Αυτοκτονικές τάσεις κι η αντιμετώπιση τους... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    Βάλε το τρέξιμο στην ζωή σου κάνει καλό στην ψυχολογια σου και βοηθάει στην κατάθλιψη
    Επίσης κόψε τσιγάρα αν κάνεις και τους πολλούς καφέδες
    Αν δεν περνεις κάποια φάρμακα , μπορείς να βγαίνεις έξω κάπου όμορφα και ήρεμα η και σπίτι σου και μπορείς να πίνεις κανένα ποτηράκι κρασί για να χαλαρώσεις,
    Its not over until i win!
    Blessed.

Banned
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Τρεις είναι οι λόγοι, θεωρώ πως ο βασικότερος είναι ότι τον ταλαιπώρησα πάρα πολύ με τη φοβία μου για το σεξ που για να γίνει πρώτα του έβγαλα το λάδι του καημένου, μετά επίσης με άλλους φόβους... Γενικά με στήριζε πάρα πολύ κι υποθέτω ότι κουράστηκε και δεν τον αδικώ... Μια φορά τη ζωή αυτός μου την έσωσε με το να ανταλλάσσουμε για ώρες μηνύματα μες τη νύχτα για να μην υποκύψω στην άσχημη επιθυμία μου... Είχα δει κάτι που με είχε τρομάξει πάρα πολύ και μες τη θολούρα μου ήθελα να ξεφύγω απ' αυτό... Απεγνωσμένα... Έχω ζήσει πολύ φόβο στη ζωή μου...

Μετά έφταιξε το ότι μας χωρίζουν 500 χιλιόμετρα... Για Θεσσαλονίκη - Αθήνα που λέει και το τραγούδι...

Τέλος, δεν ήμουν αυτό που πραγματικά ονειρεύονταν...
    Όταν δεν θα ψάχνεις πια στήριξη από άλλους ανθρώπους, τότε θα μπορείς να κάνεις μια σχέση.

Η εξάρτηση που είχες από τον πρώην, σε συνδυασμό με το θέμα που σε απασχολεί, δυσκολεύουν λίγο περισσότερο την προσπάθεια για να τον ξεπεράσεις και να προχωρήσεις.

Η διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία, θα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τη δια ζώσης επικοινωνία.

Όλη αυτή η εξάρτηση από διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, μόνο κακό κάνει. Συντηρεί το πρόβλημα. Η ζωή δεν είναι ούτε στον υπολογιστή, ούτε στο κινητό, η ζωή είναι εκεί έξω μαζί με άλλους ανθρώπους φίλους και γνωστούς.

Αυτό ισχύει για όλους. Αφιερώνω πολύ χρόνο στον υπολογιστή, ακριβώς λόγο του ότι δεν έχω δραστηριότητες. Όμως, με την πρώτη ευκαιρία θα βγω έξω για καφέ ή για μπάλα. Από το φθινόπωρο θ' αρχίσω μόνιμη δραστηριότητα για ν' αρχίσω να ξαναζώ. Εκεί έξω είναι η ζωή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Den3erwGiatiSeEmena View Post
    Πρέπει να χαλαρώσεις και στο κωματι αυτό, για το σεξ εννοώ...Πρέπει να καταλάβεις ότι ήταν μια επίθεση δεν είσαι η πρώτη γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι τόσο κρύα και φοβισμένη. Σκέψου πως αφού γνωρίσεις έναν άντρα βλέπεις ότι σου αρέσει και του αρέσεις και γενικά έχετε μια όμορφη αύρα ανάμεσα σας,ναι μεν να είσαι προσεκτική αλλά χαλαρώσε και όλας το σεξ είναι κάτι που θα σε ηρεμήσει ψυχικά θα και ξεχαστείς..
    Και το άλλο τώρα ότι όποιος σε θέλει θα περιμένει αλλά και εσύ να βοηθάς λίγο την κατάσταση
    Ξέρεις κάτι; (Το γράφω μήπως και κάποια στιγμή βοηθηθώ)... Όταν πάω να κάνω έρωτα χωρίς να το θέλω πολλές φορές μου έρχονται οι αναμνήσεις και τότε είναι που παγώνω ακόμα κι αν ως εκείνη τη στιγμή το ήθελα... Άπαξ και θυμηθώ μπλοκάρω... Φοβάμαι... Προσπαθώ να το ξεπεράσω με την ψυχοθεραπεία όσο γίνεται... Εσύ έχεις καμιά ιδέα για να το καταφέρω; Εγώ μέχρι που έχω σκεφτεί να πω στο μελλοντικό σύντροφο στην αρχή ακόμα κι αν αντιδράω να μη μου δώσει σημασία μπας και καταφέρω σιγά σιγά να συνηθίσω πάλι...

Τι εννοείς να βοηθάω την κατάσταση;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    Ισχύει αυτό που λες ότι χρειάζομαι, ναι, ισχύει απόλυτα, χρειάζομαι αγάπη... Πάρα πολύ τη χρειάζομαι...

Όμως ποιος θα με θέλει όταν θα του ψήσω το ψάρι στα χείλη μέχρι να κάνουμε σεξ; Δεν μπορώ εύκολα λόγω μιας επίθεσης στο παρελθόν, το φοβάμαι... Μου έρχονται οι άσχημες αναμνήσεις... Και σήμερα τα πράγματα προχωράνε τόσο μα τόσο γρήγορα... Ελάχιστοι θα είχαν τις αντοχές φοβάμαι...
    Συγνώμη αλλά δεν χρειάζεσαι "αγάπη" με την έννοια του ερωτικού συντρόφου. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις μαζί με έναν άλλο άνθρωπο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή χωρίς δεκανίκια. Το θέμα δεν είναι το σεξ. Το θέμα είναι να μπορείς να στέκεσαι αυτοδύναμη χωρίς να χρειάζεσαι άνδρες για δεκανίκια.

Member
    Ναι, γυναίκα είμαι... Όχι, είμαι μόνη μου κι αυτό είναι δύσκολο... Κι ακόμα πιο δύσκολο είναι ότι ακόμα αγαπάω τον πρώην μου αλλά δεν γίνεται να γυρίσω πίσω... Αν μπορούσα, αν με δεχόταν πίσω τότε δεν θα ήθελα να πεθάνω γιατί μαζί του έζησα τις πιο όμορφες κι ασφαλείς στιγμές της ζωής μου...
    δεν τα έχω διαβάσει όλα, αλλά από ότι κατάλαβα αφορμή αυτοκτονίας είναι επειδή σου λείπει ο πρώην σύντροφός σου;

Senior Member
    Ξέρεις κάτι; (Το γράφω μήπως και κάποια στιγμή βοηθηθώ)... Όταν πάω να κάνω έρωτα χωρίς να το θέλω πολλές φορές μου έρχονται οι αναμνήσεις και τότε είναι που παγώνω ακόμα κι αν ως εκείνη τη στιγμή το ήθελα... Άπαξ και θυμηθώ μπλοκάρω... Φοβάμαι... Προσπαθώ να το ξεπεράσω με την ψυχοθεραπεία όσο γίνεται... Εσύ έχεις καμιά ιδέα για να το καταφέρω; Εγώ μέχρι που έχω σκεφτεί να πω στο μελλοντικό σύντροφο στην αρχή ακόμα κι αν αντιδράω να μη μου δώσει σημασία μπας και καταφέρω σιγά σιγά να συνηθίσω πάλι...

Θα σου απαντήσω μετα σε όλο αυτό ( σου είπα σε μήνυμα )
    Its not over until i win!
    Blessed.

Senior Member
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Όταν δεν θα ψάχνεις πια στήριξη από άλλους ανθρώπους, τότε θα μπορείς να κάνεις μια σχέση.

Η εξάρτηση που είχες από τον πρώην, σε συνδυασμό με το θέμα που σε απασχολεί, δυσκολεύουν λίγο περισσότερο την προσπάθεια για να τον ξεπεράσεις και να προχωρήσεις.

Η διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία, θα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τη δια ζώσης επικοινωνία.

Όλη αυτή η εξάρτηση από διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, μόνο κακό κάνει. Συντηρεί το πρόβλημα. Η ζωή δεν είναι ούτε στον υπολογιστή, ούτε στο κινητό, η ζωή είναι εκεί έξω μαζί με άλλους ανθρώπους φίλους και γνωστούς.

Αυτό ισχύει για όλους. Αφιερώνω πολύ χρόνο στον υπολογιστή, ακριβώς λόγο του ότι δεν έχω δραστηριότητες. Όμως, με την πρώτη ευκαιρία θα βγω έξω για καφέ ή για μπάλα. Από το φθινόπωρο θ' αρχίσω μόνιμη δραστηριότητα για ν' αρχίσω να ξαναζώ. Εκεί έξω είναι η ζωή.
    Κοίτα, στήριξη δύσκολα να σταματήσω να ψάχνω... Τουλάχιστον από τους ανθρώπους που αγαπώ... Τους εκτός υπολογιστή εννοώ γιατί υπάρχουν κάποιοι... Δυο φίλες και κάποιοι συγγενείς πέρα από την άμεση οικογένεια... Όποτε έχω όρεξη και μπορώ/μπορούν βρισκόμαστε... Να, π.χ. την εβδομάδα που μας έρχεται πρώτα ο Θεός θα πάρω την μία φίλη μου να πάμε για καφέ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by beautifullife View Post
    δεν τα έχω διαβάσει όλα, αλλά από ότι κατάλαβα αφορμή αυτοκτονίας είναι επειδή σου λείπει ο πρώην σύντροφός σου;
    Όχι, δεν είναι μόνο αυτό...

Είναι η κατάθλιψη σε συνδυασμό με ψυχικό τραύμα που έχω από μια σεξουαλική επίθεση και που δεν με αφήνει να δημιουργήσω εύκολα ερωτικές σχέσεις άρα τα όνειρα μου γι' αγάπη κι οικογένεια έχουν πάει περίπατο...
    Είναι το ότι αυτή η επίθεση που λέω μερικές φορές με φοβίζει ακόμα σε σημείο φρίκης...
    Είναι ότι έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι που αγαπώ πολύ κι έτσι κάποτε προσπάθησα να τους συναντήσω..
    .

Senior Member
    Συγνώμη αλλά δεν χρειάζεσαι "αγάπη" με την έννοια του ερωτικού συντρόφου. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις μαζί με έναν άλλο άνθρωπο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή χωρίς δεκανίκια. Το θέμα δεν είναι το σεξ. Το θέμα είναι να μπορείς να στέκεσαι αυτοδύναμη χωρίς να χρειάζεσαι άνδρες για δεκανίκια.
    Δύσκολο... Είτε άντρα είτε γυναίκα (φίλη εννοώ) χρειάζομαι κάποιον να στηρίζομαι στα δύσκολα... Δεν είμαι δυνατή...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Den3erwGiatiSeEmena View Post
    Θα σου απαντήσω μετα σε όλο αυτό ( σου είπα σε μήνυμα )
    Το είδα κι απάντησα... Έγινε, θα τα πούμε μετά...

Banned

Δεν είναι λύση αυτό. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να επαναφέρεις το δυσάρεστο γεγονός. Πιστεύω πως θα πρέπει ν' αρχίσεις να το συνδέεις με ευχάριστα συναισθήματα και όχι να αναπαράγεις τα παλιά. Με τον πρώην σου δεν έτυχε να κάνετε σεξ χωρίς να έχεις δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν;

Banned
    Δύσκολο... Είτε άντρα είτε γυναίκα (φίλη εννοώ) χρειάζομαι κάποιον να στηρίζομαι στα δύσκολα... Δεν είμαι δυνατή...
    Δεν είσαι δυνατή, διότι δεν έχεις καινούρια πράγματα στη ζωή σου, με αποτέλεσμα να επανέρχονται παλιές δυσάρεστες μνήμες. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της τωρινής σου κατάστασης.

Senior Member
    Δεν είναι λύση αυτό. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να επαναφέρεις το δυσάρεστο γεγονός. Πιστεύω πως θα πρέπει ν' αρχίσεις να το συνδέεις με ευχάριστα συναισθήματα και όχι να αναπαράγεις τα παλιά. Με τον πρώην σου δεν έτυχε να κάνετε σεξ χωρίς να έχεις δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν;
    Ναι, έτυχε... Απλά τις περισσότερες φορές ήμουν σφιγμένη, λογικά θα έχει σχέση και το ότι δεν είχα και πολλές εμπειρίες στη ζωή μου... Όμως μερικές φορές το έκανα κυρίως για χάρη του, για να τον ευχαριστήσω, ενώ δεν ένιωθα καλά...

Banned
    Ναι, έτυχε... Απλά τις περισσότερες φορές ήμουν σφιγμένη, λογικά θα έχει σχέση και το ότι δεν είχα και πολλές εμπειρίες στη ζωή μου... Όμως μερικές φορές το έκανα κυρίως για χάρη του, για να τον ευχαριστήσω, ενώ δεν ένιωθα καλά...
    Ωραία. Μη σε απασχολεί το θέμα σεξ. Είναι το λιγότερο. Η ουσία είναι να έχεις ενδιαφέρονται και δραστηριότητες για να βγεις από το τέλμα. Αυτά θα σε δυναμώσουν. Έπειτα θα έρθουν και οι ευχάριστες εμπειρίες στο σεξουαλικό κομμάτι, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγάπη προς τον εαυτό μας και προς το σύντροφο.

Member
    το ποτό δεν κάνει καλό στην κατάθλιψη. επιβαρύνει την κατάσταση

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast