Results 46 to 56 of 56
-
08-04-2019, 19:32 #46
Είχα φάει μεσημεριανό κανονικά. Ο ύπνος τις τελευταίες μερες ειναι καλός 8+ ωρες. Μπορεί ίσως να κουράστηκα λιγο αυτές τις μερες αλλα παλι ειμαι καλα. Απλά σημερα με έπιασε παλι εκει που καθόμουν έντονο άγχος ταχυπαλμία στα καλα καθούμενα λες και εγινε κατι. Όταν σηκωνομουν κατευθειαν ανέβαιναν οι παλμοί και ζαλάδα ταυτόχρονα και μούδιασμα στο σαγονι. Αυτο με το σφίξιμο που λες το εχω συνέχεια αριστερά και στο στέρνο και ειναι άλλοτε έντονο και κρατάει παρά πολλές ωρες και άλλοτε κρατάει λιγο. Μερικές φορές εχω και σφίξιμο και λιγο πόνο αλλα εμένα μουδιαζει και το σαγονι! Μπορεί να ειναι μυικό μπορεί να ειναι απο το στομάχι μπορεί χίλια δυο. Πάντως εμένα ο καρδιολόγος δεν μου βρήκε κατι. Φοβάμαι μηπως εχω ανεπάρκεια γιατι όταν παθαίνω κατι η ξαπλώνω με πιάνει κατούρημα και σημερα χωρίς να πιω νερό κατουρησα μεσα σε 2 ωρες 3 φορές! Αυτο διάβασα οτι το προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια και τωρα φοβάμαι μηπως εχω αυτο!
- 08-04-2019, 19:41 #47
08-04-2019, 20:26 #48Antonis8Guest
Αν εφαγες κάτι βαρύ, μπορει να είναι απο αυτό. Να μην μπορουσες να χωνεψεις δλδ και να ανέβηκαν οι παλμοι. Αυτό με την ούρηση το έχω κι εγώ το τελευταίο διάστημα. Ανεπαρκεια όμως θα ήταν πολυ έντονο ακόμα και σε απλα πράγματα, πχ να ανεβεις μια σκάλα ή να περπατησεις,και θα φαινόταν σίγουρα στο τεστ κοπωσεως.
08-04-2019, 20:30 #49Antonis8GuestΔεν θυμάμαι να είδα καποιον εφιάλτη. Νομίζω ότι μπορει να είναι απο την απνοια. Θα παρω αύριο να δω ποτε μπορω να κλεισω για μελέτη υπνου.
Εχω και τον ΩΡΛ αύριο να δω επιτελους και για τις εμβοες.
Σκεφτομαι το θέμα με τα αντικαταθλιπτικά. Απο τη μια βλεπω βελτίωση το τελευταίο διάστημα,δεν έχω πχ κρίσεις πανικου και διαχειρίζομαι καπως καλύτερα τα συμπτωματα,απο την άλλη παραμενει η καρδιοφοβια και ότι θα παθω κάτι ξαφνικό. Είμαι λειτουργικος βέβαια μέσα στη μέρα, αλλά ακόμα δεν μπορω να κοιμηθω μόνος και συνήθως αν μεινω μόνος το βράδυ σπιτι, αγχωνομαι. Οταν πηγαινω στης γιαγιάς μου είμαι σχετικά χαλαρος.
Μου είπε η ψυχολογος ότι αυτά που μου έγραψε ο γιατρός είναι σχετικά ηπια, αλλά προσωπικα τα φοβαμαι. Ασχολουμαι επαγγελματικα και με συγηραφη, δεν θέλω να αλλάξει η σκέψη μου πχ,ούτε η προσωπικοτητα μου, ούτε να μην είμαι λειτουργικός. Διαβασα και ππαρενέργειες το πρώτο διάστημα,λέει σου κόβεται η ορεξη,ναυτία, "χάσιμο" κλπ κλπ, δεν θέλω να τα περασω όλα αυτά.
08-04-2019, 21:33 #50
Δεν χρειαζεται να θυμασαι τους εφιαλτες η τα ονειρα σου. Το χολτερ μου εδειξε οτι ανεβαινουν 120 καποιες στιγμες το βραδυ. Προφανως γιατι κανουμε ανησυχο υπνο σαν αγχωδη ατομα που ειμαστε. Αυτα τα πιστευαν παλαιοτερα, πλεον πρεπει να σταματησουμε να βλεπουμε την ψυχιατρικη και τα αντικαταθλιπτικα ως τον μεγαλο μπαμπουλα. Και εγω γραφω και παραλληλα κανω αλλα τοσα πραγματα αλλα μονο θετικα με επηρέασαν μιας και ηρεμησα και επαψαν οι αρρυθμιες και οι ταχυκαρδιες να αποτελουν το κεντρο του κοσμου μου. Αν νιωθεις καλυτερα καλως, αλλα κατεμε ειναι προβληματικο το γεγονος οτι αμφισβητουμε τα παντα. Σε αλλες περιπτωσεις αποτελει προτερημα στην δικη μας οχι. Κοιταξε και το θεμα της ψυχολογου δεν βλεπω να εχει επιδρασει ιδιαιτερως θετικα επανω σου. Και τα ντεπον ως παρενεργειες εχουν ακραια πραγματα και προφανως μια στις 10000 μπορει να προκυψει καποια φανταζομαι ομως οτι εχεις παρει καποια στιγμη στην ζωη σου.
08-04-2019, 22:25 #51Antonis8GuestΔεν βλεπω το θέμα των αντικαταθλιπτικων καπως ξεχωριστά. Το βλεπω οπως εβλεπα και την αγωγή για το στομάχι πχ, που την πήρα μονο αφού δεν μπορουσα να φαω απο την ενοχληση. Και σε εκείνα τα φάρμακα φοβομουν τις παρενέργειες, οπως τις φοβαμαι ακομα και για ενα απλο συμπληρωμα βιταμινης. Ντεπον έχω σίγουρα δυο χρόνια να παρω, σπανια παιρνω παυσιπόνο ,δεν έχω πονοκεφαλους. Γενικά πολυ σπανια να καταφυγω σε χαπια,για αυτο και φοβαμαι την επίδραση στον οργανισμό μου.
Τι εννοεις για το θέμα της ψυχολογου; τι άλλο θα επρεπε να ψαξω;
08-04-2019, 23:06 #52
Αντώνη και εγώ μέχρι πριν ένα χρόνο προτιμούσα να υποφέρω στους πονους παρά να πάρω φάρμακα και πάντα στρεφομουν σε φυσικά σκευάσματα.
Αλλά σκεφτηκα πως ότι ήταν να πάθω το έπαθα τώρα τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να μου συμβεί και τα πήρα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Καμιά παρενέργεια δεν έχουν , και η νευρικότητα των πρώτων ημερών μετριάζεται με τα ζαναξ.
Εννοώ ότι εγω προσωπικά έχοντας θέματα λόγω ιδεοληψιων σαν εσένα φεύγω από την ψυχοθεραπευτρια μου έχοντας αλλαξει αρκετά πράγματα σχετικά με τον τρόπο που σκέφτομαι κάτι που με απασχολεί. Π.χ δεν μπορούσα να γευτώ κανένα φαγητο λόγω του ότι πίστευα ότι θα δηλητηριαστω το συζητησα μετα από κάμποσο καιρό με την ψυχοθεραπευτρια μου, και χωρίς να μου πει κάτι άμεσα κατάφερα και το ξεπέρασα μέσα στις επόμενες μέρες γιατί ένιωσα μέσα από την κουβέντα μας τον παραλογισμό μου.
Από τα όσα έχεις γράψει μέχρι στιγμής δεν βλέπω να σε έχει βοηθήσει κάπως στις ιδεοληψίες και εμμονές σου. Βέβαια ίσως προτρέχω και είναι νωρίς ακόμα...
08-04-2019, 23:17 #53Antonis8GuestΘεωρώ πως σε σχέση με πριν απο ένα μήνα πχ, ειμαι σε καπως καλύτερη φάση απο την απόψη ότι δεν τρεχω στα επειγοντα με το παραμικρο .
Επείδη το έχω ξαναβιωσει στο ππαρελθόν και το ξεπερασα,δεν θέλω να καταφυγω στα φάρμακα ακομα. Μέσα στη μέρα μου είμαι λειτουργικός, αλλά παραμενει ο φόβος κλπ. Και απο όσο κατάλαβα τα φάρμακα δεν σου εξαφαβιζουν τις,σκεψεις,απλα σε βοηθάνε να διαχειριζεσαι τα συμπτώματα του άγχους. Παρακολουιησα βιντεακια με άτομαπου έλαβαν τα χαπια που μου έγραψε ο γιατρός και τουλάχιστον για ένα μήνα έχουν συμπτωματα πιό έντονα απο πριν. Δεν ξέρω αν μπορω να το διαχειριστω αυτό.
Παραλληλα θέλω να κάνω και τις ορμονικές εξετάσεις και εναν πιό εμπεριστατωμενο αιματολογικο έλεγχο. Βγαζω συνέχεια σπυρακια,νιώθω τσιμπηματα κλπ, μπορεί όντως να έχω κάτι.
09-04-2019, 17:11 #54
Καλησπέρα και από μένα . Διάβασα από την αρχή το θέμα σου και έχω την υποψία , διότι δεν είμαι γιατρός η ψυχολόγος , ότι παθαίνεις κρίσεις πανικού . Εφόσον έκανες όλο τον κύκλο των εξετάσεων , είναι καθαρές σαν γάργαρο νεράκι , πρέπει να ηρεμήσεις σταδιακά και να επικεντρωθείς σε ψυχολογικά αιτία που προκαλούν τα συμπτώματα σου . Πάνω κάτω όλοι τα ίδια τραβάμε , μέσα μας υποβόσκει αυτό το ΑΝ πάω σε άλλο γιατρό ίσως βρει κάτι αφού δεν υποχωρούν τα συμπτώματα μας , ακόμα μια εξέταση , ακόμα λίγο από αυτό , προσωρινή ανακούφιση στο άκουσμα ότι όλα είναι καλά και ξανά από την αρχή όταν συνεχίσει ο καταιγισμός από τα συμπτώματα . Είσαι αρκετά νέος , περίπου στην ηλικία που ήμουν εγώ όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εμφανείς κρίσεις πανικού με ανάλογα πάντα συμπτώματα . Έφτασα 43 και ακόμα ανα περιόδους ταλαιπωρούμε παρά πολύ , βιώνω μια τέτοια πολύ δύσκολη περίοδο . Πιστεύω ότι ένας καλός ψυχοθεραπευτής ίσως σου εξηγήσει κάπως καλύτερα τα πράγματα . Μην διστάζεις να πάρεις κάποια αγωγή άμα σου δώσει ώστε να νοιώσει εσυ καλύτερα .
09-04-2019, 18:47 #55
Καλησπέρα Βικτόρια. Αυριο θα κανω εξετάσεις αίματος και την Πέμπτη θα εχω τα αποτελέσματα. Μπορεί να ειναι θυρεοειδής η κατι αλλο όλο αυτο. Αν όμως δεν ειναι τιποτα μου έχουν πει για μια ομάδα ψυχολόγων στη θεσσαλονικη μαζι τους και κάποιοι ψυχίατροι οι οποίοι βοηθούν δωρεαν κοσμο με κρίσεις πανικού. Νομιζω ειναι 6 συνεδρίες και καταγράφουν τα πάντα και εχει αποτελέσματα. Κάποιοι άλλοι μου πρότειναν ομοιοπαθητική και μου είπαν οτι βοήθησε παρά πολυ και τωρα ειναι καλα. Απλώς περιμένω να γίνουν και αυτές οι εξετάσεις και μετα να απευθυνθώ σε ψυχολόγο κτλ. Να εχω μια συνολική εικόνα και μετα θα το ψάξω αλλου! Ακομα και σημερα στα καλα καθούμενα είχα δυνατή ταχυπαλμία και μου χάλασε την διάθεση και γενικά ολα αυτα ειναι αποτελέσματα αυτού. Μεθαύριο θα ξερω αν ειναι ολα καλα. Ευχαριστω πολυ που έγραψες και για τις συμβουλές σου. Καλο απόγευμα!
09-04-2019, 22:32 #56Antonis8GuestΝομιζω οτι οσοι εχουμε παρομοια φοβια,καταλαβαινουμε. Εχω περασει πολλες φάσεις αρρωστοφοβιας απο μικρή ηλικία. Πραγματικά, η καρδιοφοβια είναι το χειρότερο. Χίλιες φορες να είχα φοβίες με καρκινους και ανάλογες εμμονες ιδέες(όχι πως δεν εχω κατά καιρούς,αλλά είναι πιό ηπιες) Η καρδιοφοβια και όλα αυτά τα συμπτωματα που δεν ξερεις τι είναι,είναι το χειρότερο.