Ξερετε ατομα που ζουν στην Αυστραλια?.. ρωτηστε τουσ αν ζουν καλα εκει αν μπορειτε :) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    :)
    ......
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Αυστραλία ε? Ακούγεται φοβερό αλλά είναι μεγάλο βήμα όντως. Η melbourne επανειλημμένα είχε βγει η πρώτη πόλη για διαβίωση και το sydney στο top-10. Βέβαια αυτό που είπα στο θρεντ του OCD-project είναι για κάθε άνθρωπο ατομικά. Αν το θέμα σου είναι η "σχέση" μην ελπίζεις να βελτιωθεί αν πας κάπου αλλού (ίσα ίσα που μπορεί και να χειροτερέψει). Αν δύο άτομα ταιριάζουν ταιριάζουν ανεξάρτητα αν πάνε στην αυστραλία η στην gambia. Στην gambia ίσως είναι και καλύτερα γιατί στα δύσκολα φαίνεται αν δύο άτομα ταιριάζουν :P . Αν το λες για σένα, για να κάνεις μια νέα αρχή για σένα και ο άνδρας σου συμφωνεί απόλυτα σε αυτό και δέχεται να σε ακολουθήσει γιατί θέλει να το περάσετε όλο αυτό μαζί τότε go for it. Αν το κάνεις για να "φύγεις μακριά" από προβλήματα της σχέσης ξέχνα το. Τα προβλήματα θα σε ακολουθήσουν και αν υπάρχουν τότε καλύτερα να επικεντρωθείς σε αυτά ανεξάρτητα από το που θα είστε. Just my 2 cents.

Γιατί δεν σκέφτεσαι για Ευρώπη? Βόρεια Ιταλία, νότιος Γαλλία, Ελβετία μου φαίνονται σαν πολύ καλές λύσεις. Παρεπιμπτόντως, η ζυρίχη έχει βγει και αυτή πρώτη. Βέβαια σε όλες αυτές μάλλον πρέπει να ξέρεις και την γλώσσα γιατί είναι πιθανό να αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις παρα-λεκτική συμπεριφορά για να επικοινωνήσεις (π.χ. κραυγές, νοήματα, σήκωμα- χεριών-ποδιών-το τελευταίο είναι universal αλλά καλύτερα να μην το δοκιμάσεις). Επίσης αν και η Ελβετικές πόλεις βγαίνουν πάντα πρώτες σε ποιότητα ζωής, σαν "ζωή" (που λέμε λαικά) ίσως και να κόψεις 1-2-3 φλεβίτσες λολ. Μετά υπάρχουν και οι σκανδιναβικές που είναι πολύ στα "χαι" τους σε ανάπτυξη και ποιότητα ζωής όπως η Δανία και η Σουηδία. Εκεί όμως πρέπει να πάρεις χωντρό παλτό. Στην Αγγλία που σπούδασα επίσης όλα είναι πολύ οργανωμένα και υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες (αν και η κρίση της χτύπησε άσχημα η αλήθεια είναι) αλλά πρέπει να είσαι έτοιμη να παλέψεις με λοκάλια-χουλιγκαν (γνωστοί και ως "chavs") που ψάχνονται για καυγάδες χωρίς λόγο, μεθυσμένους wanna-be βιαστές που είναι αδύνατο να περπατήσουν σε ευθεία γραμμή πάνω από μισό δευτερόλεπτο-πόσο μάλλον να βρουν τον στόχο για να βιάσουν- και ξεβράκωτες αγγλίδες χωρίς παπούτσια με τα στήθια έξω που για κάποιο λόγο θέλουν να σε γδάρουν όπως οι μαινάδες τον διόνυσο, όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μόνιμης γκριζάδας πάνω από μονότονα industrial τοπία. Εντάξει φοιτητής το λάτρεψα. :P

Μετά υπάρχει και οι United States of God-bless America Jesus loves America Heall Yeah!! Εκεί είναι το όνειρο μου να πάω για διδακτορικό η μετα-διδακτορικό γιατί κακά τα ψέματα εκεί είναι όλη η επιστήμη. Αλλά εκεί μιλάμε για άλλα κόλπα λολ (μάλλον με την καλύτερη και χειρότερη έννοια ταυτόχρονα) :P.

Senior Member
    Eι! Λιγα λογια για τους τσαβηδες "Πετραν 2:η επιστροφη"!!! Αυτοι οι κλοουν του δρομου με τις καλτσες εξω απο την φορμα παντα φτιαχνουν την μερα του οποιουδηποτε! Οκ , και την φατσα επισης του οποιουδηποτε αμα παει γυρευοντας αλλα τελος παντων.! To καλυτερο μετρο αμυνας ειναι να ντυνεσαι σαν αυτους , δηλαδη απλα να φορας μια μαυρη φορμα και να περπατας με αερα σαν να σου ανηκει ο κοσμος. Τοτε κανουν ακρη επειδη σε νομιζουν για δικο τους.

Παντως με αυτα και με αυτα θελω και εγω να παω Αυστραλια τωρα και να παιζω μποξ με καγκουρω. sweet!

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Αν πήγαινα, θα ήθελα να ζήσω με τους αβορίγινες, και όχι με τους μαλάκες τους λευκούς. Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ τις σπηλιές όπου οι αβορίγινες έχουν τοιχογραφήσει όλη την ιστορία τους. Το παιδί σας θα μεγάλωνε γνωρίζοντας έναν πολιτισμό που μέσα του υπάρχει πολύ σοφία και ένωση με τη φύση σε ένα επίπεδο που δεν υπάρχει σε πολιτισμούς σαν τους δικούς μας, τους σύγχρονους και αιματοβαμμένους και βασισμένους στην καταπίεση. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι αυτούς. Από την άλλη δεν ξέρω να σου δώσω άλλες πληροφορίες περισσότερο από τα πλέον γνωστά, ότι είναι μία πολυπολιτισμική ήπειρος, με τεράστιες εκτάσεις γης αλλά και τεράστιες παραλίες, όμορφη, με χλωρίδα και πανίδα που περιλαμβάνει σπάνια και εξωτικά είδη, με μεγάλη καταπίεση όμως για επικράτηση των λευκών σε διάφορους τομείς και εκμετάλλευση των αυτόχθονων φυλών εδώ και γενιές.

(

Lolol, ναι θα γυρνάει ο άντρας της ο executive με το κουστούμι από την εταιρεία στην σπηλιά "γυναίκα έπιασες κανά ζώο να φάμε"?

-"Όχι αντρούλι μου εδώ έκανα το 45στό tatoo στο γιο μας τον επόμενο μήνα θα τον πάω στον σαμάνο για να καλέσει τα πνεύματα και να τον βαφτίσουμε- "ο άτακτος θάμνος" σκέφτομαι είναι ωραίο ονοματάκι"

- "Ωραία όλα αυτά αλλά τι θα φάμε ρε γυναίκα?"

- "Εεε μην με πρίζεις! Πάρε το μπουμερανγκ και σκότωσε κανα καγκουρο να ψήσουμε στην σούβλα"...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Εμενα παντως και μονο η ιδεα οτι στα χωραφια αντι για γιδια και κατσικια θα βλεπω καγκουρω ειναι ενα + απο μονο του!!
    κ τα κοάλα είναι τέλεια!
    θυμάμαι επίσης ένα τεράστιο πάρκο που πηγαίναμε κ λάτρευα να ταϊζω τους μαύρους κύκνους με το κόκκινο ράμφος!
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by Adzik View Post
    Ax αρκτε μου..τοτε τι κανεισ εδω???....παμε μαζι χεχεχεχ
    λέω μήπως πάρω καμιά σύνταξη από το δημόσιο κ αν υπάρχει μέχρι τότε το εφ' άπαξ , να μπορέσω να πάω.
    αλλά σε βλέπω πιο σύντομα εσένα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Αυστραλία ε? Ακούγεται φοβερό αλλά είναι μεγάλο βήμα όντως. Η melbourne επανειλημμένα είχε βγει η πρώτη πόλη για διαβίωση και το sydney στο top-10. Βέβαια αυτό που είπα στο θρεντ του OCD-project είναι για κάθε άνθρωπο ατομικά. Αν το θέμα σου είναι η "σχέση" μην ελπίζεις να βελτιωθεί αν πας κάπου αλλού (ίσα ίσα που μπορεί και να χειροτερέψει). Αν δύο άτομα ταιριάζουν ταιριάζουν ανεξάρτητα αν πάνε στην αυστραλία η στην gambia. Στην gambia ίσως είναι και καλύτερα γιατί στα δύσκολα φαίνεται αν δύο άτομα ταιριάζουν :P . Αν το λες για σένα, για να κάνεις μια νέα αρχή για σένα και ο άνδρας σου συμφωνεί απόλυτα σε αυτό και δέχεται να σε ακολουθήσει γιατί θέλει να το περάσετε όλο αυτό μαζί τότε go for it. Αν το κάνεις για να "φύγεις μακριά" από προβλήματα της σχέσης ξέχνα το. Τα προβλήματα θα σε ακολουθήσουν και αν υπάρχουν τότε καλύτερα να επικεντρωθείς σε αυτά ανεξάρτητα από το που θα είστε. Just my 2 cents.

Γιατί δεν σκέφτεσαι για Ευρώπη? Βόρεια Ιταλία, νότιος Γαλλία, Ελβετία μου φαίνονται σαν πολύ καλές λύσεις. Παρεπιμπτόντως, η ζυρίχη έχει βγει και αυτή πρώτη. Βέβαια σε όλες αυτές μάλλον πρέπει να ξέρεις και την γλώσσα γιατί είναι πιθανό να αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις παρα-λεκτική συμπεριφορά για να επικοινωνήσεις (π.χ. κραυγές, νοήματα, σήκωμα- χεριών-ποδιών-το τελευταίο είναι universal αλλά καλύτερα να μην το δοκιμάσεις). Επίσης αν και η Ελβετικές πόλεις βγαίνουν πάντα πρώτες σε ποιότητα ζωής, σαν "ζωή" (που λέμε λαικά) ίσως και να κόψεις 1-2-3 φλεβίτσες λολ. Μετά υπάρχουν και οι σκανδιναβικές που είναι πολύ στα "χαι" τους σε ανάπτυξη και ποιότητα ζωής όπως η Δανία και η Σουηδία. Εκεί όμως πρέπει να πάρεις χωντρό παλτό. Στην Αγγλία που σπούδασα επίσης όλα είναι πολύ οργανωμένα και υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες (αν και η κρίση της χτύπησε άσχημα η αλήθεια είναι) αλλά πρέπει να είσαι έτοιμη να παλέψεις με λοκάλια-χουλιγκαν (γνωστοί και ως "chavs") που ψάχνονται για καυγάδες χωρίς λόγο, μεθυσμένους wanna-be βιαστές που είναι αδύνατο να περπατήσουν σε ευθεία γραμμή πάνω από μισό δευτερόλεπτο-πόσο μάλλον να βρουν τον στόχο για να βιάσουν- και ξεβράκωτες αγγλίδες χωρίς παπούτσια με τα στήθια έξω που για κάποιο λόγο θέλουν να σε γδάρουν όπως οι μαινάδες τον διόνυσο, όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μόνιμης γκριζάδας πάνω από μονότονα industrial τοπία. Εντάξει φοιτητής το λάτρεψα. :P

Μετά υπάρχει και οι United States of God-bless America Jesus loves America Heall Yeah!! Εκεί είναι το όνειρο μου να πάω για διδακτορικό η μετα-διδακτορικό γιατί κακά τα ψέματα εκεί είναι όλη η επιστήμη. Αλλά εκεί μιλάμε για άλλα κόλπα λολ (μάλλον με την καλύτερη και χειρότερη έννοια ταυτόχρονα) :P.
    θα το καναμε μονο για οικονομικουσ λογουσ...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member
    δεν ξερω κανεναν φιλο που να πηγε, ακουσα ομως προσφατα στην τηλεοραση οτι θα παει η ρικα βαγιαννη με τον αντρα της (η δημοσιογραφα). αν εχεις κανενα κονε, ρωτα την!
    αυτο που ξερω παντως, ειναι οτι τα εισιτηρια για αυστραλια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! δεν προβλεπονται τα "κανεις δεν ξερει οτι ταξιδευετε με 50 ευρω" οποτε τα συχνα ταξιδακια αν σας πιασει νοσταλγια η ακομα και η επιστροφη, θα ειναι κατι πολυ δυσκολο. να το αξιολογησετε σωστα αυτο!
    αν μου δινοταν εμενα μια καλη εναλλακτικη, θα προτιμουσα την λυση της ευρωπης..

Senior Member
    +1 rem!

Υπαρχουν και αλλα ομορφα μερη στον κοσμο , δεν πρεπει να υποτιμαμε την ευρωπη μονο και μονο επειδη ζουμε στην ευρωπη επειδη στην ουσια δεν ζουμε στην Ευρωπη. Αυτο το λεω για να το ακουσω και εγω επειδη συχνα πυκνα και εγω κανω σκεψεις για μακρυνα μερη και ξεχναω τι εχουμε κοντα μας και οτι ζουμε στην ευρωπαικη ηπειρο που οσο να ειναι ειναι ενα απο τα πιο περιζητητα κεντρα του πλανητη εδω και καμποσους αιωνες.

Ενα ιδανικο μερος ομως που τα εχει ολα , και κλιμα γιατι οπως ειπε η Αντα εχει ενα θεμα με το κλιμα , ειναι δυτικη'ανατολικη ακτη ΗΠΑ. Μια Νεα Υορκη που εχει 4 εποχες κανονικα , ενα Σαν Φρανσισκο που ειναι παραδεισος στον ειρηνικο ωκεανο κτλ. Το αρνητικο με αυτα ομως ειναι οτι οχι μονο ειναι δυσκολο να μπεις εκει για δουλεια μονιμα, αλλα και να επιζησεις μιας και τετοια αστικα κεντρα θεωρουνται απο τα πιο ακριβα του κοσμου για ζωη.

Η Αυστραλια παντως φαινεται καλη λυση οπως και να εχει, τουλαχιστον με τα οσα εχουν ειπωθει εδω και απο τα οσα εχουμε ακουσει, αλλα μπορει να μην ειναι η μονη λυση.
    Εγω πχ θα εμενα ανετα στην Αγγλια που ολα ειναι οργανωμενα και συνοδευονται απο καταπρασινα μαγευτικα τοπια που βλεπεις μονο σε ταινειες, αρκει να ειχα μαζι μου ενα μηχανημα που να ελεγχει τον καιρο, το κλιμα, την υγρασια κτλ Αλλον ομως αυτα δεν τον πειραζουν και τοσο.
    Νορβηγεια μετα (Νορβηγεια , οχι Σουηδια) , μεγαλες ελευθερειες, το υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο του πλανητη, μια πολυ ομορφη και χαλαρωτικη ηρεμια για ζωη ,πολλες δουλειες, αλλα απιστευτο κρυο. Θυμαμαι συνεχεια νορβηγους να μου λενε για εκεινα τα μειον 30 που φτανανε καποιες φορες.

Καθε χωρα εχει τα υπερ και τα κατα της.

Κοιτα λιγο εδω,

http://top10hell.com/10-best-countries-to-live-in-2010/

ειναι οι τοπ 10 χωρες που ψηφιστηκαν για ζωη με βαση πολλους δεικτες. Ακομα δε μπορω να πιστεψω οτι βγηκε η Γαλλια πρωτη αλλα τελος παντων.
    Το ματι μου επεσε κατευθειαν στην Νεα Ζηλανδια.Mιλανε Αγγλικα, πανεμορφα τοπια, ασφαλεια, και μεσα σε ολα αυτα εκει γυριστηκε ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιων με το Σαιρ κτλ ;)

Θυμαμαι κοιταζα τις προαλες και ενα αλλο λινκ που εδειχνε απο ολες τις χωρες του κοσμου , διαγραμματα με βαση την ελευθερια,το συστημα εκπαιδευσης,υγειας,ασφαλει ας,ανεργιας και βιωτικου επιπεδου και μπορουσες να συγκρινεις χωρες ετσι. Πανω κατω τα κλασικα, νορβηγεια,αυστραλια πρωτες, αγγλια 26η θεση, ελλαδα 24η και αλλα διαφορα τετοια.
    Ειναι ωραιο να κανεις ερευνες τετοιες! Οχι ωραιο απλα, αλλα και χρησιμο. Μολις βρω το λινκ εκεινο θα το βαλω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    κ τα κοάλα είναι τέλεια!
    θυμάμαι επίσης ένα τεράστιο πάρκο που πηγαίναμε κ λάτρευα να ταϊζω τους μαύρους κύκνους με το κόκκινο ράμφος!
    Παντα το ειχα απορια!
    Εμεις εδω στα σχολεια πηγαιναμε με σχολικες τσαντες στο νηπιαγωγειο που ειχαν πχ σχημα απο ζωακια οπως κοαλα στην πλατη.

Εκει εχουν αληθινα κοαλα να τους κουβαλανε τα βιβλια!!

Senior Member
    Παντα το ειχα απορια!
    Εμεις εδω στα σχολεια πηγαιναμε με σχολικες τσαντες στο νηπιαγωγειο που ειχαν πχ σχημα απο ζωακια οπως κοαλα στην πλατη.

Εκει εχουν αληθινα κοαλα να τους κουβαλανε τα βιβλια!!
    μπου!!! :p

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν ξερω κανεναν φιλο που να πηγε, ακουσα ομως προσφατα στην τηλεοραση οτι θα παει η ρικα βαγιαννη με τον αντρα της (η δημοσιογραφα). αν εχεις κανενα κονε, ρωτα την!
    αυτο που ξερω παντως, ειναι οτι τα εισιτηρια για αυστραλια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! δεν προβλεπονται τα "κανεις δεν ξερει οτι ταξιδευετε με 50 ευρω" οποτε τα συχνα ταξιδακια αν σας πιασει νοσταλγια η ακομα και η επιστροφη, θα ειναι κατι πολυ δυσκολο. να το αξιολογησετε σωστα αυτο!
    αν μου δινοταν εμενα μια καλη εναλλακτικη, θα προτιμουσα την λυση της ευρωπης..
    κι εμεισ θα το θελαμε.. αλλα η ευρωπη εχει και αυτη τα οιονομικα τησ χαλια...και καθε μηνα και χειροτερα.. οσο για τισ χωρεσ που ειναι σουπερ.. η την γλωσσα δεν ξερουμε.. η δεν εχει καλο κλημα..και δεν μασ κανει...χεχεχεχε

αλλα εγω το βλεπω προσ διαζυγιο μερια και οχι προσ Αυστραλια....

οτι ειναι να γινει ασ γινει.. ολα για καποιον λογο γινονται..

Senior Member
    +1 rem!

Υπαρχουν και αλλα ομορφα μερη στον κοσμο , δεν πρεπει να υποτιμαμε την ευρωπη μονο και μονο επειδη ζουμε στην ευρωπη επειδη στην ουσια δεν ζουμε στην Ευρωπη. Αυτο το λεω για να το ακουσω και εγω επειδη συχνα πυκνα και εγω κανω σκεψεις για μακρυνα μερη και ξεχναω τι εχουμε κοντα μας και οτι ζουμε στην ευρωπαικη ηπειρο που οσο να ειναι ειναι ενα απο τα πιο περιζητητα κεντρα του πλανητη εδω και καμποσους αιωνες.

Ενα ιδανικο μερος ομως που τα εχει ολα , και κλιμα γιατι οπως ειπε η Αντα εχει ενα θεμα με το κλιμα , ειναι δυτικη'ανατολικη ακτη ΗΠΑ. Μια Νεα Υορκη που εχει 4 εποχες κανονικα , ενα Σαν Φρανσισκο που ειναι παραδεισος στον ειρηνικο ωκεανο κτλ. Το αρνητικο με αυτα ομως ειναι οτι οχι μονο ειναι δυσκολο να μπεις εκει για δουλεια μονιμα, αλλα και να επιζησεις μιας και τετοια αστικα κεντρα θεωρουνται απο τα πιο ακριβα του κοσμου για ζωη.

Η Αυστραλια παντως φαινεται καλη λυση οπως και να εχει, τουλαχιστον με τα οσα εχουν ειπωθει εδω και απο τα οσα εχουμε ακουσει, αλλα μπορει να μην ειναι η μονη λυση.
    Εγω πχ θα εμενα ανετα στην Αγγλια που ολα ειναι οργανωμενα και συνοδευονται απο καταπρασινα μαγευτικα τοπια που βλεπεις μονο σε ταινειες, αρκει να ειχα μαζι μου ενα μηχανημα που να ελεγχει τον καιρο, το κλιμα, την υγρασια κτλ Αλλον ομως αυτα δεν τον πειραζουν και τοσο.
    Νορβηγεια μετα (Νορβηγεια , οχι Σουηδια) , μεγαλες ελευθερειες, το υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο του πλανητη, μια πολυ ομορφη και χαλαρωτικη ηρεμια για ζωη ,πολλες δουλειες, αλλα απιστευτο κρυο. Θυμαμαι συνεχεια νορβηγους να μου λενε για εκεινα τα μειον 30 που φτανανε καποιες φορες.

