Άγχος και πανικός - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Ακη μαλακα βγαλε παιδι να δουλευεισ μια ζωη να γουσταρεισ συμπληρωσα τριαντα χρονια δουλειασ και με περιμενουν αλλα σαραντα για να δεισ τι ειναι παιδι
    δεν θελω ρε μαλακα παιδια ακομα ειμαι μικρος δεν θα κανω την μαλακια να γινο μπαμπας απο τα 25 μου....

θα περναωωωωωω καλααααα αμαρτιες θα κανω σου το ορκιζομαιιι...!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vicky View Post
    Χαχα, τσαμπιον! Επίσης τώρα που είπατε μπάνιο, ορισμένες φορές καθυστερώ να κάνω μπάνιο για να μην υποστώ τους ψυχαναγκασμους μου, γιατί εκεί μέσα κάνω τους χειρότερους ψυχαναγκασμους και μπορεί πχ το μπάνιο μου κανονικά να διαρκεί 10 λεπτά αλλά εγώ θα το κάνω 30 λεπτά με τους ψυχαναγκασμους που κάνω!!
    Είναι πολύ κουραστικό αυτό, και για εμάς και για τους άλλους!! Εγώ σκέφτομαι ότι άμα δεν τα κάνω αυτά κάτι κακό θα συμβεί ή θα πάθουν κάτι τα κοντινά μου πρόσωπα!!
    Κολλάει το μυαλό, ενώ ξέρουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικά όλα αυτά, συνεχίζουμε τα ίδια!!

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    το δικό μου ιδψ ήτανε για γέλια....!!!! πήγαινα κάθε τόσο να δω τις γλάστρες με την κάνναβη στον κήπο συνεχώς πάταγα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα το κουμπί να δω αν χάλασε... επίσης όταν κόλλαγε το κινητό έπεφτα σε κατάθλιψη... να είναι καλά αυτό το ιατρικό βοτάνι που με έβγαλε από όλα αυτά...!!!! τώρα το μονο μου άγχος είναι το να περιμένω 2 εβδομάδες ακόμα την νέα μου ποικιλία κάνναβης...

επερνα 8 xanax των 2mg την ημερα.....!!! ειχα φτάσει σε σημείο να μην μπορώ χωρίς αυτή την μαστούρα του xanax

και όμως όλα αλλάξανε προς το καλύτερο και πλέον μπορώ και είμαι ξανά φυσιολογικός χωρίς να περνώ αυτά τα νόμιμα ναρκωτικά...! χίλιες φορες χόρτο που είναι πραγματική θεραπεία... παρα ψυχοφάρμακα...!!!! το λένε όλοι η γιατροί...! και αν πει κάποιος γιατρός το αντίθετο δεν είναι ενημερωμένος...!!!!

Senior Member
    Καλησπέρα, Ονομαζομαι Βίκυ και γενικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω ένα μόνιμο άγχος για το οτιδήποτε. Κατά περίοδους γίνεται χειρότερο άλλες πιο υποφερτό. Λόγω του άγχους έχω αναπτύξει μια κακιά συνήθεια-βασικά συνήθειες - τις οποίες κάνω κάθε φορά που έχω άγχος (πχ μετράω μέχρι το 4 πρώτου αφήσω ένα αντικείμενο, βάζω τα πάντα στο σπίτι να είναι ευθυγραμμισμενα, κάνω 4 φορές μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στο σπίτι μέχρι να φύγω κλπ) που αυτό με κουράζει. Το θέμα μου όμως για το οποίο σας γράφω είναι ότι πρέπει να παραδώσω την διπλωματική μου εργασία σε 1,5 μήνα και ο καθηγητής, μου είπε ότι δεν ξέρει αν θα προλάβω. Από εκείνη την μέρα λειτουργώ σε πανικό, δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια, δεν τρώω, κάνω εμετό κάθε πρωί, κλαίω τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα. Είναι σημαντικό για εμένα να τελειώσω καθώς θέλω να αρχίσω να δουλεύω και γιατί διακυβεύεται και μια υποτροφία που μπορεί να πάρω. Όλοι μου λένε να ηρεμήσω και ότι δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα, αλλά δεν ξέρω πως να ξεφύγω από τις σκέψεις μου. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο απλά χρειάζομαι συμβουλές!!
    Και να μην προλαβεις δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο νομιζεις. Ειναι σημαντικο να κοιμασαι. Ο Μητσοτακης οταν ηταν πρωθυπουργος ακομα και οταν ειχε πολυ σημαντικες συναντησεις κ διαβουλευσεις φροντιζε να κοιμηθει. Η εργασια σου δε μπορει να ειναι πιο σημαντικη απο το να εισαι πρωθυπουργος μιας χωρας.

Quote Originally Posted by Xristos__t View Post
    Περαστικά, θυρεοειδής σχετίζεται άμεσα με.την ψυχολογία σου και το άγχος!εχω και εγω και αργησα να το κοιτάξω!

Εστάλη από NEM-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
    Η κοπέλα έπεσε στην κατάσταση που μας περιγράφει και χαρακτηρίζει ως πανικό, άγχος κλπ λόγω της υπόδειξης του καθηγητή. Πίσω απ αυτό βλέπω έναν ευαίσθητο χαρακτήρα, συναισθηματικό, που αντιδρά κατά τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο όποτε η ζωή της βρεθεί υπό τέτοιες ως η προκείμενη συνθήκες. Που κολλάει ο θυρεοειδής? Απλά τις προσθέτετε ιδέες...

Άμα έχουμε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για μια εργασία Vicky
    - προφανώς κατέχεις καλά το αντικείμενο της εργασίας για να το επέλεξες και κατά συνέπεια, ξέρεις πως να κινηθείς από πλευράς διδακτικής ύλης, έχεις στη σκέψη σου ένα πλάνο ως προς τη δομή και το τι θα γράψεις κάτω -
    απλά παίρνουμε τα ουσιώδη, τα σημαντικά, όπως ήδη αυτά υπάρχουν στη σκέψη μας και αυτά καταγράφουμε στην εργασία, έστω κι αν αυτό κάνει την εργασία σύντομη. Κι αυτό μπορεί να γίνει και τάχιστα, ήτοι οι ιδέες, τα συμπεράσματα μας όπως είναι στη σκέψη μας πληκτρολογούνται άμεσα κάτω. Αποφεύγουμε όταν μας πιέζει ο χρόνος να πελαγοδρομήσουμε, ήτοι να μπούμε σε πολλή λεπτομέρεια και σε περαιτέρω ψάξιμο σε βιβλιογραφία γιατί αυτό οξύνει μια χάλια ψυχολογική κατάσταση. Προφανώς δεν είσαι και στο ξεκίνημα της εργασίας. Ήδη όλο τον προηγούμενο καιρό έκανες προεργασία και διαμόρφωσες άποψη για το θέμα εργασίας. Ε, αυτή την άποψη κατάγραψε την όπως σου προείπα.

Η σκέψη ότι θα κινηθείς κατ' αυτόν τον συντομο τροπο για τον εναπομείναντα 1/μιση μήνα θα σου μειώσει σημαντικά όλες τις ψυχικές πρώτα και τις σωματικές συνέπειες τους. Οι δε καθηγητές κοιτάζουν την ουσία, ασχέτως αν για σενα αυτά που έγραψες είναι λίγα, κι ούτε προφανώς θα γνωρίζει ή θα ελέγξει τι σε ώθησε να εργαστείς κατά τον συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχουν φοιτητες που πήραν καλό βαθμό γράφοντας λίγα εν σχέσει με άλλους που έγραφαν αμέτρητα.
    γιάννης

Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Η κοπέλα έπεσε στην κατάσταση που μας περιγράφει και χαρακτηρίζει ως πανικό, άγχος κλπ λόγω της υπόδειξης του καθηγητή. Πίσω απ αυτό βλέπω έναν ευαίσθητο χαρακτήρα, συναισθηματικό, που αντιδρά κατά τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο όποτε η ζωή της βρεθεί υπό τέτοιες ως η προκείμενη συνθήκες. Που κολλάει ο θυρεοειδής? Απλά τις προσθέτετε ιδέες...

- προφανώς κατέχεις καλά το αντικείμενο της εργασίας για να το επέλεξες και κατά συνέπεια, ξέρεις πως να κινηθείς από πλευράς διδακτικής ύλης, έχεις στη σκέψη σου ένα πλάνο ως προς τη δομή και το τι θα γράψεις κάτω -
    απλά παίρνουμε τα ουσιώδη, τα σημαντικά, όπως ήδη αυτά υπάρχουν στη σκέψη μας και αυτά καταγράφουμε στην εργασία, έστω κι αν αυτό κάνει την εργασία σύντομη. Κι αυτό μπορεί να γίνει και τάχιστα, ήτοι οι ιδέες, τα συμπεράσματα μας όπως είναι στη σκέψη μας πληκτρολογούνται άμεσα κάτω. Αποφεύγουμε όταν μας πιέζει ο χρόνος να πελαγοδρομήσουμε, ήτοι να μπούμε σε πολλή λεπτομέρεια και σε περαιτέρω ψάξιμο σε βιβλιογραφία γιατί αυτό οξύνει μια χάλια ψυχολογική κατάσταση. Προφανώς δεν είσαι και στο ξεκίνημα της εργασίας. Ήδη όλο τον προηγούμενο καιρό έκανες προεργασία και διαμόρφωσες άποψη για το θέμα εργασίας. Ε, αυτή την άποψη κατάγραψε την όπως σου προείπα.

Η σκέψη ότι θα κινηθείς κατ' αυτόν τον συντομο τροπο για τον εναπομείναντα 1/μιση μήνα θα σου μειώσει σημαντικά όλες τις ψυχικές πρώτα και τις σωματικές συνέπειες τους. Οι δε καθηγητές κοιτάζουν την ουσία, ασχέτως αν για σενα αυτά που έγραψες είναι λίγα, κι ούτε προφανώς θα γνωρίζει ή θα ελέγξει τι σε ώθησε να εργαστείς κατά τον συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχουν φοιτητες που πήραν καλό βαθμό γράφοντας λίγα εν σχέσει με άλλους που έγραφαν αμέτρητα.
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Η αλήθεια είναι ότι έτσι αντιδρώ σε οποιοδήποτε κατάσταση της ζωής μου. Πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από εμένα και ότι αν κάτι δεν κάνω εγώ καλά θα βγούν ζημειωμένοι και άλλοι μαζί με εμένα. Παραδείγματος χάρην, στη προκειμένη περίπτωση δεν σκέφτομαι αν εγώ κάνω κάτι καλό ή όχι για εμένα αλλά τι θα πουν οι καθηγητές μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου κλπ. Προσπαθούν να μου εξηγήσουν οι γονείς μου και τα κοντινά μου πρόσωπα χρόνια τώρα ότι δεν είναι έτσι αλλά εγώ τα ίδια. Σκέφτομαι πάρα πολύ ΚΑΘΕ μέρα όλες τις εκβάνσεις που τα πράγματα θα πάνε άσχημα και πράγματα που συμβαίνουν ευχάριστα δεν τα βάζω καν στο μυαλό μου.
    Αυτό που περιγράφετε με το να πελαγοδρομώ είναι αυτό που κάνω την τελευταία εβδομάδα, ψάχνω τα πάντα ώστε να βρώ ποιο είναι το τέλειο και αυτό με αγχώνει ακόμα περισσότερο.
    Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά που μου είπατε, και πάλι ευχαριστώ πολύ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post

Τι που κολλάει; θυρεοεοδης και βιταμινη d επιρεαζουν άμεσα την ψυχολογία του ανθρώπου! Ο θυρεοειδής ειναι ένας αδενας που σχετιζεται με τις ορμόνες του ατόμου! Ο πανικός και τπ άγχος κατακλύζουν το σωμα μας οραμ ο εγκέφαλος διοχετευει συγκεκριμενες ουσιες στο σώμα μας, οπως και καθε συναίσθημα που νοιώθουμε!

[QUOTE=ioannis2;1014013]Η κοπέλα έπεσε στην κατάσταση που μας περιγράφει και χαρακτηρίζει ως πανικό, άγχος κλπ λόγω της υπόδειξης του καθηγητή. Πίσω απ αυτό βλέπω έναν ευαίσθητο χαρακτήρα, συναισθηματικό, που αντιδρά κατά τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο όποτε η ζωή της βρεθεί υπό τέτοιες ως η προκείμενη συνθήκες. Που κολλάει ο θυρεοειδής? Απλά τις προσθέτετε ιδέες...

Ο θυρεοείδης ειναι ενας σημαντικός αδένας απο εκει περνάνε ολες οι ορμόνες του εγκεφάλου ελέγχει ακομα και την θερμοκρασία του σώματος, παίρνει εντολή απο την υπόφυση αν αυτο λέει κάτι για το ποσο σημαντικός ειναι αυτος ο αδένας και αν υπολειτουργει η υπερλειτουργεί τοτε δυσκολέυει το εργο σε μέγάλο βαθμο σε κάποιον που εχει αγχος στρες η ιδεοληψίες, ειμαι παθών για αυτο το αναφέρω.

Junior Member
    Φυσικα και εχει σχεση ο θυροειδης.Εγω επιμενω σε οποιον παρουσιαζει τετοια συμπτωματα πρωτα να κοιταξει αυτο,οπως και τα αντισωματα και μετα ολα τα αλλα.Σε εμενα ετσι ξεκινησαν ολα

Member
    Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να έχω θυρεοειδή, η πηγή του χρόνιου άγχους μου δεν νομίζω ότι οφείλεται εκεί!!

Senior Member
    Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να έχω θυρεοειδή, η πηγή του χρόνιου άγχους μου δεν νομίζω ότι οφείλεται εκεί!!
    Και όμως δεν είναι... δεν χάνεις κατι να το ψάξεις!

Member
    Πλέον όλο αυτό που ένιωθα έχει μετατραπεί στο να μην νιώθω τίποτα, ούτε χαρά, ούτε λύπη, ούτε ενθουσιασμό, τίποτα!!
    Σαν να μην έχω συναισθήματα μια απάθεια!! Δεν ξέρω τι παθαίνω!! Δεν λέω σε κανένα αυτό που αντιμετωπίζω γιατί νιώθω ότι πλέον μόνο κουράζω τους γύρω μου, είναι κακό να έχεις κάποιον δίπλα σου να κλαίγεται!!
    Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω!!

Πλέον όλο αυτό που ένιωθα έχει μετατραπεί στο να μην νιώθω τίποτα, ούτε χαρά, ούτε λύπη, ούτε ενθουσιασμό, τίποτα!!
    Σαν να μην έχω συναισθήματα μια απάθεια!! Δεν ξέρω τι παθαίνω!! Δεν λέω σε κανένα αυτό που αντιμετωπίζω γιατί νιώθω ότι πλέον μόνο κουράζω τους γύρω μου, είναι κακό να έχεις κάποιον δίπλα σου να κλαίγεται!!
    Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω!!
    Βίκυ, προχώρησες με την εργασία όπως είπαμε? Αυτό προέχει τώρα για να σου πέσει το άγχος αλλά και για να ολοκληρώσεις επιτυχώς την εργασία με τους τρόπους που είπαμε! Κι ένα καφεδάκι με λίγη καλή κουβέντα με δικά σου άτομα που σε ξεκουράζουν και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα με την κουβέντα τους. Τον θυρεοειδή θα έχεις έπειτα όσο χρόνο θες να τον ελέγξεις με αναλύσεις αίματος κλπ, για τώρα ξέχασε τον.
    γιάννης

Member
    Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτομαι καν το θυρεοειδή αυτή τη στιγμή. Έχω προχωρήσει αρκετά μου μένουν κάποια τελευταία κομμάτια και οι διορθώσεις, απλά κάθε μέρα έχω το άγχος αν τα γράφω καλά κλπ γι 'αυτό είμαι έτσι!! Μακάρι να πάνε όλα καλά!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12