Xenical......οσους δεν το ξερουν ενα κλικ στο google και βγαινουν 10000 αποτελεσματα.
το παιρνω κανα χρονο τωρα, υπαρχει καποιος να το παιρνει κ να το χει ψαξει κ περαιτερω? ειχα διαβασει πως μειωνει τις θερμιδες των λιπαρων φαγητων κατα 30% ισχυει?
Printable View
Xenical......οσους δεν το ξερουν ενα κλικ στο google και βγαινουν 10000 αποτελεσματα.
το παιρνω κανα χρονο τωρα, υπαρχει καποιος να το παιρνει κ να το χει ψαξει κ περαιτερω? ειχα διαβασει πως μειωνει τις θερμιδες των λιπαρων φαγητων κατα 30% ισχυει?
Ok,έφτασε η ώρα να το συζητήσουμε ανοιχτά νομίζω.Μvm,αναγνωρίζεις πως κακοποιείς το σώμα σου με διάφορους τρόπους;
Χρησιμοποιείς xenical για το \"κακό\"λίπος,παραγυμνάζεσα� � συστηματικά με έμφαση στην αερόβια άσκηση(συνηθισμένο μοτίβο),θέτεις σκληρούς κανόνες για να αποφύγεις το φαγητό(όπως εκείνο που είχες γράψει στο άλλο κορίτσι\"ό,τι μυρίζει,είναι ΒΡΩΜΙΚΟ\").Ποιες άλλες συνήθειές σου έχουν ως στόχο τον έλεγχο του βάρους με κάθε τρόπο,ακόμη και με όσους θα σε βάλουν σε περιπέτειες υγείας,δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.Όμως όλα τα παραπάνω είναι σημεία που παραπέμπουν σε μία πορεία που πιθανότατα θα δημιουργήσει θεματάκια,αν δεν έχει ήδη(που το πιστεύω).
Είσαι ελλιποβαρής ήδη,καις μύες,δεν καις λίπος,μύες που σου είναι απαραίτητοι αν κάποτε σκοπεύεις να βγεις από αυτή τη διαταραχή και τις καθημερινές μικροδικτατορίες της.
Δεν έχεις αποθέματα να κάψεις,ο οργανισμός σου για να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητές του χρειάζεται ενέργεια,που του λείπει και που φωνάζει γι αυτήν.Δεν τον ακούς αλήθεια;Είσαι συνέχεια σε starvation mode,ο οργανισμός μας όταν δεν έχει άλλες πηγές ενέργειας αρχίζει να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του.ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.Τρώει λοιπόν και τα λίγα που υπάρχουν,τρώγεσαι ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
Άκου το σώμα σου.Δεν είναι ο εχθρός σου.Είναι ο σύμμαχός σου,κουβαλάει τη σκέψη και το συναίσθημά σου,μην το οδηγείς σταδιακά στην κατάρρευση.Θέλεις να μην έχεις τη δύναμη ν\'ανέβεις μία σκάλα για να έχεις τον έλεγχο του φαγητού;Που με αλλαγή σκεπτικού θα τον έχεις,απλά θα έχεις εισάγει εύκαμπτες οπτικές πάνω σε αυτά που αντιμετωπίζεις.
Ό,τι διαθέτεις είσαι εσύ.Πότε θα σε αγαπήσεις,πότε θα απελευθερωθείς;Πότε θα σε φροντίσεις;Γιατί δεν ξεκινάς τώρα,σήμερα;
Δεν επιθυμώ να γίνω η food police σου,ούτε η wannabe σωτήρας σου,αλλά να σε προειδοποιήσω για την πορεία στην οποία είσαι ήδη,ναι,το αισθάνομαι πως πρέπει.Μάτια μου,πεθαίνουν κορίτσια από ανωμαλίες στους ηλεκτρολύτες,από,από,από.Κα ι κορίτσια που φαινομενικά είναι υγιή,καθώς στη βουλιμία η εμφάνιση ξεγελά συνήθως.Μη σε βάζεις σε τέτοια τριπάκια ρε συ.Πάψε να θέλεις να ελέγχεις τα πάντα.Είσαι σε κίνδυνο.
Θα ήθελες να το συζητήσουμε λιγάκι παραπάνω;
Για μένα πρέπει να απομακρυνθείς απ\'οτιδήποτε χρησιμοποιείς ως μέσο ελέγχου.Άμεσα.
αυτο ειναι αληθεια..............αυτο που δεν ειναι, ειναι οτι δεν ειμαι ελειποβαρης. ποτε δν θα γινω...κ να γινω, θα κρατησει λιγο γτ θα τα παρω αμεσως. δν ξερω ποσα κιλα ειμαι κ αυτο ναι μεν με βγαζει απ την διαδικασια αγχους να ζυγιζομαι κ να μετραω συνεχεια αλλα απ την αλλη εχω συνεχς την εντυπωση πως παχαινω αν δν προσεξω 3 μερες, πεφτει η αυτοπεποιθηση μ φοβαμαι να βαλω ρουχα κλπ...
οποτε αφου δν μπορω αλλιως να ξερω κ να χω εικονα του εαυτου μ, προσπαθω να χω εναν ελεγχο με οποιοδηποτε τροπο!αν τον χασω παει!!!!!!!!παιρνω την κατρακυλα!!!
ακου να δεις εχω απογοητευτει τελευταια, ειχα σταματησει να σκεφτομαι κ να μ απασχολει το φαι μεχρι πριν 1 μηνα....ξαφνικα δν ξερω γτ το ξαναπαθα.......δν ξερω πραγματικα. κ φοβαμαι μν παθω οσα ειχα παθει πριν....την κωλοβουλιμια!!!!
σαν να ξεχασα πως το κανα να λειτουργει.....
πχ αυτη τη βδομ που περασε........ εφαγα πολυ λιγο κ εκανα γυμν δευτ-τρι-τετ, κ πεμπτη εφαγα μια βαφλα, παρασκευη 3 κομματτια σπανακοπιτα κ 3 κρουασανακια μεσημερι και βραδυ 1 κλαμπ σαντουιτς
σαββ σαλατα μεσημερι κ ενα μεγαλο ποπ κορν το βραδυ
κυριακη κρεας με χυλοπιτες κ 3 φετες ψωμι κ το βραδυ 1 μεγαλο μπεργκερ με πατατες....
πως ξερω αν με παχυνε ολη αυτη η βδομ η αν εμεινα σταθερη???δεν το ξερω, οποτε με πιανει κριση, υπολογιζω κλπ κλπ
απλα τα χω μπερδεμενα, πχ προχτες εφαγα 400 θερμιδες κ χτες 2000!!!!!!!!σμρ θελω να το εξισσοροπισω οποτε αμα φαω λγο δν εξισοροπειται?
επισης τσαντιζομαι γτ προσπαθω κ δν μπορω να κρατηθω κ τρωω οπως σ ειπα παραπανω το πχ της βδομ....κ αυτο με φοβιζει δν νιωθω ασφαλης.......δν ξερω...πως να το εξηγησω.....νιωθω ασχημα που ξαφνικα ενω πηγαινα καλα ολο το καλοκαιρι να σου παλι οι βουλιμιες γμτ!δν ξερω αν ειναι επειδη περιμενω να αδιαθετισω...παντως δν ξερω πως να σκεφτω για να φυγει
τοσο μπλα μπλα θα σε κλαταρε στανταρ, αλλα δν ξερω πως αλλιως να γινω πιο κατανοητη στο τι θελω να μ πει καποιος για να ηρεμισω...
Δεν την ακούς τη Rain. Και σπατάλησε χρόνο και ενέργεια για να σου γράψει. Είμαι η τελευταία που θα κρίνει κάποιον με ψυχικά προβλήματα, έχω μπόλικα και δεν θέλω να κάνω κρίσεις.
Αλλά λιγότερη ματαιοδοξία χρειάζεται στο δρόμο της ζωής. Έχεις δει νέους ανθρώπους να ουρλιάζουν γιατί πεινάνε και δεν μπορούν να καταπιούν την τροφή από τον κωλοκαρκίνο;;;
Θέλεις λες αλλού να τους χτυπήσεις όλους, θέλεις να είσαι η καλύτερη, οκ πονάς το ξέρω. Αλλά αφήνεις αυτό το κομμάτι του εαυτού σου ανεξέλεκτο. Η Rain σου γράφει όσο πιο συγκεκριμένα μπορεί και της απαντάς με θερμίδες;;;
Πώς βοηθάς τον εαυτό σου;;;;
δεν με νοιαζει για τους αλλους που δν ξερω. ποιος θα με σκεφτει για να τον σκεφτω? δν με νοιαζει. βοηθαω,λυπαμαι αλλα μεχρι εκει. τι θα αλλαξει γιαυτους αμα εγραφα κατι διαφορετικο?
Δεν το είπα για να τους ληπυθείς ή για να σε νοιάξει. Το είπα γιατι καλό είναι μερικές φορές να βγαίνουμε από τον μικροκοσμό μας και να βλέπουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ίδια για όλους. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τα ταξίδι, το ίδιο ευάλωτοι... Και αν υπολογίζεις τον άνθρωπο, μόνο αν είναι να πάρεις αντάλλαγμα, τον ίδιο τον εαυτό σου υποβιβάζεις πάλι. Την ανθρώπινη φύση...Όλοι το ίδιο είμαστε. Ο πόνος δεν μετριέται αλλά μπορούμε να μάθουμε απ\' αυτόν. Όταν ένας συνανθρωπός σου χάνει τη ζωή του από ασιτία, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για αυτό κι εσένα αυτό παιρνάει χωρίς να αφήσει, έστω προβληματισμούς...
Κι εγω έχω κάνει απόπειρα, δεν κρίνω κανέναν, αλλά υπάρχουν πολλές οπτικές. Και τουλάχιστον ας προβληματιζόμαστε.
ναι προβληματιζομαι...........αλλα δν μ απανταει κανεις στις ερωτησεις που εκανα σε αυτο το θεμα που ανοιξα.........
Σου απάντησε η Rain. Τι θέλεις να σου πουν; Αν παίρνουν αυτά τα χάπια;;; Έχεις καθόλου διάθεση να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή θέλεις συνοδοιπόρους στο ταξίδι της αυτοτιμωρίας;
Όταν είσαι έτοιμη ξαναδιάβασε το μήνυμα της Rain.
ναι θελω να μου πουν αν εχουν παρει τα χαπια!!!!τα παιρνω ουτως η αλλως κ τα παιρνει στανταρ κ αλλος κοσμος!!!!!!!
120 διαβασανε το θεμα μου κ κανεις δν μ απαντησε να μ πει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω θα σου ελεγα να μεινεις μακρια απο το εν λογω φαρμακοQuote:
Originally posted by me_vs_myself
Τα Xenical δίνονται κατά κανόνα σε υπέρβαρα άτομα πριν από εγχειρήσεις, κυρίως καρδιάς, ώστε να χάσουν κάποια κιλά, συνήθως 4-8 -όχι παραπάνω- γρήγορα, στο διάστημα πριν την εγχείρηση. Για να λειτουργήσει χρειάζεται συγκεκριμένη δίαιτα, καθώς αποτρέπει την απορρόφηση φυσικών λιπιδίων από το στομάχι, συστατικά τα οποια αποβάλει σε υγρή λιπώδη μορφή από το έντερο. Δεν συστήνεται για παραπάνω από 1-2 μήνες συνεχόμενα, διότι καταστρέφει την αυτό-ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται φαγητό.
Με αλλα λόγια
1) Είναι επιεικώς απαράδεκτο ότι το παίρνεις κανέναν χρόνο τώρα, και συγγνώμη αν ακούγομαι επικριτική αλλά είμαι, και έχω μειωμένη υπομονή για άτομα που βλάπτουν τον εαυτό τους με σκοπό το χάσιμο κιλών γιατί ήμουν και εγώ ένα από αυτά και ξέρω από πρώτο χέρι και ποσο δύσκολο είναι να ξεσκαλώσεις, αλλά και ποσο μα ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ όπως την έπαθα εγώ. Έχεις βιάσει το σώμα σου με αυτή την \"βοηθητική\" ρουτίνα και οφείλεις να σταματήσεις το συντομότερο πρώτου σε βλάψεις ανεπανόρθωτα.
2) Το Xenical είναι ΦΑΡΜΑΚΟ για σοβαρές παθήσεις, όχι χάπι αδυνατίσματος. Συστήνεται για χάσιμο βάρους σε εξαιρετικές επιπτώσεις απλής παχυσαρκίας, και ακόμα και τότε με εξαιρετικές προφυλάξεις τις οποιες θα έπρεπε να έχεις πληροφορηθεί (εάν ο γιατρός σου είναι σοβαρός και όχι κανένας της πλακας να γραφει χαπάκια για ικανοποιήσει το βίτσιο του καθενός για να μην τους χάσει από πελάτες).
3) Δεν θα χάνεις κιλά συνεχόμενα εάν συνεχίσεις να το παίρνεις, γιατί δεν αφαιρεί θερμίδες από τίποτα. Αυτό που κάνει είναι να αποτρέπει τον μεταβολισμό συγκεκριμένου μέρους και ποσοστού του φυσικού λίπους συγκεκριμένων φαγητών που δίνονται ως δίαιτα που πρέπει να ακολουθείται σε συνδυασμό με τη θεραπεία. Εάν τρως ο,τι σου καπνίσει, και μεγάλες ποσότητες επίσης, δεν θα χάσεις δράμι.
4) Για τον ίδιο τρόπο που αποφεύγεται/απαγορεύεται η συνεχής και αδιάκοπη κατανάλωση καθαρτικών, εμετικών χαπιών, αντισυλληπτικών, κλυσμάτων κτλ, είναι παρα πολύ επικίνδυνο να παίρνεις Xenical συνεχεια για πολύ καιρό. Για να στο πω απλά, το σώμα μας είναι προϊόν συνήθειας και προσαρμογής. Όπως όταν κανεις δίαιτα τον πρώτο καιρό πεινας συνεχεια αλλα μετά ο οργανισμός σου συνηθίζει σε λιγότερη τροφή, όπως όταν γυμνάζεσαι και τις πρώτες εβδομάδες πονάς παντού αλλα με την επανάληψη ο πόνος λιγοστεύει και μπορείς να κινήσεις περισσότερα κιλά στο γυμναστήριο... αυτά είναι θετικά παραδείγματα συνήθειας.
Εάν λοιπόν το στομάχι συνηθίσει σε ένα βοήθημα το οποιο διασπά λιπίδια, σε διαβεβαιώ ότι με τον καιρό θα σταματήσει να κάνει τη διαδικασία μονο του. Δεν είναι θεωρία, είναι επιστημονικό συμπέρασμα ότι εάν συνηθίσεις σε ένα φαρμακευτικό βοήθημα για παραπάνω χρόνο από ότι συστήνεται, ο οργανισμός σου βασίζεται σε αυτό και σταματα την δικη του παρόμοια διαδικασία.
Εν κατακλείδι, δεν μπορείς να επιβάλεις εσύ στο σώμα σου ποσα κιλά είναι υγιές για εσένα να είσαι. Άλλοι είναι λεπτοί στα 50 κιλά, άλλοι στα 58, άλλοι στα 65, και που να σκάσεις και να χτυπιέσαι κάτω σαν χταπόδι, αν περάσεις τα κιλά αυτά προς τα κάτω, ο οργανισμός σου θα κάνει τα πάντα ώστε να εξισορροπήσει ή θα αρρωστήσει για τα καλά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι τα ίδια κιλά κάθε μα κάθε μέρα, συνήθως στη διάρκεια μιας εβδομάδας ο μέσος άνθρωπος ανεβοκατεβαίνει 1-2 κιλά έτσι και αλλιώς. Επίσης λαχταριστές κρίσεις πιάνουν τον κάθε ένα, ακόμα και τους διαιτολόγους, και ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος για να τις αποτρέψεις ή να τις ελέγξεις είναι απλά να της βάλεις ο ίδιος στο πρόγραμμα σου.
Και τελευταίο, ένα μυστικό περί δίαιτας. Είναι 100% προτιμότερο να κανεις δίαιτα Δευτερα με Σάββατο, και την Κυριακή να είναι ελεύθερη μέρα να φας Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ σου καπνίσει, και ΟΣΟ μα ΟΣΟ θες, από το να κλέβεις λίγο κάθε μέρα τσιμπολογώντας έστω και μια μπουκιά από κάτι λιπαρό, ζαχαρώδες και γενικά βλαβερό. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός σου μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει προς όφελος του X αριθμό ουσιών κάθε δεδομένη μέρα (X ποσοστό πρωτεϊνών, X ποσοστό σακχάρων κτλ). Οι άνθρωποι δεν παχαίνουν επειδή τρώνε ένα μεγάλο hamburger την εβδομάδα, αλλα επειδή τρώνε μια extra κουταλια ζάχαρης κάθε μέρα. Εάν τρως λίγο \"κακό\" φαγητό κάθε μέρα, ο οργανισμός σου θα το απορροφήσει ΟΛΟ και θα το μετατρέψει σε λίπος, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Εάν όμως περιορίσεις το \"κακό\" φαγητό σε μια μέρα, ΟΣΟ και να φας, ο οργανισμός σου θα απορροφήσει ΜΟΝΟ ΤΟ X ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΛΙΠΟΣ, και το υπόλοιπο θα αποβληθεί γιατί του περισσεύει.
me δοκιμασε να πασ σε κατι πιο φυσικο οπωσ το proactol κανει την ιδια δουλεια μπορει και καλυτερη δηλαδη μειωνει το λιποσ των τροφων κατα 30% και δεν περιεχει orlistat που ειναι επικινδυνο φαρμακο και το περιεχει το xenical επισησ αμα φασ λιγο παραπανω δεν τρεχεισ στην τουαλετα κατευθειαν οπωσ με το xenical!!!!!! και το βασικο το proactol δε κανει αντιδραση με τα φαρμακα σου για το xenical δε παιρνω ειμαι σιγουροσ οτι δεν κανει αντιδρασηQuote:
μα καλα τι μου λες????????????/εγω αυτο εκανα αφηνα για 1 μερα την βδομ ολα τα λιπαρα κ τα γλυκα κ αυτο με οδηγησε σε ΤΡΕΛΛΗ βουλιμια κ καταθλιψη γτ οοολες τις μερες περιμενα να ρθει η κυριακη να φαω κατι να με ανεβασει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δν παιρνω καθε μερα xenical μονο 3-4 χαπια την βδομ μετα απο τροφες που θεωρω επικυνδηνες!!!!!!!!
ε με αυτα που μ πες τι αλλο μ μενει να κανω να πεσω να πεθανω!τελικα ειναι καλητερα λεει αλλος να μοιραζω τις τροφες....εσυ λες να τις τρωω μαζεμενες σε 1 μερα!το κερατο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έλα όμως που αυτό είναι πιο υγιεινό.Quote:
μα καλα τι μου λες????????????/εγω αυτο εκανα αφηνα για 1 μερα την βδομ ολα τα λιπαρα κ τα γλυκα κ αυτο με οδηγησε σε ΤΡΕΛΛΗ βουλιμια κ καταθλιψη γτ οοολες τις μερες περιμενα να ρθει η κυριακη να φαω κατι να με ανεβασει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ξέρεις όμως τι διάβασα και με επιβεβαίωσες μέσα από τα γραπτά σου? Ότι αντιμετωπίζεις το φαγητό ως κάτι που σε \"ανεβάζει\", του δίνεις δηλαδή ψυχολογικές επιπτώσεις πάνω σου. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Food is fuel λέμε εδώ και έτσι οφείλεις να το αντιμετωπίζεις, ως απλά το καύσιμο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει. Όταν αρχίσεις να δίνεις στο φαγητό παραπάνω ιδιότητες από απλά διατροφικές, αρχίζουν οι διατροφικές διαταραχές.
Σου ξαναλέω, για να λειτουργήσει σωστά και υγιεινά το Xenical, πρέπει να ακολουθείς συγκεκριμένη δίαιτα, για συγκεκριμένο διάστημα, και να τα παίρνεις ανελλιπώς ΜΟΝΟ για αυτό το διάστημα. Ο τρόπος που τα παίρνεις εσύ εμ είναι επικίνδυνος, εμ δεν κάνει και καμια διαφορα.Quote:
Originally posted by me_vs_myselfδν παιρνω καθε μερα xenical μονο 3-4 χαπια την βδομ μετα απο τροφες που θεωρω επικυνδηνες!!!!!!!!
Eγώ δεν σου είπα πουθενά να τρως όλες τις τροφές σε μια μέρα, αυτό είναι ηλίθιο. Σου είπα να τρως όλες τις ΒΛΑΒΕΡΕΣ τροφές σε μια μέρα γιατί, όσες και να φας σε 1 μονο μέρα, ο οργανισμός σου μπορεί να απορροφήσει συγκεκριμένο ποσοστό ζάχαρης και λίπους. Για τις υπόλοιπες τροφές που σε συντηρούν και σε θρέφουν, οφείλεις να τρως κάθε μέρα από λίγο, σε συχνά διαστήματα.Quote:
Originally posted by me_vs_myself ε με αυτα που μ πες τι αλλο μ μενει να κανω να πεσω να πεθανω!τελικα ειναι καλητερα λεει αλλος να μοιραζω τις τροφες....εσυ λες να τις τρωω μαζεμενες σε 1 μερα!το κερατο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ekeines oi 3 meres dld me paxunane e?
Δεν έχω ιδέα για ποιες 3 μέρες μιλάς, αλλα είμαι σίγουρη ότι 1) δεν πάχυνες πραγματικά εάν οι διατροφικές σου συνήθειες είναι σταθερές και υγιεινές και 2) το Xenical δεν είναι τρόπος για να αντιμετωπίσεις κανένα θέμα βάρους.
ξερεις να τα λες αυτα μ λες να διαβασω καλα την απαντηση που μ δωσε η αλλη αλλα αυτα που γραφω εγω δν τα διαβαζεις μ φαινεται.........................
Με μία ασταθή συμπεριφορά θέλεις δηλαδή να διατηρήσεις σταθερό βάρος.
Πώς θα καταφέρεις κάτι τέτοιο;
Όλα όσα σου έγραψε η DG(που της στέλνω και φιλάκια),είναι σωστότατα.
Τον ίδιο τρόπο που σου πρότεινε ακολουθώ κι εγώ.Δε με μαστιγώνω όταν τρώω κάτι παχυντικό το Σαββατοκύριακο,αν πιω το κρασάκι μου η απολαύσω ένα σπαγκέτι.Ξέρω πως ξαναγυρνώντας στο πρόγραμμά μου το καθημερινό,είναι θέμα το πολύ δύο ημερών να χάσω οτιδήποτε \"πήρα\".Αυτό λέγεται εύκαμπτη σκέψη.
Όχι εμμονές,αυστηρότητες και αυτοτιμωρίες.Όχι ενοχές και φτου σου και κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου.Όχι η ζυγαριά να γίνει ο οδηγός μας στη ζωή,να συνδέουμε με το νούμερό της την ευτυχία ή τη δυστυχία μας,την ηρεμία ή την έλλειψή της,να έχει τη δύναμη ένας αριθμός,κάτι ψηφία,να σε κάνουν να τιμωρείς το κορμάκι σου τόσο σκληρά.Το κορμάκι σου που είναι εκεί για να το αγαπάς και αυτό να σου αντιγυρίζει την αγάπη,προσφέροντάς σου έργο.
Ξέρεις για πόσο έργο είναι ικανό το ανθρώπινο σώμα;Για ό,τι του ζητηθεί.Μάθε να του ζητάς τα υγιή και θα σε ανταμείψει με υγεία.Μάθε να το αρρωσταίνεις και θα μένεις ανάπηρη,με ψαλιδισμένες τις δυνατότητές σου.Γιατί ρε συ να το κάνεις αυτό δηλαδή όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι να μάθεις και να εξερευνήσεις προς μία εναλλακτική κατεύθυνση;
Είμαστε θύματα λανθασμένης πληροφόρησης.Λανθασμένων προτύπων.Είμαστε θύματα στερεότυπων.H γυναίκα πρέπει να είναι διάφανη,λεπτή,κομψή,χλωμή,α έρινη.Ένα τούλι που το παίρνει ο άνεμος.Μία αραχνούφαντη γάζα.Μία εσάρπα υφασμένη από...ε,τίποτα.ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ(επιτρέπεται να)ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑΖΑ.:P
Να χέσω τα τούλια.Θέλω δύναμη ρε!Θέλω τα αντίθετα από αυτά που με μάθανε.Θέλω να είμαι ισότιμη με το αντρικό φύλο.Ναι,αν θέλεις να ξέρεις,είναι και ζήτημα ισότητας το φαγητό.Σκέψου το αυτό.Πόσους άντρες ξέρεις που θέλουν να τους περιγράφουν οι άλλοι ως\"λεπτός,εύθραυστος,τούλι νος\"?Not many,I ensure ya.
:D
Έχω να σου προτείνω κι άλλα,πρακτικά,καθημερινά,α� �λά τώρα θα πάω για άθληση,γιατί δε θέλω να είμαι τούλινη,αλλά θηλυκό με δύναμη.Θέλω το σώμα μου να κάνει ό,τι του ζητάω.Ένας λόγος που έκοψα το κάπνισμα ήταν αυτός.Δε μπορεί να σε τοξινώνω ρε σώμα και μετά να σου ζητάω να με φροντίζεις εσύ.Είναι(ΚΑΙ)η σχέση με το κορμί μας αμφίδρομη.Του δίνεις,σε ξεπληρώνει.Δεν του δίνεις,σου λέει να πας να γαμηθείς.:D
ενταξει εχεις δικιο σε ολα που ειπες τα ξερω τα σκεφτομαι αλλα αλλο να τα εφαρμοζεις σε στιγμες αδυναμιας!!!!αυτο ειναι το δυσκολο!δλδ θες να μ πεις οτι εσυ εισαι βραχος πλεον????εγω νιωθω αμα φαω 3 μερες παντως οτι χαθηκαν ολα τα χαλασα κ δν μπορω παλι 5 μερες να ξανακανω διαιτα........αυτο συμβαινει τωρα τελευταια.......
Φιλάκια και σε εσένα Raw! Smooch smooch.Quote:
Originally posted by RainAndWind
Όλα όσα σου έγραψε η DG(που της στέλνω και φιλάκια),είναι σωστότατα.
Νομίζω ότι η RaW σου είπε ακριβώς το αντίθετο, ότι ΔΕΝ είναι βράχος, ότι και εκείνη έχει αδυναμίες και κατά καιρούς \"παραστρατεί\" από την συστηματική υγιεινή διατροφή. Αυτό όμως που σου είπε ακόμα πιο έντονα είναι ότι δεν κατακεραυνώνει τον εαυτό της όταν το κάνει, ούτε το παίρνει κατάκαρδα γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ. Οι στιγμές αδυναμίας είναι αυτό που είπες, στιγμές. Όλος ο υπόλοιπος χρόνος που προσπάθησες και στερήθηκες και ασκήθηκες και έφαγες σωστά δεν πάει στραφεί με ένα σουβλάκι.Quote:
ενταξει εχεις δικιο σε ολα που ειπες τα ξερω τα σκεφτομαι αλλα αλλο να τα εφαρμοζεις σε στιγμες αδυναμιας!!!!αυτο ειναι το δυσκολο!δλδ θες να μ πεις οτι εσυ εισαι βραχος πλεον?
me_vs_myself,
γεια κι απο μενα:)
συμφωνω απολυτα με τα οσα σου εγραψε η Diss_Girl για τα χαπια. Το χα ψαξει κι εγω μια περιοδο που εκανα διαιτα κ κατεληξα στο να μην τα παρω, ευτυχως.
Εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι πώς εχεις δικιο κ καταλαβαινω την αγωνια σου για την ζυγαρια, τα κιλα, την εικονα σου κλπ. Εχω περασει κι εγω μερες που δεν ηθελα να ζυγιστω γιατι φοβομουν, γιατι ειχα αγωνια μηπως εχω παχυνει κ δεν ειμαι πλεον τοσο ομορφη ή ποθητη κ αλλα τετοια.Σιγα σιγα καταλαβα ποσο πολυ συνδεεται η λαιμαργια μου με το πώς ειμαι καθε στιγμη ή με το πώς αισθανομαι με τον εαυτο μου.
Την επομενη φορα που θελησεις να φας 3 σουβλακια αντι για 1 ή αντιθετα να φας ολη μερα 1 σακουλα ποπ κορν κ 1 σαλατα προσπαθησε να κανεις στον εαυτο σου μια ερωτηση \" γιατι με βαζω σε τιμωρια? εχω νευρα τωρα? ειμαι θυμωμενη με κατι? ξεσπαω στο φαι?\". παρατηρησε λιγο τις συνηθειες σου τις διατροφικες κ συνεδεσε τις με τις διακυμανσεις της διαθεσης σου.
κανεις το ιδιο κ στις 2 περιπτωσεις(ειτε τρως ελαχιστα ή πολυ): χανεις το μετρο, πας απο το 1 ακρο στο αλλο. Ξερω οτι ειναι δυσκολο το να βρουμε το μετρο, αλλα μπορεις να το κανεις, μολις δεις με ποιον τροπο το χανεις. για αρχη. μετα γινονται πιο ευκολα ολα.
Δε χρειάζεται νά\'σαι βράχος κοπέλα μου.Δε χρειάζεται να προσπαθείς να έχεις συνέχεια τον έλεγχο.
Να μην πανικοβάλλεσαι όταν-όπως το περιέγραψες,νιώθεις πως τον χάνεις-αυτό είναι το κολπάκι.Άσε που αν αλλάξεις τις σκέψεις που συνδέονται με την αίσθηση αυτή της απόλυτης ανάγκης ελέγχου,θα είναι απελευθερωτικό για σένα.
Αυτή την αίσθηση της ασφάλειας χρειάζεται να επανακτήσεις,ώστε να μην περνάς στις καθαρτικές διαδικασίες.Να έχεις μία μεταβολική ισορροπία και να λαμβάνεις από τις τροφές τα απαραίτητα συστατικά αλλά και ευχαρίστηση δίχως ενοχή.
Βρήκα ένα χρήσιμο κείμενο,απόσπασμα από ένα βιβλίο,θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά.Στο μετέφρασα,όπου χρειαζόταν ελεύθερα,ρίξε μια ματιά.
\"Οι διατροφικές διαταραχές είναι διαταραχές του συναισθήματος.Οι αυστηροί κανόνες και οι τελετουργίες της βουλιμικής συμπεριφοράς είναι ένας καθορισμένος τρόπος να πάρει κάποιος απόσταση από συναισθήματα που φαντάζουν ανεξέλεγκτα,καταβλητικά,ή απλά εντελώς τρομακτικά.
Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι το ίδιο εφιαλτικά όπως ο φόβος που προέρχεται από αναμνήσεις κακοποίησης,ο ήσυχος πόνος της ανύπαρκτης αγάπης,ή του να πιστεύεις πως είσαι αχρείαστος,ή αισθήματα που είναι κρυμμένα σε βιώματα παρελθοντικά ή σύγχρονα,από την καθημερινή ζωή.Ένα επεισόδιο \"σπρώχνει\"μακριά όλα τα συναισθήματα,προσφέροντας ένα άλλο σημείο εστίασης(focus).
Σταδιακά,οι βρισκόμενοι σε βουλιμία δε βρίσκουν κανένα άλλο τρόπο να χειριστούν τα συναισθήματά τους από την προσφυγή σε βουλιμικά επεισόδια και διαδικασίες κάθαρσης.Αυτό είναι που περιγράφουν ως αδυναμία αντίστασης(feelings of powerlessness).
Επιπρόσθετα η ασθένεια φέρει μαζί της μία ολόκληρη νέα σειρά επιπλοκών που επικαλύπτουν τα παλιά συναισθήματα και συχνά τα επιδεινώνουν.
Για παράδειγμα ένα άτομο που φοβάται τους άλλους μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βουλιμία για να κρατήσει την απόστασή του απ\'αυτούς,κρύβοντας τις βουλιμικές διαδικασίες και καθαρτικά τελετουργικά,που προκαλούν στο ίδιο ντροπή.
Ή κάποιος που αισθάνεται ανίκανος μπορεί να\"τελειοποιήσει\"την τέχνη της πρόκλησης εμετού,ενώ δεν επιχειρεί σχεδόν τίποτε σε άλλα πεδία.Έτσι,οτιδήποτε οδηγεί στα βουλιμικά αρνιέται αποτελεσματικά,και μακροπρόθεσμα,θάβεται πίσω από φρέσκια ντροπή και τύψεις.\"
Από το\"Βουλιμία:Oδηγός προς τη θεραπεία\"των Hall και Cohn.
Μπορείς επίσης να κάνεις τα εξής.Να διατηρείς ένα διατροφικό/συναισθηματικό ημερολόγιο,ώστε να αρχίσεις να\"πιάνεις\"ποια συναισθήματα και σκέψεις σε οδηγούν σε βουλιμικά επεισόδια.
Στην αριστερή πλευρά γράφεις:Σκέψεις/συναισθήματα πριν το βουλιμικό
Στo κέντρο:τι τροφές επέλεξα
Στη δεξιά πλευρά:Σκέψεις/συναισθήματα μετά το βουλιμικό
Με τον τρόπο αυτό θα αρχίσεις να έχεις μία κατανόηση για το ποια μονοπάτια σε οδηγούν εκεί,ποιοι τρόποι σκέψης σε αγχώνουν και τι σκέψεις κάνεις μετά το βουλιμικό ακριβώς,όπως και μετά από λίγες ώρες απ\'αυτό.
Πχ,την άλλη μέρα αν διαλέξεις την ασιτία,τη νηστεία,ή κάποιους άλλους περιορισμούς θα έχεις ένα μήνυμα πως το βουλιμικό σε οδηγεί σε μεγαλύτερη αυστηρότητα.Ή αν πριν σκεφτόσουν \"είμαι άσχημη,έχω χοντρούς γοφούς,ο κώλος μου είναι απαίσιος,έχω κυτταρίτιδα,σήμερα η κοιλιά μου πετάει\"τότε να καταγράψεις μετά το επεισόδιο τις σκέψεις ώστε να τις εντοπίσεις.
Αυτό εννοείται απαιτεί ένα επίπεδο αυτοπαρατήρησης,που τουλάχιστον θα σε βγάλει κάπου θετικά,ενώ η δική σου αυτοπαρατήρηση τώρα είναι μόνο για να σε στιγματίζεις και να σε κατηγορείς,να σε συγκρίνεις,να σε τιμωρείς.
Εφόσον ρε συ κάτι μας κυνηγά,δεν πρέπει να μάθουμε στη ζωή πως θα το αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά;Kι εγώ,μη νομίζεις,κι όσα κορίτσια σου έγραψαν,το παλεύουμε.Τουλάχιστον εγώ γνωρίζω πως οι εγγεγραμμένοι τρόποι διαχείρισης του άγχους δεν φεύγουν ποτέ εντελώς,απλά μαθαίνεις σιγά σιγά να βλέπεις πότε ξεφεύγεις,μαθαίνεις τον εαυτό σου,είναι ένας τρόπος να τον βλέπεις λίγο απέξω,από λίγο μακρύτερα,να τον παρατηρείς.Μπορείς να το κάνεις,θέλει λίγη συστηματοποίηση στην προσπάθειά σου μονάχα.
Άλλο.Σου γράφω μερικές σκέψεις-κανόνες που μπορεί να ακολουθείς και να διατηρούν τη λύση της βουλιμίας.
1)To να είμαι χοντρή είναι κακό.Το πάχος είναι κακό και άσχημο.
Άρα----->όταν τρώω λιπαρά και παχυντικά γίνομαι κακιά και άσχημη.
2)Είμαι σκατοχαρακτήρας.Είμαι κακό άτομο.(δες και την υπογραφή σου--->bad ass girls)
Άρα----->Δε μου αξίζει να με προσέχω.Κανένας δε με αγαπά γιατί δεν αξίζω να με αγαπάνε αφού είμαι κακιά.
3)Δε μπορώ να σταματήσω τα βουλιμικά.Δεν έχω τον έλεγχο.Είμαι άχρηστη.
Άρα----->το χάσιμο του ελέγχου με κάνει άχρηστη.Όποιος χάνει τον έλεγχο είναι άχρηστος.Ο έλεγχος είναι σημαντικός.Ο έλεγχος μου είναι απαραίτητος.
4)Ποτέ δε θα είμαι ελλιποβαρής.Πάντα θα είμαι πάνω απ\'ό,τι πρέπει.
Άρα----->ποτέ δε θα γίνω αυτό που θέλω.Δε μου αρέσω όταν δε γίνομαι αυτό που θέλω.Ό,τι και να κάνω δε θα τα καταφέρω.Έτσι είμαι γεννημένη κι έτσι θα παραμείνω.
5)Τώρα έφαγα τη σκατοσοκολάτα και την πίτσα.Τώρα έχασα τον έλεγχο.
Άρα----->Πανικοβάλλομαι.Έχασα τον έλεγχο,άρα δε μπορώ να κάνω τίποτε γι αυτό.Τα σκάτωσα.------>Μεγαλύτερο άγχος ακόμη και μία δικαιολογία-αφού άρχισα τουλάχιστον ας το ευχαριστηθώ.Έτσι κι αλλιώς αύριο και μεθαύριο δε θα φάω ΤΙΠΟΤΑ.ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!(Χεχε,και με όλα τα θαυμαστικά που βάζεις,είδες?λολ)
Τι λες για τα παραπάνω;Σου θυμίζουν τίποτε απ\'όσα κάνεις ή σκέφτεσαι;
μα καλα τοσο πεζη ειμαι?δεν με νοιαζει η εικονα μ απο την αποψη της \'\'εικονας\'\' μου!!!!!!δεν με νοιαζει τοσο να αρεσω ηδη μ λενε οτι αρεσω δν με νοιαζει ομως εγω απλα θελω να μαι σκινυ!!!!!!!!!!!!!!!νιωθω πως αν δν ειμαι, ειμαι αδυναμη και χωρις αυτοπεποιθηση!!!!!Quote:
Originally posted by Sofia
me_vs_myself,
γεια κι απο μενα:)
συμφωνω απολυτα με τα οσα σου εγραψε η Diss_Girl για τα χαπια. Το χα ψαξει κι εγω μια περιοδο που εκανα διαιτα κ κατεληξα στο να μην τα παρω, ευτυχως.
Εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι πώς εχεις δικιο κ καταλαβαινω την αγωνια σου για την ζυγαρια, τα κιλα, την εικονα σου κλπ. Εχω περασει κι εγω μερες που δεν ηθελα να ζυγιστω γιατι φοβομουν, γιατι ειχα αγωνια μηπως εχω παχυνει κ δεν ειμαι πλεον τοσο ομορφη ή ποθητη κ αλλα τετοια.Σιγα σιγα καταλαβα ποσο πολυ συνδεεται η λαιμαργια μου με το πώς ειμαι καθε στιγμη ή με το πώς αισθανομαι με τον εαυτο μου.
Την επομενη φορα που θελησεις να φας 3 σουβλακια αντι για 1 ή αντιθετα να φας ολη μερα 1 σακουλα ποπ κορν κ 1 σαλατα προσπαθησε να κανεις στον εαυτο σου μια ερωτηση \" γιατι με βαζω σε τιμωρια? εχω νευρα τωρα? ειμαι θυμωμενη με κατι? ξεσπαω στο φαι?\". παρατηρησε λιγο τις συνηθειες σου τις διατροφικες κ συνεδεσε τις με τις διακυμανσεις της διαθεσης σου.
κανεις το ιδιο κ στις 2 περιπτωσεις(ειτε τρως ελαχιστα ή πολυ): χανεις το μετρο, πας απο το 1 ακρο στο αλλο. Ξερω οτι ειναι δυσκολο το να βρουμε το μετρο, αλλα μπορεις να το κανεις, μολις δεις με ποιον τροπο το χανεις. για αρχη. μετα γινονται πιο ευκολα ολα.
καποιος ειπε για 1 σουβλακι.....μακαρι να ταν 1 σουβλακι!το 1 σοκολατακι κ μονο οδηγει σε βουλιμια!!!!ποια απο δω ειναι βουλιμικια θελω να μ πει..........κ για ποσα χρονια.
δτο χα ξεπερασει για 1 διαστημα κ αποφασισα να αποδεχτω αυτο π ειμαι αλλα παλι με επιασε ενα μπερδεμα που δν μπορω να διαχωρισω ειχα κανει προοδο κ παλι βουταω στα σκατα αλλα δν ξερω γιατι!!!!!!!!ο γιατρος μ θα τραβαει τα μαλλια τ.....
απλα θελω καποιον να με καθησυχασει να μ πει αν κανω καλα στην παρουσα κατασταση η οχι κ οτι ειμαι υπερβολικη κ οτι δν τρωω πολυ.......τι να πω........και ΟΧΙ να με τρομαζουνε!γιαυτο το λογο σταματησα να γραφω κ να διαβαζω στο eating disorders γιατι μερικες κυριως απ το φορουμ των παχυσαρκων μας τρομαζαν με διαφορα..με αποτελεσμα μετα απο την νευρικοτητα μ διαβαζοντας να τρωω μπροστα στν υπολογιστη!!!!!!κ μετα να αδειαζω φυσικα.......θελω να μ μιλανε με κατανοηση οχι να με τρομοκρατουνε τοτε εκνευριζομαι παααααααααρα πολυ...μα πααααρα πολυ......
χωρις λογο δν νιωθω καλα, δν ξερω πως να εξηγησω πραγματα γμτ το κερατο μ,,,,,,,,,,δν παω καλα
βρηκα κ δουλεια κ μ τρωει οοολη μερα δν προλαβαινω δν εχω παει κ γυμναστηριο 1 βδομ τωρα κ εχω φριξει!!!!
Έφαγα χτες μισή σοκολάτα.Αλλά ήταν sweet and balance με καθαρό κακάο,χωρίς ζάχαρη.Ε,δε θα πεθάνω.Δε σκοτώνουν οι σοκολάτες.Ναι ρε συ,δεν \"απαγορεύεται\"να φας τίποτε.Τίποτε δε χρειάζεται να βαφτίζεις ως \"επικίνδυνο\".
Όμως στη δική σου περίπτωση,για να συζητήσουμε για το θέμα μας,μάλλον θα είναι καλό να αποφεύγεις αρχικά το γυμναστήριο,τη θερμιδομέτρηση,συζητήσεις για θερμίδες και δίαιτες,για ζυγαριές και μπούτια και κώλους και μπράτσα,γιατί ο αρχικός σου στόχος μάλλον χρήσιμο θα είναι να πάει προς την αποφυγή των λεγόμενων triggers,οτιδήποτε δλδ σε οδηγεί στο εμμονικό σου παρελθόν.Αργότερα θα μπορείς να τα κάνεις αυτά,δε θα σε φοβίζουν.Πίστεψέ με,έχω βρεθεί εκεί,είμαι καλά τώρα.Κι εσύ θα είσαι μια χαρά,όμως τώρα πρέπει να κάνεις δουλίτσα γι αυτό,να επενδύσεις πάνω σε κάτι άλλο,να πάρεις έναν παράδρομο,να πας απ\'αλλού,καταλαβαίνεις;
#Μη με δείρεις,είσαι και bad ass.λολ.Να είσαι,αλλά να το χρησιμοποιήσεις σωστά το τσαμπουκαλίκι σου.Γιατί και έξυπνη είσαι και διασκεδαστική και έχεις και ταλέντο(τι ωραία τα σκίτσα σου!!!)και θα τη βρεις την άκρη σου.;)
χιχιχιιχ σαρεσουνε??!!!!αχ σευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!
χαχαχα μονο για να αμυνθω χτυπαω!λολ
εχεις δικιο βρε συ.....μεγαλο...ισως να περναω δυσκολα επειδη περιμενω να αδιαθετισω.........παντως το παλεψα αυτες τις μερες μονο την τριτη εφαγα πααααρα πολυ......αλλα τις υπολοιπες απο δευτ μεχρι σμρ εχω παει αρκετα καλα προσπαθισα να ισοβαθμισω κ παρ ολο που δν πεινουσα προσπαθουσα με το ζορι το βραδυ να φαω μια σαλατα για να μν με πιασει το \'\'συνδρομο του καναπε μπροστα στην τηλεοραση\'\' κ αρχισω να τσιμπαω κτ που θα με κανει να νιωθω ασχημα την επομενη!ελπιζω να το ξεπερασω!!!!!!εσυ ποσα χρονια το ειχες?
καλα ρε παιδια τοσο φανερο ειναι οτι η me ειναι bad ass ποσο χαιβανι να ειμαι που το καταλαβα αφου μιλησα μαζι τησ!!!!!χααχχαχααχχαQuote:
Originally posted by RainAndWind
#Μη με δείρεις,είσαι και bad ass.λολ.
