δική σου είναι που έχει σημασία για σένα και η άποψη των δικών σου ατόμων,αυτών που ορίζεις ως \'σημαντικά\'.
Η γνώμη για το άτομό μας είναι μία κρίση που βασίζεται πάνω σε προηγούμενες εμπειρίες μας.Αν είχες \"αποτύχει\"σε κάποιους τομείς που εσύ θεωρούσες σημαντικούς,τότε η αρνητική σου αυτοαξιολόγηση πηγάζει από τις εμπειρίες εκείνες.Τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις αυτή την αρνητική αξιολόγηση;Ξέρεις,νομίζω πως η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας,η βαθμολογία μας η νοητική για εμάς,περιλαμβάνει τόσο τα δικά μας νοητικά πορίσματα μετά από διαδικασίες σκέψης και κρίσης,όσο και από το περιβάλλον.
Διάβασε αυτό(αν δε γνωρίζεις αγγλικά,ζήτα να στο μεταφράσω):Because individuals operate collectively as well as individually,Self-efficacy is both a personal and a social construct.Kαι οι δύο παράγοντες είναι σημαντικοί.Μπορείς να αλλάξεις πράγματα στον τρόπο που σκέφτεσαι και πράγματα στο άμεσο περιβάλλον σου,στις συνθήκες τις εσωτερικές και τις εξωτερικές.
Επειδή το να αλλάξουμε το περιβάλλον μας είναι δυσκολότερο,συνήθως αρχίζουμε αλλάζοντας εμάς.Και δεν είναι μία διαδικασία που γίνεται αμέσως,ε;
Για αρχή,θα σου έλεγα να μη θέτεις στόχους πολύ πάνω από την αυτοαξιολόγησή σου,έρευνες έχουν δείξει ότι οι στόχοι που υπερβαίνουν κατά πολύ τα επίπεδα των αυτοαξιολογήσεών μας,μας καθιστούν ευάλωτους σε συνεχείς απογοητεύσεις,που με τη σειρά τους διαιωνίζουν έναν κύκλο προσπαθειών με μισή καρδιά και αποτυχίας,μας σέρνουν σε μιζέρια γιατί αποθαρρυνόμαστε.Οπότε μικροί στόχοι,λίγοι,ευκολότεροι,π� �υ σιγά σιγά πετυχαίνοντάς τους μας οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων θετικής μας αυτοαξιολόγησης,είναι μάλλον οι καταλληλότεροι.
Ορίστε.Τι μικρά βήματα,ποιους απλούς και βατούς στόχους μπορείς να βάλεις για το σύντομο μέλλον;Tι μπορείς να κάνεις σήμερα για να νιώσεις καλύτερα μέσα στο σώμα σου,να αρχίσεις να το αποδέχεσαι;Θα πρότεινα να αρχίσεις να γυμνάζεσαι,δίχως να θέτεις όρους υψηλούς και μακροπρόθεσμους.Αυτό μπορεί να γίνει στην πορεία,να βάλεις τον πήχυ ψηλότερα δηλαδή.Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με ένα σκεπτικό,μωρέ,να προσθέσω λίγη μυική μάζα στο κορμάκι μου,να πάω να κάνω λίγα βάρη.Πήγαινε σε ένα γυμναστήριο και ρώτα τον γυμναστή για προγράμματα αύξησης όγκου και βάρους.Θα σου δώσει μία διατροφή κατάλληλη για να πάρεις σταδιακά κιλά.
Μην αγχώνεσαι καλέ,ανίκανος ξεανίκανος,όπως κι αν σε βαφτίζεις,μπορείς να σε ξεβαφτίσεις και να σε πεις ικανό,αλλά προχώρα σιγά και σταθερά,μην πας με απαιτήσεις τελειότητας εδώ και τώρα,ούτε να σε μαστιγώνεις αν η θέλησή σου δεν είναι σε σημείο που θα ήθελες,θα τη φτιάξεις κι αυτή στην πορεία.:)
να σου δωσω τη δικη μου? να δεις για ποτε θα βαλεις κιλα! :DQuote:
Originally posted by RainAndWind
Θα σου δώσει μία διατροφή κατάλληλη για να πάρεις σταδιακά κιλά.
Κάτι τέτοιο θεωρείς πως θα το έκανες μόνο αν έφτανες σε πολύ ακραία κατάσταση?Quote:
......Εν ολίγοις πιστεύω σίγουρα πως χρειάζομαι επιστημονική ψυχολογική υποστήριξη .......
Καταρχήν συμφωνώ με την ιδέα του justme και όπως τη διόρθωσε ο Boltseed.Quote:
ψυχική υγεία δεν υπάρχει και εφόσον δεν υπάρχει δεν μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου... Άγχος, κατάθλιψη, και δε ξέρω τι άλλο! Και φυσικά δεν μπορώ να κάνω πράγματα που με ικανοποιούν ... Εχω και άλλο πρόβλημα, είμαι σαν αυτιστικος, ακούω άλλα δε μιλάω, μα καθόλου,αν και εχω λαλιά, δεν μπορώ να εκφραστώ, να πω τα συναισθήματα μου, την γνώμη μου...έτσι, πως ένας άνθρωπος θα προσεγγίσει άλλα άτομα, για φιλία Ή σχέση? Θα μπορέσει να κάνει κάποια δουλειά, να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους συναδέλφους του ή τους προϊσταμένους, πως θα πάει πχ να κάνει μια αγορά σπιτιού, να ζητήσει τα δικαιώματα του...θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης Πολλοί από εσάς δώσατε έμφαση στην εμφάνιση μου, άλλα αυτό ουσιαστικά είναι το τελευταίο, και εντέλει με επηρεάζειλίγο, που μόνο κάποια τραύματα με δημιούργησε
Πέρα από αυτό, αν σε ενδιαφέρει π.χ. να μιλάς, χρειάζεται να ξεκινήσεις να το κάνεις, γιατί τα πάντα είναι θέμα εξοικείωσης και εξάσκησης. Όσο ψάχνεις \'εμπόδια\' πάντοτε θα βρίσκεις, ακόμα κι αν η επιθυμία σου είναι απλά να διασχίσεις το δρόμο έξω από το σπίτι σου.
Εδώ μιλάς με το \'θα\' και φτιάχνεις σενάρια, έφτασες στην...εκμετάλλευση (περνώντας από υποθετικές αγορές σπιτιών και συναναστροφές στην υποθετική δουλειά), ξεκινώντας με την αρνητική σκέψη ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να μιλήσεις, και βγάζοντας επιπλέον το συμπέρασμα ότι αααν δεν μιλήσεις, θα καταστραφούν τα πάντα στη ζωή σου!...
Αντί να αφήνεις τις σκέψεις σου να σε μπλοκάρουν, και αντί, όπως έγραψες παρακάτω, να ψάχνεις \'τεχνάσματα\' να ξεπεράσεις τον αρνητισμό δοκίμασε να μπλοκάρεις εσύ αυτές τις σκέψεις και απλά να περάσεις στην πράξη.
Και ναι, γιατί δεν αναζητάς ψυχολογική στήριξη εδώ και τώρα? Όσο για τη λογοθεραπεία, αν δεν έχεις κάποιο πραγματικό πρόβλημα π.χ. στην άρθρωση, δεν έχει χρησιμότητα αυτή τη στιγμή.
Quote:
δεν μπορω να κανω κατι,να αλλαξω γιατι ειμαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ
Quote:
ειμαι αχρηστος να κανω κατι
Quote:
ΘΕΩΡΏ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ΆΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΊΚΑΝΟ
Quote:
άλλα πολύ απλά πράγματα, τα οποία όμως δεν απέκτησα επειδή είμαι ΆΧΡΗΣΤΟΣ.
Αφου οπως υποστηριζεις εισαι αχρηστος, τοτε πως ξερεις οτι τα παραπανω που εγραψες ισχυουν? Λαμβανεις συχνα στα σοβαρα την αποψη αχρηστων?
Κοιτα φιλε η εμφανιση η εξωτερικη ειναι η αρχη του παντος. Θελω να πω δεν μπορει απο τη μια να σαι σκατα εμφανισιακα και να αισθανεσαι καλα για να προχωρησεις ή να σε παρουν οι αλλοι στα σοβαρα. Αν τωρα εισαι σκατα και επιπλεον δεν μιλας και καθολου... Γαμησε τα. Δεν νομιζω να υπάρχει σωτηρια για αυτο που εχεις. Αισθανομαι ετσι απο τα 15 και ειμαι 27-28 αισιως και εχω δοκιμασει ολα τα φαρμακα και ενα καρο θεραπευτες χωρις να δω φως. Οσο γιαυτα που σου λενε οι αλλοι του στυλ \"αξιζεις - παρε τη δυναμη στα χερια σου, κτλ, κτλ\", τα ιδια εχουν πει και σε μενα αλλα αν πιστευεις κατι αυτο δεν αλλαζει με τιποτα οσο και αν στο πουν οι αλλοι. Στο λεω απο ιδια πειρα. Δεν ξερω τι να σου πω. Εγω παντος αισθανομαι καλυτερα βριζοντας τη μανα μου γιατι με γεννησε ετσι και τη θεωρω υπευθυνη. Και επίσης χαιρομαι με τις κακοτυχιες της. (Οχι να παθει τιποτα σοβαρο βεβαια καθως την εχω αναγκη εμμεσως) Σημερα π.χ ειχε παει για μπανιο και νομιζε εχασε το πορτοφολι της. Δεν ξερεις ποσο χαρηκα. Μετα ομως η χαρα εγινε λυπη οταν με πηρε παλι και μου ειπε οτι το βρηκε - το ειχε σε αλλη τσαντα δυστυχως... :( :(
ασφαλως και δεν χρειαζεται καποια ικανοτητα να χαρακτηρισει καποιος τον εαυτο του.Συμφωνω μαζι σου. παρολα αυτα για να χαρακτηρισει καποιος τον εαυτο του ΣΩΣΤΑ χρειαζεται ικανοτητα. Εκτος τωρα αν θες να αποδειξεις οτι η σωστη αυτοκριτικη και το γνωθι σ\'αυτον ειναι δεδομενα σε ολους τους ανθρωπους.Quote:
Αγαπητέ Boltseed
είμαι ανίκανος σε πολλά πράγματα, άλλα δεν χρειάζεται κάποια ικανότητα να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου...
περιεργο,Quote:
Και εφόσον δεν εχω κάνει απλά πράγματα στη ζωή μου, τα στοιχειώδη τουλάχιστον και στην ηλικια των 20 δεν μπορώ να μιλήσω..πως να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου?? Και σίγουρα οι άχρηστοι έχουν άποψη... Και πρέπει να ακούγεται!
απο εκει που λες δεν εχεις τιποτα στην ζωη σου ξαφνικα ανακαλυπτεις μεσα σε 2 γραμμες οτι τουλαχιστον εχεις αποψη.
Αυτο μου θυμισε κατι αλλο. Ενα ατομο παραπονιοταν οτι δεν εχει τιποτα δικο του στην ζωη του, οτι ολα ειναι ξενων, οτι .. οτι.. . Και του κανει μια \"τουλαχιστον εχεις την αναπνοη σου δικια σου\"...
Quote:
άλλα δεν χρειάζεται κάποια ικανότητα να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου...
ειναι ατοπο να χαρακτηρισεις εσυ τον εαυτο σου!
Αν απο την αλλη ελεγες οτι εισαι ο σουπερ τελειος θα ειχες το ιδιο προβλημα απο την αναποδη.
Αν σε ενδιαφερει να μαθεις τι ειναι ο εαυτος σου,
βρες ατομα που σε γνωριζουν καλα και ρωτας τους.
Αν δεν εχεις ουτε τετοιους, δημιουργησε τους.
Quote:
Δεν είπα πουθενά ότι είμαι ανίκανος σε όλα, είμαι ανίκανος σε άλλα πολύ σημαντικα θέματα.
τα οποια ειναι?
αριθμημενα αν θες, με διευκολυνει αυτο.
Την άποψη μου θα την εχω, άλλα εάν δε κατάλαβες μια ανικανότητα μου είναι ότι δε μπορώ να περάσω αυτή την άποψη με την ομιλία και αυτό με ενοχλεί.
το αν σε δυσκολευει να βγαλεις ευκολα τα γραμματα απο το στομα σου, αυτο δεν σημαινει οτι η σκεψη σου δεν ειναι συγκροτημενη.
Αυτο στο βεβαιωνω αν σε ενδιαφερει απο τα γραφομενα σου.
Επίσης και στο αρχικό μου θέμα έδωσα την κατάσταση μου, άλλα και στη συζήτηση που γίνεται προσπαθώ να να δώσω την πλήρη κατάσταση.
την οποια ακομα δεν την εχεις αναπτυξει πληρως.
Έτσι, απόλα αυτα που αναφέρα, εσυ θα με χαρακτηρίζεσ ικανό άτομο?
εγω ναι, εκτος αν μου αναφερεις συγκεκριμενα παραδειγματα για να αρχιζω να εχω αλλη αποψη.
Εγώ πάντως με χαρακτηρίζω έτσι, και εσυ με λες πως δεν είναι σοβαρή η άποψη ενός άχρηστου. Αν ειχα κάνει κάποιο επίτευγμα στην προσωπική μου ζωή δεν θα με θεωρούσα ανίκανο, άλλα δεν εχω κάνει και η αξιολόγηση του εαυτού μου είναι δίκαιη.
επιτευγμα?
τι μπορει να κανει ενας 20χρονος στη ζωη του και να ειναι επιτευγμα?
Εγω πχ αν θυμαμαι καλα,
ενα επιτευγμα που ειχα κανει τοτε... χμμμμ ειχα τραβηξει μια πολυ καλη μαλακια. Περαν τουτου ουδεν.....
Βλεπεις για να κανεις και κατι χρειαζεται σχεδιο, εμπειριες και να χωθεις σε ενα προτζεκτ να δεις τι μπορεις να κανεις....
Ξερεις στην δουλεια μου (που ειναι μια δουλεια με υπερβολικο αγχος και με συνεχόμενα λαθη....) αυτο που εμαθα, ειναι οτι αυτος που δεν κανει λαθη και τα κανει ολα σωστα, ειναι αυτος που δεν κανει τιποτα.
Πες μου τι εχεις προσπαθησει στη ζωη σου και δεν το εκανες καλα λοιπον για να το αξιολογησουμε.
Μιλας αοριστα, δεν κανω κατι σωστο και δεν μπορω να κανω κατι κλπ κλπ...
Βαζω μια υποθεση εργασιας,
ας πουμε οτι σου αρεσει η φωτογραφια.
Σκεφτηκες ποτε να παρεις μια φωτογραφικη μηχανη και να συμμετεχεις σε ενα διαγωνισμο φωτογραφιας (μονο αυτη την εποχη υπαρχουν δυο) και να δεις τι αξια θα ειχαν τα εργα σου?
Γιατι καθεσαι και κοιταζεσαι σον καθρεπτη και λες.... μααααααα δεν αξιζω.... βγες εξω να μαθεις τι αξιζεις λοιπον.
Ειλικρινα αν ημουν στην ηλικια σου, δεν θα ειχα αφησει πετρα στην ιδια θεση.... (οπως και το εκανα βεβαια οταν ημουν ε? :P:P)
τελος,
ο τιτλος του θεματος σου ειναι αστοχος,
αλλαξε τον τουλαχιστον στο,
\"πιστευω οτι ειμαι ανικανος\"
Εσυ εισαι ο τελευταιος που μπορεις να κρινεις τον εαυτο σου.
σωστα, δεν μπορεις.....
ειναι η εντυπωση που εχεις εσυ με ολους του κινδυνους να πεφτεις εξω, ειτε πολυ θετικα ειτε πολυ αρνητικα (και τα δυο ειναι προβλημα)
Δεν εχεις φιλους ουτε κοπελα, λογω το πως στεκεσαι οχι γιατι εισαι αντικοινωνικος.
Δεν εισαι ομιλητικος γιατι θες να προπονηθεις και να αρχισει να πηγαινει η γλωσα σου ροδανι οχι γιατι εισαι αλαλος.
Δεν ειναι αδυναμιες, ειναι θεμα απλα προπονησης και της γωνιας που βλεπεις τα πραγματα.
σε λεμε.... σε λεμε....
αν και δεν εχω διαβασει με προσοχη το θεμα σου, τελικα πες μας γιατι δεν εισαι ομιλητικος?
τι ειναι αυτο που σε εμποδιζει? κατα αρχην υποθετω οτι δεν εισαι μουγγος, αρα το τεχνικο κομματι το κατεχεις.
οποτε λοιπον ειναι καποιος ψυχολογικος παραγοντας/ες που σε εμποδιζει. ποιοι ειναι αυτοι παραγοντες? θελεις να σκεφτεις κ να τους μοιραστεις μαζι μας?
δεν θελω απαντησεις του τυπου:
\"μα γιατι παντα ετσι ημουνα, ποτε δε θυμαμαι τον εαυτο μου να μιλαει\"
η απαντησεις του τυπου \"γιατι αισθανομαι ασχημα, χαλια, ντρεπομαι\"
δε θελω να μου περιγραψεις σκετα πως αισθανεσαι. θελω να μου περιγραψεις τι σκεφτεσαι οτι θα συμβει κ δεν μιλας.
αν το θεμα σου ειναι επικοινωνιακο τοτε καλυτερα να μελετησεις λιγο επικοινωνιολογια. Θα ηθελες να σου προτεινω μια λυση σε αυτον τον τομεα? Για να δουλεψει ομως θα πρεπει να ασχοληθεις. Δεν θα το κανεις τοσο για εμενα, αλλα για εσενα.Quote:
Dear BOLTSEED
Δεν είπα πουθενά ότι είμαι ανίκανος σε όλα, είμαι ανίκανος σε άλλα πολύ σημαντικα θέματα. Την άποψη μου θα την εχω, άλλα εάν δε κατάλαβες μια ανικανότητα μου είναι ότι δε μπορώ να περάσω αυτή την άποψη με την ομιλία και αυτό με ενοχλεί.
Τι λες?
Να συνεχισω , ναι ή όχι?
Σκοπευεις να βρεις καμια λυση και να βοηθηθεις ή προτιμας να μεινεις ετσι οπως εισαι τωρα χωρις να κουραστεις καθολου για να αλλαξεις?
Συγνωμη που επιμενω με ερωτησης εγκρισης, αλλα σε αυτη την σελιδα μπαινουν αρκετα ατομα απλα για να γκρινιαξουν για το προβλημα τους και που τεμπελιαζουν αν τους προτεινει καποιος λυση. Κοινως που βολευονται με το προβλημα τους οποιο και αν ειναι αυτο και απλα μπαινουν για να τους χαιδευτουν τα αυτια.
Θελω να πιστευω οτι δεν εισαι και ετσι.
Τι λες?
κατι ακυρο να ρωτησω μηπως βοηθησω ..τι κανεισ ολη μερα? ροταω γτ σε παρομοια/ιδια κατασταση ειχα κλειστει στο σπιτι μου για πολυ καιρο, σπανια εβγαινα κ την πιο πολυ ωρα μπροστα στο πισι..πραγμα που σε χαζευει απιστευτα..ειδικα αν εισαι σε φαση ανχους κλπ πιστευο...
εχω περασει κ εγω τετοια φαση κ ειμαι ψηλος λεπτος κ ασχημο δε με λες κ ομως η ελειψη αυτοπεποηθησης με εκανε να νοιωθω σα σκουπιδι, κατωτερος απο ολους, οποιον εβλεπα αμεσως εκανα αυτη τη συγκριση μεσα στο μυαλο μου (αυτος μπορει να κανει αυτο εγω οχι, αυτοσ θα βρει γκομενα εγω οχι κλπ). και ενω πιτσιρικας μεχρι τα 17-18 ειχα αρκετους φιλους κ κανα 2 κοπελες αλλα με το π επαθα οτι επαθα (καταθλιψη πεσ το ανχος πες το οπως θες, παντως αρρωστησα) ηταν σαν να μην ειχα συναψει σχεση ποτε ξανα στη ζωη μου, ενιωθα πολυ απομακρος και ολα μου φαινοντουσαν ξενα αν σου λεει κατι... τεσπα αυτα στα λεω για να καταλαβεις οτι αυτο π εχεις ειναι ψυχολογικο πιο πολυ κ δν φταει τοσο π εμφανιση σου....στο μυαλο σου ειναι ολα.. και να ξερεις οτι αμα εισαι μουτρωμενος η με χαλια ψυχολογια φυσικο ειναι να μην μπορεις να την πεσεις σε καμια η να γυρισει να σε κοιταξει ... παρτα πανω σου και θα δεις μεγαλη αλλαγη ρε σι το θεμα ειναι να πολεμησεις αυτη την ανασφαλεια και να σταματησεις να ριχνεις τον εαυτο σου στον πατο... ελπιζω να βοηθησα αν και πιο πολυ για μενα τοκανα να ξερεις γιατι ακομα παλευω κατι καταστασεις σαν αυτες...
Quote:
τα εχω πει, τα επαναλαμβάνω 1. Δεν μπορώ να κάνω φίλους Ή σχεση
α τι λες?
θες να γινουμε φιλοι?
2. Δεν μπορώ να κάνω καμία δουλειά
εχεις τελειωσει λυκειο? θες να ασχοληθεις με κατι παραπανω?
3. Δεν μπορώ να ζήσω μόνος μου
και εγω οταν ημουν στα 20 δεν μπορουσα.
4. Δεν μιλάω καθόλου
εδω πως μιλας?
μην σου πω οτι εισαι και φλυαρος....
5. Δεν μπορώ να κάνω αλλαγές στη ζωή μου ώστε να μπορέσω να κάνω τα παραπάνω
πες μου τα σχεδια σου για να το συζητησουμε.
Σχεδια εχεις? και αν οχι γιατι?
θέλω να εχω άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, να μπορώ να εκφραζόμαι με ζωντάνια
κανεις δεν αρχισε να μιλαει με τον κοσμο και να ρητορευει,
ολοι ημασταν ντροπαλοι, ολοι καπως κωλωναμε στην αρχη ε?
είναι όλα τα προβλήματα που αρίθμησα
τα οποια ομως δεν ειναι ανυπερβλητα.
το ότι δεν εχω κάνει σχεση, δεν κάνω για καμία δουλειά και γενικά αυτα που αναφέρω παραπάνω
ειπαμε ολα δουλευονται, δεν ειναι κατι που δεν μπορεις να το ξεπερασεις.
μια απλή φιλία, μια σχεση, ένα μεροκάματο, να ακούσεις ένα καλό λόγο από τους γύρω σου, να μπορείς να κανείς μια συζήτηση...απλά πράγματα που δεν τα έκανα ΠΌΤΕ!
ειπαμε διατιθομαι για φιλος,
να λοιπον να κανεις μια αρχη.
Αν θες γινονται πραγματα,
αν οχι τοτε ναι εχεις δικαιο δεν γινεται τιποτα.
προσπάθησα να κάνω μια εύκολη δουλειά, άλλα απέτυχα παταγωδώς. Υπάρχουν και άλλες δουλείες , άλλα απαιτούν έξιδικευση την οποία δεν εχω επειδή δεν εχω κανένα πτυχίο.
στις σχέσεις δεν προσπάθησα καθόλου γιατί δεν εχω την τόλμη και την αυτοπεποίθηση
ωχου μωρε!
σταματα την γκρινια!
εκανες κατι και απετυχες παταγωδως....
ε και? δεν σου εκατσε το ενα κανε κατι αλλο.
Ποσο ομως προγραματιζεις κατι για να εχει επιτυχια?
Οι σχεσεις χμμμ εδω εχεις δικαιο.
Ειναι δυσκολο φιλε μου.
Και εγω με τις γυναικες τα παω περιεργα.
Δεν βρισκω ευκολα ακρη, βρε δεν τις πιανω πουθενα σου λεω.....
βεβαια και αυτες γκρινιαζουν για μενα... να δεις τι μου σουρνουν,
εχω φαει απειρα μπινελικια.
Αλλα ετσι ειναι το πακετο, αυτες με βριζουν εγω τις αγαπαω.
(λεω τωρα για να ειμαι ευγενικος...)
Σεβαστές όλες οι γνώμες,αλλά επειδή σε πολλά σημεία έχω περάσει τα ίδια και συνταυτιζόμαστε σε πολλά με το παλληκάρι εμένα η γνώμη μου είναι η εξής:Όλα ξεκινάνε καταρχάς από τον τομέα που λέγεται αυτοπεποίθηση...Εκεί για εμένα είναι το πρόβλημα...Θα σού έλεγα κιόλας ότι έχεις συμπτώματα κοινωνικής φοβίας,αλλά απ\'ότι διάβασα έχεις πάει στον στρατό και αυτό είναι που μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση...Κατάφερες και πήγες στον στρατό...Εκεί πέρα πώς μίλαγες με τούς άλλους???Δεν έχω πάει ακόμα στρατό,αλλά απ\'ότι ξέρω στον στρατό για να επιβιώσεις πρέπει πάνω απ\'όλα να μπορείς να έχεις μία στοιχειώδη φυσιολογική συμπεριφορά προς τούς υπόλοιπους...Και κάτι ακόμα...Επαναλάμβάνω ότι είναι απόλυτα σεβαστές όλες οι απόψεις...Άλλωστε,ο πλουραλισμός απόψεων είναι \'\'υγεία\'\'...Επειδή όμως έχω περάσει και περνάω τα ίδια πιστεύω πως η λύση είναι να επισκεφτείς κάποιον ψυχολόγο...Δεν γίνεται να αποβληθούν τα κόμπλεξ από την μία στιγμή στην άλλη ξαφνικά άμα πιάσεις μία δουλειά ή άμα αποκτήσεις ένα χόμπι...Το πιο πιθανό είναι να τα παρατήσεις πάλι,γιατί πολύ απλά δεν θα αντέξεις...Πρέπει να δόυλέψεις μαζί με έναν ψυχολόγο...Δν γίνεται αλλλιώς...Να αναλύσεις,να ψάξεις από πού προέρχεται όλο αυτό...Αν και είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι οφείλεται σε υποτίμηση απο το οικογενειακό και μή περιβάλλον...
Γειά σου βρε Γιάννη. Όντως σωστά αναρωτιέσαι, γιατί ισχύει το αντίστροφο. Ότι μόνο εσύ δηλαδή μπορείς/είσαι σε θέση να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου, και το ίδιο φυσικά ισχύει για τον καθένα. Μη μπερδεύεσαι όμως. Για να γίνει αυτό - απ\' τον καθένα από μας για τον εαυτό του - χρειάζεται βρε Γιάννη μας να... γνωρίζεις τον εαυτό σου. Και με σένα εδώ, αυτό είναι το πρόβλημα ή έστω μέρος του προβλήματος. Έχεις πλήρη άγνοια, που δικαιολογείται σε μικρό βαθμό από τη νεαρή σου ηλικία. Το θέμα λοιπόν δεν είναι το ποιός είναι αρμόδιος να σε χαρακτηρίσει - είπαμε, εσύ - αλλά το τί χαρακτηριστικά αποδίδεις στον εαυτό σου.Quote:
Τι με λέτε τωρα? Ότι δε μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου? Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω κοινωνικό άλλα δεν είμαι γιατί δεν εχω ούτε φίλους, ούτε κοπέλα. Άρα είμαι αντίκοινωνικός. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ομιλητικό, άλλα δεν είμαι, είμαι αλαλος. Εχω επίγνωση των αδυναμιών μου. Και δεν εχω αδυναμίες παντού. Είπαμε εχω στο θέμα δουλειάς, σχέσεων, επίτευξη στόχων και μερικών άλλων...Quote:
Originally posted by krino
ειναι ατοπο να χαρακτηρισεις εσυ τον εαυτο σου!
Αν απο την αλλη ελεγες οτι εισαι ο σουπερ τελειος θα ειχες το ιδιο προβλημα απο την αναποδη.
Αν σε ενδιαφερει να μαθεις τι ειναι ο εαυτος σου,
βρες ατομα που σε γνωριζουν καλα και ρωτας τους.
Αν δεν εχεις ουτε τετοιους, δημιουργησε τους.
Απ\' ό,τι διαβάζω, είναι \'λάθος\' όλα όσα σου προσάπτεις για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί κάνεις υποθετικές σκέψεις που σε οδηγούν σε εξίσου υποθετικούς/φανταστικούς χαρακτηρισμούς.
Δεν ξέρεις αν είσαι \'άχρηστος\' σε όλες τις δουλειές, εφόσον δεν έχεις δοκιμάσει όλες τις δουλειές. Δεν ξέρεις αν θα σε αγαπήσει ποτέ κάποιο κορίτσι, εφόσον δε γνώρισες ακόμη κάποιο κορίτσι. Δεν ξέρεις αν είσαι άριστος στα μαθηματικά, εφόσον δεν ασχολήθηκες ποτέ με αυτά. Είναι ή δεν είναι έτσι βρε Γιάννη; Μα κι εσύ ο ίδιος τα λες.
Επομένως, για να είναι \'σωστά\' όλα αυτά που θεωρείς ότι γνωρίζεις για σένα, χρειάζεται πρώτα να αποδειχτούν στην πράξη. Ποτέ σε μια μαθηματική εξίσωση δε μπορείς να φτάσεις στο αποτέλεσμα αν δεν προηγηθεί η πράξη. Κι όταν Γιάννη λέμε \'2\' χρειάζεται πρώτα το \'1+1\'. Το να πούμε \'το 2 είναι σωστό\' είναι απλά άτοπο.
Το \'είμαι άσχημος\' επειδή κάθε πρωϊ βλέπεις την φάτσα σου στον καθρέφτη και δε τη γουστάρεις, δεν ισχύει. Γιατί μπορεί αύριο να γνωρίσεις μια κοπέλα που δε θα σε βρίσκει άσχημο, παρόλο που θα βλέπει κι αυτή το ίδιο που βλέπεις και συ στον καθρέφτη σου. Επομένως, το \'είμαι άσχημος\' ανατρέπεται. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα. Αλλά για να γνωρίσεις την κοπέλα ή να διαπιστώσεις ότι είσαι ικανός στο τάδε αντικείμενο, θα χρειαστεί πράξη. Όσο πιο πολύ μένεις αδρανής, τόσο πιο πολύ θα θλίβεσαι και θα το μεγαλώνεις όλο αυτό. Κάποια στιγμή θα σε κουράσει και σωματικά, κι ίσως να μη μπορέσεις να αντιδράσεις όταν θα το αποφασίσεις. Πιστεύω ότι είσαι ικανός, γιατί καταρχάς είσαι έξυπνος και με πολύπλευρη σκέψη. Πολύ λάθος τοποθετημένος όμως απέναντι στον εαυτό σου, ακριβώς επειδή λείπει η δράση και μένεις στα σενάρια.
Ο Αστερίξ είπε κάτι πολύ σωστό. Ακόμη και τώρα αν δοκιμάσεις θα βαρεθείς γρήγορα και θα καταλήξεις στα ίδια. Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και θα χρειαστεί πρώτα να επανατοποθετηθείς σωστά απέναντί σου. Είσαι συναισθηματικά μπλοκαρισμένος και είναι λογικό να σε μπερδεύει και να σε οδηγεί σε \'λάθη\'.
Αύριο θα σου πω και άλλα σχετικά με την εμφάνιση. Είμαστε της ίδιας κατηγορίας. Της κατηγορίας... \'φτερού\'... λολ!... :D ... ά, ναι! Είπες και κάτι πολύ πετυχημένο και αστείο. \'Και οι άχρηστοι έχουν άποψη\'... ;) ... σα τα γνωστά ευφυολογήματα τύπου \'και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή\' ή το \'φύτεψε κι εσύ μια σφαίρα, μπορείς\' κλπ, λολ!...
Αν και δεν έκανες την άσκηση που σου ζήτησα (που πολύ σωστά παρατηρήθηκε ότι χωρούσε βελτίωση) προχωρώ σε άσκηση
νο2
Σου είχα γράψει αυτό
Βρες μου αν υπάρχει κάποιο λάθος στην παραπάνω πρόταση .Quote:
Originally posted by justme
ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ αλλά νιώθεις ανίκανος καθώς για διάφορους λόγους δεν εμπιστεύεσαι τον ευατό σου.
άσκηση νο3 αργότερα.