βαρέθηκα να προσπαθώ για φίλους
μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
μετά τις "φίλες" που με παράτησαν επειδή έκανα σχέση (έχω ανοίξει θέμα στο οικογένεια-σχέσεις-σεξουαλικότητα), προσπάθησα να ενταχθώ ξανά στην παρέα που είχα στο λύκειο και η οποία με είχε εξορίσει για δύο λόγους. ο πρώτος ήταν ότι με ήθελε ένα από τα παιδιά και τον απέρριψα και από τότε αποφάσισε να με μισεί για πάντα, παρόλο που μια χαρά πάει η ζωή του και παρόλο που του έχω ζητήσει 1500 φορές συγνώμη αν τον πλήγωσα. ο δεύτερος ήταν ότι ο κολλητός μου και βασικό μέλος αυτής της παρέας, ένα μήνα πριν τις πανελλαδικές μου, μου είπε να μην τον ξαναενοχλήσω ποτέ, εξαιτίας μιας τρελής γκόμενας που είχε η οποία πίστευε ότι εγώ, που τον είχα σαν αδερφό μου και που περνούσαμε τόσο χρόνο ο ένας πλάι στον άλλο χωρίς να υπάρχει ούτε η υπόνοια ερωτικής έλξης, ήθελα να της τον πάρω.
αυτός μου ζήτησε όμως συγνώμη και φέτος που χώρισε με αυτή ξεκινήσαμε να ξαναβγαίνουμε παρέα στην πόλη όπου σπουδάζουμε και οι δύο. στην πόλη από την οποία καταγόμαστε όμως, ο τύπος που απέρριψα και η γκόμενά του άσκησαν βέτο και είπανε στα άλλα παιδιά ότι αν είμαι εγώ στη βόλτα δεν θα έρχονται αυτοί. χωρίς να τους απευθύνω ούτε κουβέντα, χωρίς ούτε καν να πλησιάσω αυτό το παιδί, και ενώ προσπάθησα να είμαι ευγενική και θετική με την κοπέλα. ο "κολλητός" είπε ότι βέτο δεν δέχεται και ότι προτεραιότητα θα έχω εγώ και αν εγώ δεν θέλω να βγω θα έρχονται οι άλλοι. δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό ισχύει στην πραγματικότητα.
σε κάθε περίπτωση εγώ όταν βγαίνω μαζί τους νιώθω περιθωριοποιημένη. χτες μία ηλίθια που την έβαλα εγώ στην παρέα μαζί με έναν από την παρέα με κατηγόρησαν ότι της πήρα την καρφίτσα και αυτή ήθελε να βγάλω το σακάκι μου για να με ψάξει. μόνο και μόνο επειδή την είχα δει πιο πριν και έπειτα δεν τη βρίσκανε. προσβλήθηκα. με ξέρανε τόσα χρόνια, δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα, κι αυτοί να μου φέρονται έτσι... τελικά η καρφίτσα της ήταν πάνω στο τραπέζι, κάτω από ένα χαρτί. όμως η διάθεσή μου είχε χαλάσει ήδη.
το χειρότερο είναι όμως ότι νιώθω ότι ο "κολλητός" μιλάει επιθετικά. και άμα του πω τίποτα αρνείται τα πάντα. μου σπάει τα νεύρα γιατί μόνο εγώ του στέλνω μηνύματα, αυτός όποτε θυμηθεί μου απαντάει, αν θυμηθεί, και δεν παίρνει ποτέ αυτός τηλέφωνο. πως έχει αλλάξει έτσι;;
δεν αντέχω άλλο να ασχολούμαι, να πάνε στα τσακίδια όλοι τους. προφανώς δεν υπήρξε ποτέ φιλία και πάντα εγώ έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να νιώσω μέρος μιας παρέας. ήθελα κάπου να τα πω, σόρρυ για χωροχρόνο που κατανάλωσα. απλώς βαρέθηκα βαρέθηκα βαρέθηκα να μου χαλάνε τη διάθεση αυτές οι σκέψεις, μέρα με τη μέρα να με τρώνε και να ψάχνω που έφταιξα, ενώ δεν έφταιξα κατά κοινή ομολογία σε τίποτα.