Results 1 to 15 of 16
-
15-01-2019, 01:58 #1
Φόβος για Καρκινο του πνεύμονα (ΒΟΗΘΕΙΑ)
Γεια σας Γεια σας Γεια σας. Είμαι 26, κοπέλα, επαθα
Κρίσεις πανικού ένα χρόνο πριν, μόνιμη αρρωστοφοβια συν ότι είμαι και υποχονδρια, εδώ και μερικές μέρες πονος στο στήθος σαν να πονάω μέσα βαθιά, την πλάτη και λίγο στα χέρια ψηλά κυρίως. Δεν έχω βήχα δεν έχω περίεργους ήχους κατά την εισπνοή ούτε βλενα ή κάτι άλλο. Αλλά υποφέρω. Έχω περάσει πριν 3 μήνες και πριν 7 μήνες άσχημη δυσπνοια που πια δεν έχω με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα πονακια έρχονται κ φεύγουν φοβάμαι ότι έχω καρκίνο ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ!!! Η καρδιά μου μόνιμα αρρυθμιες και ταχυπαλμιες και νιώθω σαν να ζορίζεται ή τουλάχιστον έτσι μπορώ να το περιγράψω! Κάποιος με τα ίδια συμπτώματα; ????
(Για να μην μου πείτε ότι είναι κρίσεις, δεν είναι, έχω περάσει άπειρες φορές και καταλαβαίνω τη διαφορα)
- 15-01-2019, 04:09 #2
Είσαι κρυωμένη μάλλον. 26 χρονών, είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχεις αυτού του είδους τον καρκίνο. Μην αγχώνεσαι άδικα.
15-01-2019, 15:54 #3
Ο πόνος στο στήθος που βρίσκεται σε ποιο σημείο?
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
15-01-2019, 23:43 #4
Να πας στον γιατρο αν φοβασαι. Ειναι τοσο απλο. Γιατι δεν πας? Ξερεις οτι ο,τι και να εχει καποιος, αν το προλαβουν νωρις μπορεi και να θεραπευετει. Μην ρωτας για συμπτωματα καρκινου γενικα...Κανεις δεν εχει ιδια συμπτωματα.
Η μονη λυση ειναι να πας σε γιατρο για τσεκ απ.
Εγω εχω πολλα ατομα στο σοι μου με τον συγκεκριμενο καρκινο. Ολοι ειχαν διαφορετικα συμπτωματα. Και αλλοι ειχαν χειροτερα πολυ και δεν ειχαν τιποτα.Last edited by garida; 16-01-2019 at 00:00.
16-01-2019, 05:23 #5
Γενικά σε όλο το θώρακα άλλοτε αριστερά άλλες φορές πάλι δεξιά κέντρο μια χαμηλά μια ψηλά το ίδιο και στην πλάτη......
16-01-2019, 05:25 #6
Φοβάμαι πολύ.... Φοβάμαι πως αν μου πει κάτι κακο Ο γιατρός δεν θα ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω! Να σημειώσω κάπου εδώ πως ειμαι καπνιστρια.
16-01-2019, 10:20 #7
Καπνιστής και εγώ και με ΓΑΔ . Φυσικά έχω ψάξει όλα τα συμπτώματα σχετικά με καρκίνο του πνεύμονα. Είναι καμιά 20ρια και δεν εμφανίζονται όλα σε όλους και στο ίδιο στάδιο.
Δεν είμαι γιατρός προφανώς αλλά οι πόνοι που περιγράφεις μου ακούγονται άσχετοι με πνεύμονες , περισσότερο για μυϊκοί ή ισοφαγου ίσως.
Γενικά πάντως προσπάθησε να μαζέψεις λίγο τις σκέψεις σου και να μην τις απογειώνεις στο χειρότερο σενάριο.
Μάζεψε όση αποφασιστηκοτητα μπορείς, πάρε μαζί κανέναν φίλο/φίλη και πήγαινε σε έναν παθολόγο να του πεις τις σκέψεις σου να σε εξετάσει και να σου γράψει καμιά ακτινογραφία πχ.
Το άγχος προκαλεί τα πάντα απο ψυχοσωματικά να ξέρεις.
Επίσης ποτέ δεν είναι αργά να κόψεις το τσιγάρο!
'of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice'"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
16-01-2019, 17:07 #8
Κάτι τέτοιες απαντήσεις μπορώ να πω με ηρεμούν.... θα πάω σε γιατρό αν συνεχίστει! Εγώ πάντως διάβασα πως αυτοί οι πόνοι έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη αρρώστια:(
16-01-2019, 22:07 #9
σε ρωτησα κατι απλο, αφου φοβασαι τοσο, γιατι δεν πας σε γιατρο? ασε το τι λεει το ιντερνετ. φτανει με το ιντερνετ. ουτε στο 5% δεν εχει δικιο. γιατι δεν πας σε γιατρο? γιατι ειναι τοσο δυσκολο? δεν ειναι λογικο οτι οσο πιο γρηγορα κατι βρεθει τοσο πιο ευκολα και αντιμετωπιζεται? τοτε ολοι εσεις που φοβαστε οτι ισως κατι να εχετε, γιατι δεν πατε στο γιατρο?
εχω θειο με σταδιο 1 του συγκεκριμενου καρκινου κατω απο 1εκ ογκος με 10000 συμπτωματα. εχω και αλλον με 17εκ ογκο και κανενα συμπτωματα. αν περιμεναμε απτο ιντερνετ τοτε...σωθηκαμε.
η λυση ειναι μονο ΜΙΑ. ΓΙΑΤΡΟΣ. τελεια και παυλα.
19-01-2019, 00:07 #10
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Απλά όσοι είναι σαν κ εμένα κ έχουν όλα αυτά τα ψυχολογικά θέματα φοβούνται μεταξύ άλλων να πάνε σε γιατρό......
19-01-2019, 00:26 #11
Μηπως αποφευγοντας το γιατρο, αποφευγεις να λαβεις ακριβως τα καλα νεα; Ισως αυτο που φοβασαι, ειναι πως τελικα θα ζησεις.
...Τρομερο, ετσι; Οχι, πες. :p Λοιπον περα απο την πλακα, οχι, δεν φοβουνται ολοι οι αρρωστοφοβικοι να πανε σε γιατρο. Οι περισσοτεροι γραφουν για τις απειρες εξετασεις που εχουν κανει και που ολες βγαινουν πεντακαθαρες. Εκει περισσοτερο υπαρχει ενας κυκλος ανακουφισης, νεας πυροδοτησης της φοβιας, παμε παλι διαγνωστικο κεντρο και τουμπαλιν. Αυτο που σου συμβαινει εσενα μου φαινεται πολυ πιο ψυχοφθορο γιατι με το να μην απευθυνεσαι σε γιατρο, δεν αφηνεις περιθωριο στην πραγματικοτητα να εισχωρησει στη ζωη σου."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
21-01-2019, 00:21 #12
Φοβάμαι μήπως η πραγματικότητα είναι κάτι του τύπου "δυστυχώς οι εξετάσεις δεν ήταν καλες".... έχω πάει άπειρες φορές στο γιατρό... Αυτή τη φορά φοβάμαι τόσο, γτ πρώτη φορά πονάω πραγματικά!
21-01-2019, 00:48 #13
ποσα χρονια είσαι καπνίστρια? το τσιγάρο ναι δημιουργεί καρκίνο του πνεύμονα άσχετα από την ηλικία..... αλλα γιατί καπνίζεις αφού φοβάσαι?? αν έχεις ανάγκη τόσο πολύ την νικοτίνη πάρε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.... άσε το κωλοτσίγαρο.... αν πραγματικά φοβόσουνα δεν θα κάπνιζες.... θα μου πεις τώρα τόσοι καπνίζουν γιατί να πάθω εγώ κάτι? εγώ θα σου πω στα ισα.... χέσε τους άλλους τι κάνουν.... αν θες να είσαι καλά με την υγεία σου κόψε το ρημάδι...... και σταματα να σκέφτεσαι τέτοιου είδους ηλιθιότητες..... μα είναι δυνατόν να σκέφτεσαι για καρκίνο του πνεύμονα??? δεν έχει πόνους κοπέλα μου ο καρκίνος του πνεύμονα..... έχει πολύ πιο σοβαρά συμτώματα από αυτά που περιγράφεις...... ας έψαξες και στο internet πιθανόν θα επηρεάστηκες περισσότερο με της μαλακίες που γραφουν.....! είναι απλό.... σταματα να φοβάσαι κόψε το τσιγάρο.... πάρε ηλεκτρονικό... και εγώ ατμιστης είμαι... τσιγάρο δεν βάζω στο στόμα μου ξανα....!!
και το βασικό σταματα να φοβάσαι άμεσος και θα πας αυτή την εβδομάδα σε πνευμονολόγο...!!! για να σου φύγει η φοβία....!!
21-01-2019, 01:43 #14
Ο λογος που έγραψα εδώ ήταν ίσως επειδή έψαχνα τρόπο να αφυπνιστω.. Θα πάω στο γιατρο.... ευχομενη για το καλύτερο!!
21-01-2019, 14:36 #15
για να μην με παρεξήγησης... εγώ στα είπα έτσι ώστε να ξυπνήσεις και να μην φοβάσαι να πας στον γιατρό...! ίδια ηλικία έχουμε.. δεν θα έχεις απόλυτος τίποτα..... τσάμπα θα ταλαιπωρηθείς και θα πας σε γιατρό... μετά από αυτό θα βρείς κάτι άλλο να λες ότι έχεις... και εδώ είναι το θέμα.... ότι δεν πρέπει να φτάσεις σε τέτοιο σημείο να τρέχεις με το παραμικρό πόνο σε γιατρούς... το μυαλό μπορεί να προκαλέσει παρα πολλά..... και να νομίζεις ότι έχεις κάτι σοβαρό.... και στην τελική να μην έχεις τίποτα...!! εγώ έχω χάσει 30 κιλά.... έχω δυνατούς πόνους στο στομάχι.... παρολαυτά δεν ανήσυχο για τίποτα...... το θέμα είναι να είσαι χαλαρή και να έχεις μια ασχολία στην καθημερινότητα σου.. ώστε να μην σκέφτεσαι συνεχεια α! πονάω εδώ.. α! έχω αυτό... κλπ... ελπίζω να με κατάλαβες...
ξυπνα και κόψε το τσιγάρο..... αν συνεχίσεις να καπνίζεις θα είναι δικό σου λάθος.....!
σου εύχομαι ότι καλύτερο.... και pssst... ξυπνα μια χαρά είσαι...!!!