Results 76 to 90 of 93
-
30-04-2019, 14:42 #76
Τωρα που την ξαναμέτρησα ειναι στα ίδια 11 με 6 απλά μετα έφαγα ξάπλωσα λιγο στον καναπέ και ειπα να την μετρήσω και τωρα ήταν 10,6 με 5,6 και δεν ξερω γιατι έπεσε κ αλλο. Πραγματικά δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο η κακό!
- 30-04-2019, 15:31 #77Antonis8Guest
Θεωρείται υποταση. Αν δεν ζαλιζεσαι, δεν θεωρείται παθολογικο. Εξηγεί παντως καποια απο τα συμπτωματα σου.
30-04-2019, 15:50 #78
Τωρα καταλαβαίνω γιατι όταν ειμαι όρθιος για λίγη ωρα παραπάνω ζαλίζομαι η με πιάνει κατι σαν σκοτοδίνη και γενικά ολα αυτα. Τελικά το πιεσόμετρο βοηθάει πολυ! Έπρεπε να το είχα δανειστεί αλλα δεν μένουμε στην ίδια πόλη με τους παππούδες μου και οι γονείς μου ζουν εξωτερικό όποτε ήταν λιγο δύσκολο να το παρω. Τωρα θα την μετρήσω ξανά αν ειναι χαμηλή θα φάω ξηρούς καρπούς με αλάτι και θα πιω νερό.
30-04-2019, 17:05 #79
Πριν λιγο χτύπησε το θυροτηλέφωνο ενώ ήμουν χαλαρός στον καναπέ και δεν περίμενα τιποτα και ψιλό τρόμαξα και σηκώθηκα Αποτωμα και ένιωσα κάπως την καρδιά μου μια ενόχληση και δυνατούς Άργους χτύπους μετα την μέτρησα και απο το 11 είχε παει 13,7
30-04-2019, 20:17 #80
Ναι, ολα φυσιολογικα και μαλιστα μου ειπαν πως οι τιμες αυτων των εξετασεων σε ηλικιες κατω των 45 ισχυουν για 2-3 χρονια.
Το χω καταλαβει και γω πως το στομαχι προκαλει προβληματα γι αυτο τρωω γιαουρτακι ή γαλατακι πριν τον υπνο.
Στην καθημερινοτητα σου εισαι λειτουργικος? Αν εισαι μην ανησυχεις για τιποτα. Εγω θελω να πω εχω μπει σ ενα φαυλο κυκλο με το θεμα του υπνου κι ολα αυτα και ζω αθλια. Ασε που μου πε ο καρδιολογος πως η συντριπτικη πλειονοτητα των καρδιακων συμβαινουν κατα τις πολυ πρωινες ωρες και ενας λογος που χω χασει τον υπνο μου ειναι κι αυτος.
Αν πας σε κλινική ύπνου πες μας τις εμπειρίες σου, μπορει να παω και γω. Από παλμούς εγώ έχω το αντίθετο από σενα, ειναι ανεβασμενοι λογω αγχους. Δεν ξέρω κατα ποσο ειναι καλο ή κακό αυτό. Πίεση κάθε φορά που την μετράω σχεδόν σταθερη 8.5 με 12-13 περίπου. Υψηλή πιεση και χοληστερινη μου πε ο καρδιολογος ευθυνονται για το 90% των αιφνιδιων.
Γενικα και γω φοβαμαι σαν και σενα, παρα τα καθησυχαστικα των γιατρων (ειναι και συγγενης μου μαλιστα ο ενας). Τον τελευταιο χρονο με το αιφνιδιο ενος γνωστου μου εχω κολλησει με το γμθεμα της καρδιας..
Εσυ εχεις καποιον συγγενη ά ή β΄ βαθμού που να χει προβλημα καρδιολογικο ή να χει φυγει αιφνιδια από καρδιά? Λένε πως για το συνδρομο αιφνιδιου ενας συγγενης αρκει για να σε βαλει στη λιστα των "υποπτων" ασθενων.
30-04-2019, 22:14 #81Antonis8GuestΣε δημόσιο νοσοκομείο θα παω, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη,γίνονται δωρεάν οι μελέτες όταν υπαρχει υποψια απνοιας. Στο νησί μου δυστυχώς δεν έχει, αλλα θα κανονισω να ανεβω σύντομα για να την κάνω.
Στην καθημερινότητα μου είμαι λειτουργικός, κινουμαι πολυ, έχω πολλα να κάνω και συνήθως τα διεκπαιρεωνω όλα. Το προβλημα μου υπαρχει όταν δεν κοιμαμαι καλά και την επομενη έχω έκτακτες,οποτε σταματαω να είμαι λειτουργικός γιατί αναβαλλω πραγματα λόγω φόβου.
Για τους παλμους που λες, όλοι οι καρδιολογοι μου ειπαν ότι είναι θετικό να χτυπαει με λιγότερους παλμους η καρδιά και ότι έτσι δεν κουραζεται και φανερώνει καλή φυσική κατάσταση. Το προβλημα είναι όταν υπαρχει παθολογικη βραδυκαρδια που δημιουργεί συμπτώματα. Σε μένα δεν διαπιστωθηκε κάτι τέτοιο, αλλά και παλι ειναι αγχωτικο όταν το σκέφτομαι. Μέσω της άσκησης μπορεις να τους ριξεις τους παλμους σου. Περπατας;
Οχι δεν έχω κανεναν συγγενή με πρόβλημα καρδιας, μόνο τα τυπικα της ηλικίας έχουν. Ο παππους μου πεθανε προσφατα 95 χρονων. Απο την μεριά της μαμας μου είχε την καρδιά του ο παππους μου , αλλά και αυτός πεθανε στα 80 κάτι. Ρωτησα και για προπαππουδες ,δεν υπηρξε καποιο περιστατικό. Εσύ έχεις καποιον με πρόβλημα;
30-04-2019, 22:16 #82
01-05-2019, 00:26 #83
01-05-2019, 01:31 #84
Λιγο ανεβασμένοι. Απλά σημερα έβγαλα το σκυλι βολτα παραλία να παρω καθαρό αέρα όσο πήγαινα είχα ενα βάρος έντονο στο στήθος. Μετα Κάθισα στο πάρκο με την γυναίκα άφησα το σκυλι να παιζει κάπως ηρέμησα μετα σηκωθήκαμε κάναμε βολτα περπατώντας αλλα η ζαλάδα και αυτή η πίεση στο κεφάλι δεν έφυγε. Η πίεση εκει σταθερή 11/6 η 11/7 το πολυ να παει η ακομα και 10 πήγαινε. Δεν με εχει αφήσει και όσο καλοκαιριαζει τοσο θα πέφτει η πίεση μου που ειναι ηδη χαμηλή. Δεν ξερω να παρω τον καρδιολόγο μου να του πω; Η να περιμένω όταν παω στον ομοιοπαθητικο να του πω και αυτο;
01-05-2019, 01:34 #85
Τωρα με το πιεσόμετρο την εχω βρει μετριέται όποτε δεν ειμαι καλα και βλέπω. Επίσης όταν σηκώθηκα να ανοίξω τοτε που τρόμαξα μετα που μετρήθηκα την 2η η την 3η φορα έβγαλε ένδειξη για ακανόνιστο καρδιακό παλμό ενα σηματάκι Πάνω πάνω μια καρδούλα και άλλες 2 απο πίσω. Αλλα δεν το εχει ξαναβγάλει αυτο.
01-05-2019, 01:40 #86
Και να ρωτήσω κατι ακομα αυτο που λέτε για τον αιφνίδιο. Εμένα η προγιαγιά μου στα 33 της πέθανε απο ταχυπαλμία λένε. Παιζει ρόλο οτι έπαθε αυτή κατι τέτοιο; Η γιαγιά του πατέρα μου ειναι. Του πατέρα του η μάνα δηλαδή. Παιζει ρόλο αυτο; Ο παππούς μου εκανε μπαιπας στα 56 του αλλα κάπνιζε παρά πολυ παλιά ο πατέρας μου στα 48 του εκανε 2 μπαλονάκια αλλα ήταν παλιά 140 κιλά και κάπνιζε παρά πολυ και έπινε αλλα τα τελευταία χρόνια εγινε βεγκαν επειδή του το ειπε ο γιατρος του (περίπου 8 χρόνια) και αδυνάτισε παρά πολυ αλλα δεν έκοψε το κάπνισμα. Το ποτό το είχε κόψει χρόνια αλλα και παλι εκανε την επέμβαση. Αυτος ούτε συμπτώματα είχε ούτε τιποτα όπως και ο παππούς μου και αυτος μια χαρά ήταν αλλα πήγαν για επέμβαση. Κανεις δεν έπαθε έμφραγμα δόξα το θεό. Επίσης ο πατέρας μου έκοψε το κάπνισμα μετα την επέμβαση εξολοκλήρου δηλαδή ούτε ηλεκτρονικό ούτε τιποτα. Τωρα εγω ούτε πινω ούτε καπνίζω ούτε τιποτα. Εχω μερικά παραπανίσια κιλά όπως μου ειπε ο καρδιολόγος καμια 5-6 και αυτο μονο. Ολα τα αλλα που παθαίνω λέτε να ειναι κληρονομικό; Αυτο με την προγιαγιά μου να το παρω στα σοβαρά; Απλά τοτε ο κόσμος πέθαινε με το παραμικρό. Δεν ξερω τωρα εχω ψιλό τρομάξει με αυτο ειναι η αλήθεια.
01-05-2019, 11:09 #87Antonis8GuestΔεν πρόκειται να σου κάνει κάτι ο καρδιολογος, ο,τι ειπαν και σε μένα θα σου πουν , εφόσον έκανες εξετάσεις. Τώρα το πού οφείλεται, δεν ξέρω, κι εμένα με ανησυχεί. Εμένα ο γιατρός μου μού είχε πει ότι είναι ή ιδιοσυγκρασιακο και το έχω λόγω οικογενειας (που ισχύει εν μέρει γιατί και ο πατερας μου και η αδερφή μου και η γιαγιά μου σε μικρότερη ηλικία είχαν υποταση) ή αν θέλω να το ψαξω με εξετάσεις για κάτι παθολογικο , οπως και έκανα και δεν βρέθηκε κατι. Αύξησε το αλάτι (όχι υπερβολικα βέβαια ,ούτε το πολυ κανει καλό) και πινε πάραπάνω νερό. Ενα-δυο λίτρα τα πινεις την ημέρα; Είναι πολυ σημαντική η ενυδάτωση.
Το νάτριο, καλλιο και μαγνήσιο σε τι τιμές είχαν βγει στις εξετάσεις σου; Ασχετα αν ήταν φυσιολογικά, ήταν προς το χαμηλό ή προς τα πάνω; Παιζουν ρόλο οι ηλεκτρολυτες.
Τώρα για την προγιαγια σου, δεν ξέρω τι να σου πω, δε νομίζω να είναι ανησυχητικο. Αποκλειεται να πεθανε απο ταχυκαρδία, έτσι σου ειπαν; Τι εννοουσαν; Λογικα απο κάτι άλλο θα πεθανε και έκανε καποια επιπλοκη στην καρδιά. Ηταν άρρωστη καιρό ή ήταν ξαφνικό;
01-05-2019, 11:16 #88Antonis8Guest
01-05-2019, 12:15 #89
Δεν ξερω ακριβώς για την προγιαγια μου να σου πω την αλήθεια ο παππούς μου μου το ειπε αυτο. Ειπε απο ταχυπαλμία πέθανε αλλα στανταρ κατι θα ειχε και δεν θα το ήξερε Ειδικα τοτε ο κόσμος δεν ήξερε. Οι εξετάσεις μου μια χαρά ειναι το νάτριο ειναι φυσιολογικό αλλα προς τα πάνω δηλαδή δεν εχω λιγο και το μαγνήσιο ειναι πολυ καλο. Υπόταση εχει η μάνα μου και ο παππούς μου ανέκαθεν άρα μπορεί να ειναι και απο εκει δεν ξερω. Δεν θα το ψάξω πολυ εκτός και αν με ενοχλεί αλλα το καλοκαίρι πέφτει περισσότερο και ειμαι χαλια. Τελος παντων θα την ψάξω τη δουλεια στον ομοιοπαθητικο ο οποίος ειναι και παθολόγος και θα δούμε.
01-05-2019, 13:57 #90Antonis8GuestΤο καλοκαίρι χανουμε ππερισσότερα υγρά, για αυτό. Πινε πάραπάνω.
Μαλλον θα ειχε ηδη καποιο προβλημα στην καρδια. Εκεινη την εποχη δύσκολα τα εύρισκαν αυτά, ούτε υπερηχους κάναν ούτε τιποτα. Ή μπορει να είχε καποιο μικρόβιο κλπ, μην το σκεφτεσαι.