Results 16 to 30 of 36
-
07-02-2019, 11:55 #16
Το αbilify ειναι απο τα καλυτερα φαρμακα 3ης γενιας. Βοηθησε πολλα ατομα να ειναι πιο παραγωγικα στην ζωη τους.
Φυσικα οπως κ με καθε αντιψυχωσικο εχει να κανει ποσο σου ταιριαζει κ δεν μπορουμε να μιλαμε για φαρμακα με προσωπικες εμπειριες γιατι ο καθε οργανισμος κ βαρυτητα ψυχωσης διαφερουν.
Ειναι βασικο να εχει καλη σχεση με τον γιατρο του κ να υπαρχει σχεση εμπιστοσυνης.
Μετα μεσα στην οικογενεια να αποφευγονται οι προστριβες κ οι καυγαδες. Αυτο δεν σημαινει ομως υπερπροστασια κ ελλειψη ευθυνων. Ειναι αναγκη να αναπτυχθουν δεξιοτητες.
Ετσι παροτρυντε τον να παίρνει πρωτοβουλιες αναλογα τις δυναμεις του.
Μαθετε οτι μπορειτε απο ξενα κυριως site κ φορουμ.
Οι υποτροπες εχουν να κανουν με εκλυκτικους παραγοντες.
Ετσι ενα αγχωγονο γεγονος μπορει να πυροδοτησει εξαρση των συμπτωματων.
Συζητηστε με τον γιατρο σχεδιο προληψης. Συνηθως δεν λενε τιποτα.
Ειναι σημαντικο να εχει ασχολιες κ δραστηριοτητες καθως σιγα σιγα να αναπτυξει κοινωνοκες δεξιοτητες.
ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. Να ειστε σιγουρη οτι σ'αυτη την ηλικια θα το επιχειρησει οταν αισθανθει καλυτερα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 07-02-2019, 18:57 #17
Ευχαριστώ ! Καταλαβαίνω τι ακριβώς λέτε. Ξέρει κανείς τη διαφορά οξύ ψυχωτικού επεισοδίου και ψυχωσικής συνδρομής; Ζητάω μία ελπίδα ...μήπως και δεν ξανασυμβεί...μήπως κ δεν γίνει τελική διάγνωση ασθενειας..μηπως δεν χειροτερεψει ..μηπως και δεν ειναι χρονια παθηση .
07-02-2019, 20:51 #18
Ψυχωση ειναι μια ομαδα παθησεων με χαρακτηριστικο την φυγη απο την πραγματικοτητα.
Υπαρχουν ασθενειες που ανηκουν στις ψυχωσεις κ εχουν κοινα χαρακτηριστικα αλλα μπορει να διαφερουν σε αλλα.
Η πιο συχνη μορφη ψυχωσης ειναι η σχιζοφρενεια.
Πιθανον αυτο εννοουν....It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
08-02-2019, 15:05 #19
Ειναι πολυπλοκο κ στον καθενα διαφορετικο. Το θεμα ειναι η σωστη αντιμετωπιση. Εμας μας ετυχε αυτο χωρις να υπαρχει ιστορικο στην οικογενεια .κανεις δεν γνωριζε πριν για ψυχωση ..τι ειναι ...ετσι εκτος τον γιατρο κ κατι ψυχολογους που πηγαμε..το συγγενικο κ οικογενειακο περιβαλλον δεν μπορει να βοηθησει με γνωσεις παρα μονο με αποδοχη κ αγαπη...στα τυφλα ομως..
08-02-2019, 15:13 #20
μην το εχεις για καθολου λιγο την αποδοχη και την αγαπη που δειχνετε.ειναι πολυ καλο να εχει ενα περιβαλλον και ενα χωρο οπου εκει θα νοιωθει ασφαλης και να μενει και να εκφραζεται..εμενα οι δικοι μου οταν τους το ειπα θελανε να με στειλουν σε παππα να με διαβασει και η σχεση μας εγινε τρισχειροτερη...
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-02-2019, 16:11 #21
Καλα εμεις παραειμαστε ευαισθητοι...το μετρο ειναι παντα το τελειο..πιστευω οτι ολη τη δυσκολια την περναει ο καθενας μονος του ..το μεγαλυτερο κομματι ...ομως εαν εχει και ατομα που προσπαθουν να καταλαβουν και να βοηθησουν..τον κανουν να παει πιο γρηγορα προς την θετικη κατευθυνση!
08-02-2019, 16:27 #22
BOO Αργησες να παρεις φαρμακευτικη αγωγη ή πηγες κατευθειαν στο γιατρο στα 16 σου;
08-02-2019, 16:30 #23
στα 24-25 μου πηρα 1η φορα..αν θυμαμαι καλα..
ειναι πολυ σημαντικο που πηγατε νωρις το παιδι στο γιατρο!
δεν ειχα πει σε κανεναν τιποτα.το θεωρουσα φυσιολογικο.
μεχρι που μετα απο ενα μεγαλο αγχος εμφανιστηκαν πολυ χειροτερα συμπτωματα..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
14-02-2019, 07:35 #24
Καλημέρα!
Ο γιατρός μας είπε κάτι αισιόδοξο. Οτι μπορεί να μην ξανακάνει επεισόδιο αλλά όποτε πάει να κάνει υποτροπή , να τον προλαβαίνουμε και να τον καλύπτουμε με το κατάλληλο φάρμακο. Δεν ξέρω έαν μας κοροϊδευει ή μιλαει σοβαρά.
Επίσης αναφέρθηκε στο ότι ειναι << αυτοαναφορικός>>. Δλδ οταν δεν ειναι καλα , νομιζει οτι οι αλλοι τον κοιταζουν και τον σχολιαζουν και γενικα ολος ο κοσμος ειναι γυρω απο τον ιδιο. Εκτος απο αυτο , κατα τα αλλα ειναι πολυ εξυπνος, εχει πολυ πεισμα, θελει να βγαινει και μαλλον αυτο ειναι στοιχειο σχιζο παρανοικου τυπου που δεν επηρεαζει την λειτουργικοτητα. Δεν ξερω! Ειλικρινα ειναι μια παθηση που δεν ξερουμε που θα μας βγαλει ...
14-02-2019, 07:53 #25
Επισης, σας διαβαζω ολους εδω που μιλατε για το προβλημα σας , εκφραζεστε , ανταλλασετε αποψεις κ ειναι πολυ θετικο αυτο ! Ο δικος μας ειναι πολυ κλειστος χαρακτηρας..δεν λεει πολλα..τα κραταει μεσα του. Κι αυτο δεν βοηθαει.
14-02-2019, 20:13 #26
καθε ατομο εχει τα δυνατα του σημεια κ τις αδυναμιες του. Ας μη μπαινουμε σε συγκρισεις.
Η παθηση απο μονη της δημιουργει εσωστρεφεια, απομονωση, αλλοτριωση, αισθηματα ντροπης κ φοβου.
Ειναι κ νεος ακομα κ καποια συναισθηματα που εχει δεν μπορει να τα αναγνωρισει ισως.
Ετσι μπορει να βρισκεται σε συγχηση κ να νιωθει οτι οι υπολοιποι δεν καταλαβαινουν την εμπειρια του.
πχ εγω αν κ 33 χρονων κανω ερωτησεις για απλα πραγματα που ενας σνεξαρτητος τα θεωρει δεδομενα γιατι εχασα μια 10-15ετια δεξιοτητων κ ωριμανσης καθως κ εμπειριων.
Θελει στηριξη κ να μη θεωρειτε οτι αυτο που πιστευει κ εχει απορια ειναι χαζο.
Η αντιληψη μας κ εξελιξη ειναι διαφορετικη απο εναν που δεν του ετυχε τετοιο λουκι.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2019, 03:48 #27MrgilleasGuestΑν εχει σχιζοφρενεια παρανοικου τυπου ειναι σε πολυ καλη κατασταση απο αλλων ειδων σχιζοφρενειες οπως αποδιοργανωμενη, αδιαφοροποιητη,κατατονικη κτλ.Επειδη ειναι φρεσκος στο ψυχωτικο επεισοδιο λογικο να ειναι κλειστος και να μην ανοιγεται.Να σου πω το δικο μου παραδειγμα να καταλαβεις τι εννοω.Ειμαι 30 ετων επαθα ψυχωτικο επεισοδιο στα 20 μου χρονια, παρανοικη σχιζοφρενεια μου ειπε ο γιατρος οτι εχω.πριν παθω το επεισοδιο ημουν πολυ κλειστος οπως και δυο με 4 χρονια μετα το επεισοδιο παρεμενα κλειστος χαρακτηρας μετα αρχισα να ανοιγομαι να κοινωνιοποιουμαι και να εχω ενα κυκλο φιλων οχι πολυ μεγαλο αλλα αρκετο για να περναω το χρονο μου ευχαριστα.μπορει και ο συγγενης σου να ανοιχτει μετον καιρο βεβαια εμενα με βοθησε ενα αντικαταθλιπτικο πηρα 5 κιλα αλλα το εχω κοψει τωρα και αν με δειτε στο δρομο γιατι κυκλοφορω εξω συνεχεια δεν θα καταλαβετε οτι πασχω απο ψυχωση.Αυτο που θελω να πω οτι με την τακτικη ληψη της αγωγης αποχη απο ουσιες,αλκοολ,καφε,τσιγαρο και οχι υποτροπη μπορεις με παρανοικη σχιζοφρενεια να απολαμβανεις τη ζωη σου οπως ο καθε ανθρωπος αλλα για να επιτευχθει αυτο θελει πολυ καιρο εγω μετα απο 5 χρονια ενιωσα δυνατος μετααπο 10 χρονια αρκετα πιο δυνατος αλλα οταν αγχωνομαι με πιανουν παρανοιες οτι θα μου κανουν κακο και ανησυχω. Δυστυχως ειναι μια παθηση που θελει προσοχη και να συνειδητποιησει ο ασθενης οτι εχει προβλημα και να παιρνει την αγωγη του τακτικα ειδαλλως αν τη σταματησει δε θα εχει καθολου καλη ποιοτητα ζωης.το κακο με ολους μας τους ψυχωτικους τι γινεται οταν μεινουν μονοι τους στη ζωη αν θα μπορουν να αυτοεξυπηρετουνται να κρατανε καθαρο το σπιτι τους να μην ερθει καμια υγειονομικη,να βγαζουν περα την καθημερινοτητα τους.Το θετικο ειναι οτι με την παροδο των χρονων και τη συνεχη ληψη της αγωγης ολο και περισσοτεροι ψυχωτικοι αναρρωνουν και τα βγαζουν περα στη ζωη τους χωρις συνεχη υποστηριξη.
εχω ενα παραδειγμα ξερω εναν 52 χρονο ψυχωτικο απο το κεντρο που πηγαινουν ατομ αμε σχιζοφρενια που εμφανισε την παθηση στα 27 στο στρατο δεν ξαναεπαθε υποτροπη αφου ακολουθουσε πιστα την αγωγη του.την μανα του της εχασε πολυ καιρο πριν και τον πατερα του πριν ενα χρονο τωρα μενει μονος του,μαγειρευει ειναι σε καλο λειτουργικο επιπεδο δεν φαινεται οτι ειναι αρρωστος θα μπορουσες να τον πεις μελαγχλολικο αλλασε καμια περιπτωστη ψυχωτικο.δυστυχως δεν παντρευτηκε οπως και αρκετοι ψυχωτικοι δυστυχως αλλα τον εχω παραδειγμα προς μιμιση να ειμαι και εγω σε αυτο το επιπεδο οταν θα μεινω μονος και μην καταληξω σε κανεναν ξενωνα.γι αυτο κρατα την πιστη σου για τον συγγενη σου ,μην κοψει την αγωγη και ολα θα πανε καλα η αναρρωση θελει πολυ χρονο δεν γινεται απο την μια ημερα στην αλλη θελει χρονια
15-02-2019, 22:43 #28
Σ ευχαριστω πολυ για την καταθεση ψυχης ! Εαν επιτρεπεται, μπορω να σε ρωτησω εαν πηγες φανταρος κι εαν εκανες σχεση; Γιατι στα 20 σου κι εσυ ξεκινουσες τη ζωη σου ..Τι καταφερες να κανεις στην πορεια; Εμενα αυτα τα 2 με απασχολουν περισσοτερο. Εαν θα βρεθει κοπελα να τον αγαπησει και εαν παει φανταρος που θελει τοσο πολυ. Ενω αλλα παιδια , που δεν εχουν τετοιο προβλημα , δεν θελουν με τιποτα να πανε στρατο ..ο δικος μας θελει. Επίσης αυτο που λες στο τελος για τον κυριο , το σκεφτομαι κι αυτο..κατα ποσο θα μπορει να σταθει μονος του στη ζωη χωρις στηριξη απο την οικογενεια ..γι αυτο ειναι σημαντικο να υπαρξει μια κοπελα που θα τον αγαπησει πραγματικα. Αυτο ευχομαι!
15-02-2019, 23:04 #29MrgilleasGuestKοιταξε οταν επαθα την ψυχωση ημουν φοιτητης την τελειωσα τη σχολη,εκανα και μεταπτυχιακο δουλεψα και σε ορισμενες δουλειες εβγαλα και στρατο αλλα υπηρετησα ως ι4 αοπλος λογω ψυχωσικης συνδρομης υπο φαρμακευτικη αγωγη.την πρωτη ημερα που περνουσαμε απο γιατρους δηλωσα στον ψυχιατρο του στρατου οτι πασχω απο ψυχωση παιρνω ανελλιπως φαρμακευτικη αγωγη τελειωσα και μεταπτυχιακο δε του ειπα οτι ειχα νοσηλευτει σε ψυχιατρικη κλινικη και του ειπα οτι θελω παρα πολυ να υπηρετησω.ημουν σε ενα κεντρο αρκετα μακρια απο το σπιτι μου και απο τα δυσκολοτερα στην Ελλαδα πιεστηκα αρκετα αλλα δεν υποτροπιασα τα φαρμακα τα επαιρνα κρυφα απο τους αλλους φανταρους στις τουαλετες λιγο πριν ξαπλωσω και την πρωτη μερα μας ελεγξαν τις αποσκευες για το αν εχουμε χαπια,ναρκωτικα μαχαιρια γι αυτο τα χαπια τα ειχα βαλει σε ενα φακελακι στο πορτοφολι μου και ετσι τα περασα στο στρατοπεδο.γενικα απο τοτε που ξεκινησα την αγωγη δεν υπαρχει εστω μια μερα που να περασει και να μην εχω παρει τα φαρμακα.Οσον αφορα για τις κοπελες ειχα διαφορες σχεσεις χωρις να παρουν ποτε χαμπαρι οτι εχω ψυχωση και το μαξιμουμ σχεση που εχω κανει ειναι με μια Αλβανιδα 9 μηνες αλλα δεν ηταν απο καλο σοι και με απελουσαν οι γονεις της οτι θα με καθαρισουν παρολο που ηταν ενηλικη και ετσι σταματησα τη σχεση μονος μου και μια αλλη σχεση που κρατησε ηταν 6 μηνες που την ειχα γνωρισει μεσω κοινης παρεας αλλα ειχε και αυτη τα θεματα της τελικα οπως αποδειχτηκε.και τον δευτερο χρονο θεραπειας με αντιψυχωτικα ειχα δυο σχεσεις την μια δεν μου πολυαρεσε και την ειχα για να μου δινει συντροφια περισσοτερο και οχι ερωτικα και τα ειχα με μια αλλη που επισης για συντροφια την ηθελα και οχι ερωτικα παρολο που ηταν ομορφη και δουλευε και δε καταλαβε οτι ειχα ψυχωση.απο τον πεμπτο χρονο θεραπειας και μετα επιζητουσα ολοκληρωμενη σχεση με κοπελα.αλλα γενικα το μαξιμουμ σε ολοκληρωμενη σχεση ηταν 9 μηνες εξαιτιας λογω απειλων απο το σοι της.ελπιζω να σε βοηθησα απο το παραδειγμα μου
15-02-2019, 23:15 #30MrgilleasGuestΔυστυχως μπορει να ειμαι απαισιοδοξος αλλα η αληθεια ειναι οτι δυσκολα μια κοπελα θα αγαπησει και θα ειναι διπλα σε εναν ψυχωτικο.στο κεντρο που παω για ατομα με σχιζοφρενεια και βλεπω ηλικιες απο 40 χρονων και πανω ολοι μα σχεδον ολοι ειναι ανυπαντροι.και γω τις σχεσεις αυτες της μικρης διαρκειας που εκανα δεν ανεφερα οτι εχω ψυχωση και σιγουρα α συζουσα με καμια κοπελα θα με χωριζε στο τελος γι αυτο εριξα τις προσδοκιες μου οσον αφορα τα προτυπα της γυναικας και μιας και τωρα δεν δουλευω αλλα συντηρουμαι απο ενα βοηθημα αναπηριας παρολα τις επιτυχιες μου στο παρελθον οσον αφορα τις σπουδες στρατο και αλλα μονο με συνασθενη ψυχωτικο θα τα φτιαχνα τωρα γιατι μια φυσιολογικη δε θα με καταλαβει και ουτε θα θελει να κατσει μαζι μου και να με νταντευει γι αυτο και γω φοβαμαι πολυ την μοναξια,επισης παιρνω συνταξη απο θανων γονεα και δεν πρεπει να παντρευτω γιατι αν το κανω θα χαθει η συνταξη οποτε διπλο κακο για μενα μια κοπελα να μεινει διπλα εστω και να με ερωτευτει αληθινα και να μην μπορω να παντρευτω οποτε τι θα κανει θα φυγει.αυτα απο εμενα