+1 rem!
Υπαρχουν και αλλα ομορφα μερη στον κοσμο , δεν πρεπει να υποτιμαμε την ευρωπη μονο και μονο επειδη ζουμε στην ευρωπη επειδη στην ουσια δεν ζουμε στην Ευρωπη. Αυτο το λεω για να το ακουσω και εγω επειδη συχνα πυκνα και εγω κανω σκεψεις για μακρυνα μερη και ξεχναω τι εχουμε κοντα μας και οτι ζουμε στην ευρωπαικη ηπειρο που οσο να ειναι ειναι ενα απο τα πιο περιζητητα κεντρα του πλανητη εδω και καμποσους αιωνες.
Ενα ιδανικο μερος ομως που τα εχει ολα , και κλιμα γιατι οπως ειπε η Αντα εχει ενα θεμα με το κλιμα , ειναι δυτικη'ανατολικη ακτη ΗΠΑ. Μια Νεα Υορκη που εχει 4 εποχες κανονικα , ενα Σαν Φρανσισκο που ειναι παραδεισος στον ειρηνικο ωκεανο κτλ. Το αρνητικο με αυτα ομως ειναι οτι οχι μονο ειναι δυσκολο να μπεις εκει για δουλεια μονιμα, αλλα και να επιζησεις μιας και τετοια αστικα κεντρα θεωρουνται απο τα πιο ακριβα του κοσμου για ζωη.
Η Αυστραλια παντως φαινεται καλη λυση οπως και να εχει, τουλαχιστον με τα οσα εχουν ειπωθει εδω και απο τα οσα εχουμε ακουσει, αλλα μπορει να μην ειναι η μονη λυση.
Εγω πχ θα εμενα ανετα στην Αγγλια που ολα ειναι οργανωμενα και συνοδευονται απο καταπρασινα μαγευτικα τοπια που βλεπεις μονο σε ταινειες, αρκει να ειχα μαζι μου ενα μηχανημα που να ελεγχει τον καιρο, το κλιμα, την υγρασια κτλ Αλλον ομως αυτα δεν τον πειραζουν και τοσο.
Νορβηγεια μετα (Νορβηγεια , οχι Σουηδια) , μεγαλες ελευθερειες, το υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο του πλανητη, μια πολυ ομορφη και χαλαρωτικη ηρεμια για ζωη ,πολλες δουλειες, αλλα απιστευτο κρυο. Θυμαμαι συνεχεια νορβηγους να μου λενε για εκεινα τα μειον 30 που φτανανε καποιες φορες.
Καθε χωρα εχει τα υπερ και τα κατα της.
Κοιτα λιγο εδω,
http://top10hell.com/10-best-countries-to-live-in-2010/
ειναι οι τοπ 10 χωρες που ψηφιστηκαν για ζωη με βαση πολλους δεικτες. Ακομα δε μπορω να πιστεψω οτι βγηκε η Γαλλια πρωτη αλλα τελος παντων.
Το ματι μου επεσε κατευθειαν στην Νεα Ζηλανδια.Mιλανε Αγγλικα, πανεμορφα τοπια, ασφαλεια, και μεσα σε ολα αυτα εκει γυριστηκε ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιων με το Σαιρ κτλ ;)
Θυμαμαι κοιταζα τις προαλες και ενα αλλο λινκ που εδειχνε απο ολες τις χωρες του κοσμου , διαγραμματα με βαση την ελευθερια,το συστημα εκπαιδευσης,υγειας,ασφαλει ας,ανεργιας και βιωτικου επιπεδου και μπορουσες να συγκρινεις χωρες ετσι. Πανω κατω τα κλασικα, νορβηγεια,αυστραλια πρωτες, αγγλια 26η θεση, ελλαδα 24η και αλλα διαφορα τετοια.
Ειναι ωραιο να κανεις ερευνες τετοιες! Οχι ωραιο απλα, αλλα και χρησιμο. Μολις βρω το λινκ εκεινο θα το βαλω.