ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 928
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 928 of 1380 FirstFirst ... 4288288789189269279289299309389781028 ... LastLast
Results 13,906 to 13,920 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Όσοι είμαστε εδώ, είμαστε με τον Χ ή τον Ψ ή τον Α τρόπο άνθρωποι β΄κατηγορίας.
    Είτε δεν μας σέβονται, είτε μας εκμεταλλεύονται είτε μας υποτιμάν.
    Όλο σας χαιρετώ κι όλο μένω, που λεει ένα παλιο ποίημα.
    Αλλαγή στη ζωή μηδέν και αναπνέουμε με τη ψευδαίσθηση της αλλαγής.

Αλήθεια πιστεύεις ότι είμαστε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας;

Banned
    Δεν είμαστε ρε β κατηγορίας. Απλά μας έτυχαν διάφορα σκατά. Αυτό συνέβη.

Senior Member
    Εσεισ δεν ειστε το βλεπω εγω που τουσ ξερω ολουσ εγω ειμαι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    χαιρομαι που βλεπω καποιους εδω που ειναι ακομα ζωντανοι

Banned
    τρυπες ακους

Senior Member
    Ακριβώς. Είμαστε τα θηράματα της σκατόκοινωνίας τους. Αυτοί στους οποίους οι ευηποληπτοι γείτονες μπορούν να εκτονωθούν χωρίς να χάσουν την υπόληψη τους.

Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Ακριβώς. Είμαστε τα θηράματα της σκατόκοινωνίας τους. Αυτοί στους οποίους οι ευηποληπτοι γείτονες μπορούν να εκτονωθούν χωρίς να χάσουν την υπόληψη τους.
    Σωστό αυτό που λες. Κι αν αντιδράσεις θα κακιωθούν εναντίον σου τόσο οι γείτονες αυτοί όσο και όλοι οι υπόλοιποι επειδή τα έβαλες με πολύ καλούς ανθρώπους. Κι αν αντιδράσεις, έστω υψώνοντας τόνο φωνής, οι μεν ευηπόληπτοι θα επανέλθουν με αντίποινα, οι δε δεύτεροι θα ξεκόψουν από σενα.
    Μια σωστή κουβέντα που θα πεις θα σκάνε στα γέλια. Την ίδια κουβέντα άμα την πει κανας άλλος θα την ονομάσουν σοφία.
    γιάννης

Αυτό το διάστημα έχω ξεκόψει από δυο υποτίθεται φίλους. Ο μεν πρώτος ένας συμφεροντολόγος ο οποίος με έκανε παρέα επειδή έκοψε μόνος και με θυμόταν όταν δεν είχε άλλη παρέα. Ο δε δεύτερος του μίλησα λίγο απότομα επειδή η συμπεριφορά του γενικά, παρότι θέμα χαρακτήρα του, ήταν αρκετά εκνευριστική.

Πριν κανά χρόνο ξέκοψα από κάποιον όταν τον πήρα μετά από καιρό τηλέφωνο και κατάλαβα πως με είχε διαγράψει από το τηλέφωνο και μου έβρισκε δικαιολογίες (χάθηκε η μνήμη του κινητού, εργοστασιακές ρυθμίσεις κλπ). Από έναν άλλο ξεκοψα επειδη δεν με σεβόταν, με καλούσε για παρέα όταν δεν είχε διαθέσιμους αλλους εκεινη τη μέρα και όταν είχε άλλους έκανε πως δεν με ήξερε.

Η απώλεια ήταν πριν δυοτρεις μήνες που πεθανε ένας καλός οικογενειακός φίλος με τον οποιο είχα αριστη επικοινωνια αν και μεγαλύτερος μου.

Μοναξιά - αξιοπρέπεια ή επιβολή - συμβιβασμοί?
    γιάννης

Senior Member

Μοναξιά - αξιοπρέπεια ή επιβολή - συμβιβασμοί?
    Γιαννη , εχω εναν κανονα οσον αφορα τους φιλους , ' αν θελειος ναχεις φιλους , κλεινε που και που το ενα ματι ........αμα χρειαστει να κλεισεις και τα δυο , αυτος ο ανθρωποπς δεν κανει για φιλο;ς σου ' .................δεν τοχω διαβασει πουθερνα , μου τοχει διδαξει η εμπειρια των 56 χρονων μου .......

Senior Member
    Κι εγω χαιρομαι

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Γιαννη , εχω εναν κανονα οσον αφορα τους φιλους , ' αν θελειος ναχεις φιλους , κλεινε που και που το ενα ματι ........αμα χρειαστει να κλεισεις και τα δυο , αυτος ο ανθρωποπς δεν κανει για φιλο;ς σου ' .................δεν τοχω διαβασει πουθερνα , μου τοχει διδαξει η εμπειρια των 56 χρονων μου .......
    Thanks για την απάντηση Μακ!

Εννοείς ότι δεν κλείνουμε πόρτες ποτέ? Και το "αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για φίλος μου" να το βγάλω από το λεξικό και τον τρόπο σκέψης μου?

Στο παρελθόν, από διάφορα ατομα, βίωσα καταστάσεις αποφυγής, υποτίμησης, αντίκρισης μου αφ' υψηλού, ακόμα και εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης, ασχέτως του ότι όταν με αντικρίζουν χρόνια μετά η αντίκριση τους είναι όπως συναντάς έναν παλιό καλό γνώριμο.

Διότι και η μοναξια δεν τρώγεται. Όλη μέρα πάνω απ το ίντερνετ ή πάνω από βιβλία ή μόνο με τους συγγενείς ή βόλτες μόνος με το αυτοκινητο, όσο και να ναι δεν υποκαθιστά τη φιλία. Το μόνο που κερδίζω είναι να μην με πιανουν τα νεύρα, η υπερένταση, οι σκέψεις και τα απωθημένα!
    γιάννης

Ένα λάθος που έκανες χρόνια πριν (π.χ. ένα επίσημο χαρτί που δεν πήρες, το να κομπάζεις να μιλήσεις άνετα δημόσια, μια μέτρια γνωση ξενης γλώσσας, έλλειψη ανατροφής με το άλλο φύλο κλπ), το οποίο δεν διορθώθηκε το βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου. Όποτε βρεθείς εκεί που το προσόν χρειάζεται για να προχωρήσεις, υψώνεται ένας τοίχος και κινδυνεύεις να σπάσεις τα μούτρα σου, κι ο κίνδυνος δεν είναι φανταστικός! Το λέω διότι μου συμβαίνουν τέτοια.

Μια λάθος ψυχολογία, μια έλλειψη στήριξης σε κρίσιμη φάση της ζωής αποβαίνει μοιραία (τα παραδειγματα που ανέφερα) για όλη τη συνέχεια της ζωής. Απευθύνομαι ιδίως στα νεότερα μέλη του φόρουμ.
    γιάννης

Senior Member
    Ετσι ζουμε ολοι ιωαννη

Senior Member
    Thanks για την απάντηση Μακ!

Εννοείς ότι δεν κλείνουμε πόρτες ποτέ? Και το "αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για φίλος μου" να το βγάλω από το λεξικό και τον τρόπο σκέψης μου?
    Διότι και η μοναξια δεν τρώγεταια!

Δεν ειπα οτι δεν κλεινουμε πορτες ποτε , αμα δεν μας κανει ο αλλος , μας χαλαει η συναστροφη μαζι του ,εκει κλεινυμε πορτα ....... αυτο που ενοοουσα ειναι να ανεχεσαι μερικα ελατωμματα στος φιλους σου , ελατωμματα που δεν σε χαλανε ιδαιτερα , διοτι και συ και γω εχουμε ελατωμματα , διοτι αμα ψειριζεις τους φιλους σου ( δεν λεω οτι το κανεις εσυ ) , στο τελος μενεις μονος ............... εχω κλεισει κι εγω πορτες σε φιλους που με κουραζαν , αλλα ξερω τα ελατωμματα των φιλων που εχω , αλλα δεν επικεντρωνομαι σε αυτα , κανω οτι δεν τα βλεπω , ενα ειδος συμβιβασμου ειναι οι φιλιες , οπως και οι σχεσεις ......

Senior Member
    Δεν υπάρχει φιλία. Φίλος είναι η φύση. Κάντε παρέα με τα δέντρα και τη θάλασσα.