Results 1 to 15 of 20
-
23-09-2018, 01:06 #1
Αντικαταθληπτικα και σεξουαλικη επιθυμία
Θα ρωτήσω κάτι για το οποίο δν πήρε το μάτι μου σε πρόσφατο ποστ η δν το είδα γιατί είναι άπειρα.... Με τα αντικαταθληπτικα τι πιθανότητες έχεις να λειτουργείς σεξουαλικα όπως πριν? Γιατί διάβασα σε αρκετά site ότι υπάρχει θέμα σε αυτό και όταν ρώτησα τν ψυχίατρο μου δν μ έδωσε σαφής απάντηση και αν όντως ισχύουν όλα αυτά πως γίνετε τα αντικαταθληπτικα να σε κάνουν να νιώθεις ξανά ενεργός και να έχεις διάθεση αλλά να μν μπορείς να λειτουργησεις σε αυτό το κομμάτι?
- 23-09-2018, 01:32 #2
Γεια σου βασιλική..όντως η χρονιά χρήσει η και προσωρινή χρήση αντικαταθλιπτικων μπορούν να μειώσουν την ερωτική διάθεση..εδώ λίγο η ψυχολογία μας να πέσει δεν λειτουργούμε πόσο μάλλον με τη χρήση αντικαταθλιπτικων...τώρα πως σου φτιάχνουν τη διάθεση αλλά πώς ρίχνουν την ερωτική διάθεση αυτό δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται...αλλά γίνεται....μιλά με το γιατρό σου και πες του το πρόβλημα σου..νομίζω ότι υπάρχουν και τα χάπια για την γυναικεία ερωτική διάθεση αντίστοιχα...το χοριγουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις... νομίζω δεν είμαι σίγουρος
23-09-2018, 11:36 #3
Ενώ κανονικά θα έπρεπε με την μείωση των συμπτωμάτων της Κατάθλιψης ή και των Αγχωδών Διαταραχών να βελτιώνεται και η σεξουαλική επιθυμία,αυτό πολλές φορές δεν συμβαίνει.Ο λόγος είναι πως οι αλλαγές που συμβαίνουν στο μονοπάτι της σεροτονίνης επιδρούν αρνητικά στην Libido.
Aλλά όλα αυτά είναι θεωρίες που δεν έχουν αποδειχθεί 100% και ενδεχομένως να μην αποδειχθούν ποτέ.
Ένας αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI),για παράδειγμα, λειτουργεί έτσι ώστε να αυξήσει το ποσό σεροτονίνης που κυκλοφορεί στον εγκέφαλο.Η σεροτονίνη μειώνει το καταθλιπτικό συναίσθημα και το άγχος, όταν όμως τα επίπεδά της αυξηθούν πολύ αναστέλλει τη σεξουαλική ορμή και μειώνει τη δυνατότητα του ατόμου να ικανοποιηθεί από τη σεξουαλική δραστηριότητα.Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία,όσο αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης,τόσο μειώνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης.Αυτό είναι σημαντικό γιατί η ντοπαμίνη είναι απαραίτητη για τη διέγερση.
https://www.zougla.gr/sexuality/arti...eksoualiki-zoi
23-09-2018, 12:19 #4
Είναι νομίζω αρκετά νωρίς για να συγκρίνω γιατί είμαι ακόμη στς 10 μέρες θεραπείας... Π σημαίνει έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας... Βέβαια όταν η ψυχολογία είναι ανεβασμένη είναι κ όλα τα υπόλοιπα....
23-09-2018, 12:29 #5
Αν η Ψυχολογία είναι ανεβασμένη από Aντικαταθλιπτικό,μπορεί να είσαι μια χαρά από θέμα άγχους ή κατάθλιψης,αλλά περιέργως να μην έχεις ερωτική διάθεση. Είναι περιέργως ανεξάρτητα τα 2 αυτά! Αυτό συμβαίνει για τον λόγο που σου εξήγησα παραπάνω.Κι εγώ από το 2009-2014 που λάμβανα Deprevix,είχα μηδενικό άγχος αλλά ερωτικά ...είχα θέμα. Ένιωθα μειωμένη ευαισθησία και μειωμένη ευχαρίστηση.Εσύ από την μία βέβαια παίρνεις το Entact που είναι ηπιότερο και από την άλλη είσαι γυναίκα,που σημαίνει πως δεν θα επηρεαστείς πολύ κατά την γνώμη μου.
23-09-2018, 13:02 #6
Το 2014, είχα σχέση με μια κοπέλα ή οποία μόλις είχε σταματήσει το seroxat. Το έπαιρνε για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού. Μου έλεγε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο από ότι πριν την αντικαταθλιπτική αγωγή για να περάσει σε φάση διέγερσης. Μάλιστα το συζητούσε με τον γυναικολόγο αλλά και την ψυχολόγο της. Και οι δύο της είπαν να μην πιέζει τον εαυτό της να διεγερθεί. Να μην το θεωρεί αυτοσκοπό, αλλά ταξίδι και μια διαδικασία η οποία θέλει τον χρόνο της. Θυμάμαι ότι κάθε φορά που συναντιόμασταν χρειαζόμασταν πολύ χρόνο σε προκαταρκτικά. Πολύ χρόνο που έπρεπε να αφιερώνουμε ο ένας στον άλλο. Ψιλό εθίστηκα σε αυτόν τον τρόπο.
Με την κοπέλα αυτή διακόψαμε την σχέση μας το 2015, όταν και αποφάσισε να μετακομίσει στην Κύπρο για εργασία.
23-09-2018, 15:10 #7
Να σας πω σε πρώτη φάση προέχει η ψυχολογική μου κατάσταση.... Αν είναι μόνο θέμα διέγερσης εντάξει εμένα με τρομάζει μν υπάρχει ανοργασμια γιατί κάτι τέτοιο διάβασα... Αλλά ρε παιδιά άσχετο πολύ νύστα χωρίς αγχολιτικα μόνο θεραπεία κ νυστάζω όλη μέρα είναι φυσιολογικό?
23-09-2018, 17:11 #8
Με την κοπέλα μου είχαμε πρόβλημα στην διέγερση. Πολλές φορές μου ζήτησε να μην προχωρήσω σε διείσδυση γιατί δεν ένοιωθε έτοιμη. Θυμάμαι για ένα περίπου τρίμηνο ήταν πολύ μαγκωμένη. Στην συνέχεια όλο αυτό αμβλύνθηκε σταδιακά.
23-09-2018, 19:28 #9
Τι να πω κ ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός παίζει ρόλο και η ψυχολογική κατάσταση και σίγουρα η επίδραση του Φαρμάκου στον κάθε οργανισμό...
23-09-2018, 20:17 #10
Tην βλέπω την δουλειά,από Psychology θα μετονομαστεί σε Sexology το Forum...
23-09-2018, 20:28 #11
Μαστορα ψαχνει να τισ αλλαξει τα φωτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-09-2018, 20:50 #12
Elis απλά ασχολίαστο.... Stavro ευτυχώς η δυστυχώς η σεξουαλικη ικανοποίηση κάθε ανθρώπου παίζει καθοριστικό ρόλο στν καλή ψυχολογία κ ειδικά ένας άνθρωπος π μπαίνει στο τρύπακι των φαρμάκων για να τα ισορροπήσει όλα... Κ το να μν λειτουργείς φυσιολογικά σε αυτό το κομμάτι επίσης είναι κάτι π μπορεί να σ ρίξει την ψυχολογία όπως μπορεί να σε κάνει να τρομάξεις γιαυτό ρωτάω εδώ γιατί πέραν το τι θα πει ο γιατρός δν συγκρίνονται με τς εμπειρίες τόσο ατόμων π μπορεί να το βίωσαν έχοντας καταναλώσει αντικαταθληπτικα..
23-09-2018, 21:17 #13
23-09-2018, 21:24 #14
Asexual αποκλείεται να σε κάνει το Entact. Πάντως παίρνει η μάνα μου χρόνια το Entact.Λες να την ρωτήσω τίποτα?
Βασικό μέλημα είναι τώρα να χαλαρώσει το άγχος σου.Και να μπορέσεις να λειτουργήσεις σαν κανονικός άνθρωπος.
23-09-2018, 21:29 #15
Νομίζω πως πρέπει να θέσεις ως προτεραιότητα την διαχείριση του άγχους και της αγοραφοβίας σου. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία. Μην πυροδοτείς νέες πηγές ανησυχίας και άγχους για σένα. Φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε την θεραπεία σου και όλα θα φτιάξουν. Και το σεξ ακόμα και αν μειωθεί-χαθεί για λίγο, σίγουρα θα το ξαναβρείς. Να είσαι δυνατή.