Κοιτα λιγο εδω,

ειναι οι τοπ 10 χωρες που ψηφιστηκαν για ζωη με βαση πολλους δεικτες. Ακομα δε μπορω να πιστεψω οτι βγηκε η Γαλλια πρωτη αλλα τελος παντων.
    Το ματι μου επεσε κατευθειαν στην Νεα Ζηλανδια.Mιλανε Αγγλικα, πανεμορφα τοπια, ασφαλεια, και μεσα σε ολα αυτα εκει γυριστηκε ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιων με το Σαιρ κτλ ;)

Θυμαμαι κοιταζα τις προαλες και ενα αλλο λινκ που εδειχνε απο ολες τις χωρες του κοσμου , διαγραμματα με βαση την ελευθερια,το συστημα εκπαιδευσης,υγειας,ασφαλει ας,ανεργιας και βιωτικου επιπεδου και μπορουσες να συγκρινεις χωρες ετσι. Πανω κατω τα κλασικα, νορβηγεια,αυστραλια πρωτες, αγγλια 26η θεση, ελλαδα 24η και αλλα διαφορα τετοια.
    Ειναι ωραιο να κανεις ερευνες τετοιες! Οχι ωραιο απλα, αλλα και χρησιμο. Μολις βρω το λινκ εκεινο θα το βαλω.
    οντως κι εμεισ πολυ ευχαριστα θα πηγαιναμε Αγγλια αφου εκεινοσ εχει ζησει εκει 15 χρονια..αλλα απο τον πρωτο μηνα θα χαλασει η υγεια μου..και τι θα κανουμε τοτε??>.....υγεια πανω απ ολα...

Senior Member
    +1 rem!

Κοιτα λιγο εδω,

Η νεα ζηλανδια δεν ειναι ακριβωσ διπλα απο την Αυστραλια??/.....ευχαριστω πολυ για το λινκ.. τωρα το οτι η Γαλλια βγηκε πρωτη ε.. με βαζει σε σκεψεισ γιατι θυμαμαι κατι ρεπορταζ φετοσ για χιλιαδεσ ατομα να τρωνε απο σκουπιδια και να ειναι αστεγοι....

Senior Member
    Επειδή διάβασα πιο πάνω να σου προτείνουν χώρες της Νότιας Ευρώπης ως εναλλακτική ήθελα να σε ρωτήσω ποιο ακριβώς κλίμα θέλεις να αποφυγεις; Τα μεγάλα κρύα ή για παράδειγμα και την υγρασία;έχω ζήσει στην βόρεια Ιταλια την οποία προτίμησα αντί για την αγγλία γιατί μισω τον μουντο καιρό που με επηρεάζει ψυχολογικα αρνητικά.τελικά κατέληξα σε μια πόλη που έβρεχε τις μισές μέρες της εβδομάδας και είχε απίστευτη υγρασία.και το κρύο περισσότερο θύμιζε βόρεια Ευρώπη παρά Ελλάδα.επίσης, ζυρίχη ναι μεν τέλεια αλλα και εκεί την ψυχρουλα της την εχει.αν δεν μπορεις να ζήσεις σε κλίμα πιο ψυχρό απο της Ελλάδας τότε ακόμη και οι μεσογειακές χώρες δεν ξέρω αν σου κάνουν.για την Κύπρο έχω ακούσει και εγω ότι δύσκολα γνωρίζεις κόσμο και κανεις φιλίες αλλα ότι υπάρχουν δουλειές.κανει παρα πολυ ζεστη πάντως σε σημείο που θυμάμαι ότι πήγαινα εκει καλοκαίρι και μόλις άνοιγε η πόρτα του αεροπλάνου ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αναπνευσω.χειμώνα πάντως μάλλον θα είναι καλα. τώρα για Αυστραλία δεν έχω ιδέα αλλα ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο για τις άλλες εναλλακτικές.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast