Results 16 to 30 of 152
-
27-07-2011, 14:39 #16
monkey και τι μπορει να κανει να χωρισει;
- 27-07-2011, 14:52 #17
Δεν είπα αυτό. Μπορεί να ζητήσει από το φίλο της να κάνουν μία συζήτηση, να αναλύσουν το πρόβλημα και να του πει τι την ενοχλεί στη συμπεριφορά του. Να του δώσει να καταλάβει με λίγα λόγια ότι αν της συμπεριφέρεται έτσι δεν τη βοηθάει να το ξεπεράσει, αντιθέτως της δημιουργεί ένα ακόμη άγχος.
27-07-2011, 19:38 #18
Αυτος τωρα ειναι αλλου.. και αυτη εχει προβλημα και χρειαζεται να ξερει εαν θα σταθει διπλα της η οχι. Σωστο αυτο που λες αλλα απο τα λεγομενα της κοπελας αυτος τον εαυτο του σκεφτεται μονο
27-07-2011, 20:27 #19
Νάνσυ δε θα βγάλω συμπέρασμα για το κατά πόσο σε αγαπάει ο φίλος σου ή για το αν νοιάζεται για σένα..αυτά τα ξέρετε μεταξύ σας.
Σίγουρα όμως είναι ανώριμος - ανίκανος, αυτή τη στιγμή που μιλάμε τουλάχιστον, να συμμεριστεί την κατάστασή σου.
Αν δεν είναι too much για σένα την δύσκολη περίοδο που περνάς να του το εξηγήσεις πάλι, κάντο.
Αν πάλι νιώθεις ότι δεν έχεις το κουράγιο να λες τα ίδια, απλά κοίτα τον εαυτό σου να γίνεις καλά και άστον να πάει διακοπές όπου γουστάρει.
Και αν τυχόν σε κάνει να αισθανθείς προβληματική, άρρωστη και γενικότερα πατήσει πάνω στην αδυναμία σου με οποιονδήποτε τρόπο, στείλτον στον αγύριστο και προχώρα...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
28-07-2011, 14:08 #20
Χθες το βραδυ δεν αντεξα,και του πα οτι ειναι αναισθητος και οτι φταιει σε μεγαλο βαθμο που ειμαι ετσι..Κι αυτο που μου απαντησε ηταν το εξης : Τι πας να κανεις τωρα? Να μου δημιουργησεις τυψεις???
Αντι να πει ενα συγγνωμη που σ εφερα σ αυτη την κατασταση μου τη λεει κι απο πανω..Πραγματικα νιωθω παγος μεσα μου..Ολοι με ρωτανε γιατι συνεχιζεις αυτη τη σχεδη αφου βλεπεις οτι ειναι προβληματικη. Κι ομως σ αυτη τη φαση δεν εχω τη δυναμη να παρω αποφασεις για τιποτα...Προσπαθω να συγκεντρωθω στο προβλημα μου,να με κανω να το ξεπερασω και συνεχως εχω να ασχολουμαι και με τα αισθηματικα... Παντως, δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει κανεις σας,συνεχως τις τελευταιες μερες με οποιον και να μιλησω μου λεει οτι εχει τις μαυρες του..Τι εχουμε παθει ολοι???
28-07-2011, 14:46 #21
νάνσυ μου κανείς δε φταίει ούτε για τα ψυχολογικά μας, ούτε για τις κρίσεις πανικού μας ούτε για τίποτα..σκέψου, θα θεωρούσες ότι φταίει ο φίλος σου για τις κρίσεις σου εάν εξαρχής είχε επικεντρωθεί στον εαυτό σου αντί να καταπιέζεσαι για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του?
όχι στο λέω εγώ. Γι'αυτό από την αρχή επιμένω και σου λέω, κοίτα να γίνεις καλά και άσε τον φίλο σου να αποφασίσει μόνος του. Εκεί πρέπει να δείξει την ωριμότητά του. Δηλαδή να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ουσιαστικά αλλιώς ας πάει στο καλο....το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
28-07-2011, 15:22 #22
Ασε τον αλλον. Μην στηριζεσαι σε αυτον
Εχεις εντωπισει ποιες φοβιες σε φερνουν στις κρισεις πανικου;;
28-07-2011, 16:18 #23
Νάνσυ νομίζω πώς δέ το χειρίστηκες άριστα το θέμα, καταλαβαίνω όμως πώς δέν μπορείς να μπείς σε διαδικασία πώς να του φέρεις τί όταν τόν έχεις τόσο πολύ ανάγκη. Αλλά το ότι τον έχεις ανάγκη εσύ δέ πάει να πει ότι μπορεί (ή θέλει) να ανταπεξέλθει αυτός, όμως...
Εντάξει είναι κι αυτός ένας άλλος άνθρωπος με τα όνειρά του τις ανάγκες του τίς συνήθειές του. Αν δέν έχει έρθει σε επαφή παλιότερα με κάποιον που είχε κρίσεις πανικού ή οποιοδήποτε αλλό ψυχικό πρόβλημα μήν περιμένεις κι εσύ να δείξει άμεση κατανόηση ή ακόμα και ανοχή..
Το πρόβλημα είναι ότι η άμυνα που αυτός δείχνει απέναντί σου προκειμένου να μήν μπεί σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και να παρατείνει την εντύπωση πώς δέν έχεις τίποτα, σε πληγώνει πολύ, και όπως σου είπα νομίζω ότι διαιωνίζει τους πανικούς σου..
Όπως λέει και το ΝεοΞεκίνημα μή στηρίζεσαι πάνω του, αν δέν θέλει, τί νόημα έχει να επιμένεις; Δέ μπαίνει ερώτημα αν σ'αγαπάει ή όχι και μετά απο τρία χρόνια πιστεύω δεν ωφελεί ν'αμφισβητείς τα συναισθήματά του αλλά στην πράξη όμως καλύτερα να μήν περιμένεις πολλά απο κείνον και να του δώσεις χρόνο να δεχτεί τη πραγματικότητα....
28-07-2011, 16:53 #24
Εγω δεν καταλαβαινω τοτε σε τι ωφελει να εισαι μ εναν ανθρωπο αν δεν μπορει να σου σταθει στις δυσκολες στιγμες. Δηλαδη τι ειναι οι σχεσεις? Σεξ,διακοπες,βολτες κλπ???Αμα ειναι ετσι να μην ξανακανω ποτε σχεση αφου αυτα τα εχεις και χωρις να κανεις σχεσεις με καποιον..
28-07-2011, 18:02 #25
Nάνσυ μου δέν ξέρουμε όλοι πώς να αγαπάμε. Οι περισσότεροι εκφραζόμαστε όπως λάχει και λέμε ότι "αγαπάμε με το δικό μας τρόπο". Κάτι που δέ πιστεύω πως ισχύει..
Επίσης οι περισσότεροι άνθρωποι δέν ξέρουν πώς να σταθούν σε κάποιον άλλο ειδικά όταν η κοινωνία μας κυνηγά το αδύναμο. Όπου κι αν κοιτάξεις ή κρυφακούσεις οι άνθρωποι δέν θέλουν ανθρώπους που περνάνε δύσκολα επειδή "είναι μίζεροι".
Αυτό επειδή ψάχνουμε πάντα το εύκολο.. Έτσι και στις σχέσεις υπάχουν πολλές εκεί έξω που βασίζονται στην υποκρισία πως "είμαστε μία χαρά" ενώ κάποιος απο τους δύο μπορεί να υποφέρει σιωπηλά.
Μάλλον δέν ωφελεί όπως λές, αλλά είμαι και της απόψεως του να εξηγούμε στον άλλο, να του δίνουμε και λίγο χρόνο να καταλάβει, να αποδεχτεί, δηλαδή να έχουμε και μία υπομονή.
Και αυτό για να μήν κάνουμε το ίδιο που μας κάνει δηλαδή να τον απορρίψουμε επειδή δεν είναι όπως τον θέλουμε..
Επίσης απο τα λεγόμενά σου, αυτό που άλλοι αντιλήφθηκαν ως αναισθησία εγώ το αντιλαμβάνομαι και ώς άγνοια. Δώς του εκεί να διαβάσει, πάνε τον στην wikipedia, στο ιατρονέτ ξέρω γω μπας και διαβάζοντάς τα απο κάτι που θεωρεί αντικειμενικό βγάλει ένα συμπέρασμα αντί να βγάζει άσχετα.
28-07-2011, 18:14 #26
παλέττα καλησπέρα.
Σαφώς και είναι ένα μεγάλο κομμάτι άγνοιας αλλά ήδη του το έχει εξηγήσει και από ό,τι φαίνεται όχι μόνο δεν την έχει στηρίξει αλλά δείχνει και σα να είναι θυμωμένος μαζί της. Δεν κατηγορεί κανείς το φίλο της επειδή δεν ξέρει αλλά...αν έχει τη δύναμη και τα κότσια να τη στηρίξει τότε μόνος του θα κάνει την προσπάθειά του να την καταλάβει.. είναι άδικο για εκείνη να έχει τον πόνο της που λέμε και να πρέπει να πάρει χεράκι χεράκι και τον άλλον να τον "διαβάσει".. ας κάτσει και μόνος του αφού διατείνεται ότι την αγαπά να το ψάξει. Εδώ μπάινουν άτομα στο φόρουμ που τα ταίρια τους έχουν θέματα και ζητάνε συμβουλές και πως να στηρίξουν για πολύ πιο σοβαρά ζητήματα και πιο μικρής διάρκειας σχέσεις και δε θα το κάνει ο φίλος της της Νάνσυ? που αυτό που χρειάζεται κυρίως στην περίπτωσή της είναι κατάνοηση?..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
28-07-2011, 18:22 #27
28-07-2011, 18:40 #28
Απλά παροτύνω σαν μία τελευταία προσπάθεια να σιγουρευτείς πώς αυτός ο άνθρωπος κοιτά την πάρτη του και δέν έχει σκοπό να σου σταθεί όχι επειδή δεν ξέρει πώς να το κάνει αλλά επειδή δε θέλει. Και το είπα γιατί πιστεύω πως πολλοί άντρες παραμένουν πάντα ανώριμοι και περιμένουν να τους πάρεις απο το χέρι να τους δείξεις αλλιώς δε ξεκουνάνε. Από την άλλη αν έχει καταλάβει και απλά δε θέλει να σου στέκεται, τί μενεις και μαζί του, αν αυτό που χρειάζεσαι είναι συμπαράσταση;
Απο προσωπικής εμπειρίας, και υπομονή έκανα, και μίλησα, και έδειξα και εξήγησα, αλλά ο άλλος με είχε καταδικάσει πριν ανοίξω το στόμα μου. Δέν θέλω να πιστεύω πώς υπάρχουν άλλοι γεμάτοι τόσο μίσος όσο το δικό μου κελεπούρι. Μπορεί οι άλλοι να έχουνε 1 τύχη παραπάνω.
28-07-2011, 18:48 #29
παλέττα μου καλά κάνεις και πρεσβεύεις την επιείκια..εγώ νομίζω ότι αν η νάνσυ δεν τα είχε αυτά στο μυαλό της δε θα έμπαινε καν στη διαδικάσια να το συζητάει μαζί μας. Θα την είχε πάρει ήδη την απόφασή της..
Απλώς κάνουμε ξέρεις, πολλές φορές το λάθος να είμαστε πολύ πιο ελαστικοί σε θέματα στα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η έκβασή τους..σκέψου πχ έναν άντρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις πανικού, αν θα μπορούσε στο μέλλον να διαχειριστεί κάτι πολύ πιο σοβαρό στο μέλλον.
Ναι, σε καταδικάζει ο άλλος αν είναι σκατάνθρωπος και χωρίς ίχνος κατανόησης για κάποιον άλλον πέρα του εαυτού του...αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν αρκεί να τους δείξεις ότι το έχεις πραγματικά ανάγκη..συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι απλοί και δε σου περνάει από το μυαλό ότι έχουν τέτοιες ικανότητες όταν τους πρωτοσυναντήσεις...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
28-07-2011, 19:04 #30
σκέψου πχ έναν άντρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις πανικού, αν θα μπορούσε στο μέλλον να διαχειριστεί κάτι πολύ πιο σοβαρό στο μέλλον.
Βασικά αυτό που δυσκολεύομαι ρε παιδιά να χωνέψω στη τελική είναι πώς ένας άνθρωπος που επι χρόνια σου τάζει τον ουρανό με τ'αστρα δέν έχει ένα ζευγάρι μπίπ να σταθεί σαν αληθινός άντρας στο πρόβλημα σου, αλλά σ'απορρίπτει, σε κατηγορεί, σε διαψεύδει.. Λέω, δέ μπορεί, γαμώτο δηλαδή, κάτι ειλικρινές θα έχει !!!