Ταχυπαλμίες + κρίση πανικού
κρίσεις πανικού και άγχος
Γεια χαρά,
έψαχνα και εγώ στο Internet και έπεσα πάνω σε αυτό το forum.
Πριν 2 μήνες εκεί που καθόμουνα και έβλεπα τηλεόραση έπαθα ξαφνικές ταχυπαλμίες και φοβήθηκα πολύ.
πήρα την πίεση μου και είχα 8,5 με 13,5 και 140 σφυγμούς. Πήρα ένα Inderal (1/2) και ηρέμησα. Μετά από 2 μέρες το έπαθα πάλι σε ένα σινεμά.
να πω ότι είχε προηγηθεί των ταχυπαλμιών πάρα πολύ εργασία για ένα εξάμηνο. ελάχιστος ύπνος, πάρα πολλοί καφέδες και άγχος.
Κάποια στιγμή είχα κάτι πεταρίσματα στο στήθος. ένιωθα ότι κάπου έχανα ένα σφυγμό για 1 δευτερόλεπτο.
δεν πίνω και δεν καπνίζω καθόλου. δεν κάνω καταχρήσεις. δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά και δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν πίνω καθόλου αλκοόλ. είμαι όμως υπέρβαρος κατά 15 κιλά και ανά περιόδους μόνο έχω φυσιολογικό άγχος.
αποφάσισα να πάω στους γιατρούς.
Πήγα στο ιδιωτικό γραφείο σοβαρού καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος με εξέτασε με το στηθοσκόπιο. Μου έκανε ΗΚΔ, Triplex,holter ρυθμού. Τα αποτελέσματα τα εκτίμησε ως εξαιρετικά. Πήγα σε άλλο καρδιολόγο και έδειξα αυτά τα αποτελέσματα και τα βρήκε εξαιρετικά και αυτός. Έκανα πάλι triplex και καρδιογράφημα σε καρδιολογική μονάδα μεγάλου νοσοκομείου και ο γιατρός χαρακτήρισε την καρδιά μου ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
έκανα test κοπώσεως και τα αποτελέσματα ήτανε πολύ καλά.
Έκανα αιματολογικές εξετάσεις. ήτανε πολύ καλές. ο θυροειδής επίσης. έκανα εξετάσεις ούρων, πάρα πολύ καλές.
έκανα ακτινογραφία θώρακα και πνευμονολογική εξέταση και όλα καλά.
μέτρησα την πίεση μου 50 φορές μέσα σε 5 μέρες , σε κατάσταση ηρεμίας και την βρήκα μ.ο 7.5 με 12.5. πάρα πολύ καλή είπε ο καρδιολόγος.
Είναι δυνατό π.χ να έχω κάτι παθολογικό - καρδιολογικό και να μην το έχουνε βρει? είναι δυνατό π.χ να έχω αρρυθμίες επικίνδυνες και αυτές να μην εμφανίστηκαν την ημέρα που είχα βάλει το Holter? Το Holter βρίσκει τις αρρυθμίες 100%?
πρέπει να κάνω μαγνητική τομογραφία?αξονική τομογραφία μήπως?
είναι όλα στο μυαλό μου, όπως λένε οι γιατροί? έχω κάθε 3-4 μέρες ταχυπαλμίες αλλά φεύγουνε χωρίς χάπι. είναι η ταχυπαλμία η σωματοποίηση του άγχους?
δεν ξέρω τι να σκεφτώ.