Results 76 to 90 of 267
Thread: Βραδυκαρδία
-
06-03-2019, 21:13 #76
Καλως Αντωνη και πες μου τι σου ειπε αν και δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοιο θεμα. Νομιζω οτι πρεπει απλα να ηρεμησεις για να μπορεις να διακρινεις οργανικους πονους και συμπτωματα. Εχεις αναφερει τις μισες ασθενειες οσες μερες μιλαμε. Προσπαθησε να κρατησεις λιγο απασχολημενο το μυαλο σου και να μην ασχολεισαι με ολα αυτα και θα δεις πως θα καλμαρεις πολυ και σιγουρα πολλα συμπτωματα θα εξαφανιστουν. Πριν λιγο σκεψου διαβαζα ενα αρθρο για τον ευζωνα και απο τοτε νιωθω βαρος στο στηθος, δυσπνοια, εκτακτες, και πολυ εντονες ζαλαδες.
- 06-03-2019, 21:33 #77Antonis8Guest
]
Και μενα αυτή η ιστορία με τάραξε αρκετά. Μαθαν απο τι πεθανε;
Νιωθεις καποιες φορες πολλες έκτακτες στη σειρα;
Ο πονος στα αριστερά παραμένει,αλλά όχι έντονα,κυρίως σουβλιες. Εχω πειστει πλεον πως πρόκειται πιθανόν για το έντερο ή αντανακλαστικό πόνο απο το στομάχι.
Απο κει και περα έχω αυτή την αυξομείωση σε παλμους και τον ήχο στα αυτιά. Τις τελευταιες δυο μερες ειδικά, με πιάνει καποιες φορες το βράδυ ένας εντονος πονος στο κεφάλι (ενώ σπάνια έως καθόλου έχω πονοκέφαλο) και πηγαινει και στα αυτιά. Παράλληλα έχουν αυξηθεί πολυ οι παλμοι μου τα δικά μου δεδομένα (απο 58-60 το πολυ σε κατάσταση ηρεμίας, πηγαινουν στους 80) για τα δικά μου δεδομένα δηλαδή αυτό είναι ταχυκαρδία. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα για εγκεφαλικό μοιάζει το οποιο πιθανον θα προκυψει απο κακή κυκλοφορία αίματος. Ή μπορεί να έχει σχηματιστεί καποιος θρομβος. Εκτός απο αγγειολογο σε ποιον άλλο γιατρό θα μπορουσα να παω; Νευρολογο;
06-03-2019, 23:57 #78Antonis8GuestΔεν ελεγα τιποτε άλλο, με επιασαν πολυ εντονες εμβοες,πόνος στο κεφάλι , ζάλη, μουδιασματα στο κεφάλι .
07-03-2019, 00:13 #79
Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε ομαδικώς.Ετυχε σ αυτό το παιδί δυστυχώς και το έπαθε αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πάθουμε Ολοι.Το είπα και πριν μόνοι μας κάνουμε κακό στον εαυτό μας με αυτές τις σκέψεις
07-03-2019, 00:59 #80
Οχι και η μ@@@@@ ειναι οτι εχω παθει εμμονη με το θεμα αυτο και μπαινω συνεχεια να δω αν βγηκε διαγνωση.
Το επαθα μια φορα μονο, οταν ανεβασα και το ποστ για τις εκατακτες και ηταν σιγουρα οτι πιο τρομακτικο μου εχει συμβει. Μεχρι να παρω ζαναξ δεν σταματουσαν... Ειχα συνηθισει να μην με ανησυχουν οι εκτακτες μιας και τις εχω καιρο τωρα αλλα μετα απο αυτο με το χερι στο σφυγμο ειμαι.
Ο παθολογος τι σου ειπε για τον πονο?Εικναι απολυτα λογικο να εχουν αυξηθει. Οσο καιρο μιλαμε πραγματικα σε νιωθω καθε φορα ολο και πιο αγχωμενο. Μην βγαζεις συμπερασματα, το εγκεφαλικο θα το ειχες παθει ηδη αν ειχες τετοιο θεμα. Εισαι λεπτος λογικο να φαινονται οι φλεβες ακομα και εντονα καποιες φορες. Εχω ολη μερα ζαλαδες πονοκεφαλους και σημερα μουδιασματα αλλα αν διαβασεις εδω μεσα ολοι τα νιωθου. Μην πας σε αλλους γιατρους καλυτερα. Μετα τον νευρολογο θα θες να δεις και αλλον και μετα και αλλον...ξερω οτι ειναι δυσκολο το ιδιο περναω αλλα τραστ μι πρπει να παλεψουμε τις σκεψεις μας.
07-03-2019, 01:02 #81
07-03-2019, 01:13 #82
σου μιλαω εγω που σε κατασταση ηρεμιας εχω 35-40 παλμους.... και τι εγινε? γτ να ανχονομαι για τους παλμους μου???
07-03-2019, 18:04 #83
Εγώ. Δεν ξέρω αν τέτοια μεταβολή εμφανίστηκε ξαφνικά, γιατί δεν παρακολουθούσα από κοντά τι γινόταν πραγματικά. Εννοείται ότι μιλάμε για κατάσταση ηρεμίας, όχι απλά σωματικής αλλά και ψυχικής (π.χ. σκέψεις που φέρνουν στρες μπορούν πολύ εύκολα να ανεβάσουν κατά πολύ τον καρδιακό ρυθμό).
Έχω την εντύπωση όμως ότι με τα χρόνια ο καρδιακός ρυθμός μου μειώθηκε. Επειδή νιώθω την καρδιά μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν δέκα περίπου χρόνια σε κατάσταση ηρεμίας λίγο πριν να βυθιστώ στον ύπνο ήταν περίπου 60-65. Σήμερα μπορεί να πέσει στο 53-54 ακόμα και μέσα στην ημέρα. Εκείνη την ώρα όμως νιώθω πολύ όμορφα, μια καταπραϋντική γαλήνη. Μίλησα με το γιατρό μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που νιώθω τόσο καλά. Σύμφωνα πάντα μ' εκείνον, μια παθολογική βραδυκαρδία έχει συμπτώματα και αποδίδει τη δική μου στο ότι είμαι λεπτοκαμωμένος και σε πολύ καλή κατάσταση, που σημαίνει ότι η καρδιά δε χρειάζεται να κάνει τόσο κόπο για να τροφοδοτήσει το σώμα.
Εσύ έχεις συμπτώματα σαν κι αυτά που αναφέρονται εδώ;
07-03-2019, 21:54 #84Antonis8GuestΑπο χθες ένα χάος, ποτε ταχυκαρδίαποτε βραδυκαρδια. Δεν ξέρω τι να υποθεσω πια.
07-03-2019, 21:56 #85Antonis8Guest
07-03-2019, 22:00 #86Antonis8GuestΤι ηλικία έχεις αν επιτρεπεται;
Οχι, αλλά συμπτώματα δεν έχω. Κάτι έκτακτες νιώθω καποιες φορες (απανωτες μερικές φορές) και έναν πόνο στα αριστερά κοντά στο πλευρό, αλλά δεν σχετίζεται με τους παλμους,τον νιώθω ανεξάρτητα. Αν με πιασει άγχος παθαινω τα γνωστά,με μουδιασματα,σκοτοδινη κλπ
Τώρα οι παλμοι μου είναι 49-50+. Ολα τη μέρα είχα ταχυκαρδία για τα δεδομένα μου όμως. Ενιωσα και μερικές έκτακτες τωρα.
07-03-2019, 22:07 #87Antonis8GuestΚι εγώ έκανα αυτο το λάθος αλλά σταματησα να διαβαζω για την υποθεση γιατί με αγχωνε.
Κι εγώ σήμερα ενιωσα μερικές στη σειρά, δεν παλευεται.
Μου έγραψε έναν υπερηχο άνω κοιλίας,για νεφρά, συκώτι κλπ. Θα πάνω μες στη βδομάδα να την κάνω την εξέταση. Ούρων που βγήκαν χθες τα αποτελεσματα ήταν μια χαρά.
Σε νευρολόγο θα πάω γιατί ενιωθα κάτι περιεργα με το κεφάλι μου. Και θα πάω και στον αγγειολογο μηπως με βοηθήσει. Δεν είναι και φτηνά όλα αυτά, αλλά απο το να αγχωνομαι,προτιμω να κάνω εξετάσεις. Χθες παλι τα ίδια, δεν μπορουσα να κοιμηθω. Αύριο θα πάνω και στη ψυχολόγο παλι.
Η αλήθεια είναι ότι όλο το πρωί είχα ταχυκαρδία, μετά πηγα σε συγγενικό μου προσωπο και μετρησα και εκεί την πθέση και είχαν πέσει οι παλμοι. Τώρα ξανάπεσαν στους 49 οποτε και αυτό με αγχωνει. Θα μου πεις βέβαια, με ταχυκαρδία πάραπονιεσαι, με βραδυκαρδια το ιδιο,αποφασισε τι θες. Ιδανικά θα ήθελα να είναι γύρω στους 60. Τις τελευταίες δυο μέρες πραγματικά είναι αλλοπροσαλες οι μετρήσεις, το ίδιο και η πιεση.
08-03-2019, 12:14 #88
Εγώ τώρα στους 60 και το νιώθω σαν μικρή ένταση (λογικό αν το συσχετίσω με το τι έκανα λίγο πριν). Νομίζω ότι για τον οργανισμό μου το 52-55 είναι πλέον το ιδανικό για να πω ότι είμαι εντελώς ήρεμος.
Επειδή δεν παρακολούθησα όλη τη συζήτηση, η καταγραφή του Holter αξιοποιήθηκε με κάποιο τρόπο από καρδιολόγο; Βγήκε κάποιο πόρισμα;Last edited by Vox; 08-03-2019 at 12:31.
08-03-2019, 12:18 #89
Αν οι εξετάσεις που έχεις κάνει και που θα κάνεις δεν αποκαλύψουν καμία παθολογία, τότε όντως το αίτιο πρέπει να είναι το άγχος. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στην πίεση σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς έντονη σωματική προσπάθεια, είναι μια επιπλέον ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση.
08-03-2019, 13:19 #90