Σχεση απολυτης εξαρτησης!!!! - Page 31
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 31 of 35 FirstFirst ... 212930313233 ... LastLast
Results 451 to 465 of 522
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Δηλαδη αν βαλει μπρος το διαζυγιο και σου λεει να παντρευτειτε, τι θα κανεις;
    Ζησε τη λιγο νοητα αυτη τη φαση και πες τι θα κανεις; Δε ξερω γιατι αλλα βαζω στοιχημα οσο θελεις οτι θα γινεις λουης.
    Δεν ξερω. Σιγουρα θα φοβαμαι οτι θα εχω τη τυχη της γυναικας του!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αργύρης85 View Post
    Maira, ούτε για πλάκα να μην σκεφτείς να αφήσεις την δουλειά σου. Όποιος δεν έχει κάτσει χρόνια άνεργος και να τρώει μακαρόνια και ρύζια και πατάτες για εβδομάδες συνεχόμενα, εύκολα δίνει τέτοιου είδους συμβουλές. Να μην έχεις ούτε για έναν καφέ να πας να ξεσκάσεις. Σιγά μην καταστραφείς για τον καραγκιόζη. Η δουλειά είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας.
    Οχι δεν αφηνω τη δουλεια μου. Ειναι η μονη επιτυχια στη ζωη μου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by little_eliza View Post
    @Maira Γεια σου. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το ότι έχεις αντίληψη της πραγματικότητας στην οποία ζεις. Το ότι αυτή η κατάσταση νοσεί και σε κάνει και εσένα να νοσείς ψυχικά παρά να χαίρεσαι την ζωή σου. Ελπιδοφόρο είναι όχι μόνο ότι έχεις αυτογνωσία αλλά και το ότι προσπάθησες να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση αυτή. Έδρασες ακόμη και αν δεν στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα. Όπως και πολλοί σου γράψαν πιο πάνω, θα πρότεινα να πας σε ένα ψυχολόγο και να αρχίσετε μαζί να στήνετε μια στρατηγική για να τον βγάλεις οριστικά από την ζωή σου. Πιστεύω πως έχεις θέληση απλά δεν ξέρεις τον κατάλληλο τρόπο. Συχνά οι άνθρωποι που είναι σε χειριστικές σχέσεις είναι υπνωτισμένοι και δεν βλέπουν μπροστά τους. Εσύ όμως δεν είσαι σε το σημείο και σίγουρα πιστεύω πως με τη βοήθεια ενός ειδικού θα τον στείλεις πίσω στη γυναίκα του να κλάιγεται. Βρες λοιπόν έναν ψυχολόγο, θέσε από την αρχή και ανοιχτά το θέμα ούσα ξεκάθαρη ότι πήγες στο γραφείο του για αυτό το λόγο και ρώτησε τον αν μπορείτε να συνεργαστείτε. Βρες έναν ειδικό που ξέρει να αναλύει προφιλ ατόμων για να σε βοηθήσει να δράσεις αντίστοιχα στα τεχνάσματά του. Αν δεν μπορείς να πάρεις μιαν αποφαση εύκολα, πες το στον ειδικό για να σου δίνει μια σπρωξιά όταν δεν μπορείς να πεις στον παντρεμένο όχι και να τον γράψει ώστε να μπαίνεις στον ίσιο δρόμο του στόχου που έθεσες. Επίσης σε τέτοια θέματα πρέπει να έχεις υπομονή, μην περιμένεις σε ένα μήνα να τον έχεις αφήσει αιώνες πίσω. Θέλει χρόνο και δουλειά. Πρόθυμη είσαι και όσο για χρόνο όσον σπαταλάς να τον σκέφτεσαι αφιέρωσέ τον για να τον διώξεις.
    Σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου. Ναι εχω τη θεληση αλλα δε βρισκω τον καταλληλο τροπο μα τον αντιμετωπισω γι αυτο κ εγραψα κ εδω κ η αληθεια ειναι οτι βοηθηθηκα αρκετα. Εχω παει σε 2 ψυχολογος αντρα κ γυναικα αλλα δυστυχως οι θεωριες τους δεν μπορεσαν να γινουν δικες μου πραξεις. Ισως να εφταιγα κ εγω. Μενω σε νησι δεν με περνει να παω κ σ αλλο ψυχολογο! Το μερος ειναι μικρο μη με πουν κ τρελη! Γιατι εδω οι ψυχολογοι ειναι ακομα θεμα ταμπου!
    Αλλα ειλικρινα υπαρχει ψυχολογος που αναλυει προφιλ ατομων κ δειχνει πως να τους αντιμετωπισεις? Γιατι εναν τετοιο χρειαζομαι!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Maira View Post
    Οχι δεν αφηνω τη δουλεια μου. Ειναι η μονη επιτυχια στη ζωη μου!
    Σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου. Ναι εχω τη θεληση αλλα δε βρισκω τον καταλληλο τροπο μα τον αντιμετωπισω γι αυτο κ εγραψα κ εδω κ η αληθεια ειναι οτι βοηθηθηκα αρκετα. Εχω παει σε 2 ψυχολογος αντρα κ γυναικα αλλα δυστυχως οι θεωριες τους δεν μπορεσαν να γινουν δικες μου πραξεις. Ισως να εφταιγα κ εγω. Μενω σε νησι δεν με περνει να παω κ σ αλλο ψυχολογο! Το μερος ειναι μικρο μη με πουν κ τρελη! Γιατι εδω οι ψυχολογοι ειναι ακομα θεμα ταμπου!
    Αλλα ειλικρινα υπαρχει ψυχολογος που αναλυει προφιλ ατομων κ δειχνει πως να τους αντιμετωπισεις? Γιατι εναν τετοιο χρειαζομαι!
    Πολύ καλό για εσένα που αναγνωριζεις την επιτυχία αυτή!
    Μην δίνεις σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι στο νησί,άστους να έχουν τα ταμπού τους!
    Εσύ να κοιτάς τον εαυτό σου,μην δίνεις σημασία στα λεγόμενα των άλλων.
    Όσο δίνεις,θα νιώθεις χάλια!Μην το κάνεις αυτό,σπαταλάς άδικα ενέργεια σε πράγματα που δεν αξίζει.
    Last edited by WhyAlwaysMe?; 30-06-2018 at 00:07.

Senior Member
    Διαβάζω κάποιους να θέτουν ερωτήσεις του στυλ είναι μια δουλειά πιο σημαντική από τη ζωή της και την ψυχική της ηρεμία? Κι απαντώ εγώ με το φτωχό και ονειροπόλο μου μυαλό..Τι γίνεται όμως όταν η δουλειά κάποιου είναι η ζωή του και η ψυχική του υγεία? Είναι λογικό σήμερα για αρκετούς η δουλειά να έχει γίνει δουλεία αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Εγώ για παράδειγμα που δεν με χειραγωγεί κανένας θα άλλαζα πόλη, χώρα, ήπειρο, πλανήτη μόνο για τη δουλειά μου και όχι για κάποιον γκόμενο. Εγώ μπορεί να άφηνα και γκόμενο για τη δουλειά μου αν έπρεπε να αλλάξω χώρα δηλαδή! Οπότε δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Κι όσο εύκολο είναι για κάποιον να πει στη Μάιρα έλα μωρέ ξεκόλλα επειδή αυτός θα το έκανε χωρίς πολλές σκέψεις δε σημαίνει πως η Μάιρα είναι ίδια με αυτό το άτομο που έχει αυτή τη γνώμη. Ο καθένας μας έχει μια ξεχωριστή διαφορετική προσωπικότητα που ακολουθεί κάποια γενικά μοτίβα-πρότυπα. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Γι αυτό και η Μάιρα χρειάζεται τη γνώμη ενός ειδικού. Εμείς εδώ -τουλάχιστον εγώ- κάνουμε αναλύσεις εμπειρικά, βιωματικά, μέσω της απλής παρατήρησης γιατί δεν έχουμε σπουδάσει ψυχολογία.
    @Maira δεν ξέρω σε τι βαθμό είσαι διατεθημένη να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Μπορεί απλά να λες ότι θέλεις, να μας δείχνεις ότι έχεις θέληση και τελικά να μην κάνεις τίποτα πράξη. Ξέρεις το παράδειγμα των ανορεξικών? Που λένε "ναι εγώ πήρα το μάθημά μου, κόντεψα να πεθάνω, πήγα στην κλινική, φοβήθηκα και τώρα έστρωσα και πήρα απόφαση να βάλω κιλά". Εεε λοιπόν βάζουν 3-4-5 κιλά, ξανακυλάνε μετά, αρχίζουν τους εμετούς και χάνουν 10. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμη και στην Ελλάδα παρόμοια. Δεν το λέω αυτό για να σε κατηγορήσω, απλά εξωτερικεύω μια σκέψη μου.
    Στο πρακτικό τώρα. Εγώ ζω στο εξωτερικό. Όταν πήρα την απόφαση 2 χρόνια πριν να κάνω ψυχοθεραπεία-ψυχανάλυση είχα γλωσσικό εμπόδιο εδώ, γιατί στη χώρα που ζω τα αγγλικά δεν είναι επίσημη αλλά με αυτά μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Έτσι έψαξα έλληνες ψυχολόγους στο ίντερνετ που κάνουν συνεδρίες μέσω skype. Έψαξα βασικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μίλησα με αρκετούς αλλά τελικά κατέληξα σε μία που είχε και προσιτές τιμές. Γιατί αν και δουλεύω στο εξωτερικό δεν διαθέτω 70ευρώ για συνεδρία, δυστυχώς. Με την θεραπεύτριά μου έχουμε βρεθεί από κοντά μία φορά, κ αυτό γιατί έτυχε να πάω να επισκεφτώ φίλη στην Αθήνα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά μαζί της. Έχω κ γω λόξα με ανάλυση χαρακτήρων κλπ και με βοηθάει πολύ σε αυτό. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι καθυστερεί λίγο στη συνεδρία μας κάθε φορά, αλλά αυτό όλοι το έχουν απ όσα διαβάζω εδώ. Πάντως τα 45-55 λεπτά θα τα κάνουμε σίγουρα. Τα λεφτά μου δεν πάνε πεταμένα για 30 λεπτα πχ. Όπως σου είπα μην περιμένεις θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Κι γω δεν έλυσα πλήρως το βασικό πρόβλημα για το οποίο πήγα αλλά νιώθω πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου, κατανοώ γιατί παίρνω κάποιες αποφάσεις ή γιατί έχω κάποιες αντιδράσεις και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρω κ αυτό το οποίο έψαχνα και με έστειλε στην ψυχοθεραπεία. Στόχος δικός μου ήταν να κατανοήσω τον εαυτό μου και τους άλλους και αυτό έχουμε θέσει στις συνεδρίες μας. Να μάθω αν αναλύω χαρακτήρες, να κατανοώ πως αντιδρούν, να πράττω ανάλογα ώστε να μην βλάπτομαι συναισθηματικά. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι ότι πρέπει να είσαι σε χώρο μόνη σου ώστε να μην ακούνε άλλοι τι λέτε στο skype. Αλλά όλο και καμιά αίθουσα ή απόμερο καφέ πιστεύω να μπορείς να βρεις με ίντερνετ. Ξεκίνα να ψάχνεις λοιπόν τώρα και να μιλάς με ψυχολόγους μέσω skype ώστε να καταλήξεις στον κατάλληλο και να δουλέψετε μαζί από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Επίσης να βρεις κάποιον που σου αρέσει το προφίλ του αλλά δεν κάνει συνεδρίες με skype, ρώτα ευγενικά αν γίνεται. Ποτέ δεν ξέρεις..:-)

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Διαβάζω κάποιους να θέτουν ερωτήσεις του στυλ είναι μια δουλειά πιο σημαντική από τη ζωή της και την ψυχική της ηρεμία? Κι απαντώ εγώ με το φτωχό και ονειροπόλο μου μυαλό..Τι γίνεται όμως όταν η δουλειά κάποιου είναι η ζωή του και η ψυχική του υγεία? Είναι λογικό σήμερα για αρκετούς η δουλειά να έχει γίνει δουλεία αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Εγώ για παράδειγμα που δεν με χειραγωγεί κανένας θα άλλαζα πόλη, χώρα, ήπειρο, πλανήτη μόνο για τη δουλειά μου και όχι για κάποιον γκόμενο. Εγώ μπορεί να άφηνα και γκόμενο για τη δουλειά μου αν έπρεπε να αλλάξω χώρα δηλαδή! Οπότε δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Κι όσο εύκολο είναι για κάποιον να πει στη Μάιρα έλα μωρέ ξεκόλλα επειδή αυτός θα το έκανε χωρίς πολλές σκέψεις δε σημαίνει πως η Μάιρα είναι ίδια με αυτό το άτομο που έχει αυτή τη γνώμη. Ο καθένας μας έχει μια ξεχωριστή διαφορετική προσωπικότητα που ακολουθεί κάποια γενικά μοτίβα-πρότυπα. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Γι αυτό και η Μάιρα χρειάζεται τη γνώμη ενός ειδικού. Εμείς εδώ -τουλάχιστον εγώ- κάνουμε αναλύσεις εμπειρικά, βιωματικά, μέσω της απλής παρατήρησης γιατί δεν έχουμε σπουδάσει ψυχολογία.
    @Maira δεν ξέρω σε τι βαθμό είσαι διατεθημένη να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Μπορεί απλά να λες ότι θέλεις, να μας δείχνεις ότι έχεις θέληση και τελικά να μην κάνεις τίποτα πράξη. Ξέρεις το παράδειγμα των ανορεξικών? Που λένε "ναι εγώ πήρα το μάθημά μου, κόντεψα να πεθάνω, πήγα στην κλινική, φοβήθηκα και τώρα έστρωσα και πήρα απόφαση να βάλω κιλά". Εεε λοιπόν βάζουν 3-4-5 κιλά, ξανακυλάνε μετά, αρχίζουν τους εμετούς και χάνουν 10. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμη και στην Ελλάδα παρόμοια. Δεν το λέω αυτό για να σε κατηγορήσω, απλά εξωτερικεύω μια σκέψη μου.
    Στο πρακτικό τώρα. Εγώ ζω στο εξωτερικό. Όταν πήρα την απόφαση 2 χρόνια πριν να κάνω ψυχοθεραπεία-ψυχανάλυση είχα γλωσσικό εμπόδιο εδώ, γιατί στη χώρα που ζω τα αγγλικά δεν είναι επίσημη αλλά με αυτά μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Έτσι έψαξα έλληνες ψυχολόγους στο ίντερνετ που κάνουν συνεδρίες μέσω skype. Έψαξα βασικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μίλησα με αρκετούς αλλά τελικά κατέληξα σε μία που είχε και προσιτές τιμές. Γιατί αν και δουλεύω στο εξωτερικό δεν διαθέτω 70ευρώ για συνεδρία, δυστυχώς. Με την θεραπεύτριά μου έχουμε βρεθεί από κοντά μία φορά, κ αυτό γιατί έτυχε να πάω να επισκεφτώ φίλη στην Αθήνα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά μαζί της. Έχω κ γω λόξα με ανάλυση χαρακτήρων κλπ και με βοηθάει πολύ σε αυτό. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι καθυστερεί λίγο στη συνεδρία μας κάθε φορά, αλλά αυτό όλοι το έχουν απ όσα διαβάζω εδώ. Πάντως τα 45-55 λεπτά θα τα κάνουμε σίγουρα. Τα λεφτά μου δεν πάνε πεταμένα για 30 λεπτα πχ. Όπως σου είπα μην περιμένεις θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Κι γω δεν έλυσα πλήρως το βασικό πρόβλημα για το οποίο πήγα αλλά νιώθω πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου, κατανοώ γιατί παίρνω κάποιες αποφάσεις ή γιατί έχω κάποιες αντιδράσεις και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρω κ αυτό το οποίο έψαχνα και με έστειλε στην ψυχοθεραπεία. Στόχος δικός μου ήταν να κατανοήσω τον εαυτό μου και τους άλλους και αυτό έχουμε θέσει στις συνεδρίες μας. Να μάθω αν αναλύω χαρακτήρες, να κατανοώ πως αντιδρούν, να πράττω ανάλογα ώστε να μην βλάπτομαι συναισθηματικά. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι ότι πρέπει να είσαι σε χώρο μόνη σου ώστε να μην ακούνε άλλοι τι λέτε στο skype. Αλλά όλο και καμιά αίθουσα ή απόμερο καφέ πιστεύω να μπορείς να βρεις με ίντερνετ. Ξεκίνα να ψάχνεις λοιπόν τώρα και να μιλάς με ψυχολόγους μέσω skype ώστε να καταλήξεις στον κατάλληλο και να δουλέψετε μαζί από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Επίσης να βρεις κάποιον που σου αρέσει το προφίλ του αλλά δεν κάνει συνεδρίες με skype, ρώτα ευγενικά αν γίνεται. Ποτέ δεν ξέρεις..:-)
    Πολύ ωραία η ανάλυση σου και δείχνεις πόσο πολύ επιθυμείς να βοηθήσεις.
    Μπράβο σου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Πολύ καλό για εσένα που αναγνωριζεις την επιτυχία αυτή!
    Μην δίνεις σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι στο νησί,άστους να έχουν τα ταμπού τους!
    Εσύ να κοιτάς τον εαυτό σου,μην δίνεις σημασία στα λεγόμενα των άλλων.
    Όσο δίνεις,θα νιώθεις χάλια!Μην το κάνεις αυτό,σπαταλάς άδικα ενέργεια σε πράγματα που δεν αξίζει.
    Εχεις δικιο! Αλλα....

Senior Member
    Επειδή κάποια μηνύματα πάνε σε εμένα,
    little_eliza, μία δουλειά ποτέ δεν είναι όλη μας η ζωή και το μοναδικό που έχουμε πετύχει. Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί και για εμένα οι δουλειές μου είναι πάρα πολύ σημαντικές. Κάποτε άφησα μία δουλειά στην οποία ήμουν πολλά χρόνια και στην οποία είχα επενδύσει πάρα πολύ -και συναισθηματικά εκτός των άλλων- διότι είδα ότι όσο κι αν την αγαπούσα, πλέον κάποια πράγματα είχαν αλλάξει κι όσο κι αν είχα μείνει να το παλεύω, στο τέλος έκανα κακό στον εαυτό μου και μάλιστα μεγάλο. Δεν ήταν απλή η εύρεση και προσαρμογή στην επόμενη δουλειά, ούτε άμεση, αλλά τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; ΝΑ μείνω εκεί να αυτοκαταστρέφομαι; Και Αργύρη έχω βρεθεί και σε ανεργία και μάλιστα λόγω προβλήματος υγείας που με άφησε χωρίς δουλειά κοντά ένα χρόνο κι είχα περάσει πολύ δύσκολα οικονομικά. Τι έπρεπε να γίνει, να χαντακώσω όλη μου την ζωή για να μην ζοριστώ ένα διάστημα;
    Έχετε δίκιο ότι ο καθένας τα βλέπει τα πράγματα από την σκοπιά του και λογικό είναι. Δεν νομίζω ότι κάποιος γράφει με κακή πρόθεση παρά με σκοπό να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα εγώ σαν άτομο δεν έχω την λογική του spoon-feeding και του pampering γενικά. Άλλο η κατανόηση κι άλλο η υπεκφυγή και η αποφυγή. Πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ότι ότι δεν λύνεται κόβεται. ΚΑλές οι θεωρίες, αλλά στην πράξη φαίνεται αν έχουν αποτέλεσμα. Μάλλον είμαι σε άλλο μήκος κύματος από πολλούς εδώ μέσα.
    Ελπίζω η Μάιρα να βρει την άκρη της, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι έχω κάποια άλλη βοήθεια να προσφέρω, την γνώμη μου την είπα. Και το θέμα έχει αρχίσει να με κουράζει, οπότε δεν έχει νόημα να φορτίζομαι χωρίς λόγο χωρίς να μπορώ να βοηθήσω κιόλας. Αυτό ήταν το τελευταίο μου μήνυμα σε αυτό το θέμα. Au revoir.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Εχεις δικιο! Αλλα....
    Αν το θες,όλα θα αλλάξουν!
    Και μόνο που θες να αλλάξει η κατάσταση είναι ένα βήμα προς τα μπροστά.
    Αυτοί που θα τολμήσουν να σε σχολιάσουν,λόγω ταμπού κλπ,έχουν τρελά κόμπλεξ και δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί τους.Μην πέφτεις στο επίπεδο τους κ αναγνώρισε την δική σου ξεχωριστη αξία.

Senior Member
    Σ ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις πολυτιμες συμβουλες σου. Δεν ειχα σκεφτει οτι μπορω κ μεσω skype να κανω ψυχοθεραπεια. Θ αρχισω να το ψαχνω.
    Το εχω παρει αποφαση να χωρισω απ αυτον κ θελω να ξεφυγω απ αυτη την αρρωστημενη σχεση. Αλλα οπως λες κ εσυ δε μπορει να γινει γρηγόρα θελει χρονο.
    Εγω με χιλιες δικαιολογιες μια βδομαδα περιπου τωρα τον απεφυγα κ δεν βρεθηκαμε. Το ξερω οτι μ εκμεταλλευετε αφου μου λεει οτι δε θα χωρισει. Αρα τι με θελει εμενα?? Μακαρι να ειχα τη δυναμη να το κοψω μαχαιρι αλλα οσες φορες το προσπαθησα υπεφερα! Ξερει να με χειριζεται!
    Καποιοι ισως εχουν εκνευριστει που συνεχιζω να το συζηταω το θεμα στο φορουμ ομως αυτη η κουβεντα με βοηθησε να κανω βηματα που δε το περιμενα! Ειναι φορες που η εμπειρια σας εχει να δωσει πολυ περισσοτερα απ τις θεωριες των ψυχολογων.

Ξερω οτι ηταν λαθος μου μεγαλο που εμπλεξα μαζι του τη στιγμη που δεν ειχε παρει διαζυγιο. Κ αυτο πληρωνω. Εδωσα παρα πολλα σ αυτον τον ανθρωπο, δοθηκα ολοκληρωτικα κ εχασα τον εαυτο μου...

Senior Member
    @Sonia κανένα μήνυμα δεν ήταν προσωπικό. Είναι δικό μου σφάλμα που πιάστηκα από τη φράση σου που δανείστηκα ώστε να κάνω μια αντίθεση σε σχέση με τη σκέψη μου. Σου ζητώ συγνώμη γιατί κατανοώ πως ένιωσες σαν να αντικρούει κάποιος την άποψή σου. Κατανοώ την οπτική που έχεις για την εργασία, όμως αυτό που ήθελα να εκφράσω πιο πάνω είναι ότι υπάρχουν και άλλες οπτικές. Δεν πρόκειται να κρίνω ποια είναι σωστή και ποια λάθος γιατί στην άποψη και την οπτική δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ωστόσο, η οπτική κάποιου δεν είναι καθολική. Του τέστην, για κάποιους μια δουλειά είναι όλη τους η ζωή και το μοναδικό που έχουν πετύχει. Κι αυτό είναι και επιλογή τρόπου φιλοσοφίας της ζωής πολλές φορές. Σου δίνω κάποια απλά παραδείγματα. Για τον Παπανικολάου η ιατρική ήταν όλη του η ζωή, συνειδητά δεν έκανε οικογένεια και παιδία γιατί ήθελε να δουλεύει και του βγήκε στην τελική. Σήμερα με το τεστ ΠΑΠ ξέρουμε αν πρέπει να ψαχτούμε παραπάνω για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ίδιοι εργασιομανείς φαντάζομαι είναι και αρκετοί διάσημοι δικηγόροι κλπ. Κ ας μην το πάμε μόνο με κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων, υπάρχουν ακόμη και καφετζήδες που αγαπάνε τόσο πολύ τη δουλειά τους, το να κάνουν καφέδες, να εξυπηρετούν που δουλεύουν 12ωρα και βάλε. Γι αυτούς αύτη είναι η επιτυχία τους. Γιατί είναι θέμα οπτικής.
    Αντίστοιχα, όπως εσύ έχεις τσαμπουκά και δύναμη και κότσια να βάλεις τέρμα σε μια κατάσταση (εργασιακή, προσωπική κλπ) χωρίς να θέλεις χαιδέματα, κάποιος άλλος μπορεί να μην τα διαθέτει αυτά. Εκεί μπαίνει η ενσυναίσθηση, δηλαδή να κατανοήσεις τα συνασθήματα του άλλου. Η Μάιρα δυστυχώς δεν έχει το δικό σου τσαμπουκά..Τι να παρατήσει? Τι να πιάσει, τι να αφήσει? Λογικό να σου φαίνεται παράλογο το πως δρα τόσο χρόνια, για αυτήν όμως είναι κάτι φυσιολογικό. Αντίθετα το δείξει δυναμισμό και θάρρος αντίστοιχο του δικού σου μπορεί και να της προκαλέσει καρδιακή προσβολή από το φόβο. Οπότε ανάλογα την περίπτωση πρέπει να είμαστε και λίγο διαλλακτικοί. Κι γω στη θέση της Μάιρας, τα ίδια με εσένα θα έκανα αλλά κατανοώ ότι δεν θα λειτουργήσει ως λύση γι αυτήν. Γιατί είναι σαν να λέω σε έναν που έχει κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και αγοραφοβία ότι ο τρόπος να ξεπεράσει τους φόβους του είναι η καταμέτωπο αντιμετώπιση όπως το να πάει στο μετρό του Τόκυο σε ώρες αιχμής. Και μόνο στη σκέψη το καταθλιπτικό άτομο θα πάθαινε κρίση..
    ΥΓ: Για εμένα θα πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις. Η άποψη του καθενός είναι εξίσου σημαντική. Βοηθάς τη Μάιρα να καταλάβει τι δεν μπορεί να κάνει κ ίσως την ξεκουνήσεις κ λίγο για να το κάνει. Αυτήν και τον καθένα στον οποίον απαντάς :-)

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Σ ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις πολυτιμες συμβουλες σου. Δεν ειχα σκεφτει οτι μπορω κ μεσω skype να κανω ψυχοθεραπεια. Θ αρχισω να το ψαχνω.
    Το εχω παρει αποφαση να χωρισω απ αυτον κ θελω να ξεφυγω απ αυτη την αρρωστημενη σχεση. Αλλα οπως λες κ εσυ δε μπορει να γινει γρηγόρα θελει χρονο.
    Εγω με χιλιες δικαιολογιες μια βδομαδα περιπου τωρα τον απεφυγα κ δεν βρεθηκαμε. Το ξερω οτι μ εκμεταλλευετε αφου μου λεει οτι δε θα χωρισει. Αρα τι με θελει εμενα?? Μακαρι να ειχα τη δυναμη να το κοψω μαχαιρι αλλα οσες φορες το προσπαθησα υπεφερα! Ξερει να με χειριζεται!
    Καποιοι ισως εχουν εκνευριστει που συνεχιζω να το συζηταω το θεμα στο φορουμ ομως αυτη η κουβεντα με βοηθησε να κανω βηματα που δε το περιμενα! Ειναι φορες που η εμπειρια σας εχει να δωσει πολυ περισσοτερα απ τις θεωριες των ψυχολογων.

Ξερω οτι ηταν λαθος μου μεγαλο που εμπλεξα μαζι του τη στιγμη που δεν ειχε παρει διαζυγιο. Κ αυτο πληρωνω. Εδωσα παρα πολλα σ αυτον τον ανθρωπο, δοθηκα ολοκληρωτικα κ εχασα τον εαυτο μου...
    Την έχεις την δύναμη και την θέληση μέσα σου,αρκεί να το πιστέψεις!
    Να δεις που όταν τα καταφέρεις,όλα αυτά θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.
    Κανένας εκνευρισμός,βοήθεια ζητάς οπότε δεν χρειάζεται να απολογείσαι.
    Έχεις ήδη κάνει κάποια σημαντικά βήματα για εσένα,με την αναγνώριση των λαθών σου,βλέποντας το ποιόν αυτού του ανθρώπου και με την θέληση σου να αλλάξεις τη ζωή σου.Αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου και να συνεχίσεις προς το καλύτερο!

Senior Member
    Δεν θελω να πιεσω κανενα να γραφει για το θεμα μου. Ομως για να μπηκα εδω σημαινει οτι το χω αναγκη.
    Η αληθεια την λεξη με κουρασες την εχω ξανακουσει κ απ τη μανα μου κ απ τις λιγοστες φιλες μου. Γιατι κουραστηκαν ν ακουνε τα ιδια κ τα ιδια. Το σεβομαι. Γι αυτο μπηκα εδω να γραψω σε αγνωστους που δε με ξερουν κ δεν ειναι υποχρεωμενοι ν ασχοληθουνε μαζι μου. Κ εχετε δικιο κ εσεις να εχετε κουραστει. Ελπιζω να συνεχισετε καποιοι να μου γραφεται...

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Δεν θελω να πιεσω κανενα να γραφει για το θεμα μου. Ομως για να μπηκα εδω σημαινει οτι το χω αναγκη.
    Η αληθεια την λεξη με κουρασες την εχω ξανακουσει κ απ τη μανα μου κ απ τις λιγοστες φιλες μου. Γιατι κουραστηκαν ν ακουνε τα ιδια κ τα ιδια. Το σεβομαι. Γι αυτο μπηκα εδω να γραψω σε αγνωστους που δε με ξερουν κ δεν ειναι υποχρεωμενοι ν ασχοληθουνε μαζι μου. Κ εχετε δικιο κ εσεις να εχετε κουραστει. Ελπιζω να συνεχισετε καποιοι να μου γραφεται...
    Δεν πιέζεις,μην αγχώνεσαι.
    Αν το είπαν,θα έγινε λόγω επαναληψης σου,όχι γιατί σ βαρέθηκαν.

Senior Member
    @Maira Νομίζω απαντάς μόνη σου στην ερώτηση "τί θέλει από εσένα". Θέλει να σε χειρίζεται, του αρέσει. Ξέρει ότι δεν έχεις τη δύναμη να φύγεις γιατί ίσως δένεσαι με τους ανθρώπους κ αυτό εκμέταλλεύεται. Ξέρει ότι είσαι ευαίσθητη και συναισθηματική, με κατανόηση. Εδώ σου είπε να μην του λες τα προβλήματά σου όταν βρίσκεστε γιατί έχει άλλα πιο σημαντικά θέματα στο κεφάλι του. Ξέρει ποια είσαι και τί είσαι. Ξέρει πως θα δράσεις και θα αντιδράσεις. Γι αυτό και κάνει ό,τι κάνει. Γιατί το κάνει? Προφανώς του αρέσει η επιβολή στους άλλους. Μπορεί να είναι γιατί έτσι μεγάλωσε, μπορεί να την ανέπτυξε σαν άμυνα γιατί δεν την είχε καθώς μεγάλωνε, μπορεί να μην μπορεί να επιβάλλεται σε άλλους στην οικογένεια και τη δουλειά. Μπορεί να έχει και καμιά διαταραχή-μανία. Μην κάτσεις να το ψάξεις μόνη σου γιατί μπορεί να αποτρελαθείς κι συ στο τέλος.
    Επίσης μην κατηγορείς τον εαυτό σου που είσαι αυτή που είσαι. Δεν φταις γι αυτό. Απλά αυτός είδε μια ευαισθησία, αδυναμία και με τον καιρό την καταχράστηκε πλήρως ώστε να καλύψει τις δικές του μανίες-αδυναμίες. Πολύ πιθανό να έχει προσπαθήσει και με άλλες να το κάνει αλλά να μην του βγήκε γιατί ήταν τσαμπουκαλούδες και του έκοψαν τον αέρα. Το έκανε με εσένα γιατί δεν έθεσες όρια αυστηρά από την αρχή. Ούτε αυτό είναι κακό και πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου. Σκοπός είναι αφού καταλαβαίνεις αυτή σου την αδυναμία 1.να αντιλαμβάνεσαι πότε υπάρχει κίνδυνος να την εκμεταλλευτεί κάποιος, 2. να μάθεις να τη θωρακίζεις, 3. αν το 1 και το 2 δεν πετύχουν (όχι γιατί είσαι χαζή, αλλά γιατί οι άνθρωποι κρύβονται και δεν θα στο δείξουν στη φόρα ότι θα σε εκμεταλλευτουν) να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου αποβάλλοντας αυτά τα άτομα από την ζωή σου.

Page 31 of 35 FirstFirst ... 212930313233 ... LastLast