Αντικαταθλιπτικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Μπεσ στο nike women

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    αν σου πω πως είμαι πλήρως καλά πλέον με την ιατρική κάνναβη θα σου φανεί περίεργο έτσι???

θέλεις και πιστεύεις ότι με ένα φάρμακο από τον ψυχίατρο θα τα ξεπεράσεις όλα και δεν εμπιστεύεσαι ένα βότανο το οποιο είναι το απόλυτο αντικαταθλιπτικό???? αν πιστεύεις λοιπόν πως η λύση είναι τα χάπια είσαι λάθος... ;)

αν θέλεις να μάθεις περισσότερα στείλε μου pm... :)
    Δεν είπα ποτέ ότι δεν εμπιστεύομαι κάτι άλλο πέρα από τα χάπια. Εγώ το τόπικ το άνοιξα για να σχολιάσουμε γενικά τον ρατσισμό και τις προκαταλήψεις στα θέματα αυτά. Για την ιατρική κάνναβη έχω ακούσει ότι κάνει θαύματα από πολύ κόσμο αλλά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν την έχω δοκιμάσει. Φυσικά και θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο ένα βότανο από την χημεία. Ούτε σε εμένα ούτε σε κανέναν δεν αρέσει να παίρνει χάπια για να νιώθει καλά. Απλώς είπα ότι εάν κάποια στιγμή κάποιος αναγκαστεί να πάρει είτε χάπια, είτε κάτι άλλο να του φαίρονται περίεργα ή ρατσιστικά.

Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Mε τα χρόνια έχει αμβλυνθεί λιγάκι αυτή η εντύπωση για τα αντικαταθλιπτικά χάπια.Αλλά ακόμα παραμένει.
    Ιδίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας,αρνούνται να συμβιβαστούν πως τα παιδιά τους χρειάζονται τέτοιου είδους χάπια.
    Και με τον κολλητό μου,το ίδιο πράγμα.Αναγκαζόταν να τα κρύβει για πολλά χρόνια.

Απλά Alice,να ξέρεις πως ο μεγαλύτερος ρατσισμός συμβαίνει με τα Αντιψυχωτικά.Εκεί να δεις τι γίνεται.Δεν έχω χρειαστεί ποτέ μου να λάβω,αλλά από περιγραφές παιδιών εδώ στο Forum,σχεδόν όλοι ΔΕΝ το αναφέρουν.Και καλά κάνουν για μένα,γιατί οι κοινωνικές συνέπειες της απομόνωσης είναι μεγάλες. Άσχημο αυτό,αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Εγώ είχα φίλο με Σχιζοφρένεια,απο τον Στρατό.Χαθήκαμε λόγω απόστασης μετά το απολυτήριο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by STAVROS View Post
    Mε τα χρόνια έχει αμβλυνθεί λιγάκι αυτή η εντύπωση για τα αντικαταθλιπτικά χάπια.Αλλά ακόμα παραμένει.
    Ιδίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας,αρνούνται να συμβιβαστούν πως τα παιδιά τους χρειάζονται τέτοιου είδους χάπια.
    Και με τον κολλητό μου,το ίδιο πράγμα.Αναγκαζόταν να τα κρύβει για πολλά χρόνια.

Απλά Alice,να ξέρεις πως ο μεγαλύτερος ρατσισμός συμβαίνει με τα Αντιψυχωτικά.Εκεί να δεις τι γίνεται.Δεν έχω χρειαστεί ποτέ μου να λάβω,αλλά από περιγραφές παιδιών εδώ στο Forum,σχεδόν όλοι ΔΕΝ το αναφέρουν.Και καλά κάνουν για μένα,γιατί οι κοινωνικές συνέπειες της απομόνωσης είναι μεγάλες. Άσχημο αυτό,αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Εγώ είχα φίλο με Σχιζοφρένεια,απο τον Στρατό.Χαθήκαμε λόγω απόστασης μετά το απολυτήριο.
    Αχ, βρε συ Σταύρο!πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες!είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό... δεν μπορώ να καταλάβω και δεν θα το καταλάβω ποτέ μάλλον γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο σκληροί και ρατσιστές. Γιατί αναζητούν έναν μηδαμινό λόγο για να σε κάνουν πέρα. Ή να σε προσβάλλουν τονίζοντας σου ότι είσαι εξωπραγματικός, μη φυσιολογικός και προβληματικός. Γιατί η σκέψη να είναι τόσο στενόμυαλη; δηλαδή εκεί έξω όσοι απομονώνουν τους υπόλοιπους λόγω σχιζοφρένειας, λόγω κατάθλιψης, λόγω διπολικής διαταραχής, λόγω πανικών που θεωρούνται "φυσιολογικοί" είναι τέλειοι; όχι. Γιατί το τέλειο δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει. Και αυτή η δικαιολογία που ακούω συνεχώς και έχω σιχαθεί...εγώ ότι μου συμβαίνει το ξεπερνάω με την λογική και το μυαλό μου. Λες και οι υπόλοιποι οι "προβληματικοί" δεν έχουμε εγκέφαλο ή λογική σκέψη.

Senior Member
    Εγω ξερω οτι οποιος νομιζει πως φταινε αλλοι για ολα τα προβληματα τους, τοσο θα βυθίζονται στην καταθλιψη και τα παρατράγουδα της.

Quote Originally Posted by Alice_1990 View Post
    Όχι δεν ισχύουν όλα. Τα νέα αντικαταθλιπτικά είναι πολύ πιο ελαφριά από τα παλιά. Δεν προκαλούν εθισμό, δεν τα παίρνεις σε όλη σου την ζωή και ούτε σου καταστρέφουν το συκώτι. Άλλο κομμάτι τα ηρεμιστικά. Στα ηρεμιστικά ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ο κίνδυνος να εθιστείς εάν τα παίρνεις για μεγάλα διαστήματα.

Συμφωνώ. Το για πόσο καιρό θα τα παίρνεις εξαρτάται από τη βελτίωση που θα σου βρει ο γιατρός. Αν δει σημαντική βελτίωση θα σου μειώσει τη δόση.
    Τα φάρμακα είναι μέσο για να λύσεις το πρόβλημα, δλδ η χαλάρωση και η ηρεμία για να εκλογικεύσεις τις σκέψεις σου και να κάνεις πράξεις στην καθημερινότητα σου, και όχι αυτοσκοπός.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Εγω ξερω οτι οποιος νομιζει πως φταινε αλλοι για ολα τα προβληματα τους, τοσο θα βυθίζονται στην καταθλιψη και τα παρατράγουδα της.
    Λυπάμαι που το λέω, αλλά εάν έβγαλες αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω δεν έχεις καταλάβει το νόημα της συζήτησης αυτής. Ανοίγοντας αυτό το θέμα δεν κατηγόρησα κανέναν για τα δικά μου προβλήματα αγαπητέ Γιώργο. Τα προβλήματα μου τα γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια πίστεψε με και δεν έχω ανάγκη να τα ρίξω σε τρίτους. Εγώ και μόνο εγώ ευθύνομαι για τον τρόπο που σκέφτομαι και για την ευαισθησία που με διακατέχει. Το γεγονός που με ενοχλεί είναι ότι εν έτη 2018 λείπει από τον κόσμο η προοδευτική σκέψη. Γι'αυτό και ήθελα να σχολιάσω αυτό το θέμα με άλλα άτομα του φόρουμ. Για την ανταλλαγή απόψεων. Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα του ρατσισμού μήπως και καταλάβεις τι εννοούσα. Πχ ο τάδε γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα και δέχεται κοινωνικό ρατσισμό. Εκείνος δεν κατηγορεί κανέναν για το πρόβλημα του γιατί με αυτό γεννήθηκε, όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο κόσμος δεν τον αποδέχεται λόγω του προβλήματος αυτού. Δεν έριξε ευθύνες σε κανέναν για την αναπηρία του. Αυτά από εμένα. Και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τόσο μονόπλευρα. Φιλικά πάντα.

Senior Member
    Εννοείται. Εάν γίνουν αυτοσκοπός χάνεται όλο το νόημα της προσπάθειας να απαλλαγείς από το άγχος μια για πάντα.
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Συμφωνώ. Το για πόσο καιρό θα τα παίρνεις εξαρτάται από τη βελτίωση που θα σου βρει ο γιατρός. Αν δει σημαντική βελτίωση θα σου μειώσει τη δόση.
    Τα φάρμακα είναι μέσο για να λύσεις το πρόβλημα, δλδ η χαλάρωση και η ηρεμία για να εκλογικεύσεις τις σκέψεις σου και να κάνεις πράξεις στην καθημερινότητα σου, και όχι αυτοσκοπός.

Τα προβλήματα μου τα γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια πίστεψε με και δεν έχω ανάγκη να τα ρίξω σε τρίτους. Εγώ και μόνο εγώ ευθύνομαι για τον τρόπο που σκέφτομαι και για την ευαισθησία που με διακατέχει. Το γεγονός που με ενοχλεί είναι ότι εν έτη 2018 λείπει από τον κόσμο η προοδευτική σκέψη. Γι'αυτό και ήθελα να σχολιάσω αυτό το θέμα με άλλα άτομα του φόρουμ. Για την ανταλλαγή απόψεων. Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα του ρατσισμού μήπως και καταλάβεις τι εννοούσα. Πχ ο τάδε γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα και δέχεται κοινωνικό ρατσισμό. Εκείνος δεν κατηγορεί κανέναν για το πρόβλημα του γιατί με αυτό γεννήθηκε, όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο κόσμος δεν τον αποδέχεται λόγω του προβλήματος αυτού. Δεν έριξε ευθύνες σε κανέναν για την αναπηρία του. Αυτά από εμένα. .

Προοδευτική σκέψη είναι το ότι πλέον η κοινωνία (καλοί, κακοί, όλοι) αγκαλιάζει το άτομο με κινητικά προβλήματα. Όπου πάει όπου βρεθεί θα του ανοίξουν την πόρτα, θα τον βάλουν μπροστά από όλους, ίσως και να του δώσουν περισσότερα απ αυτα που χρειάζεται.

Ο άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα είναι όμως ακόμα στιγματισμένος, γι αυτό ντρέπεται να πει ότι παρακολουθείται από ψυχίατρο κι ότι παίρνει ψυχοφάρμακα. Κι αυτό είναι ίσως ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν δαιμονοποιηθεί στη σκέψη του κόσμου τα ψυχοφάρμακα, σαν ταμπού, σαν κάτι που αφορά τους μη φυσιολογικούς. Αυτό είναι κάτι στο οποίο όντως εξακολουθεί να μην υπάρχει προοδευτική σκέψη.

Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που το ψυχολογικό πρόβλημα τους είναι κρίση πανικού, εκδηλώσεις βιαιες. Αυτούς δεν μπορείς να τους αποδεχτείς ως είναι, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεις τα μέτρα σου, να εισαι προσεκτικός μαζί τους, αλλιώς πιθανόν να κινδυνέψεις. Αυτό όμως δεν θα πρεπε να ισχύει για τα άτομα με καταθλιψη, τα θύματα μπούλινγκ, άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση. ΑΥτοί έχουν ανάγκη από την κοινωνία, ανάγκη να τους αγκαλιάσουν και να τους βοηθήσουν. Δυστυχώς η κοινωνία τους έχει βάλει στο περιθώριο ως μη ενδιαφέροντα άτομα, τους θεωρεί βλάκες, προβληματικούς και δεν τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες/ικανότητες τους. Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα της έλλειψης προοδευτισμού - καλής αντιμετώπισης από την κοινωνία.
    γιάννης

Senior Member
    Αρα το παραδεχεσαι οτι καθενασ απο εμασ παλευει για ολουσ και τον εαυτο του

Senior Member
    Συμφωνώ σε όλα όσα είπες... με το μόνο που διαφωνώ είναι στο ότι οι άνθρωποι με κρίσεις πανικού είναι επικίνδυνοι. Παθαίνω κρίσεις πανικού από τα 13. Και είμαι 23 τώρα. Έχω αποκτήσει το ταλέντο να το κρύβω άριστα και κανείς να μην μπορεί να το καταλάβει ότι μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έγινα επικίνδυνη, αλλά και όσος κόσμος γνωρίζω εγώ προσωπικά με πανικούς επίσης δεν γίνονται επικίνδυνοι για τους γύρω. Αυτοί με τις βίαιες εξάρσεις και συμπεριφορές ναι. Γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι με τους γύρω. Αλλά με την κατάλληλη θεραπεία η κοινωνία μπορεί και αυτούς να τους αγκαλιάσει και να τους αποδεχθεί.
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Προοδευτική σκέψη είναι το ότι πλέον η κοινωνία (καλοί, κακοί, όλοι) αγκαλιάζει το άτομο με κινητικά προβλήματα. Όπου πάει όπου βρεθεί θα του ανοίξουν την πόρτα, θα τον βάλουν μπροστά από όλους, ίσως και να του δώσουν περισσότερα απ αυτα που χρειάζεται.

Ο άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα είναι όμως ακόμα στιγματισμένος, γι αυτό ντρέπεται να πει ότι παρακολουθείται από ψυχίατρο κι ότι παίρνει ψυχοφάρμακα. Κι αυτό είναι ίσως ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν δαιμονοποιηθεί στη σκέψη του κόσμου τα ψυχοφάρμακα, σαν ταμπού, σαν κάτι που αφορά τους μη φυσιολογικούς. Αυτό είναι κάτι στο οποίο όντως εξακολουθεί να μην υπάρχει προοδευτική σκέψη.

Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που το ψυχολογικό πρόβλημα τους είναι κρίση πανικού, εκδηλώσεις βιαιες. Αυτούς δεν μπορείς να τους αποδεχτείς ως είναι, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεις τα μέτρα σου, να εισαι προσεκτικός μαζί τους, αλλιώς πιθανόν να κινδυνέψεις. Αυτό όμως δεν θα πρεπε να ισχύει για τα άτομα με καταθλιψη, τα θύματα μπούλινγκ, άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση. ΑΥτοί έχουν ανάγκη από την κοινωνία, ανάγκη να τους αγκαλιάσουν και να τους βοηθήσουν. Δυστυχώς η κοινωνία τους έχει βάλει στο περιθώριο ως μη ενδιαφέροντα άτομα, τους θεωρεί βλάκες, προβληματικούς και δεν τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες/ικανότητες τους. Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα της έλλειψης προοδευτισμού - καλής αντιμετώπισης από την κοινωνία.

Senior Member
    Εισαι ακομα μικρη αλικη παιδι εισαι ακομα

Senior Member
    Quote Originally Posted by xristoforos28 View Post
    Εμενα τα ιδια μου λεει ακομη και η ψυχολογος μου να μην παιρνω χαπια λεει γτ δεν με βοηθανε..με λεει οτι για ολα φταει ο τροπος σκεψης μου

Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
    Αυτό είναι αλήθεια

θα βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο.... τότε χρειάζεστε θεραπεία, βιβλία, ομάδες/support groups για να ξεπεράσετε τον φόβο.

Senior Member
    Λυπάμαι που το λέω, αλλά εάν έβγαλες αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω δεν έχεις καταλάβει το νόημα της συζήτησης αυτής. Ανοίγοντας αυτό το θέμα δεν κατηγόρησα κανέναν για τα δικά μου προβλήματα αγαπητέ Γιώργο. Τα προβλήματα μου τα γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια πίστεψε με και δεν έχω ανάγκη να τα ρίξω σε τρίτους. Εγώ και μόνο εγώ ευθύνομαι για τον τρόπο που σκέφτομαι και για την ευαισθησία που με διακατέχει. Το γεγονός που με ενοχλεί είναι ότι εν έτη 2018 λείπει από τον κόσμο η προοδευτική σκέψη. Γι'αυτό και ήθελα να σχολιάσω αυτό το θέμα με άλλα άτομα του φόρουμ. Για την ανταλλαγή απόψεων. Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα του ρατσισμού μήπως και καταλάβεις τι εννοούσα. Πχ ο τάδε γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα και δέχεται κοινωνικό ρατσισμό. Εκείνος δεν κατηγορεί κανέναν για το πρόβλημα του γιατί με αυτό γεννήθηκε, όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο κόσμος δεν τον αποδέχεται λόγω του προβλήματος αυτού. Δεν έριξε ευθύνες σε κανέναν για την αναπηρία του. Αυτά από εμένα. Και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τόσο μονόπλευρα. Φιλικά πάντα.

Καταλαβαινω τι λες, απλα επειδη εχω συναναστραφεί με ατομα που εχουν υποστεί μπουλινγκ και υποφέρουν απο καταθλιψη, μαζι με τα ξερά καίνε και τα χλωρά. Στο λεω με σιγουριά αυτο σαν τρίτος παρατηρητής. Η καταθλιψη διαστρεβλώνει την πραγματικοτητα. Στο παραδειγμα που ειπες, ο κινητικά ανάπηρος του φταινε ο ταδε ο ταδε και ο ταδε, οχι ολοι. Το ολοι θα φερει την καταθλιψη, οχι η καταθλιψη το ολοι. Πιστευω κατανοείς τι λεω.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast