Results 1 to 5 of 5
Thread: Πανελλαδικές...
-
07-03-2019, 17:38 #1WhyAlwaysMe?Guest
Πανελλαδικές...
Όχι,δεν πρόκειται να ξαναδώσω,δεν νομίζω να σκέφτηκε κανείς αυτό.
Απλώς επειδή άτομο στο σόι μου,μικρότερο σε ηλικία,πρόκειται να δώσει φέτος,μου δημιουργούνται μερικές απορίες:
Γιατί τρομοκρατούν τόσο πολύ τα παιδιά με τις πανελλαδικές εξετάσεις?Γιατί να τα πιέζουν τόσο πολύ να γράψουν καλά?
Μου φαίνεται πως τα τρομοκρατούν υπερβολικά,και γενικά η όλη διαδικασία είναι ψυχοφθόρα όσο δεν πάει.Ενώ δεν θα έπρεπε.
Και ιδίως όταν τους λένε ότι οι πανελλήνεις καθορίζουν το επαγγελματικό σου μέλλον,εκεί δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω.
Γενικά έχω την εντύπωση πως η καταπίεση που ασκείται σε αυτό το θέμα,δεν έχει όρια.
Ακόμη και την υποστήριξη από τους γύρω του,ένα παιδί λόγω όλης αυτής της κατάστασης,μπορεί να την εκλάβει σαν πίεση.
Εσείς τι λετε?
- 07-03-2019, 22:24 #2
εχεις δικιο.. εγω ειμαι δυσλεκτικος. εδωσα γραπτα πανελληνιες οταν ηταν τα 4 μαθηματα πριν 20 χρονια...... φυσικα εφαγα τα μουτρα μου..... διαβαζα ολοι την ωρα... οι καθηγητες μου ηταν της πλακας, κανεις δεν ειπαι στους γονεις μου οτι ειμαι δυσλεκτικος και πρεπει να εξεταζομαι προφορικα...... γενικως με ειχαν χεσμενο.... εγω μισο τους καθηγητες μου σχολειο........
με χιλλια βασσανα περασα σε μια μικρη σχολη...... την εβγαλα με προφορικα οταν εμαθα απο τη τηλεοραση τυχαια οτι ειμαι δυσλεκτικος και πρεπει να εξεταζομαι προφορικα.... αποφοιτησα απο το πανεπηστημειο..... και τωρα δουλευω εργατης σε κοινωφελη προγραμμα στο δασαρχειο..... επισης πασχω απο ψυχωσικη συνδρομη και ποια ειμαι 67% αμεα....... γενικως μπουρδες μια ζωη αγωνας για το τιποτα.....
καλυτερα ειναι να μην σπουδαζεις να πιανεις μια δουλεια απο την αρχη......
07-03-2019, 23:04 #3WhyAlwaysMe?GuestΓια το τελευταίο διαφωνώ,καλό είναι να έχεις σπουδάσει και κάτι.
Για τους καθηγητές που λες,όλοι έτσι είναι φίλε.Αφού κι εγώ,όπως και όλοι σχεδόν,μάθαινα ότι μάθαινα στο φροντιστήριο,όχι στο σχολείο.Εδώ βέβαια είναι ευθύνη του εκπαιδευτικού συστήματος,έτσι όπως το έκαναν.Και με αποτέλεσμα στο σχολείο να μην μαθαίνεις τίποτα,και οι καθηγητές να το ξύνουν.
Όπως καταλαβαίνεις,για να γίνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα σαν της Φινλανδίας θέλει κάτι αιώνες δουλειάς στη χώρα που ζούμε.
08-03-2019, 08:22 #4
Στην σουηδια τα παιδιά δεν παίρνουν ποτέ εργασία για το σπίτι, ο υτε καν τις τσάντες παίρνουν από το σχολείο.Η νέα τάση στην πρωτοβάθμια είναι η εφαρμογή του σουηδικού συστήματος σε πείραματικό στάδιο και το εφαρμόζουν καθε παρασκευή.Τα παιδιά για το σαββατοκύριακο είναι ελεύθερα. Κάθε Δευτέρα βρίσκουν τη τσάντα τους στην τάξη
08-03-2019, 22:31 #5