Εγώ mvm δεν ήμουν ποτέ βουλιμική(ούτε με τον purging τύπο ούτε με τον καθαρό),δηλαδή δεν έκανα εμετούς,έπασχα από καταφυγή στο φαγητό για συναισθηματικούς λόγους.Πέρναγα άλλα συναισθήματα για πείνα,έκρυβα το θυμό μου τρώγοντας,κατέφευγα σε τροφές που θεωρούσα \"παρηγορητικές\",τέτοια.
ε κατι τετοιο ειναι διατροφικη διαταραχη!!!!!
pad ελα ντε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ε ναι,τι σου είπα,δε σου είπα πως έχω περάσει από κει που είσαι;Η δδ αυτή,η συναισθηματική σίτιση,ανήκει μάλλον στις ednos,δε συναντάει δηλαδή όλα τα κριτήρια για να μπει σε κάποια από τις κύριες διατροφικές διαταραχές.Πιστεύω εξάλλου πως η ποικιλομορφία των διατροφικών διαταραχών παρουσιάζει αυξητική πορεία στο πέρασμα του χρόνου και πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλες στη διαγνωστική βίβλο.;)
Δες για παράδειγμα την orthorexia nervosa.
υπαρχουν ηηηηδη παρα πολλες ποσες ακομα να βγουνε!εμενα πιο περιεργες μ φαινονται αυτες του elton john και η διαταραχη pica!
Τι παρουσιάζει ο Elton John;
Μία μορφή pica είναι και η δική μου(κι απ\'αυτό έχω,λολ),καθώς μου αρέσει να τρώω πάγο.Αν βρισκόμουν στην Ανταρκτική,θα την είχα αφήσει μισή,τύφλα νά΄χει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.:D
Βασικά,όλα όμως έχουν σχέση με τη συχνότητα που σε ταλαιπωρούν τα συμπτώματα.Πχ εγώ δε θέλω να φάω πάγο κάθε τόσο.Μπορεί να φάω μία φορά στους τρεις μήνες.Αυτό δε συνιστά πρόβλημα και δεν επιφέρει επιβάρυνση στις σχέσεις μου,στην καθημερινότητά μου.
Και να σου πω την αλήθεια,έχω περάσει πολύ βαρύτερα και τα έχω ξεπεράσει για να κάτσω να ψάξω γιατί μου αρέσει ο πάγος.Έτσι γουστάρω και μου αρέσει,λολ,δε θα κάτσω τώρα να αφήσω να ψάχνομαι για ψύλλου πήδημα.Ό,τι μας χαλάει τη μέρα είναι που ψάχνουμε,όχι ό,τι μας χαλάει το εξάμηνο,λολ.
ενταξει μωρε καλο ειναι ο παγος΅!!!!δροσερο νερακι!αμα ηθελες να τρως σκατα εκει ας το εψαχνες !λολολολολολ
ο ελτον τζον εχει μια μορφη βουλιμιας που μασαει απλα μπουκια -μπουκια το φαι του και μετα το φτυνει....δν το καταπινει καν. μασαει-φτυνει, μασαει-φτυνει..............
Α,ναι,τη γνωρίζω.Φοβούμενοι την πρόσληψη θερμίδων και των κιλών περνάνε σε μία αναμάσηση της τροφής,σαν τα μηρυκαστικά,δίχως ωστόσο την κατάποση.Πω,βάσανα.
Ωραίος ο πάγος.Μου αρέσει και το χιόνι ακόμη,λολ.Όχι,δε με προβληματίζει καθόλου αυτό,είμαι απενοχοποιημένη στις εναλλακτικές ηδονές μου,χαχααα
διαβασα πως αυτο εχει επιστημονικη βαρυτητα δν ειναι μονο αρεσκεια.....Αιτία? Η έλλειψη σιδήρου, προκαλεί έλκη στο στόμα τα οποία ανακουφίζονται με την λήψη πάγου, η οποία προκαλεί μειωμένη απορόφηση των διαφόρων στοιχείων από το έντερο.
Η λήψη σιδήρου βοηθά. Δυστυχώς όμως, λόγω του φύλου μας χάνουμε αρκετό αίμα κάθε μήνα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ το σίδηρο μας να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.
Ετσι, όποτε βλέπεις παγάκι, αισθάνεσαι ότι πρέπει να το φάς.
Τελικά αυτό το thread του Xenical έγινε thread για γενική συζήτηση πάνω σε διατροφικές διαταραχές.Δεν είν\'κακό,η πληροφόρηση ποτέ δε βλάπτει.
Λοιπόν,εγώ ήμουν από παιδί αναιμική,με έλλειψη διάφορων βιταμινών,λόγω ελλειμματικής διατροφής(δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει πώς μεγάλωσα).Τέσπα,στο σπίτι κάποιες μέρες δεν υπήρχε φαί,άλλες φορές υπήρχε αλλά είχε μέσα ζουζούνια,άλλες λίγη μούχλα,άλλες ήταν νερομπουλέξ,γενικά,ό,τι νά\'ναι.Λογικό ήταν να μου έλειπαν διάφορα,συν ότι λόγω των-επιεικώς-άθλιων συνθηκών υγιεινής(σουλάτσαραν στο σπίτι από ποντίκια και κατσαρίδες,έως ό,τι φανταστείς),περνάγαμε συχνά οξείες γαστρεντερίτιδες.
Επιθυμούσα κιμωλία,ασβέστη,που έμαθα αργότερα πως σήμαινε έλλειψη ασβεστίου.Η επιθυμία για πάγο(ειδικά θρυμματισμένο,γιάμι,λολ)ήρ� �ε αργότερα πολύ.Όσο για έλκη στο στόμα,όχι,δεν έχω.Για το σίδηρο,έχεις απόλυτο δίκιο.Δύσκολο να το φτιάξω,το παλεύω πάντως.Το κόλπο για την απορρόφησή του είναι η ταυτόχρονη πρόσληψη βιταμίνης C.
πω πω τελικα ο οργανισμος μας ειναι πολυυυυυυυυ πολυπλοκος.......δεν υπαρχουν στανταρ πραγματα για να ακολουθησεις.....ειναι πολυ δυσκολο...............θα διαβασω αυτο που λες...............
προσπαθω να σ στειλω u2u και μ βγαζει ενα σφαλμα \'\'Το u2u το οποίο προσπαθείτε να σώσετε, είναι αδειανό \'\'
δεν μπορω να βρω τπτ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά πρέπει να βάλεις τίτλο στο u2u, αλλιώς βγάζει ότι είναι άδειο!