Results 181 to 195 of 345
Thread: Ανασφαλειες....
-
25-03-2019, 20:11 #181
- 25-03-2019, 21:35 #182
ολα βασιζονται στη θεωρεια των δυο ακρων που πολοι βιαστηκαν να αμφισβητισουν δηλαδη οσο χαλια ειναι το ενα τοσο καλυτερο ειναι το αλλο σαν 2 πραγματα που προχωρανε μαζι χερι χερι
πχ ο θειος μου μου ελεγε συχνα η αναβαθμιση γεννιεται μεσα απο την υποβαθμιση οπως αυτοι στο μετρο που σκαβουν για να φτιαξουν νεους σταθμους.
26-03-2019, 15:27 #183
Μπορείς να δεις την αντίφαση σε αυτό που γράφεις;
Δέχεσαι ότι δεν γνώρισες πολλούς. Λες ότι έπεσες σε έναν που ήταν ψεύτης. Και επειδή έπεσες σε ΕΝΑΝ που ήταν ψεύτης (αν δεχτούμε ότι όντως έτσι ήταν γιατί δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς) βγάζεις το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία είναι επίσης ψεύτες. Παράλογη σκέψη δεν νομίζεις;
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα σου λέει ο Gloden. Tο π΄ροβλημα είναι στον εαυτό σου και στην πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχεις. Όσο δεν διορθώνεις αυτό, κάθε σχέση που κάνεις θα εμφανίζει προβλήματα.
26-03-2019, 15:43 #184
26-03-2019, 15:59 #185
Τι εννοείς ίδιος φαίνεται και αυτός;
Ακατάλληλος για σένα μπορεί να είναι, αλλά αυτό δεν τον κάνει σκάρτο ούτε ψεύτη.
Αν θεωρείς πως είναι ακατάλληλος για σένα πάντως, τότε ένας λόγος παραπάνω να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να βρεις γιατί επιμένεις συνεχώς σε ακατάλληλους άντρες.
26-03-2019, 16:05 #186
26-03-2019, 17:27 #187
Θεωρείς ότι τυχαία προσελκύουμε όποιον προσελκύουμε γύρω μας; Δεν ξέρω πώς είναι η ζωή σου κι αν αυτό σου συμβαίνει συχνά, εσύ μίλησες για κάτι τέτοιο κι ότι προσελκύεις συνεχώς ακατάλληλους άντρες. Αν αυτό είναι όντως έτσι λοιπόν, τότε πρέπει να αναρωτηθείς για τον λόγο που συμβαίνει.
Και το ότι μπορεί να έρθει και να μου την πέσει ο κάθε άσχετος δεν λέει τίποτα. Το πώς αντιδρώ εγώ σε αυτό είναι που μετράει. Αν θεωρείς λοιπόν τον τελευταίο ακατάλληλο και βλέπεις πως πάει να δημιουργηθεί ένα μοτίβο συγκεκριμένου άντρα που προσελκύεις και έλκεσαι και συ τελικά από αυτό, τότε αυτό θέλει ψάξιμο, αυτό λέω. Αν ήταν απλώς κάποιος που στην έπεσε και συ δεν ενδιαφερόσουν δεν θα το συζητούσαμε τώρα εδώ.
26-03-2019, 17:29 #188
26-03-2019, 19:38 #189
Ρε καλή μου,
Πες μου σε παρακαλώ πολύ, πόσο σοβαρά θα μπορούσε να σε δει; Ακόμα δεν γνωριστήκατε καλά καλά. Ακόμα δεν φιληθήκατε ή δεν κάνατε "φάση". Πόσο να σου δείξει ότι σε θέλει, έστω και αν υποθετικά ήταν ο τελειότερος άντρας στον πλανήτη γη;
Αποστολία,
Καταλαβαίνω ότι έχεις περάσει πολλά. Όπως όμως έχω ξαναπεί, φοβούμενος ότι σε έχω κουράσει κιόλας, ασυναίσθητα ψάχνεις έναν εξιδανικευμένο άντρα, όπως τον έχεις πλάσει στο μυαλό σου, ο οποίος θα έρθει και θα σε "σώσει" από όσα σε έχουν ταλαιπωρήσει.
Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτός ο "ιδανικός-ήρωας" άντρας δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν γίνεται κιόλας να υπάρξει. Και σε συμβουλεύω με πάρα πολύ αγάπη, αν ποτέ βρεις έναν τέτοιο άντρα να φύγεις μακριά!!! Τρέχοντας!!! Ξέρεις γιατί; Γιατί 100000000% η εικόνα αυτή του τέλειου άντρα θα είναι ψεύτικη.
Όσο δεν θα επιλύεις τα εσωτερικά σου θέματα (Δεν φταις εσύ για αυτά - σε όλους θα μπορούσε να συμβεί), τόσο θα απογοητεύεσαι από το αντρικό φύλο. Και εδώ που τα λέμε, το να απογοητευτείς είναι το ποιο ανώδυνο. Πριν από 25 περίπου χρόνια, μια κοπέλα στον ευρύτερο οικογενειακό μου κύκλο αυτοκτόνησε επειδή κάποιος με τον οποίο είχε ερωτευτεί, της έφαγε λεφτά και πήγε διακοπές με άλλη γυναίκα.
Τι θέλω να πω;
Μ@λ@κ3ς πάντα θα υπάρχουν. Όμως υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι για να σχετιστούμε μαζί τους. Φτάνει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.
Επέτρεψε μου να σε προβοκάρω λίγο (πάντα με αγάπη).
Έστω ο αστυνομικός αποδεικνύεται ο τέλειος άντρας. Ουτοπικό, το ξέρω, αλλά ας το δεχτούμε. Καλά μέχρι εδώ; Έχοντας παραδεχτεί και η ίδια για τον εαυτό σου, ότι έχεις κάποια θεματάκια να επιλύσεις μέσα σου, πιστεύεις ότι αυτός ο "τέλειος" άντρας θα καθόταν να σε βοηθήσει και να σου σταθεί; Δεν θα έψαχνε και αυτός για κάτι αντίστοιχα "τέλειο"; Άδικο θα είχε να ψάχνει για κάτι αντίστοιχα "τέλειο" και συμβατό με την δική του "τελειότητα";
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό σου το λέω για να βοηθήσω. Όχι για να σε στεναχωρήσω.
Οι σχέσεις δεν είναι ανέξοδες. Θέλουν δουλειά, κόπο, προσπάθεια και συνέπεια για να αποδώσουν καρπούς. Και για να γίνει αυτό πρέπει να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει δηλαδή;
Με πολύ αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο σου,
GoldenM"Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
26-03-2019, 20:19 #190
Θα σταθω στο πρωτο κομμάτι μόνο. Όταν λέω να με δει σοβαρά δεν εννοώ να πάω για γάμο. Αλλωστε είμαι κατά του γάμου.αλλά πες μου εσύ σαν άντρας όταν γνωριζεις μια κοπέλα που την έχεις δει μια φορά. Μιλησατε ένα τεταρτο και στο τηλεφωνο πολύ λιγο και της ζητάς να την δεις θα τις προτεινες για πρώτο ραντεβού ένα μέρος σχεδον ερημικο μακριά από κοσμο?πες μου γιατί δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι εγώ έχω θέματα με τον εαυτο μου και ότι εσείς οι αντρες ειστε νορμαλ.πως ένα άντρας λέει σε μια γυναίκα χωρίς να την ξέρει τι κούκλαρα που εισαι και να την αγκαλιαζει και να την χουφτωνει στο πρώτο ούτε καν ραντεβού απλά συναντηση?
Last edited by Αποστολια; 26-03-2019 at 20:49.
26-03-2019, 21:00 #191
Θέλεις να σου πω ότι έχεις δίκιο;
Έχεις δίκιο λοιπόν. Σε βοηθάει μια τέτοια προσέγγιση; Νομίζω καθόλου. Απλά δρα ανακουφιστικά για λίγο πάνω στον ψυχισμό σου. Ουσιαστικά όμως δεν σε βοηθά.
Ας το δούμε λοιπόν λίγο αναλυτικότερα.
Αυτός ο άντρας ήταν ένας άγνωστος που σε προσέγγισε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι από Άγιος μέχρι και Διάβολος. Δεν μπορείς να γνωρίζεις το ποιόν του και τις πραγματικές του προθέσεις.
Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω τώρα σε σοκάρει, αλλά υπάρχουν άντρες που απλώνουν χέρι από τη πρώτη στιγμή. Είναι μια πραγματικότητα. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό να γίνεται, γιατί στη ζωή υπάρχουν τα πάντα. Οφείλουμε να το δεχτούμε αυτό, ως γεγονός.
Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα:
Εσύ πως αντέδρασες όταν σε αγκάλιασε και σε χούφτωσε; Του είπες κατέβασε τα ξερά σου; Του είπες ξέρεις δεν συνηθίζω να δέχομαι τόσο έντονα κοπλιμέντα από αγνώστους, μιας και το θεωρώ αποκρουστικό/ενοχλητικο;
Αν έκανες το παραπάνω τότε αυτός πως αντέδρασε; Άλλαξε η συμπεριφορά του ή συνέχισε το ίδιο;
Αν άλλαξε η συμπεριφορά του τότε βλέπεις ότι προφανώς και δεν είναι ζώο, αλλά τελείως αδέξιος/ανίδεος στο να προσεγγίσει επικοινωνιακά μια κοπέλα. Αν του είπες ότι δεν εγκρίνεις τη συμπεριφορά του και δεν άλλαξε αμέσως, τότε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθείς άλλο μαζί του.
Αν όμως Αποστολία δεν του είπες τίποτα, και άφησες αυτή τη συμπεριφορά του να περάσει έτσι, τότε ξέρεις τι μήνυμα του περνάς; Του περνάς το μήνυμα ότι όλα είναι καλά. Ότι είσαι σύμφωνη με τη συμπεριφορά του και ουσιαστικά τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει στο ίδιο συμπεριφορικό μοτίβο.
Και γιατί δεν του είπες τίποτα Αποστολία;
Μήπως γιατί σου λείπει η αυτοεκτίμηση, ώστε να εκφράσεις και να του κοινοποιήσεις την δυσαρέσκεια σου; Μήπως γιατί ψάχνεις να σου δώσει κάτι για να καλυφθεί ένα κενό μέσα σου;
Ομοίως και στο θέμα του ραντεβού. Αυτός πρότεινε ερημική τοποθεσία. Εσύ μπορούσες να του πεις πως δεν αισθάνεσαι άνετα με κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα να προτείνεις κάποιο άλλο μέρος, σε πιο ασφαλές σημείο.
Το έκανες; Αν ναι, τότε πως αντέδρασε; Θύμωσε; Τότε να πάει στην ευχή της Παναγίας, να βρει αλλού ότι ζητάει. Αποδέχτηκε το αίτημα σου; Τότε, προφανώς και δεν είναι ένα ζώο, αλλά ενδιαφέρεται για σένα.
Τι θέλω να σου δείξω με όλες αυτές τις ερωτήσεις;
Ότι ο καθένας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, ούτε να το ελέγξουμε εκ προοιμίου.
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε;
Εφόσον είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας. Αυτό προϋποθέτει αυτοεκτίμηση Αποστολία. Αλλιώς δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
Ουσιαστικά Αποστολία, η αυτοεκτίμηση έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δύναμη να ορίσει την συμπεριφορά του και να κάνει τις επιλογές του με πλήρη ευθύνη και επίγνωση.
Εμείς ορίζουμε τις ζωές μας. Ούτε οι άντρες που κακώς χαρακτηρίζονται ζώα. Ούτε οι γυναίκες που κακώς χαρακτηρίζονται Π)&τ@Ν#ς.
Αυτοεκτίμηση σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Πάντα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε όλα."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
26-03-2019, 21:13 #192
Δεν του ειπα κατεβασε τα ξερά σου του είπα να μην το κάνεις γιατί βιαζεται πολύ. Και αυτό είπες ενταξει και μετα το ξανά έκανε. Και ξανά εγώ τα ίδια. Μου λέει άμα θεωρείς ότι βιάζομαι με μια αγκαλια ενταξει θα σταματήσω. Όσο για την ερημικη τοποθεσία του είχα πει από την αρχή πάμε για ένα καφέ τις πρωινες ωρες και οχι το βράδυ.αλλά αυτός διαλεξε να πάμε εκεί γιατι ειχε υπηρεσια και δεν έπρεπε να τον δει κανείς και μου είπε θα πηγαιναμε και στον κοσμο αλλά πρέπει να βγάλω τη στολη γιατί είμαι σε ώρα εργασιας.ε σαν χαζη και εγω πηγα.εγώ θεωρώ ότι όταν κάποιος απλωνει χέρι απ το πρωτο ραντεβού και σε γεμιζει τοσαααα κομπλιμεντα κάτι δεν πάει καλά.
26-03-2019, 21:53 #193
Βλέπεις λοιπόν ότι όλα είναι απλά και ξεκάθαρα;
Θέλει κάτι το οποίο δεν μπορείς να του προσφέρεις ή δεν είσαι διαθέσιμη να προσφέρεις.
Μην σπαταλάς το χρόνο σου και μη μένεις αποπροσανατολισμένη. Κάνε αυτό που πρέπει για σένα. Δούλεψε με τον εαυτό σου και θα έρθει και αυτό που πρέπει ως σχέση."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
26-03-2019, 22:01 #194
26-03-2019, 22:37 #195
Διαφωνώ Αποστολία.
Δεν σου λείπει κάτι σε επίπεδο ανατομίας, ώστε να μην είσαι σε θέση να κάνεις έρωτα. Η δυσλειτουργία αυτή έχει να κάνει με ψυχολογικούς λόγους και εμπόδια.
Πρέπει να δουλέψεις σοβαρά με έναν αξιόπιστο ειδικό.
Θεωρώ ότι και η υπάρχουσα σχέση σου έχει κάνει κακό, υπό την έννοια ότι είσαι βολεμένη σε μια σχέση χωρίς επαφή. Δεν καταλαβαίνεις όμως έτσι ότι εγκλωβίζεσαι σε μια εσφαλμένη και μη λειτουργική κατάσταση.
Δεν είμαι ειδικός ψυχικής υγείας για να σου πω πως θα ξεπεράσει τη φοβία για σεξ. Ξέρω όμως ότι αν δεν πάρεις εσύ την απόφαση να βοηθήσεις τον εαυτό σου, κανένας δεν θα το κάνει."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll