Αχ αυτες οι κρισεις πανικου (Νεα στην παρεα)
Καλησπερα στην παρεα..Με λενε Νανσυ,κοντευω να πατησω τα 22 (21 λεω ακομα) και απο το 2007 εχω κι εγω δυστυχως κρισεις πανικου..Ολα ξεκινησαν οταν η μητερα μου επαθε καρκινο του μαστου τον Αυγουστο του 2006 . Απο Σεπτεμβριο θα πηγαινα γ' λυκειου και οι πανελληνιες πλησιαζαν γοργα.Το αγχος και η στεναχωρια τεραστια,κι απο εκει που ημουν ενας ανθρωπος που δεν αγχωνομουν για τιποτα ξαφνικα και η βολτα με αγχωνε.Ετσι αρχισαν οι κρισεις πανικου,για πολυ καιρο ειχα κλειστει στο σπιτι,δεν ηθελα να βγω εξω,παραλιγο να μεινω στην ιδια ταξη απο απουσιες παρολο που ημουν απ τις καλυτερες μαθητριες...Αποφασισα απο μονη μου να παω σε ψυχολογο γιατι δεν ειχα αντιμετωπισει ξανα παρομοια κατασταση και δεν μπορουσα να τη διαχειριστω. Τοτε για να μπορεσω να επανελθω στο σχολειο μου ειχε δωσει η γιατρος seroxat τα οποια πηρα για κανενα μηνα το πολυ και μολις τελειωσαν οι πανελληνιες τα κοψα.Επισης για να μπορεσω να παω να δωσω επαιρνα μισο xanax. Εκανα και ψυχοθεραπειες στο κεντρο ψυχικης υγειας περιστεριου με μια πολυ καλη κοπελιτσα,η οποια με βοηθουσε πολυ αλλα εφευγε για Αγγλια και εγω εμεινα ετσι. Για να μην τα πολυλογω τα χαπια τα εκοψα τις θεραπιες τις σταματησα για ενα διαστημα ημουν ετσι κι ετσι, μετα εκανα μια σχεση και για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα δεν ειχα ουτε πανικους ουτε τιποτα.. Ημουν πραγματικα πολυ καλα.Ομως Παντα στο πισω μερος του μυαλο μου ειχα το οτι φοβομουν μην με πιασει κριση πανικου..Γενικοτερα με αυτες τις κρισεις εχω φοβο απομακρυνσης απο το σπιτι..Δηλαδη σαν να νιωθω ασφαλεια σπιτι μου,με τους γονεις μου κατι που δεν μπορει να μου το προσφερει αλλος..Μερικα συμπτωματα της κρισης ηταν η δυσπνοια(που φοβαμαι μην με πιασει),κρυος ιδρωτας,βαρος στο στηθος,ταχυπαλμια,ταση για εμετο κλπ..Κλασσικα πραγματα δηλαδη..Νιωθω οτι εκεινη τη στιγμη χανω τον ελεγχο,φοβαμαι μην χασω την μνημη μου δηλαδη πραγματα τρελα που οταν περασουν τα δεκα λεπτα του πανικου λεω τι βλακιες σκεφτεσαι...Περισυ το καλοκαιρι αποφασισαμε λοιπον,να παμε μια μερα στο λουτρακι,φυγαμε μεσημερι,νταλα ο ηλιος 40 βαθμοι,με μηχανη!! Οπως ειναι φυσιολογικο σε καποια φαση κοντεψα να λιποθυμησω.Αυτο ομως με φοβισε πολυ..Οταν φτασαμε δεν το σκεφτηκα,γιατι πηγαμε για μπανιο μετα στο ξενοδοχειο,βγηκαμε περασαμε καλα και οταν ηρθε η ωρα να πεσω για υπνο,τσουυυπππ να τη η κριση πανικου!!! Δεν τον ειχα ενημερωσει για το προβλημα που εχω,οποτε τι να εκανα να τον ξυπναγα και να του ξεφουρνιζα ολο αυτο???? προσπαθησα να το περασω μονη μου αλλα δυστυχως αυτη η κατασταση που επανεφερε τις κρισεις. Ξαναπηγα στο κεντρο ψυχικης υγειας αλλα αυτη τη φορα με ανελαβε μια ανιδεη χαζη που μου εσπαγε τα νευρα.Καθε φορα που πηγαινα εχανα το χρονο μου,αφηστε που ο διαθεσιμος χρονος τους ηταν ενα ραντεβου το μηνα και ααααααααν.....Με ενα ραντεβου το μηνα τι αποτελεσμα να χεις? Κατευθειαν μου προτεινε να παρω χαπια. Εγω αρνηθηκα και πεισμωσα κι αποφασισα να το αντιμετωπισω μονη μου..Αρχισα να προσπαθω να κανω αυτα που φοβαμαι,να βγαινω,να προσπαθω να δουλεψω και σιγα σιγα επανηλθα χωρις ουτε ενα φαρμακο. Ομως τον Ιουνιο εν μεσω εξεταστικης και ενω βρισκομουν εκτος αθηνας το αγορι μου αποφασισε να με χωρισει μετα απο 3 χρονια σχεσης..Και παρολο που τα ξαναβρηκαμε και ειμαστε μαζι οι κρισεις ξαναηρθαν μετα την εντονη στεναχωρια και το σοκ.ΠΡοχθες με πηγαν οι γονεις μου στο νοσοκομειο μου εκαναν καρδιογραφημα και ολα ηταν οκ..Και ειμαι παλι στα ιδια...Δεν μπορω να βγω απ το σπιτι, με πιεζει να φυγουμε την κυριακη ενω εγω ουτε μεχρι το ψιλικατζιδικο δεν μπορω να παω μονη μου και νιωθω χαμενη. Επειδη ειναι πολυ ανθρωπος της διασκεδασης και εχει πιεστει και πολυ λογω δουλειας φοβαμαι οτι αν ειναι μ ενα ατομο που εχει τετοιες φοβιες θα κουραστει και θα τον χασω..Συγγνωμη σας κουραζω με το τεραστιο κειμενο μου,αλλα λενε οτι αν μοιραζεσαι τον πονο σου με καποιον που περναει τα ιδια ο πονος σου μικραινει... Α,ξεχασα οτι η οικογενειακη μας γιατρος μου γραψε ενα χαπι ονοματι neurosedine το οποιο ελεγα να μην το παρω,χθες πηρα το πρωτο χαπι αλλα ειδα τι γραφει μεσα κι εχω χεστει πανω μου.Αμα ειναι να γινω χειροτερα κλαψτα χαραλαμπε. ΚΑι γενικοτερα μ οσα διαβασα εδω μεσα δεν θελω να καταντησω να παιρνω ψυχοφαρμακα σ ολη μου τη ζωη και να μαι σαν φυτο..Πολλα τα αδιεξοδα...Help...:(