Πολλά Σωματικά συμπτώματα
Καταρχάς γεία σε όλους σας. Όπως καταλάβατε και απο τον τίτλο τον τελευταίο καιρό τυρανιέμαι και εγώ απο "κρίσεις" που με χτυπούν σωματικά. Τα συμπτώματα είναι μεγάλες ταχυκαρδίες και αρρυθμίες ( φτάνω τη ΜΚΣ με ελάχιστη κόπωση όταν με πιάσει), ανεβάζω επίσης πολύ πίεση. Την πρώτη φορά είχα πάει με 180 παλμούς πριν απο 1,5 χρόνο και μόνο με ενδοφλέβιες επιτεύχθηκε ανάταξη. (έκτοτε έχω πάει στα επείγοντα καμιά 30αρια φορές σε ένα χρόνο με ρεκόρ 17/11 στους 160 παλμούς) γενικά με πιάνει πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο ένα ανεξήγητο άγχος που χτυπάει στην καρδία ή το στομάχι (αυτό το κλασικό σφίξιμο, νομίζεις οτι δεν έχεις αέρα και δεν μπορεις να αναπνεύσεις αλλα το οξύμετρο δείχνει 100% οξυγονο και οι παλμοί έχουν πιάσει κόφτες..), επίσης έχω καούρες και διάρροιες οι οποίες μάλλον οφείλονται στο γεγονός οτι δεν έτρωγα καλά τελευταία ( όχι οτι δεν χρειάζομαι service γενικότερα βέβαια...). Ναι ok όλα αυτά είναι συμπτώματα αγχώδους διαταραχής αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής. Τώρα που κάθομαι στο laptop γιατί νοιώθω τέλεια ας πούμε παρ όλο που το έχω στο μυαλό μου; γιατί με πιάνει όποτε γουστάρει ειδικά μετά απο το φαγητό; και επίσης γιατί υποτροπιάζω κατευθείαν με τη σωματική κόπωση;.. Κάνω ταχυκαρδίες με το παραμικρό ειδικά όταν ανεβαίνω ανηφόρα (εννοείται όχι τρέχοντας). Το κερασάκι στην τούρτα ήταν πρίν λίγες μέρες που έκανα sex, μέσα σε 5 λεπτά ανέβασα σχεδόν 200 παλμούς και ειλικρινά ένοιωθα οτι η καρδιά σπάει στο στήθος μου, ένοιθα τους παλμούς σε όλο μου το κορμί λές και μόλις είχα κάνει ελεύθερη πτώση απο ουρανοξύστη, δεν μπορούσα να ηρεμήσω ούτε και μετά που ξάπλωσα στο κρεβάτι. Και επειδή τώρα θα μου πείτε να πάω σε καρδιολόγο κτλ σας λέω απο τώρα οτι έχω κάνει υπέρηχο καρδιάς και επινεφριδίων, έχω βάλει holter, έχω κάνει τις βασικές αιματολογικές συμπεριλαμβανομένου και του θυροειδη και επειδή δεν με ηρέμησε ούτε αυτό πήγα και μια βόλτα στο ωνάσειο για ηλεκτροφυσιολογική μελέτη η οποία δεν έδειξε ούτε ανατομική ούτε ηλεκτρικη βλάβη, απλά φλεβοκομβική ταχυκαρδία οφειλόμενη στο άγχος και το φόβο γενικότερα. Τελικά μου έχουν δώσει ένα β' αναστολέα να παίρνω γιατί το συμπαθητικό μου υπερισχύει του παρασυμπαθητικού μου και καλά. αλλά και πάλι ενώ έχω βελτιωθεί δεν μπορώ να πώ οτι είμαι καλά εφόσον και πάλι με πιάνει καθημερινα όλο αυτό το σκηνικό. Το ερώτημά μου τώρα είναι το εξής: μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω το όλο θέμα ορμονολογικά; και αν ναι που θα πρέπει να απευθυνθώ; (σίγουρα όχι σε καρδιολόγους πλεον), επίσης εάν είναι πσυχολογικό όλο αυτό, μήπως και πάλι το πρόβλημά μου έιναι οτι μου λέιπει κάποια εγκεφαλική ορμόνη και μου προκαλέι όλο αυτό; Γενικά ψυχολογικά δεν είμαι και στην καλύτερη φάση αλλα για όλο αυτό φταίει ο φόβος της επερχόμενης κρίσης πιστεύω μιάς και στους άλλους τομείς της ζωής μου τα πηγαίνω αρκετά καλά θα έλεγα... Και αυτό το λέω γιατί είμαι φοιτητής, με την οικογένειά μου τα πηγαίνω καλά, λεφτά έχω.... τώρα να έχω συνέχεια κρίσεις πανικού επειδή δεν έχω το KTM Duke ή τον projectora που θέλω να αγοράσω το θεωρώ απλά γελοίο. Να σημειώσω ακόμη οτι δέν πίνω καφέδες και διεγερτικά γενικότερα -της σοκολάτας, έχω κόψει εδώ και μήνες το κάπνισμα (μού είπε και μια καρδιολόγος όταν έκανε υπέρηχο κοιτώντας τον πνεύμονα οτι έχω μαζέψει πολύ νικοτίνη και μου έκανε την καρδια περιβόλι) Συγγνώμη για το μεγάλο post απλά τυρρανιέμαι εδώ και πολύ καιρό και ειλικρινά θα ήθελα επιτέλους να βρώ μια σωστή λύση στο πρόβλημά μου πριν πάθω καμιά μαρμαρυγή εκέι που ανεβαίνω σκαλιά ή ακόμα χειρότερα επάνω στο sex και τρέχουμε!!!!