Results 1 to 15 of 16
Thread: Νεφρολιθίαση
-
29-06-2018, 16:33 #1
Νεφρολιθίαση
Καλησπερα στο φορουμ...εχω γραψει πολλακις στο παρελθον καθως ειμαι ενα ατομο με υπερβολικο αγχος κ απειρα ψυχοσωματικα. Ωστοσο αυτη τη φορα ενα πραγματικο θεμα υγειας μου εχει γινει εμμονη.. ειμαι 30 ετων κ κατα τυχη ανακαλυψα μια πετρα στο αριστερο μου νεφρο. Η πετρα ειναι 7 χιλιοστα που σημαινει οτι δεν μπορει να αποβληθει μονη της..θα ξεκινησω μια θεραπεια με κατι ποσιμα σκονακια ωστοσο το μυαλο μου εχει κολλησει σε ενα πραγμα..μην παθω κολικο νεφρου..σκεφτομαι συνεχεια το οτι μπορει να το παθω κ δν μπορω να κανω τπτ..δεν εχω διαθεση για τπτ γιατι φοβαμαι..δε γελαω,δε θελω συζητησεις..δε θελω βολτες..δε θελω τπτ..εχω μια μονιμη ανασφαλεια οτι μπορει να παθω κολικο κ τρελαιμομαι..αλλος με παρομοιο θεμα?
- 29-06-2018, 16:55 #2
Παντα κατι θα μας τυχαινει σε προβλημα υγειας....τι να κανουμε ανθρωποι ειμαστε...
Εγω εχω βρει σαν λυση σε αυτα τα θεματα την προσευχη και την εμπιστοσυνη στο Θεο.....
Εχω και εναν θαυματουργο Αγιο προστατη και παντα παρακαλαω να πανε ολα καλα...
Συνηθως τα ατομα που ανησυχουν ετσι ειναι επειδη εχουν απομακρυνθει απο το Θεο
29-06-2018, 17:01 #3
Πάντα προσευχομαι κ εχω μεγαλη πιστη στο Θεο αλλα το προβλημα μου χρηζει μιας πιο πρακτικης λυσης καθως επηρεαζει την καθημερινοτητα μου.
29-06-2018, 17:04 #4WhyAlwaysMe?Guest
29-06-2018, 19:05 #5
Κάνε τη θεραπεία σου, πίνε πολύ νερό και ότι αλλο σου είπε ο γιατρός. Για να μη πάθεις κολικό σ αυτή τη φάση, δε θέλει πολλή γυμναστική και να σηκώνεις βάρη. Αλλά ας πούμε ότι παθαίνεις κολικό. Τι φοβάσαι ότι θα γίνει?? Θα πονέσεις λίγο θα σου κάνουν μια ενεσούλα και θα σου περάσει.
Μη κλείνεσαι στον εαυτό σου, βγες έξω με τις κολλητές σου, να το πεις να το βγάλεις απο μέσα σου, να αστειευτείς με αυτό το φόβο και θα σου περάσει. Οσο κλείνεσαι μέσα τόσο γίνεσαι υπηρέτης του φόβου σου...ετσι ήμουν και εγώ στην εγκυμοσύνη μου, που γέλαγε το πανελλήνιο, τους είχα τρελάνει όλους με το φόβο της γέννας...ομως απο το πολύ λέγε, λέγε στο τέλος μου περασε ο φόβος και μια χαρά πήγα και γέννησα......μια χαρά κορίτσι, πάνω στο άνθος της ηλικίας του, να κλίνεται σπίτι του...οχι βέβαια!
29-06-2018, 21:07 #6
Φοβαμαι οτι δε θα αντεξω τον πονο ή οτι θα ειμαι μονη μου αν συμβει και δε θα ξερω τι να κανω..απο την ημερα που το εμαθα εχω καταστραφει..ξερω πως δεν εχει λογικη αυτο..ειναι σαν να φοβαμαι οτι θα με πατησει αμαξι..αλλα δεν μπορω..το σκεφτομαι διαρκως..κ τα χανω..
29-06-2018, 21:09 #7
29-06-2018, 21:23 #8
Ναι το ανεφερα κ στο παραπανω ποστ οτι ανεκαθεν ημουν αρρωστοφοβικη..ποσο μαλλον τωρα!
30-06-2018, 02:36 #9
PenyP, σαν άτομο στην καθημερινότητά σου είσαι ανεξάρτητη κι αυτάρκης, ή είσαι ένα άτομο που μονίμως θέλει κι άλλους τριγύρω για να αισθάνεται καλά; Κατά την γνώμη μου τα ψυχοσωματικά/αγχωτικά μπορεί να εμφανιστούν σε όλους, αλλά αυτοί που δυσκολεύονται πολύ να τα περιορίσουν είναι οι άνθρωποι που σπάνια αισθάνονται δυνατοί και άνετοι με τον εαυτό τους και στρέφονται σε τρίτους. Η πίστη του καθενός είναι σεβαστή, αλλά δεν έχει απαραίτητα κάτι να κάνει σε αυτό. Εγώ ας πούμε είμαι άθεη και μια χαρά έχω μάθει και συμμαζεύω τον εαυτό μου αν τυχόν πάει να πάθει καμια κρίση πανικού (εξαιρετικά σπάνια εδώ και χρόνια).
Αν πάθεις κολικό και είναι τόσο έντονος πια που να θες άμεσα ιατρική φροντίδα και είσαι μόνη τι θα γίνει δηλαδή ακριβώς και τι διαφορετικό θα γίνει αν είναι άλλος δίπλα; Ίσως απαιτηθεί λίγη προσπάθεια παραπάνω εκ μέρους σου, αν είσαι σε δημόσιο χώρο μπορεί να βρεθεί παραδίπλα κανένας γιατρός που κι αυτός άμεσα δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά, ή να βρεθεί κάποιος να καλέσει γιατρό/ασθενοφόρο. Αν είσαι σπίτι με άλλον, καλεί αυτός γιατρό/ασθενοφόρο, αν είσαι μόνη καλείς εσύ. Σιγά τον πολυέλαιο.
Αν αγχώνεσαι και αισθάνεσαι σε υπερένταση, βγες και περπάτα καμία ώρα. Γύρνα σπίτι, κάνε ένα ζεστό μπάνιο κι άραξε να κάνεις κάτι χαλαρό που σε ευχαριστεί πχ διάβασε κανενα καλό βιβλίο, δες καμια ταινία, ρίξτο απλά στην ξάπλα...Δεν θα πάθεις τίποτα! Όσο έντονα συμπτώματα κι αν έχεις, όσο μένεις αδρανής ή περιμένεις πρώτα να βρεθείς με άλλους για να κάνεις πράγματα, τόσο οι αρνητικές σκέψεις θα φουντώνουν και μαζί με αυτές και τα ψυχοσωματικά. Τι πάει να πει δεν θες συζητήσεις, δεν θες βόλτες και πάει λέγοντας; Με μέτρο μεν, πίεσε τον εαυτό σου να πηγαίνεις και βόλτες και τις παρέες σου να βλέπεις και να κάνεις πράγματα. Και διάθεση να μην έχεις αρχικά, πήγαινε με το ζόρι για να απασχολείς το μυαλό σου.
30-06-2018, 02:36 #10
Κοιταξε πολλοι εδω εχουν καταλαβει οτι δε μ αρεσει να χαιδευω αυτια, οποτε θα σου πω επειδη εχω παθει μια φορα κολικο απο μικρη πετρα που εφυγε τοτε μονη της, ναι ποναει και περισσοτερο απο οσο φανταζεσαι αν δεν το εχεις παθει.
Επειδη λοιπον γνωριζω πως ειναι και δεδομενου οτι την ειδαν οι γιατροι την πετρα σου, γιατι δεν προχωρας σε αφαιρεση της να ξεγνοιασεις; Τι σου ειπε ο γιατρος;
Αν το παλεψεις με πλαγιους τροπους οπως γραφεις, ρωτησε τον γιατρο σου αν σε περιπτωση σε πιασει, ποιο παυσιπονο να εχεις μαζι σου να καλμαρεις λιγο μεχρι να πας αε γιατρο, διοτι αν σε πιασει καλα και βρισκεσαι εκτος πολης να ξερεις οτι δεν μπορεις ουτε να οδηγησεις ουτε να περπατησεις καλα καλα.
Δε στο λεω να φοβηθεις, στο λεω να προφυλαχθεις και κατα γνωμη μου κανε οτι χρειαζεται για την αφαιρεση της για να ξεγνοιασει και το μυαλο σου.
30-06-2018, 05:47 #11
Εχω κι εγω μια πετρα στο νεφρο, ουτε ρωτησα ποσο μεγαλη ειναι , διαγνωστηκε κατα τυχη το 06 , αλλα ειχα μια σκασιλα , αμα μενοχλησει, την σπανε με υπερηχους ....
30-06-2018, 19:11 #12
30-06-2018, 19:22 #13
Η εξωσωματικη λιθοτριψια δημιουργει κολικους λογω των υπολειμματων που μενουν μεσα..μην τα κανω χειροτερα φοβαμαι..
30-06-2018, 22:12 #14
Οτι σου πει ο γιατρος Πενυ. Ρωτησε τον παντως σε περιπτωση που σε πιασει χτυπα ξυλο, τι φαρμακο να παρεις μεχρι να πας σε γιατρο.
Μη σε βασανιζει ομως γιατι μπορει και να σε πιασει σε 20 χρονια. Μακαρι να σου ελεγα κι εγω αστο μην το σκεφτεσαι καθολου, αλλα ξερω πως ειναι και δεν μπορεις να ανταπεξελθεις μονη σου αν σου τυχει. Τουλαχιστο να ξερεις τι να παρεις να ηρεμησει λιγο, ωστε να σε φοβιζει λιγοτερο η σκεψη.
01-07-2018, 12:32 #15
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή